Több mint egy hónapja

hogy felfüggesztett miniszteri tisztségemből az államelnök. Gondolom mindenki számára világos, hogy nem azért tette ezt, mert a legkisebb esélye is lenne annak, hogy a törvény által ,megszabott 45 napon belül megoldódna az ő rendelésére elindított „ügy”.
Közben azért történt egy pár dolog, megpróbálom röviden összefoglalni.
Az ügyészségen 4 alkalommal jártam. A gyanúsítások átvétele után kéréssel fordultam az ügyészekhez, hogy ismertessék azokat a tetteket, melyek elkövetésével vádolnak, hiszen az átvett dokumentumból semmi ilyesmi nem derül ki. Amennyiben nem, hát akkor tanulmányozhassam a un nyomozati anyagot. Ez utóbbi részét teljesítették kérésemnek, így 4 alkalommal volt lehetőségem a sok kötetből álló csomót olvasgatni. Az már csak ilyen finom hangulati kérdés, hogy azért nem fejezhettem be egy héttel korábban az olvasást, mert mintegy 15 kötet nem volt ott az ügyészségen! Maguk az ügyészek is minden alkalommal más és más számokat emlegettek fel a kötetek számára vonatkozóan. A teljes anyag kis része az, amely úgymond hozzám kapcsolható az ügyészek szerint.
Az első 12 kötet telefon lehallgatásokat tartalmaz. Velem kapcsolatosan felemlegetett beszélgetések mintegy 95%-a más emberek beszélgetése, amelyekben utalnak arra, hogy találkoztak vagy találkozni fognak velem. Ezekkel az ügyészek az általam a kereken 4 főből álló nemzetközi bűnszövetkezetnek (sic) nyújtott morális támogatást próbálják alátámasztani. A többi beszélgetésben magamat is viszontolvasom (hiszen ezek leiratok), amint a tanácsosommal teljesen hivatalos jellegű, szakmailag korrekt beszélgetéseket folytatok. Az ügycsomó többi úgymond rám vonatkozó kötetei meg nem másból állnak, mint a minisztériumi levelezések és anyagok fénymásolatából!
Egy-két példa az ügyészek képtelen állításaira és gondolatmenetére:
- azt állítják, hogy a szintén megvádolt tanácsosomat csak azért alkalmaztam volna, mert a bolgár tanácsadó javasolta. Ennek alátámasztására három „bizonyítékot” sorolnak fel. Az első a bolgárnak egy éjszakai beszélgetése, ahol többek között azt mondjam hogy ő ajánlotta volna nekem Radut. A második A tanácsosomnak az önéletrajza! A harmadik a volt államtitkár tanúvallomása, amelyben elmondja, hogy úgy ismerte meg Radut, hogy én bemutattam a minisztériumban mint az én tanácsosomat! Magyarul semmiféle alátámasztása nincs a képtelen állításuknak.
- továbbra is felemlegetik a nem létező titkosszolgálati jelentést, amelyről már írtam és amit szintén más emberek telefonbeszélgetéseiből vonnak le következtetésként
- ismételten emlegetik a telefonlehallgatások ellenőrzését, amelyről éppen olyan jól tudják mint én, hogy nem állt módomban és meg sem próbáltam ilyet tenni.

És közben nagyon ideges lesz az ügyész, ha jogaimmal élve panaszt nyújtok be a bűnvádi eljárás elindítása ellen! A tegnap Horváth András kérdezte tőlem a román blogomon, hogy miért nem jelentem fel az elnököt és az utasításait teljesítő ügyészeket. Ott is válaszoltam neki, hogy mindenki ellen eljárást fogok kezdeményezni, hogy többet ilyen mondvacsinált ügyeket ne lehessen fabrikálni!
Közben olvasom, hogy az elnök bepereli az egészségügyi minisztert mert az hazugnak és elmebetegnek nevezte őt. Arra nem gondolt a kedves elnök, hogy a fenti logika mentén majd neki kell bizonyítani, hogy nem elmebeteg?

119 válasz: “Több mint egy hónapja”

  1. új széköly

    Zsolt! Nekem semmi bajom ezzel, amiket ide leírtál. Csak az, hogy félrehúzódva nyalogatod sebeidet, hogy nem léptél fel a Vének Tanácsa ellen, hogy részt vettél a rossz döntéshozatalaikban, – amikor tudom, hogy Te nem olyan vagy!!-, engedd meg, hogy egy kicsit rossz szemmel nézzem a ténykedéseidet…valahogy mind jobban hiteledet veszted…és nem csak nálam…Azzal együtt, hogy ezt az egész sztorit tudod kinek, kiknek köszönheted…Ráadásul az egész értelmetlen volt, attól a pillanattól kezdve, hogy Basit nem sikerült félretenni, illetve Bella bácsi magyarázkodásra kényszerült, sőt olyan visszakozásféle is volt a beszédében…

  2. új széköly

    Szerintem is be kell perelni az egész bagázst…de én nem állnék meg, csak itt…

  3. Fairplayguy

    Kedves Zsolt!

