És akkor ma újra, Hajrá kolozsvári CFR 1907!

68 válasz: “És akkor ma újra, Hajrá kolozsvári CFR 1907!”

  1. KSz

    November 30-án is egy efajta döntetlent szeretnék látni, hat-hármast, 2 X 6+3-ast.:)!.

  2. új széköly

    Örvendek, hogy blogod ismét “útnak” indult. Örvendek, hogy lassan sikerül talpra is állni. Nem szeretem az olyan durva megfogalmazásokat, mint Árus Gyuri amilyeneket ír, de a kérdésekre érdekelne a válasz…ugyanakkor azt hiszem az lenne az egyik legnagyobb dolga egy politikusnak, aki – sajnos!!- már nem az – egyelőre!!-, hogy átadjon olyan információkat, amelyeket megszerzett, vagy me tud szerezni. Pl. hol lehet pályázni kkv – nak? igen hol és hova lehet befektetni? stb. Ezekkel tudná támogatni népünket abban, hogy megmaradjanak, ittmaradjanak… A hangzatos szavak és ígérgetések, amiket azok tesznek, akik kitúrtak onnan, már lejártak. A másik fél – lásd MPP – nemzetiszínű melldöngetései is kevesek lettek mára… ideje lenne konkrét lépéseket tenni… határozottabban jelen lenni…

  3. domi

    Mi is akar lenni az a Sigma Towers, ami nem nagyon latszik haladni manapsag (legalabbis az epitkezes szintjen)? Kicsit fura a nagy csinnadratta utan beallt csend a telepen… Tudhatnank errol tobbet?
    Orulok a “visszateresnek”, azonban, velemenyem szerint, megis a politikaban kellene gyumolcsoztetni sokoldalu tehetsegedet.
    Udv

  4. Fairplayguy

    Mire célzol új széköly barátom amikor azt mondod, idézlek: ,,az MPP nemzetiszínű melldöngetései is kevesek lettek mára”?

  5. új széköly

    hát azért, mert csak melldöngetés maradt abból, amiről azt állították, hogy több annál…persze ez köszönhető leginkább Szász Jenőnek, de hát ez van…sajnos a politika leginkább az önös érdekekről szól, a többi csak egy nagy lufi…és néha kipukkan…

  6. Fairplayguy

    Új Széköly, nem akarok senkiről hozsannákat zengeni, de azért be kell látnod, hogy:

    1. Szász Jenő megcsinálta az MPP-t(akkor amikor az RMDSZ hatalmon, sőt kormányon volt és mindent elkövetett hogy ne jöhessen létre a számukra rettegett szó: ,,konkurrencia”),
    2. első megmérettetésen (helyhatósági választásokon) nagyszerű eredményt ért el vezetésével az MPP (amit az RMDSZ természetesen telejesen másképpen kommunikál, hadd ne elemezzük miért), azáltal hogy két és fél hónapos pártként több mint 100 ezer választópolgár szavazatát elnyerte, amivel jóval megelőzte az olyan pártokat, mint pld. a milliárdos büdzsével rendelkező, parlamenti párt PC-t, (hadd ne említsem a még hátrébb levő PRM-ét, stb…), vagy pont a sokkal gazdagabb RMDSZ-t,
    3. országos választásokon függetleneket indít vezetése alatt az MPP, nem veszélyeztetvén ezzel az erdélyi magyar képviselet puszta létét sem a román parlamentben.

    Szerinted te helyesebben, ügyesebben tudtál volna politizálni a helyében, ismervén sajátságos viszonyainkat? Ha gondolod hogy igen, akkor szabad a gazda, mondjad, kíváncsi vagyok rá.

  7. Orban

    1.Basescu segitsegevel jegyezte be a partot,hamis alairasokkal.
    2.6polgarmester szerintem gyenge eredmeny.
    3. Veszelyezteti a parlamenti kepviselet mennyiseget a fuggetlenek tamogatas.

    Ha en lettem volna a helyebe partkent indultam volna.

  8. új széköly

    Fairplayguy!
    1. Nem az a gondom, amiket megcsinált, hanem azzal van fenntartásom, hogy milyen módon és milyen indíttatásból tette!
    2. Az MPP érte el az eredményeket- Tőkés hathatós segítségével -, viszont sajnos nem tudott mondani konkrétumokat, csak felfújt lufikat, amelyek aztán egyenként kipukkantak… Sajnálom, mert sokkal többre tartottam volna képesnek, de azt cselekszi ő is, ami ellen valamikor harcba szállt…
    3. Nem tudom, hogy ez a leghelyesebb lépés…

    Nem én voltam az ő helyében, így nem szabadna ilyen kérdést feltegyél nekem… viszont lehet, hogy ügyesebben nem…becsületesebben azonban igen… Sajnos őt sem érdekli a Te vagy az én gondom, hanem az érdekli, hogy neki mi jut, milyen pozicióba kerül, mennyit tud saját magának összehozni… ez van…sajnos!!! hidd el, lehet jobban sajnálom, mint Te!!!!

