Azt írja az újság …

Hányan, hányszor hallottátok ezt a megjegyzést. Azt jelentette mindannyiunk számára, hogy valami biztosra vehető, hogy az egy megalapozott információ.
Régebben. Mert mostanában egyre nehezebb referenciának tekinteni a „független” sajtót. Félreértés ne essék nem globális lázongok a sajtó ellen, akinek inge, vegye magára.
Történt ugyanis a napokban, hogy szinte minden újság, TV híradó és politikai vitaműsor fő témája a különböző állami hatóságok vagy ügynökségek vezetőinek javadalmazása volt. Mindenki olvashatta vezető román napilapok címlapján például, hogy Olosz Gergely, aki az Energia Felügyelő Hatóság elnöke, 50,000 euró havi javadalmazásban részesül. Nem, nem írtam el: ötvenezer euró/hó. Írja az újság. Mondja a TV. Sőt mutatja is Gerit.
Olosz Gergely – Gerinek szólítjuk – a barátom. Azaz nem lehetek teljes mértékben objektív. De annyira szubjektív sem lehetek, hogy ne tudjam megnézni az általa vezetett hivatal honlapján a vagyon bevallását. Amiből minden kétséget kizáróan kiderül, hogy havi fizetésével, hivatali útjaiért járó napidíjjal, más juttatásokkal együtt sem keresne két év azaz 24 hónap alatt sem 50,000 eurót! Céfolatait, a hivatal cáfolatait is figyelmen kívül hagyják… Ismerős, ugye?
Hol van a szakmai felelősség? Hol van a sajtó etika? A szombaton délelőtt a Hivatal kapujában mikrofonjába dadogó hölgyike esetében, amint felteszi a költői kérdést, hogy miért nincs senki ma bent? Vagy a főműsoridőben a témát felvető moderátornál? Vagy a laptervet jóváhagyó főszerkesztőnél?
A média hatalom. És a mi szép országunkban gátlás nélkül játszik is a hatalom porondján.
Ha valaki azt gondolja, hogy véletlen a csütörtök esti R betűvel kezdődő hírtv főműsorában felvetett téma, a péntek reggel ugyanazon médiacsoporthoz tartozó napilap címoldalán hozott hasugság, majd a szombati és vasárnapi hivatal előtti álldogálás ismét ugyanazon TV riporterei és a pénteki déli államelnöki kinyilatkozás a kormány „kliensei” és azok fizetéséről, akkor nagyon nagyot téved. A cél: elterelni a figyelmet az emelkedő nyugdíjakról, az elmaradt gázár emelésről, teret nyitni a PD-L kormányellenes megnyilvánulásainak. A média játszik tehát.
Szombaton délelőtt egy baráti társaságban valaki kinyítja az újságot, felkiállt, micsoda disznóság, ekkora fizetéseket felvenni. Magyarázom neki, mi is a valós helyzet, csalódottan csukja össze a lapot: hát már ezeknek sem lehet hinni …

95 válasz: “Azt írja az újság …”

  1. Nagy Zsolt

    Ugyanarról a témáról: http://www.ciutacu.ro/articol/din-nou-despre-manipularea-cu-salariile/
    Akadnak még bátrak is, akik szembe mernek menni a sodrással …

  2. KSz

    Csak épp az állami energiaszektor szakmaiságát és szűziességét ne dicsérd, mert halálra röhögöm magam… mielőtt le nem lőnek:). Pl. a Romgaz profitja tisztán a gázár meglovagolása, hogy mennyire látja ezt át Olosz Geri? De nem kell őt hibáztatni, mert odabent sem sokan látják:).
    Hogy intéződnek a minisztériumban a dolgok arról kár itt vitázni, a tiszted, hogy védjed a mundért. Nekem meg nincs elég bodyguardom, hogy részletezni merjem a tényeket:).
    A honlapokra meg mindenki azt tesz fel amit akar és akkor cseréli le mikor akarja. Ez a DNI dolga vagy valami ilyesmié.

