Döntött az Operatív Tanács

Ma délután döntött az Operatív Tanács a jelöltek sorrendjéről. Nagyon megtisztelő a listvezetői hely, amelyre engem javasoltak. Őszintén gondolom, hogy egy szép verseny volt, 12 alkalmas jelölt közül kellett választaniuk. Hátra van még az SZKT.
A munka csak most kezdődik. Kampányra fel!

174 válasz: “Döntött az Operatív Tanács”

  1. Barbar

    nagy szivas,
    Sogor Csabat betettek huzo nevnek a negyedik helyre ahol biztos kieso…s elso helyeken olyan szemelyek leledzenek akik vagy korrupcios botranyba vannak keveredve, vagy eppen ha valaki a romaniai magyar egyetemek rossz sorsarol beszel akkor tulkiabalja, hogy nincs itt semmi gond ugyanis az rmdsz kezben tartja a problemat. Szoval az elso ket helyezettel ujra bebizonyitotta megujulasra valo keptelenseget az udmere gyulekezete. Nem lett volna tisztessgesebb egy kozos lista az erdelyi magyar nemzeti oldallal? Igen sajnos mar ien is kell legyen – erdelyi magyar nemzeti oldal. Mert az udmr minden csak nem erdekkepviselet. Hangoztatni az osszefogast majd nem tenni semmit…osszepredikaltak egy pohar vizet….egyutt az autonomia ernyoje alatt – rohejes…uraim, legyenek komolyak es orvendjenek ha ket EP-s kepviselojuk lesz. Majd abba a ket barsonyszekbe jol kapaszkodjanak bele, mert ki tudja mikor lesz meg hozza szerencsejuk.
    Ero, egeszseg, autonomia!!!

  2. The Peacemaker

    Indulatokkal tulfutott es nagyon gyenge az elobbi hozzaszolas.
    Sogor Csaba a huzoero? Ne vicceljunk na. Lasd a tegnap nyilvanossagra hozott kozvelemenykutatas eredmenyeit. Az elso harom helyezett szemely kozul egyik sincs semmilyenfajta korrupcios botranyba keveredve. Egy kicsit utana kene olvani es distingvalni.
    Erdelyi magyar nemzeti oldal? Az mi? Talan ezek a szemelyek a “nemzetkozi” oldalon jatszanak?
    “Az elso ket helyezettel ujra bebizonyitotta megujulasra valo keptelenseget” az RMDSZ: ez egyszeruen nevetseges. Zsolt 36 eves, Winkler pedig 43.
    No meg hozzateszem, mindketto a Tariceanu kormany ket jo, eredmenyes minisztere, akik majd megvalasztasukat kovetoen meg kell valjanak kormanytisztseguktol. Tehat, van uj a nap alatt.

    Amugy a jokivansagokkal teljes mertekben egyet ertek.
    Hajra Zsolt, hajra Winkler, hajra romaniai magyarok!

  3. Karesz

    Ejnye-bejnye azért egy kicsit sok ez a nagy lelkendezés.Mindig lesz olyan aki tapsolni fog ha kell ha nem?Ha valamiről azt mondjuk nevetséges az nem biztos hogy attól mindenkinek nevethetnékje lesz.Csak azért mert mondjuk.De most komolyan:Ha valaki a nagy megújulásban nem állta meg a helyét miniszterként mitől lesz jobb Eu képviselő? Az nagy eredmény hogy csak egyesek keveredtek gyanús üzelmekbe ha már “distingvalni” kell.Gondolom Tariceanu vörösre sírja szemét bánatában hogy két jó minisztere nem érzi jól magát a kormánylapát mellett.A szavazóbázis véleménye az nem számit ,az itt felsorakozott lelkes csapat körmét rágva várta a nagy korrupciós ügy lezárását vagy az ügy folytatását erre kaptunk egy -nesze semmi fogd meg jól-beirást hogy megértsük: semmi közünk hozzá ki mit tesz a karrierjével.Ha ez nem volt elég megvan a második heti levél hogy csak aztán senkinek ne legyen kételye.Úgy kell annak aki látatlanban házasodik.Megkaptuk.Ezen az sem változtat ha egyesek hisznek hivatalból ,meggyőződésből majd lesz ébredés nekik is.