    A repülőgépből is látszik h ez egy mondvacsinált ügy, illetve az h mások politikai hibájának vagy az áldozata… Konkrétan az udemeráj vezérkarnak…
    Az is világosan látszik h politikailag az rmdsz ugyazazt csinálja mint eddig… Figyelembe véve az elnök illetve a PD népszerűségét ez nyilvánvalóan a széllel szembeni határozott pisilés… Olyan körülmények között h ez az rmdsz zuhanórepülését jelenti mert nem tiszteli választói opcióját, másrészt nekiütközik egy vonatnak amit basescunak hívnak, mégis mi lesz a kiút nektek egyszerű pártkatonáknak?

  4. Fairplayguy

    Mi lesz a sorsotok? Erre is kéne gondolni… Ha más nem gondol rátok, legalább ti tegyétek azt….

  5. Nagy István

    Van egy ember, egy ügy, no meg egy blog.
    Az ember vergődik és kölcsönből ügyvédeket fizet az ügy mielőbbi lezárása érdekében, hogy megtisztultként mehessen az utcára, miközben perköltségeit se biztos, hogy visszakapja hát még kölcsönei kamatait. Bár a napokban ítéltek meg valakinek nagyobbacske összeget, mert jogtalanul hallgatták le telefonjait.
    Van az ügy, amelyik azért született, mert cirkusz kell a népnek. A cirkusz pedig a kártyák keverő(i-jé)nek az érdeke. Ezekel szembe viszont az ember pártja nem képes, vagy nem akar kellő nagyságú zsarolási potenciált szembeállítani. Sőt a meglévőről is lemondott július 3-án.
    És itt ez a blog, amelyben blogszemét (is) torlódott kezeletlenül.
    Mi jöhet még ezután?
    Az európai parlamenti képvielői szék elfoglalása?

  6. domi

    A szandek dicseretes, akit lehet feneken kell egy kicsit legyinteni, hogy hagyjak cseppet alabb a pokhendi mindenhatosagoskodast. De velemenyem szerint, ha erre sor kerul, feltetlenul a nagykozonseg elott kell tenni, kulonben semmi haszna nem lesz, esetleg a kodos felhomalyban majd meg jobban megszivatnak.
    Veszelyes lehet panaszt tenni az allamelnok es az ugyeszcsurheje ellen… De megeri.

  7. Fairplayguy

    Ide es kukkantsatok be Feleim…. Alternatíva… Minden szinten…

    http://nyaradi.blogspot.com/

  8. potszavazó

    “…kölcsönből ügyvédeket fizet az ügy mielőbbi lezárása érdekében,…” (NI)- valóban, miből?-az EFFÉLE ügyek, támadások elleni védekezést mennyire fizeti meg nekik az RMDSz? (s, van-e alapja erre?)-hiszen a megtámadott személy végső soron a mi politikus-gladiátorunk, akiért ki kell állni anyagilag is!!-A román politika hagyományosan kétarcú, gerinctelen és sunyi “elit” irányítja amelynek egyetlen közös platformja az egyéni haszonszerzési vágy mellett a zsigeri, idegen(magyar) gyűlőlet…Nem elég a nyílatkozatok szintjén “elitélni” az embereinket ért támadásokat.És, egyáltalán, meddig lehet bírni idegileg, gyomorral ezt a fajta helytállást, hogy odadobják őket az arénába a sok kiszámíthatalan jellemű és eltérően viselkedő, politikus-vadállat közé?
    “miért nem jelentem fel az elnököt és az utasításait teljesítő ügyészeket…”(NZS)- de, igenis, fel kell jelenteni.És, valahogy meg kellene értse már az rmdszes politizálás, hogy “A ROMÁN”-nal, mint ellenféllel (egyénileg) csakis az erő oldaláról lehet tárgyalni.Ha érzi, hogy Te erős vagy és adott pillanatban még orrba is vágod, akkor már tisztel és tudsz vele létezni.Csak ne fordíts hátat neki soha ilyenkor! Fúrcsán hangzik, félre is érthető, amit írtam, de így van.Ezért van igaza Tőkés Lászlónak, és ezt az igazságot nem akarja az RMDSZ politizálás elismerni…

  9. potszavazó

    Hozzászólásomat elkűldtem g22c, d741 karakterek beírásával, nem mentek el. ad4e karakterrel-talán.Kérek rá magyarázatot…

  10. arnulf

    Zsolt
    Ne hagyd magad perelj be mindenkit…jó nagy kártéritési igényperrel.Csak bird pénzzel.Számits arra is hogy majd csak az Eu birósága elött fogsz nyerni.Legalábbis szerintem.

  11. matejko

    Működik?

  12. Máté

    Na végre!

    Eddig soha nem sikerült beleírni. Mindig megfogalmaztam, amit mondani akartam és soha nem ment ki.

    Most direkt nem írok sokat, hátha akkor sikerül.

    Szóval.