  3. KSz

    Az a szó, hogy “capuse” mond-e valamit? Na azok mind tejelnek! Nem mondom, hogy Gerinek, mert ő még túl fiatal az ilyen hóhérságokhoz, habár jó mester mellett hamar beletanul az ember.
    Ploiesten annyi van belőlük, hogy csak na. A Petromnak volt a legtöbb de az OMV hamar lerázta őket…. A Romgazon egy sok kicsi kínaiból álló vezetőség segítene csak, akinek se anyja se apja a fabrikban. Amúgy néprajzosnak, folkloristának komoly terep egy-egy állami cég. Szerintem mindegyikből doktorit lehet írni.
    A villanyárammal való seftelések pedig külön történet, itt nem vagyok szakavatott, de hallottam egy pár sztorit.

  4. radiobuhera

    Igen, egyetértek azzal, hogy a sajtó ne mondjon marhaságokat! Csakhogy már annyi “fejesről” derüt ki, hogy gazember, hogy lassan bárkire rá lehet sütni bármit. Elég egy, az ismeretlenség ködéből ujjal mutogató vádló, és máris bárkire rá lehet sütni, hogy aljas gazember.

    Igy volt ez a Nagy Francia Forradalom idején is, csak akkor a gyanuba keverteket rövid úton megrövidítették – fejilgeg.

    Persze, a sok akkori “ártatlan” között, biztos volt néhány olyan is, akinek nem volt kár a fejéért.

    Mifelénk nagyon kevés a fejevesztett, és a sajtó (nincs ez így rendjén!!! de) mindenkit, aki gyanuba keveredik megpróbál lefejezni, hogy legaláb nagy ritkán láson legördülni egy fejet.

    Mifelénk csak a levelek hullanak. Meg az életszinvonal. De az lehet, hogy inkább zuhan.

  5. Nagy Zsolt

    Kedves KSz!

    Valószínűleg nem az én bejegyzésem olvastad, ugyanis egyetlen gondolattal sem érintettem az energia ipart, sem védően sem támadólag. Nem szoktam olyasmiről beszélni/írni amihez nem értek.
    Éppen erről szól a bejegyzésem: ki miez ért és milyen felelősséggel áll hozzá például a sajtós.

  6. KSz

    A sajtónak egy dolga van minden szennyest kiteregetni. Majd a közvélemény eldönti mit vesz meg és mit nem. Én meg arról írtam, hogy nem kell az ügynökségeket és alárendeltjeiket sem félteni, sem külön tárgyalni, ez egy szerves és meglehetősen szaftos téma.

  7. zandirham

    Bocsánat,
    de mielőtt összevesznének azon, hogy ki mit írt és mit nem és azt hogyan írta, vegyenek mély lélegzetet és számoljanak el háromig, vagy négyig. A nagy román médiadzsumbujban csak a vak nem látja, hogy hogyan polarizálódnak az egyes médiaorgánumok, azaz nem is mostanról van szó hanem arról, hogy hogyan keményítenek be a választások közeledtével. És akkor most csodálkozunk, hogy ejnye-bejnye ez ezt mondta, az meg azt mondta. Nahát, nahát.
    Ne játsszák meg magukat. Ha valaki megalakít egy médiaorgánumot, az nem azért teszi hogy a Hargita hegységben élő mohák nemi életével foglalkozzon.
    Ne lepődjön meg senki ha ma már olyan szájízzel ébrednek sokan, ahogyan azt az R-el kezdődő hírcsatorna akarja. Az utóbbi négy évben ráhajtottak és most gyakorlatilag azt tesznek amit akarnak. A másik, a harmadik, vagy az n-ik oldal vagy elkésett, vagy rossz lóra tett, vagy …
    Az egész “ki mennyit keres” c. egyfelvonásos, szenzációs húzás a csatorna részéről. A legjobb módszer a minél nagyobb “ingerült” nézőszám, illetve szavazószám elérésére. Az, hogy mennyire etikus, vagy milyen erkölcsi, vagy más szabályokat rúg fel az egy másik mese. Majd két hónap, vagy egy év múlva, ha vizsgálgatja majd valaki, és ne adj isten valami eredményre, jut, az már az emberek, a nagyközönség számára annyit fog érni, mint a tavalyi naptáron a légypiszok.
    Valami semleges médiaorgánum volna jó, amelyik paritásos alapon teregetné a szennyest. Mondjuk egy BBC szerű, de sajnos már az sem a régi.
    Szóval csak nyugodtan.