  4. The Challenger

    Van itt indulat! Lesz kampány! Kedves peacemaker neked kellene a legjobban vigyázni az indulatokkal :) ) Ja, és közvéleménykutatás. Akit érdekel, el lehet olvani az udmr szájtján. A legérdekesebb a 19. oldalon: a magyarok 90 százaléka szavazna a “pártra”. A számot jól beírták, csak az ábra hosszát felejtették el hozzá igazítani: jól látszik, hogy az a 90 százalék semmivel sem több, sőt még kevesebb, mint a fennmaradt 10 százalék. Lehet mégiscsak a Szabadság írja jól: “továbbá az is kiderül, hogy az alanyok közel harminc százaléka szavazna az RMDSZ-re” http://www.hhrf.org/szabadsag/uj/. Vagy lehet ők a számokat nem ismerik, és a képeket próbálták megfejteni. Tehát tiszta sor. De visszatérve. Szerintem is inkább Nagy, mint Sógor. Sógor a húzónév, ha ügyeskedik lehet bejut ő is. A valóság az, hogy kellenének ügyesebb emberek az epébe, merthát látjuk mit művel a három jómadár, akik most rmdsz színekben kint lebzsel. Vagyis nem látjuk, mert semmit nem hallani róluk. Mégis, a felhívás a lényeg: kampányra fel! Az első rmdsz-politikus, aki nem szavazni hív, hanem aszongya nekünk, hogy esetleg be kén kapcsolódni es, egy kicsit jobban implikálódni. Lehet benne igazság – ha mi fiatalok ebben a választásban sem látunk fantáziát, akkor írjunk inkább haza, minthogy itt fogyasszouk a biteket. Tehát: kampányra fel! Ha már választani nem lehet.

  5. hmm...

    megbolonditanak ezzel a magyar nemzeti bullshittel komolyan…megis kire gondoltal azon sok debill kozul akik csak verik a melluket egy felteglaval, hogy nalunknal nagyobb szekely es magyar nincs, kozben almaikban ott lebeg az europai unios zaszlo….hagyjuk mar!Nezzel korul altalad oly melyen tisztelt “magyar nemzeti” oldalon es keseredj el….

  6. bla bla

    Birom. hogy itt mindenki mennyire okos….

  7. Peacemakernek

    Sogor Csaba (es Szilagyi Zsolt) az a szemely, akiert az EP valasztasokon (tovabbiakban inkabb szavazas mert nincs mibol valasztani) a romaniai magyarsag radikalisabb resze is elmenne szavazni. Azert tettek negyedik helyre, hogy urnahoz csalja az udemereben csalodottakat. Ha masodik helyen lenne a listan valoszinu, hogy sikeres is lenne ez a fogas.

    Nagy Zsoltnak ha jol tudom meg nincs teljesen tisztara mosva a “hirneve” a nem is olyan regi botrannyal. Winklert inkabb nem is emlitem nehany nemzetarulo kjelenteseert.

    A megujulas nem egyenlo fiatalitassal, akkor azt a szot hasznaltam volna. Nem a partnak kellene eldontenie a nep utjat, hanem a nep igenyei szerint kellene haladjon. Nem zsebre meno erdekeket nezni hanem a nemzet erdekeit akiket (allitolag) kepviselnek. Lehetne egy jo erdekvedelmi szervezet belole, de ahhoz gyokeresen meg kellene valtoznia, vezetosegeben es iranyelveiben is. Sokkal hatarozottabb es gerincesebb politikat varnek el egy olyan Part-tol amelyik a kormany tagja. A kampanyban hangoztatott szlogeneket pedig nem kellene elfelejteni….