    Nekem az a véleménye, hogy Zsolt az áldozat. Tetszik, nem tetszik ez van. Sajnos róla úgy gondolták (valószínű joggal), hogy képes lenne integrálni at erdélyi közösséget egy új RMDSZ regionáluis utódpártba, ami elképzelhetö, hogy román szavazókat is hozott volna.

    Zsolt tudja mi az, hogy européer politizálás és ezért veszélyessé vált, tehát megpróbálják lefejezni, kvázi likvidálni a teljes politikai életböl, nehogy karriert fusson be.

    Sajnos itt nincsenek tabuk. Senkit nem érdekel, hogy rengeteg pénz a védekezés, senkit nem érdekel, hogy akar-e valaki családot ellátni még ebben az életben és főleg senkit nem érdekel, hogy csorbítja-e valaki hírnevét. Sőt! Ez a cél.

    Szívből remélem, hogy ráfáznak és Zsolt a legrosszabnál jobban fog kijönni ebből.

    Azt is szívből remélem, hogy Zsolt bejut az Európai Parlamentbe és magasabb fórumokon tud szót kapni, ahol véghez viheti politikai, szakpolitikai szándékait.

    Zsolt!

    Kérlek, hogy ne add fel, és vállald be az EP képviselőséget. Remélem rendeződnek az ehhez szükséges körülmények is.

    Hidd el, hogy óriási szükség van az olyan modern politikusokra, mint Te. Attól még, hogy a társadalom nem elég érett, hogy erre motiváljon is, az nem jelenti azt, hogy nélkülözhető a Te politikai álláspontod.

    A székölynek meg annyit üzennék, hogy nem biztos, hogy bele tudja élni magát a helyzetedbe, így fontolja meg álláspontját.

    Üdvözlettel, Máté

  13. zoltán

    Komolyan, elhiszi valaki azt, hogy N.Zs. azert fizeti ugyvedeit kolcsonbol, mert nem futna ra neki? Ugyan mar uraim…
    A masik, hogy ilyen es ehhez hasonlo esetek naponta tortennek es nem csak politikusokkal. Azok nem fontosak, kedves bloggazda?
    Mondok egy peldat es szeretnek kerni ra egy hasznalhato valaszt, ha lehet.
    Nemreg tortent meg, hogy egy allami (!) cegnel meguresedett egy szakacs “post”. A “belepo” az igazgatonal 500euro volt es meg masoknak is kellett “osztogatni”. Amugy minden feltetel rendben volt. Ez az osszeg az illeto 3 havi fizetese.
    Tehat ilyen esetben, mi a megoldas, kedves volt kormanytag ur? Ezt az esetet nem kellett volna lehallgatni?
    Vagy csak az a fontos egy politikusnak ami ot sajat magat erinti?
    Bocsanat a kisse arrogans stilusert!

  14. új széköly

    Kedves Máté! Valszeg…megfontoltam, de melyikre gondoltál igazából??

  15. Nagy István

    potszavazó-nak (is) karaktersor-ügyben:
    Nagy Zsolt blogjának monitoron megjelenő biztonsági kódja csak bizonyos számú percig él, utána kimúlik, és másikat kell helyette kérni, ahhoz, hogy a beírt szöveg el is menjen.
    A gubanc ott van, hogy az új karaktersor megjelenésekor a már beírt szöveg visszavonhatalanul eltűnik, nem úgy mint más hasonló módon védett blogoknál, amelyeknél megmarad.
    Az én megoldásom: mielőtt a Hozzászól gombra kattintok a beírt szöveget Ctrl A -val kijelölöm, Ctrl C -vel zsebbe teszem, és ha nem menne el, akkor visszamegyek a blogba és Ctrl V -vel ismét beteszem, és azonnal “Hozzászól”-ok. Ilyenkor el szokott menni, és tegnap még “Üzenete moderálásra vár” pótcímmel megjelenik, de a pótcím pár óra múltán, gondolom bloggazdai hatásra eltűnk.
    Akkor most előbb Ctrl A kijelölés, mejd Ctrl C zsebelés, majd Hozzászól-ás.

  16. Nagy István

    “A megjegyzése moderálásra vár.” a pótcím.

  17. Máté

    Kedves Széköly!

    Pontosan a: “Csak az, hogy félrehúzódva nyalogatod sebeidet, hogy nem léptél fel a Vének Tanácsa ellen, hogy részt vettél a rossz döntéshozatalaikban”

    Nekem ezzel az a problémám, hogy könnyű ilyen kijelentéseket tenni, anélkül, hogy valójában bárki is tudná, hogy mit jelent az a nyomás, ami Zsolton van.

    Én nem vagyok benne biztos, hogy Zsoltnak tetszik az a kényszerhelyzet amiben van.

    Azzal nem segít neki senki, ha kritizálja. Elképzelhető, hogy nem érzi azt a társadalmi támogatottságot, amitől Ő vállalná a nyílt harcot.