  8. hatonuszo

    Kedves Zsolt ,
    nem szeretnek a Geri baratoddal kapcsolatosan kialakult vitaba belekeveredni ,azonban kicsit gyanus hogy pont most mikor lecsaptak a sracra , a parlamentaris vedöhallo ala bujt .
    Nacht und Nebel , ahogy mondjak ..

  9. új széköly

    Nemkem csak az a furcsa, hogy minden egyes alkalommal, amikor egy RMDSZ – es vezetőt kitámadnak, akkor mindenki más hibás, mindenki csak mocskolkodik, mert az RMDSZ – ben csupa tiszta, becsületes, a nemzetükért harcoló embert lehet találni, akik alig tudnak megélni fizetésükből… Zsolt! legalább Te ne csináld… Mintha én kellene Neked elmondanom, hogy ezek az emberek hogy élnek… és persze az is csak egy körmönfont hazugság, hogy az RMDSZ politikusok is belementek abba – és megszavazták!! – “in unaminitate” a saját fizetésük és nyugdíjuk felemelését… hahahahahaha…. ez olyan, mint amikor a Fidesz kiabál, hogy Gyurcsányék mennyi pénzt költenek, aztán a saját fizetésük és juttatásuk mértékét magasra emelt kézzel – a többiekkel egyetemben!! – megszavazzák…
    De, ha valamelyik RMDSZ – es korifeusnak nem lenne miből megélni, vagy nem lenne mit enni, szivesen látom egy kis falusi szalonnára, házikenyérrel és hagymával. Meg egy kis forrásvízre….

  10. új széköly

    …azért szivesen cserélnék jövedelem szempontjából “Geri barátod” volt bejövetelével…

  11. KSz

    Az, hogy Geri bibliát adományozott a parlamentnek nem több annál, hogy Tamás Sándor úthengeren fényképezkedik vagy Borbollyal koccint a megyetáblánál, Tihi népviseletbe öltözött kislányt illeszt a honlapjára.
    Van egy jó PR menedzserük és kész.

  12. Erőss Bulcsú

    Kedves Zsolt!

    Rég nem jártam erre, de most pár szó erejéig benézek, ha nem haragszol.
    Olosz Geriről pár szót: nagyon jól ismerem, együtt végeztünk a középiskolában, szüleit (az édesapja sajnos nem él már), testvérét is jól ismerem.
    Az a helyzet, hogy semmi rosszat nem tudok róla mondani, jó magyar embernek tartom, kiváló nevelést kapott otthon és a bencés gimnáziumban is itt Magyarországon, na és persze a végzettsége is megvan azokhoz a tisztségekhez, melyeket betölt.
    Meggyőződésem, hogy ez nem róla szól, hanem a román többségnek megint kell egy magyar bűnbak, akiről lehet csámcsogni hetekig.
    Már lemondott az Országos Energiaszabályozó Hatóság élén betöltött pozíciójáról is, (pedig nem láttam indokoltnak egyébként, az összeférhetetlenségről mesélni tudnék mások esetében, akik nyugodtan “összeférhetetlenkednek”) jelenleg “egyszerű” képviselőként dolgozik. Nem eszik olyan forrón a kását meggyőződésem szerint és vannak Romániában (és az RMDSZ-en belül is) sokkal fontosabb ügyek, mint a Geri keresete. Bolhából elefántot csinálni nem érdemes…
    Persze az „egyszerű, mezei” polgár, aki 800 lejt keres, azt éppen a számokkal lehet a legjobban “hergelni” és tudja ezt a román média és az azt vezérlő román politikusok is. Meglepett viszont a “Háromszék” c. sepsiszentgyörgyi napilap, amely eléggé “függetlenül” sőt, inkább Geri ellen foglalt állást, de lehet, hogy csak én értettem rosszul…
    Összességében azt gondolom, hogy a keresztvizet egy olyan emberről húzták le, aki eddig kikezdhetetlen volt magas szintű szakmai tudása és példás magatartása miatt.
    Egyik volt egyetemi tanárom mondogatta mindig, hogy a médiával vagy jó viszonyban lenni, vagy azt lefizetni lehet, mert másképpen simán kikészíti a célszemélyt.
    Bízom benne (sőt meggyőződésem) azonban, hogy Gerit nem olyan fából faragták, hogy ettől megijedjen!