  9. Fairplayguy

    Te Orban, nem véletlenül az RMDSZ hivatalos szócsöve vagy(esetleg annak egy része)? Mintha Narkó Méla egyéves periódusra visszavonatkoztatott szavait, nyilatkozatait hallanám dióhéjba foglalva… Vagy esetleg tévednék? Vagy másképpen fogalmazva: szerinted mióta lehet komolyan venni egy potenciális ellenfél politikai nyilatkozatatait?

    1. az indíttatásrt mindenki saját maga tudja, amikre te célzol azok ,,véletlenül” nem puszta feltételezésekre alapulnak új széköly?
    2. igaz, az MPP érte el az eredményeket, de mint minden pártnak neki is szövetségesekkel kell dolgoznia. Ezért dolgozik Szász Jenő Tőkéssel és a Fidesszel odaátról… Az RMDSZ meg gyurcsánnyal meg az MSZP-vel, amivel egyáltalán nem dicsekszik, amitől rengeteg pénzt kapott kampánycélokra, nem beszélve a román kormányról. Szerény becslések szerint az összeg amit a tavaszi kampányra költöttek, több tíz milliárd. Ehhez képest nehezen érthető a hurráoptimizmus meg a győzelmi mámor udemeráj oldalról, amikor az MPP majdnem zéró összegből a választók majdnem felét (egyes zónákban) sikerült maga mellé állítania… Ami a felfújt lufis célzásodat illeti, új széköly, légy türelemmel kicsit, meglátod hogy azokat meg is valósítja, mert az udemerájnak nem lesz ereje kinyírja azokat. Csak kicsi idő.
    Amit a becsületességről írsz, azt kell mondanom hogy elfelejted az alapszabályt: a becsületesség mértéke mind a két felen áll. Annak arányáért egy (akár politikai) kapcsolatban két- ismétlem kettő – fél állítja be.
    Úgy vetted észre hogy az RMDSZ a becsületességéről lett elhiresülve?

  10. Sunci

    Szia Zsolt!

    A fejlectöl elesben elkanyarodtak a kollegak, dehat mentsegükre legyen mondva a regen megszokott temakhoz tertek vissza. :-)

    Ezennel en is jelzem virtualis visszateresem a blogolvasoi taborodba.
    Tavasszal meg naponta, aztan hetente, vegül mar csak havonta irogattam be az ismert URL-t… Aztan szünetet tartottam, de most hogy beallt az ösz, elkezdödött nekem is az uj tanev (idezet töled), ugye a vandormadarak is visszaternek a teli szallasaikra (akinek jobban tetszik: elrepülnek, de ez csak nezöpont kerdese).

    Jo volt elesben is talalkozni a tavasszal, szivböl örültem, hogy a szakember Nagy Zsolt is ugyanolyan elszant es hatarozott volt, mint a politikus enje. Jol alltad a 19%-os probat! Kar volt, hogy utana oly hirtelen menned kellett egy tovabbi allomasra. :-(
    Remelem sikerül a közeljövöben egy ujabb közös szakmai fellepesre sort keriteni (de majd csak a kampany utan! :-) ).

    Apropo tanacsadas, en azt tanacsolnam olvasoidnak, hogy a ma kezdödö vilagmeretü penzügyi valsagban gondoljak meg, hogy gyorsan megszabaduljanak (kolozsvari) felesleges ingatlanjaiktol (Tower projekt ide vagy oda ;-) ) es fektessenek innovacioba, abban legalabb megall az esz! Csak a parna ala ne tegyek…

    üdv,
    Sunci,

    p.s. hajra CFR, hajra Romania (ma este Henriek ellen)!

  11. Fairplayguy

    Szia Sünci vagy Sunci. Kérdésem csak annyi, szereted-e még az udemerájt? (1-től tizig értékelj ha lehetséges…)

  12. új széköly

    Kedves Fairplayguy!

    1. Sajnos nem csupán feltételezések… bár azok lennének…
    2. Most ebben az esetben nem az RMDSZ – ről volt szó, hanem Jencikéékről. Az RMDSZ – nek is ugyanúgy megvan a maga sara. Csak arról beszéltem, hogy nem lehet és szabad eltakarni a saját hibáinkat azzal, hogy hát a másik is azt teszi… pontosan az kellett volna különbséget tegyen a az egyik és a másik fél közöztt, hogy nem ugyanazokat cselekszik, mint azok, akiket támadnak…
    A becsületesség nem feltételez két oldalt. Becsületes lehet az ember önmagában is!! Az a baj, hogy mindkettő egykutya…

  13. Sunci

    Kedves Fairplayguy!

    Nem szivesen valaszolok masok blogjan nem a temarol szolo provokativ kerdesekre.
    Ezert megvartam, hogy Zsolt ujabb topik-ot nyisson, igy remelem csak te olvasod valaszom.
    En ezt a blogot azert követem, mert Zsoltot szemelyesen ismerem es tisztelem. Nem politikai hovatartozasbol vagyok itt.
    A kerdesedre pedig te magad is megkapod a valaszt, amennyiben ujraolvasod a korabbi bejegyzeseimet.

    üdv,
    Sunci

  14. Árus Zsolt

    Az Árus név elég ritka, ezért nagyon kíváncsi lettem, ki lehet az az Árus Gyuri!