    Nektek romániai magyaroknak a képvisletetek csorbulásával, Zsoltnak az egzisztenciájának lenullázásával járhat a nyílt harc. Amikor hazamegy és megnézi a családját, a feleségét és a gyerekeit és tudja, hogy az igazságot nem lehet megenni, akkor én elnézem neki, hogy csöndbe sodródik a folyamattal és magára gondol. Nem pedig arra, hogy annak a csoportnak a képviselete mennyit erősödhet igaz, hithű harcával – jelen esetbe erélyi magyarság -, akik igazából tojnak az RMDSZ-re, amint ez az utolsó választásnál ki is derült.

    ÉN AZT MONDOM MINDENKINEK, HOGY BÁRMIT IS ÍRJON ERRE A BLOGRA, AZT GONDOLJA ALAPOSAN ÁT.

    AKINEK KRITIKÁJA VAN, AZ INKÁBB ÍRJA MEG LEVÉLBEN ÉS KÜLDJE EL KOLOZSVÁRON A REPUBLICII UTCÁBA!

    AMIRE MOST ZSOLTNAK SZÜKSÉGE VAN, AZ A TÁRSADALMI TÁMOGATOTTSÁG, A POZITÍV INSPIRÁLÁS.

    !!!!!!!! MEGDOLGOZOTT ÉRTE !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Kérek mindenkit, hogy blogbejegyzéseit bíztatásra használja fel inkább, mintsem sérelmeitől, vagy többlet tudásának villogtatni kívánásától feltüzelt számonkérésekre, jótanácsokra.

    És ezzel koránt sem mondtam azt, hogy nem értek egyet a konstruktív kritizálás intézményével. Sőt éppen ellenkezőleg!

    DE ANNAK IS MEGVAN A HELYE ÉS FŐLEG AZ IDEJE.

    ITT MOST A BÍZTATÁSON LEGYEN A HANGSÚLY!

    Én drukkolok Zsoltnak, és támogatom bármikor, bármivel.

    Üdvözlettel: Máté

  18. cymbi

    Hajrá, Zsolt. Sokan szurkolunk neked. És hajrá, nemcsak Băsescuval szemben, de a jelenlegi RMDSZ fővonallal szemben is, vagy mellette, vagy már a csuda tudja. Tudom, h nem megy egy perc alatt, de ne add fel. Kitartást! A szurkolótábor egy év múlva is meglesz:) Amit eddig csináltál, az szép volt. Csak így tovább.

  19. Nagy István

    http://belpol.transindex.ro/?hir=14845
    Stafétaváltás: Somodi Zoltán veszi át Porcsalmi Bálinttól az IT-államtitkári széket

    Legutóbb Porcsalmi Bálint Zsolt szerint még minisztervármányos volt. Most eremdéesz-munkát kapott előző munkahelyén, az ügyvezető elnökségen. Neki volt, Zsoltnak oda se vezet visszaút?

  20. új széköly

    ezekkel a kódos baromságokkal mindig leszívom…mint most is…
    kedves Máté! bár előző levelem jobb lett, de megpróbálom újraírni!
    Ha visszatekintenél a múltba, észrevennéd, hogy nagyon sokan kiálltunk Zsolt mellett!!!
    Zsolt nagyon jól tudta, hogy mire vállalkozik, amikor politikusnak ment…nem kell most azért sajnálni őt… mindenki a saját d9ntéseinek eredményeképpen éli életét…ha ezt nem tudta volna, akkor nagyon sajnálom…
    hidd el rajta kívül rengeteg ember megy úgy haza, hogy a családja hasonló módon várja, erről pedig nem számol be senki- még te sem!!!
    neki azt rótták fel itt a blogon és blogon kívül, hogy, amikor lett volna lehetősége, nem állt ki a vének ellen, azok pedig amint észlelték, hogy potenciális ellenfél lehet, feleldozzák…hallottad, hogy kiálltak valamilyen formában mellette, egy halovány sajtótájon kívül…szóval ez lepkepurc…ha valaki ellen kiállnak azt nem így teszik…vagy, ha így teszik akkor nem bajtársak….
    én most is szurkolok neki…még reménykedem abban is, hogy lábra áll, és átveszi a dolgokat…sokan várják,soknak ő volt a reménysége az RMDSZ-en belül is, de sajnos nem vállalta a harcot, a megmérettetést…pedig lehet, hogy többet nyert volna, mint most, mert így mindenhonnan ki fogják golyózni….
    Máté! Az életben harcolni kell!! fel kell vállalni dolgokat!!! nem vitatom el Zsolt tudását, azt amiket megtett, de engedd már meg, hogy egy nkicsit kételkedjek is benne…legalábbis emberileg….
    és ezzel együtt, itt leszünk, egy kicsit csalódottabban, kiábrándultabban, de itt leszünk a háttérben, és ha látjuk, hogy kellünk, akkor majd mi is lépni fogunk….
    Addig pedig megadjuk a lehetőséget, hogy te eljátszd a siratöasszonyok szerepét, és vigasztald meg Zsoltikádat!!
    na Isten áldjon!!!