  13. hatonuszo

    Kedves Bulcsu ,
    a gond az hogy a 800 ron-osok a loserek kategoriajaba tartoznak a tanarok , a kezdö orvosok , a kisgyermekes mamak es az allami alkalmazottak 70 % .
    Egy tanar es ertekes szakember , aki ugyancsak allami alkalmazott fizetes aranya 1 a 100 hoz .Velemenyem szerint ez az arcatlansag hatarat surolja , es mikor az 1 a 100-as szorzorol beszelek itt nincs benne a kormanyzati felelöseg csucsa a 10 es 30 % jutalek . Ez az összes ertekes szakemeber mozgatorugoja , ettöl lesznek igazan fürgek .
    Lehet hogy Geri kivetel , azonban garantalom neked hogy ott ahol Geri volt a guru a fejeddel kellett az ajtot kinyitnod . Ott ez igy müködött .
    En minig azt kerdem ha egy ertekes szakember aki lekerül bukiba csore seggel es szakit evente 100.000 €-t 8vagyis negy ev alatt 400.000 €), mennyit szakit egy guru ?

  14. Lajos

    miért is mondott le?

    egyébként az aktuális vagyon-nyilatkozat linkje: http://www.cdep.ro/camera_deputatilor/declaratii_avere/2004/378.pdf

  15. új széköly

    Lajos köszi a linket, érdemes és érdekes volt megnézni… ajánlom mindenkinek… azért ezekből el lehet éldegélni… és én nem 800 lej haviból élek, de azért egy kissé soknak találom ezeket a fizetéseket…

  16. sajtos

    Kedves Urak es Hogyek!

    MIert mindig az erem egyik oldalat nezzuk. Ott van a masik oldal is. En is sajtos vagyok , es tudom , hogy csalkugy mint a politkusokat minket a legegyszerubb es a legnepszerubb dolog kopkodni. Egymasra mutogatunk , ki a kapruptabb. A sajtos vagy a polikus.
    De mi van azokkal az igazi szakemberekkel akiket a sztori es az igazi oknyomozas hajt.
    Tudjatok mi van?. Varazsintesre palyat valtoztatnak, amikor elpattan az utolso idegszal is. MInket ki ved meg, amikor a munkankat vegezzuk, amikor erdekszferakba utkozunk. A foszerkeszto, a tulajdonos? SENKI Ket kolegam az intenziven, mert a focihulliganoknak nem tetszet a labdarugas korrupciorol szolo musor, megjegyzem minketo no. De azert ti csak rugdossatok sajtot.

  17. AKARKI

    Manipulalnak es manipulalnak’
    Hallottatok-e Felixrol, hallottatok-e FNIrol, hallottatok-e a securitate, a titkosrendorseg a sajtoba beepitett embereirol? Kik ezek az emberek?
    Hat egyszeruen csak sajtomagnasok, akik azert tartjak a birodalmukat, hogy politikai es ebbol kifolyolag gazdasagi hasznot huzzanak maguknak. Vagy tevednek es csupan a tiszta igazsagkereses hajtja oket? Nem szamolva a raitinggel, olvasottsaggal.
    Meglincselhetnek barkit a szemunk lattara, es MI orvendunk es csakis azert mert nagy az AZOK keresete, oriasi a MIENKHEZ kepest.
    Es persze nincs olyan embertomeg, AKIKNEK a fizetesehez kepest a MIENK oriasi lenne. Hat hogy is lehente, vagy ha van akkor OK tanulatlanok, restek, foldturok stb.
    Igenis kijelnthetjuk, hogy MI es csakis MI allunk az erkolcsosseg talapzatan, mert MI kijelentjuk, hogy igenis erkolcsi feleloseggel irtuk ala a munkaszerzodesunket es azonnal lemondtunk az olyan osszegekrol, amellyel magsabb berezesre tettunk volna szert, mint a MASOK. Mert erkolcstelen sokat keresni, legalabbis MASOKKAL szemben mindig az.
    Sarba tiporhatnak MINDENKIT, mert MI orvendhettunk, hogy akkor jol pofanrugtak AZT a … AKARKIT, mert mindegy, hogy KIT, nem is erdekel, hogy KIT, mert eleg, hogy ha sokkal tobbet keresett, mint MI. Ennyi eleg is? De nem! Ennyi nem eleg! Vegyuk elo gyorsan a vagyonnyilatkozatokat es kotorasszunk benne. Ugysem tagadhatjuk le a jo kelet europai szokasunkat, vagyis, hogy masok zsebeben valo kotoraszas az igazi.Es mar elvezem is, igen, EZ ennyit keres, a MASIK meg annyit, EZ balf…, mert kevesebbet keres, AZ moho,szarhazi mert a munakszerzodeseben nagyobb osszeg van.
    Jo emberek!!!!!
    Lassatok at a szitan!
    Valasztasi ev van es kell a ver, kell a lincshangulat.KELL, KELL es KELL!
    Mert csak igy lehet valasztasokat nyerni. Ki kell nyuvasztani mindenkit, aki nem tetszik. Le kell fejezni. Mart csak a levagott fej latvanya tolt el elvezeti beteljesedessel.
    Eljen a kommunizmus, mindenkinek ugyanannyit kell keresnie, mindenki egyforma.Ugyanannyi fizetest mindenkinek!
    Cirkuszt mindenkinek!

  18. hatonuszo

    Te Akarki ,
    Te el vagy tevedve mint a beteg szamar a ködben .
    A privat szektorban mindenki annyit keressen amennyit bir az esze es az ügyeszsege , azonban itt nem privat szektorrol beszelünk .
    Itt olyan funkciokrol beszelünk ahol kineveznek , illetve kitalaljak hogy marol holnapra ertekes szakember vagy . Az allami szektorban benne van az en adom is , ugyhogy nyugodtam arcatlansagnak tarthatom ha egy tanar 800 ron-t keres ( ha szerencsje van meg ingazik is ezert a netooert ) , szemben egy ertekes szakember evi 100.000 €-s nettojaval . Meg az sem lenne vegül is olyan nagy pb ha azelött is ennyit keresett volna mielött ertekes lett volna . A gond az hogy pl .2004-ben meg zoknija sem volt , 2005-ben meg mar szakitott 100.000 €-t , ugy a nagy semmiböl .
    Ja igen egyböl ertekes lett .
    Normalis ez szerinted ?
    Ez a kormanyzati felelösegvalalas ?
    Ezert kell ott lenni ahol a dönteseket hozzak ?
    Ezert fizetem az adot ?
    Te ezert adozol ?

  19. AKARKI

    Igazad van kedves hatonuszo
    miert, a privat szektor, a multik, hogy ki tudjak fizetni a csillagaszati fizeteseket nem a mi penzunkbol teszik.Es emellett ok meltanyosan megfizetik a beszallitoikat.

    Az is a mi penzunk, csak szivesen adjuk oda, mert szepen van becsomagolva. Es nincs valasztasi kampany.

    Es amit hangsulyozni szeretenek, hogy nem hiszem, hogy erkolcsi alapon visszamondanad a munkaszerzodesedet, meg te sem, ha elodbe raknak. Vagy talan megremegne a kezed es megfelezned a felebaratoddal!

  20. AKARKI

    de lehet, hogy tevedek es akkor szives elnezesedet kerem, mert meggyanusitottalak

  21. AKARKI

    Ujabb cirkusz
    Victor Piturkat letartoztattak!!!!!
    Igen, igen igen
    CIRKUSZT AKAROK, VERT AKAROK LATNI,

  22. hatonuszo

    Kedves Akarki ,
    en nem vagyok ehes es nem is voltam .
    Politikai kinevezest egesszen biztosan nem fogadnak el ,
    ugyanis en nem a politikumbol akarok megelni .
    Nem ohajtok minden reggel ket deci unikumot beverni ehgyomorra .

  23. AKARKI

    ugyanakkor kedves hatonuszo lasd az amerikai valsagot, ott is a privat szektorban mindenki annyit keresett, amennyit csak tudott.Es most megsem kozpenzbol avatkozott be az allam, hat hogy is tehette volna.
    Az en egyetlen bajom az egesszel csak annyi, hogy mielott meg iteletet mondanal, probalj elotte meggyozodni, hogy a forras, amelybol az informacioidat merited, mennyire hiteles.
    Hamis kijelentesbol csak hamis eredmeny szulethet.

  24. hatonuszo

    Kedves Akarki ,
    hidd el amit irtam azert irtam mivel 100 % ban leellenörizem .
    Marmint amit az ehes ertekes szakemberekröl irtam .
    Amugy semmi köze sincs Gerinek ehhez , söt meg Zsolt naplojanak sem .
    Csak valahogyan midig kijön belölem .
    Ez a kormanyzati felelösegvallalas egy nagy turot er a loserek szamara .
    Ez a gond , es ez ami zavar .