  21. új széköly

    És most veszem észre, hogy megint a távolból osztják az észt nekünk itthonmaradottaknak….köszi Máté, de lehet jobb lenne, ha hazajünnél és itthon tennél valamit….én is azt csinálom…itthon!

  22. új széköly

    és persze a megjegyzéseim moderálásra várnak….

  23. zoltán

    Kedves Máté!
    Irasaibol azt veszem ki, hogy sokkal kozelebbrol ismeri N.Zs.-ot, mint en ezert batorkodom nehany szemelyes megjegyzessel elni… Nem hiszem, hogy az egyszeru valasztopolgarnak olyan konnyu lenne kijelenteseket tenni, vagy ha tesz akkor ezeknek neha (?) elozmenyei is lehetnek.
    Zsolt, most epp lehet kenyszerhelyzetben van, de miert oly nagy szenzacio ez? Ont pl. erdeklik az en szemelyes kenyszerhelyzeteim? Vagy N.Zs.-ot erdekeltek ezek amig az rmdsz eros emberenek szamitott?
    Vannak nalanal sokkal inkabb kenyszerhelyzetben levo valaszto polgarok is talan, nem gondolja?
    O, tudtommal egy egeszseges, felkeszult, jo szakmaval rendelkezo, idegen nyelveket beszelo fiatalember! Miert kell az ilyen embert felteni? Ha nem erzi jol a politikaban magat, gondolhat barmikor egyet es azt csinalhatja amit legtobbunk. Dolgozik a tanult szamajaban. Ez “egzisztenciaja lenullazasa” lenne? Lehet…nem tudom, de akkor mi van a nagytobbseggel?

  24. Máté

    Tartozom pár vallomással!

    1. Tápos vagyok. Soha nem éltem Erdélyben és soha nem voltam román állampolgár, így soha nem érezhettem milyen kisebbségi közösséghez tartozni.

    2. Nem vagyok homokos, így nem lehetek szerelmes Nagy Zsoltba, kinek így tetszik: Zsoltikámba

    3. Egyáltalán ne, hasonlítok egy öreg siratóasszonyra, és saját mentalitásom sem a siratásra, hanem a pozitív életérzésre hajaz.

    Ha már ilyen őszite vagyok, akkor azt is elárulhatom, hogy miért támogatom ennyire Zsoltot, és miért emelek szót azok ellen, akik ezekene a fórumokon kérnek számon.

    Miért nyalogatod a sebeidet?

    Miért nem szállsz szembe a vezetőséggel?

    Uraim? Talán azért nem mert ha valaki fejjel rohan a falnak, akkor az fáj.

    Önök komolyan gondolják, hogy Zsolt nem állt bele komolyabb vitákba az igazság címszava mellett? Mi van akkor, ha érezte azt, hogy saját igazának képviselet a szövetség kárára mehet? Úgy gondolom, hogy Ő alárendelte magát a közösségi érdeknek, és pont ezért van olyan helyzetben amilyenben.

    Igazuk van:

    - nem állt ki érte az udemeráj
    - nem kellene Őt félteni, hiszen felkészült, egészséges és jó szakember
    - nem ment szembe az idősek tanácsával
    - meg van az esélye, hogy mindenhonnan kigolyózzák
    - meg van a szabad váklasztása, hogy politizáljon-e vagy sem
    - fel lehet neki róni sok minden hibát
    - mindenki a saját maga döntései képpen alakítja saját környezetét

    És még folytathatnám a felsorolást. Itt nem a vitán van a hangsúly. Azt sem mondtam, hogy ne lehetne kritizálni, illetve számonkérni egy minisztert a saját blogján. Sőt én a kultúrált kritizálásnak és az őszinteségnek igen is híve vagyok.

    De kérdem én! Pontosan abból a bizalmatlanságból fakadóan, amit az idősebb poltitkai korosztály generált, most abból a bizonytalanságtól lehetne megszabadulni, mert van egy olyan forma fiatal poltitkus, aki ezt megteszi.

    Konzekvensen, személyesen is vállalom a véleményemet.

    Zsolt mellett azért állok ki, mert benne látom azt, hogy hangsúlyos dolgokat, szakmiailag, nemzetközi szinten poltitkailag tudna támogatni: modernizáció, fiatalok, régiófejlesztés, európai integráció.

    Mik is voltak az első szavai, amikor rádölt a ház? Valami olyasmi, hogy Ő továbbra is: “Románia miodernizációján dolgozik”, és nem az, hogy én ártatlan vagyok és a makropolitikai helyzet áldozata és mentsen meg engem az Európai Bíróság!

    Ez nem elég bátorság? Nem beszarni és menekülni a védelembe. Ehelyett saját erőből, az RMDSZ támogatása nélkül felvállalni a kűzdelmet? Soha nem tudhatjuk, hogy mi lesz ennek az eredménye, de ha nem bízunk benne, nem nyeljük le kritikus megjegyzéseinket, nem adunk társadalmi támogatottságot, akkor biztosan nem lesz semmi pozitívum. Azt hiszem most nagyon sok áll Önökön, mint gondolkodó emberektől.

    A szavak súlya most nagyon is nyomasztó!

    Biztos vagyok benne, hogy mindenki pattogott volna egy ilyen helyzetben.

    Igen!

    Pontosan addig, ameddig észre nem veszi, hogy bár eddig sziokla volt, ma már csak egy porszem a sivatagban. Egy-egy őszinte szűk körű megbeszélés sokmident átírhat.

    Én konzekvensen kiállok eddigi álláspontom mellett: Nagy Zsolt (Zsoltikám) jól cselekedett, amikor a jelenlegi taktikát választotta. Nem ártott senkinek, csak az ide írók hiúságának, akik támogatás helyett számonkérik. Miről is? Miért is?

    URAIM! A SIKER MÉRCÉJE AZ ÖSSZEFOGÁS ÉS A BIZALOM!

    Mennyivel lesz jobb, ha őszintén csesztetünk valakit, megjegyzem akát joggal is, mintha empatikusan együtt érzünk és támogatásunknak adunk hangot.

    Az nem bátorság, ha valaki nyíltan, az Interneten vállalja a történetet?

    Lehet, hogy nem vagyok erdélyi, de ahhoz nem kell erdélyinek lennem, hogy lássam: TI ERDÉLYIEK NEM ÉRTÉKELITEK, AMITEK VAN! SEM A GYÖNYÖRŰ VIDÉKET, SEM A MAGYAR KÖZÖSSÉGETEKET, SEM AZT, HOGY VAN EGY POLTITKUS, AKI NEM SZÉTFOLYVA NYALJA A VÁLASZTÓK FARÁT, HANEM SZAKPOLTITKAI ALAPON PRÓBÁL ÉRVÉNYESÜLNI.

    NEM ZSOLTTAL VAN BAJ!

  25. új széköly

    na meg persze most már megvannak a kapcsolatai is…

  26. Kolozsi Csaba

    Indulhatna Zsolt is fuggetlen jeloltkent az EP valasztasokon ,
    esetleg az rmdsz tamogatasaval , maris volna ket eselyes befuto
    es a mostani takonyhuzas is megszunne .

  27. új széköly

    Köszönjük, köszönöm kedves Máté, a bíztató szavaid! Most már én is letegezlek…
    Nem tartalak táposnak és még az sem zavar, ha ide írsz, abban az esetben, ha nem írsz baromságokat.
    Megírtam, de úgy tűnik, nem eléggé érthető számodra, hogy nincs senkinek semmi baja Zsolttal és nem azért beszélünk, ill. írunk ide, mert ki szeretnénk őt nyiffantani, hanem azért, mert értékeljük és benne láttunk egy lehetőséget…ha nem láttuk volna azt a lehetőséget, akkor nem lett volna olyan keserű, amit le kellett és le kell nyeljünk miatta…
    Én többet vártam el tőle és személy szerint is segítettem volna ebben…ez nem kellett… mások is voltak, akik nyiltabban vagy burkoltabb formában, de kijelentették, hogy segítenek neki…ez sem kellett…most már ott tartunk, hogy kimoderálja azokat, akik mellette lettek volna, de azokat nem, akik kellemetlenkedtek…az elején sűrű volt e bejelentkezése, akart kommunikálni, az utóbbi időben, enyhén szólva visszafogott…sikerült is jópár embert elkergetnie a blogjából…
    Szóval Máté!! Akinek szüksége van segítségre, az kinyújtja a kezét, vagy kinyitja a száját…vagy csak őszintén megírja, hogy milyen helyzetben van…
    azért ettől egy kicsit távol állunk…még, ha csakis és kizárólag bennünk az egyszerű pórnépben is van a baj…
    és még egy mondat: azok mellett az emberek mellett lehet kiállni, aki maga is kiáll!!!

  28. domi

    Kedves Mate!
    A gyonyoru tajak csodalata elott szeretnenk kisebbsegi problemainkat rendezve tudni. Akkor sokkal elvezetesebb lenne.

  29. domi

    Kedves Mate!
    A gyonyoru tajak csodalata elott szeretnenk kisebbsegi problemainkat rendezve tudni. Akkor sokkal elvezetesebb lenne.
    A rendezes feladata pedig (elsosorban) eremdeeszes vallakat nyom, koztuk a volt miniszter uret, aki mellett regen is, most is kitartunk. Magat a szovetseget lehet, hogy elhagyta egy kicsit a pormagyar, de ez meginkabb kellene osztonozze, hogy visszaedesgethesse azokat.
    Kisebbsegi sorsot pedig nem lehet megerteni, ha az ember tobbsegi. Ennek tulajdonithato az on naiv megjegyzese a beirasa vegen. Megbocsatjuk.