  25. Fairplayguy

    Na ja, új széköly… Megtudhatnám h mikor szavaztak a fideszesek a saját fizetésük emelésére? Tudsz konkrétumot mondani vagy csak megint blöffölsz?

  26. Erőss Bulcsú

    Kedves Hátonúszó és Mindenki!

    Nem akarok én sokat itt blogolni, időm sincsen rá, és értelmetlen dologról folyik a vita véleményem szerint.
    Teljesen igazad van, a tanárok, orvosok (kezdők) pofátlanul keveset keresnek. Ez így igaz.
    A kelet-európai típusú “kapitalizmusban” azonban a következőképpen működik: a topmanagerek magas bérezésért dolgoznak, legyen az állami vagy magánszektor.
    Nem szerencsés, ha valakinek a zsebében turkálunk, ki foglalkozik azzal, hogy Zsolt a magánszektorban mennyit keres? Senki és ez így van jól! Engem mondjuk akkor sem érdekelt a pénze, amikor politikus volt. Ha nem szeretem, nem ezért nem szeretem.
    A demokráciában egyesek azt hiszik, hogy alája bújva lehet mások zsebében kotorászni. Geriék már akkor jól éltek, amikor Verestóy még számolgatta az egylejeseket a zsebében vagy 25 éve. Úgyhogy ezt a fajta vitát nem tartom korrektnek. A Realitatea TV tulajdonosa ki is? Hogyan szerezte a vagyonát? No, ezekre keressétek a választ és felejtsétek el Gerit. Nem szorul itt rá az én védelmemre egyébként, de azért a régi barátokért ki szokott állni az ember.
    Egy időben az MPP mellett törtem lándzsát. Most sem vagyok ellenük, de meginogtam hallva, LÁTVA a sok hibát és gyanús ügyletet, ami körülöttük folyik. Most azt mondom: az RMDSZ jó arcokat, eddig feddhetetlen embereket kezdett rekrutálni. Ez nagyon jó. Köztük van Geri is. Esélyt kell adni neki, hogy lássuk, mit tud. Mert, hogy tud, afelől kétsége ne legyen senkinek. Úgy tudom, Édler Andris is indul Háromszéken. Ugyanúgy jó pont az RMDSZ-nek.
    Végezetül egy jó vicc: mi a különbség a kommunizmus és a kapitalizmus között? Lényegében semmi. Mindkettőt a zsidók találták ki, csak az egyiket nekünk, a másikat meg önmaguknak…

  27. hatonuszo

    Kedves Bulcsu ,
    nagyjabol egyezik a velemenyünk , ezt ezelöbbi bejegyzesemben irtam is
    cc:Amugy semmi köze sincs Gerinek ehhez , söt meg Zsolt naplojanak sem .
    Csak valahogyan midig kijön belölem .
    Ez a kormanyzati felelösegvallalas egy nagy turot er a loserek szamara .
    Ez a gond , es ez ami zavar .
    Az is gond szerintem hogyan lessz valakiböl ertekes szakember polikai karieren keresztül , ugynis ott nem a szaktudas a döntö .
    Mivel elmentem szavazni , szamomra nem mindegy ki rabolja le a penzem .Ha legalabb adozok es szavazok , akkor elvarom hogy ne raboljak le a penzem . Azert kar lemenni bukiba .
    Egy politikai alapon kinevezett ertekes szakember ne azzal foglalkozzon hogy ötször dragabban adjon el valami az allamnak , ne agassa teli a feleseget olcso török arannyal , hanem lassak valami külömbseget a psd es egy magyarul is beszelö ertekes szakember között . Mint szavazo ezt elvarom . Ha meg nincs akkor , reszemröl vege a pecsetelesnek .

  28. új széköly

    Fairplayguy!
    2002- ben, amikor előterjesztették és megszavazták a fizetéseket, 2006- ban, amikor a költségtérítéseket is megszavazták. Azt hiszed, hogy Orbánék csak azért harcolnak, mert a nép, az Isten adta nép minden jogát ki akarják harcolni?? azt kell mondnanom, hogy naív vagy…sajnos ők is eléggé sárosak… azt mondja egy kínai mondás: ne nyúlj az aranyszoborhoz, mert lejöhet róla az aranyozás… hát kábé ez van ezekkel is… értsd már meg, hogy nem mi vagyunk a fontosak egyik fél számára sem!!! nem látod, nem érdekli az ország helyzete, csak az mind a kettőt, hogy melyik legyen hatalmon, melyik tudjon többet kihozni magának…nézz utánna ki mennyi pénzt vett és vesz fel, és miért…

  29. Fairplayguy

    Nem akarok vitába szállni veled új széköly arról hogy az embereket motiválja-e a pénz vagy pedig nem, mert ez már rég lerágott csont a mai világban, pusztán arra a száraz tényre hívnám fel a figyelmed, hogy amikor odaát Magyarországon az MSZP átvette a Fidesztől a hatalmat, akkor a magyar államkasszában pénz volt, és nem is kevés, az odaátiak meg sokkal jobban éltek mint az MSZP érában, vedd akár Medgyessi vagy gyurcsány miniszterelnöki periódusát. Ehhez képest az hogy a Fidesz megszavazta-e vagy nem azokat a bizonyos fizetésemeléseket, mivel kissebbséggben van és volt abban az időben is a parlamentben, jelentősége akár így, akár úgy szavazott volna, egyenlő a zéróval ha az egyszerű parlamenti matematika szabályait nézed.
    Amúgy ha nem sarkítanád le annyira a kérdést, akkor rájönnél arra hogy itt igazából nem arról van szó, hogy melyik az a párt, mennyit keresett, mert ingyen ne várd hogy dolgozzon senki, hanem arrról hogy melyik az amelyik a (pénzzel fizetett) munkájával a magyar gazdaságot szolgálta, a magyar emberek ügyét, legyen szó akár odaátról vagy ideátról… Kitalálod új széköly melyik is az? Vagy segítsek kicsit?

  30. új széköly

    Erőss Bulcsú megértelek…. sajnos, ez van…

  31. Fairplayguy

    Amúgy kérdezzem azt új széköly hogy meg tudnád-e fogalmazni itt ezeken a hasábokon hogy tulajdonképpen mit is ,,köszönhet” az összmagyarszág gyurcsánynak és/vagy az MSZP-nek?

  32. új széköly

    Fairplayguy!

    Ezt nem szeretem! Hogy amikor valaki kritizálni merészel valajkit, vagy megfogalmaz egy véleményt, akkor azonnal kikiáltják ellenségnek, a másik táborhoz tartozónak, árulónak stb. Félreértés ne essék, nem azt mondtam, hogy az MSZP valamelyik korszaka jó volt, erről azt hiszem nem olvashatsz ódákat tőlem…én csak fenntartásaimról beszéltem…sajnos a két rossz közül a kisebbik rosszal kell kiegyeznünk, és ez a Fidesz. Nem tudom miért kell folyotonosan összemosni a dolgokat.
    Az pedig, hogy a nemzet érdekében, vagy ellene lopunk, teljesen tökmindegy, ha azt vesszük figyelembe, hogy mi a lopás… és ezt megint nem azért írtam, mert Gyurcsánypárti, MSZP- s, hazaáruló stb. lennék, hanem azért, mert létezik egy mindenekfelett álló igazság…
    …és nem kell cinikusnak lenned a kérdéseiddel, mert az akárki tud lenni….ahhoz viszont, hogy valaki intelligensen vitázzon, ahhoz már egy kicsit más is kell…

  33. új széköly

    …nem vagyok biztos benne, hogy a magas lóról való kezelés, magasabbá és nemesebbé is teszi az embert…

  34. Fairplayguy

    Ide figyelj új széköly. Úgy vettem észre hogy kitámadtad a Fideszt. Ezért írtam azt amit írtam. Amúgy semmi ellenség(eskedés) meg magas ló, meg stb legalábbis részemről…
    Tévedtem volna támadásoddal kapcsolatban?

  35. új széköly

    Nem támadtam ki a (szent – nek tartott) Fideszt, csak nem szeretem, amikor emberek kritizálnak valakit, valakiket, valamit, valamiket, holott ők is ugyanazt csinálják teszik, amikor lehet…csak ennyi…és tökmindegy, hogy ki az egyik és ki a másik… ne legyen már az, hogy nem szabad véleményt nyilvánítani… köszi…

  36. Fairplayguy

    Te új széköly, ha neked tényleg tökmindegy hogy MSZP vagy Fidesz, akkor részemről no comment.