  30. Nagy István

    “Lehet, hogy nem vagyok erdélyi, de ahhoz nem kell erdélyinek lennem, hogy lássam: TI ERDÉLYIEK NEM ÉRTÉKELITEK, AMITEK VAN! SEM A GYÖNYÖRŰ VIDÉKET, SEM A MAGYAR KÖZÖSSÉGETEKET, SEM AZT, HOGY VAN EGY POLTITKUS, AKI NEM SZÉTFOLYVA NYALJA A VÁLASZTÓK FARÁT, HANEM SZAKPOLTITKAI ALAPON PRÓBÁL ÉRVÉNYESÜLNI.

    NEM ZSOLTTAL VAN BAJ!”

    Nem vagyok magyarországi, de ahhoz nem kell annak lennem, hogy lássam: Önök magyarországiak nem értékelik azt, amijük megmaradt. Sem a gyönyörű pusztát, sem a magyarságot, sem azt, hogy van politikus, aki nem szétfolyva nyalja a választókat, hanem nemzetpolitikai alapon próbál irányt mutatni.
    Nem az ilyen politikusokkal van baj!

  31. Máté

    Kedves Széköly!

    Bocsánat a tegezésért.

    Nagyon sok mindenben egyetértek veled. Sőt! Már álláspontunk is egyre jobban közeledik.

    Nem akarom sokszor ismételni, de én nem vagyok a kritika ellen. Én a stílus ellen voltam, ahogy megfogalmaztad magadat.

    Ha elolvasod az ezen témához szóló első és az utolsó bejegyzésedet, hát ott minőségi különbségek vannak. Én úgy gondolom, hogy ha mindenki azt a kommunikációt követné, amit Te az utolsó bejegyzésedebn produkáltál, akkor lehet, hogy Zsolt is sűrűbben írna ide, vagy kommunikálna velünk/veletek.

    Az a kijelentésed külön tetszett, hogy akinek segítségre van szüksége, az kinyújtja a kezét, vagy kinyitja a száját (ezalól kivétel, ha busz alá szorult az illető).

    Én nem mondtam, hogy Zsoltnak segítség kell. Én azt mondtam, hogy az nem segítség, ha ócsároljátok itt a blogon. Én nem mondtam, hogy neki kellene a segítség. Azt viszont mondtam, hogy kell neki a támogatás. És tudod még kinek kell a támogatás? A közössségeteknek.

    Most jut eszembe: Zsolt! Kérlek dobd be azt a 30 új lejt a postaládámba, amit az itteni beíráasokért ígértél. Köszi!

    Visszatérve, szerintem lesz még idő eleget őszintének lenni Zsolthoz. Ami most véleményem szerint lendíthet a helyzeten, a teljes kiállhatalan helyzeten, ha egy ember mögé mindenki felsorakozik önszántából. Nem azért, hogy segítsen, vagy bármit is csináljon, hanem hogy támogassa. Csak akkor, ha egyetért vele elméletben, egyesülni tud az elveivel. És tanácsot is csak akkor kell neki adni, például, olyanokat, hogy: ugyan már, ne nyalogassad a sebeidet.

    És itt hangsúlyoznám ki, hogy azzal nem értek egyet, hogy nem állt ki magáért. Attól még, hogy nem folytatott médiahadjáratot, és nem pocskondiázta a saját pártját, aki nem támogatja, és nem ment mindenhová panaszkodni, az pontosan azt jelenti, hogy megfontoltan és bátran kiállt magáért ebben a küzdelemben.

    És a kűzdelemnek még korán sincsen vége.

    Üdvözlettel: Máté

    Ui. Mégegyszer köszönöm az őszinteségedet, hogy kommuikálsz velem, és hogy megbocsátassz a tegezésért.

  32. Nagy István

    Kedves Máté!
    Kommunikálni újabban a politikusok szoknak, ami az én értelmezésemben a néphülyítés szinonímája.
    Egyébiránt magyar ember levelezik, beszélget, szót vált, eszmét cserél, vitatkozik stb-

  33. Máté

    Kedves István!

    Én nem mondtam, hogy Magyarországon nincsen baj. Itt már óriási baj van. Az a fontos, hogy Erdélyben ne legyen baj. Én ezért emeltem szót, amit sokan félreértelmeznek.

    Úgy gondolom hibát követtem el, amikor általánosítottam, a TI ERDÉLYIEK NEM ÉRTÉKELITEK… mondatomban.

    Módosítanám, TÖBBSÉG NEM ÉRTÉKELI. Akinek meg nem inge az ne vegye magára.

    Gondolom velem van a baj, mert egy egyszerű üzenet átadása, ami az alábbiakban tömöríthető nem jutott el a címzettekhez.

    - a kéretlen segítség az nem segítség
    - a támogatás hiánya az nem bátorít
    - a számonkérés, illetve megjegyzéseknek meg van a helye és az ideje
    - összefogásban az erő

    Mit nem lehet ezen érteni. Miért kell ezt mesterségesen félreérteni, és az ellenérvekbe beleépíteni a mással kapcsolatos személyes véleményeket, ami nem tartozik ide?

    Elnézést István a vége már nem csak Önnek, hanem a velem kommunikálóknak mind szólt.