  37. új széköly

    Te Fairplayguy, szerintem, Te akarattal nem akarod megérteni azt, amiket írok…nem szabad ennyire levakultnak lenni…soha nem mondtam ezt, hogy tökmindegy…bár akár mondhattam is volna, de nem tettem…nem is tökmindegy…csak azt mondom, hogy nem kell ugyanazokat a dolgokat csinálni, mint a másik, és eljátszani azt, hogy mennyire szentfazakak vagyunk…és itt szinte kizárólag az anyagi dolgokat értem…na de mindegy…mert biztos most sem akarod majd megérteni…

  38. Fairplayguy

    Senki sem mondta hogy a Fidesz az szentfazakak gyülekezete lenne. Csak mindösszesen annyit állítottam hogy legalább próbáld észrevenni (ha tudod) az égbekiáltó különbségeket az MSZP és az általad oly kritizált Fidesz között. Mondtam-e már hogy bármilyen szempontot figyelembe vehetsz?

  39. új széköly

    Észrevettem, tudom és értékelem…

  40. Firkasz

    Kedves Zsolt! A sajtó feladata, hogy ellenőrizze és felügyelje a politikai életet. A tényfeltárást nem DNA stb fogja elvégezni, hanem a megvetett , gazdaságialg ellenőrzött, tisztességtelennek kikiáltott sajtó. Ez a feladata, ha tetszik, ha nem. Átnéztem a kormányban dolgozó RMDSZ-esek listáját, és megdöbbenten vettem tudomásul, hogy a velős fizetéssel olyan személyeket alkalmaztak, akik kevés, vagy egyáltalán nem rendelkeznek szakmai tapasztalattal, annál inkább a sajtóban önként felvállalt bulvár előélettel. A politika átlendült: az a benyomásom, hogy az ideális politikus (és erre ráerősített az RMDSZ is) sokkal inkább rokoni-baráti kapcsolattal, vagy erős médiaháttérrel rendelkezik. Tehát a sajtó, csak akkor jó, amikor rendszeresen eljár és tudósít a sajtótájékoztatókról (hogy menjen a név, témától függetlenü), de már nem jó, ha teszi a dolgát, és annak ellenére, hogy egyeseknek nem tetszik, leközöl egy hírt?! ….És akkor olvassuk el a bejegyzés első részét…

  41. Erőss Bulcsú

    Ne izguljatok barátaim, most hogy az RMDSZ Dancs Annamarit is jelöli képviselőként, minden magyarra szebb jövő vár! Ezt vártam barátaim.::::::::::::::)))))))))))))))))))))

  42. új széköly

    Juhéééééééééééééééééééé!!!!!!
    Ez a hír teljesen feldobott!!! Mekkora dobás az RMDSZ részéről!!! Dancs Annamari és Károlyi!!! Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!! Ez nem semmi az RMDSZ részéről!!! Ez már a csúcs, vagy még van tovább????

  43. Árus Zsolt

    Egyszerû számtani gyakorlat: 115.449+14.295+7786=137.530 lej.
    Szorozzuk kettõve (két év, 24 hónap): 275.060
    Ez euróban jó 72.000. S még nincs benne egyetlen lej napidíj, benzinpénz, semmi semmi. Csak a bevallott fizetés.
    Zsolt ezt írta: “minden kétséget kizáróan kiderül, hogy havi fizetésével, hivatali útjaiért járó napidíjjal, más juttatásokkal együtt sem keresne két év azaz 24 hónap alatt sem 50,000 eurót!”
    Zsolt nem tud számolni?

  44. új széköly

    uppppppppppppppppsz!!

  45. Sunci

    Kedves Arus Zsolt!

    Jo a matematikad, de egy lepest kihagytal a szamitasbol. Vondd le az adot!
    De anelkül is allitom, hogy Zsolt szamitasa sokkal jobban megközeliti a valosagot, mint a sajtoban közöltek.

    Es kivanom, hogy egy romaniai atlagpolgar 10 ev mulva megkeresse ennek felet, s akkor senki nem fog hasonlo temakon csamcsogni a sajtoban.