    Addig ameddig nem lesz akkora megosztottság a magyarságban, mint Magyarországon, addig kell észnél lenni, és feltétel nélkül támogatni azt, akinek elveivel egyetértünk. Persze nem mindenben.

    István!

    Kérem nevezze meg azt a magyar politikust, akire illik az Ön leírása. Én nem ismerek ilyet. Jó lenne, ha lenne, de nincsen!

  34. Nagy István

    Eredményes keresést az optimizmushoz való visszatalálásig.

  35. új széköly

    Kedves Máté!
    Megbocsátva tegezés!
    Elolvastam, és újra meg újra átolvastam, de nem találtam semmi kivetnivalót első levelemben…azt ajánlom olvasd el Te is még egyszer, sőt a másodikat is!!
    Zsoltnak kötelessége lenne minden kommunikációra, mert én is megszavaztam…tehát, ha mellette kiálltam, akkor elvárom, hogy ő is kommunikáljon velem, egyrészt, másrészt pedig ő indította útjára a blogot és, ha egy kicsit visszamennél az időben és elolvasnád, amiket írt az elején, lehet Te is másképp gondolkodnál, vagy éreznél…
    A busz alá szorultnak már nincs szüksége segítségre, max. papra…
    De ő még nincs busz alatt…és teheten róla, hogy ne is legyen…

    Elég sokan támogatnánk, ha engedné, ha lenne kit, és főleg, ha kiállna…sajnos mi magyarok is eltanultuk, hogy kell lógni a munkából, hogy kell kilopni az alapanyagot, minthogy másokat odaneveljünk, hogy mi a becsület és a rendes munka…figyelj4 neki semmi veszíteni valója nincsen…én most helyette feltennék mindent egy lapra…persze, ha ezen a pályán szeretne maradni…látod most a kedves RMDSZ még az európai parlamenti székből is feláldozná…szerinted emellett ki kell állni???mármint RMDSZ….ne haragudj, de enyhén fogalmazok, amikor azt mondom, hogy butaságot csinál…és le fogja késni az utolsó vonatot is…ha eddig le nem késte…
    Közösségünknek a megtérés és megtisztulás hiányzik…és az Úristen!!!
    Mert csak papoljuk a dolgokat, de nem cselekesszük…
    Ha már kérsz Zsolttol legyél stílusos és kérjél ezüstöt…
    Mondtam szivesen felsorakoznék valaki háta mögé, ha lenne valaki…
    és bíztatni valakit azzal is lehet, ha azt mondod neki, hogy ne mind nyalogassa a sebeit…legalábbis mifelénk Székelyföldön…
    Nem is kell ilyesmiket tegyen, de ki kell állni bizonyos helyzetekben…és ez olyan helyzet!!! a küzdelemnek nincs vége, de sajnos mind jobban veszítésre áll…
    Nagyon szivesen mindent!! és azt még1x kihangsúlyoznám, hogy nem támadom, szapulom, hanem próbálom felébreszteni Csipkerózsika álmából….

  36. Nagy István

    Winkler Gyula lehet Nagy Zsolt utódja
    http://erdely.ma/hirek.php?id=26494

    Most csodálkozni ugye nem kell?

  37. Nagy István

    Nagy Zsolt marad az európai parlamenti választási listán
    2007. július 24.
    http://erdely.ma/hirek.php?id=26509
    “Nagy Zsolt, tisztségéből felfüggesztett távközlési miniszter azt állítja, nem ajánlották fel, hogy visszalépjen az RMDSZ európai parlamenti választási listájáról.
    A politikus kifejtette, demokratikus módon, belső választással került a lista élére és a Markó-Tőkés találkozót követően majd eldöl, hogy miként fog alakulni a jegyzék.
    Kolozsvári Rádió”

    Valaki mintha nem tud magyarul.
    Szerintem nem fölajánlani kellett volna, hogy visszalépjen, hanem megkérni.
    Kíváncsi vagyok, mit ért Nagy Zsolt belső választáson?
    Mert szerintem az eremdéeszben gyéren, de azért alkalmazott belső választásokon titkos, urnás szavazást szoktak szervezni a jelölő szervezet területén.
    Nos az eremdéesz NEM szervezett országos belső választást, holott a jelölt nem községi vagy megyei, hanem országos lista élére lett nevesítve!

  38. Nagy Zsolt

    Kedves Nagy István!

    A hírt a rádió valamelyik román hírügynökségtől vehette át, én a tegnap a Newsin és a Rompres számára nyilatkoztam. Az nagyon sajnálatos, hogy ilyen fordításban látott napvilágot, helyesen: senki sem kérte, hogy visszalépjek az RMDSZ EP listájáról.
    A nyilatkozatomban belső megméretkezést használtam (competitie) és természetesen teljesen tisztában vagyok a terminológiával. :-)
    Bővebben a következő bejegyzésemben.

  39. Nagy István

    Hát kérem a fordítókkal nekem is elég sok rossz tapasztalatom van.
    Egyébiránt a Newsin és a Rompres nem napi olvasmányom.