    Kozvelemenykutatas? Partrendeletre? Annak csak olyan eredmenye lehet ami nekik fekszik. A vak is latja, hogy nem realisak a valasztasokkal kapcsolatos adatok.

    sok szerencset az induloknak!
    Barbar

  8. Sunci

    Zsolt, most hirtelen melyen csalodott vagyok ettöl a kurtafarku bejegyzestöl. Sajnos, erzödik rajta az elmult napok, honapok feszült legköre, a negyed oraval korabbi bejegyzeseden is, amit meg az elözö topikban irtal. Jobb lett volna, ha ott folytatod es nem nyitsz ezert ujabbat. A legutolso jo gondolat, amit erröl a blogrol kaphattam, az a peres-i viziok talalasa volt…annak lennenk most az aldozatai?

    Egyszerüen azt erezteted, hogy fiuk, kesz, feladtam. Nem ketelkedek a kepessegeidben, abban, hogy elsö tudsz lenni 12-böl, hiszen elsö tudtal lenni több ezerböl. De nem fair, ahogy irsz rola. Miert volt ez olyan sietös? (Mas szajabol az ilyen jobban hangzik, s a szerkesztöseg maris hozta a hirt.)

    Emlekszem, beiktatasok utan 6 honappal, elöször tippeltem arra, hogy a bukaresti joakaroid “megbuktatnak”, de siman tulelted (akkor meg nem bloggoltal). Eredmenynek tartom, hogy az elmult 2 es fel evben 15 minisztert menesztettek, es te nem voltal közöttük. Ezek utan azt tippeltem, ezt a “besarozast” is elegansan leküzdöd. Sajnos meg nincs vege, de hirtelen ugy tünik: feladtad, maximum szeptemberig jatszod meg a minisztert. Nekem is elegem lenne Bukarestböl ennyi idö utan, de tenyleg, a reformgondolatok tusnadi meghirdetese utan mast kepzeltem az RMDSZ belsö atalakulasarol. Mast kepzeltem a megerösödö fiatal korosztalyrol. Hat ezt is elnapoljuk legalabb 2 evet mig odaleszel Brüsszelben? Mert ha kampanyolsz, akkor nincs ketelyem, hogy sikerrel teszed.

    üdv,
    egy szaharamenti kavehazbol

  9. Nagy Zsolt

    Kedves Sunci!

    Nem adtam fel! Sőt egy újabb kihívásnak vágtam neki. Ami a besározást illeti, valóban le fogom rázni, hiszen koholmány az egész. Megértéseteket kértem, ameddig az elnöki bizottság dönt. Nem tűnt fel senkinek, hogy vajon miért nem döntenek már?
    Megerősödtünk vagy sem, ezt majd eldöntitek, egyelőre azt tudom mondani, hogy ketten ebből a fiatal csapatbol vezetjük az EP listát.
    Nem fair? Miért? Mert tájékoztattam a blog olvasóit a fejleményekről?

    Üdv,
    a bukaresti szolgálati lakásból

  10. Zaj Adam

    Egyetértek a The Challangerrel. Itt nagyon hamar kampány lesz. Zsolt, mit vársz el itteni kvázi támogatóktól, miben segíthetünk? Amúgy a bejegyzések tényleg soványak.

  11. Dell

    A kormány honalapján közzétett életrajza szerint …

    …angolul haladó szinten, míg németül alapfokon beszél….
    …angolul haladó szinten, franciául középfokon, míg németül alapfokon…

    Legyunk mar komolyak. Mit er valaki az alapfoku nemet tudassal? Nem rossz indulat, de szerintem a felsofoku angol odairasa eleg lett volna. Hanyszor fog megszolalni egy illeto nemetul alapfoku tudassal ha felsofokon tud nemetul? A nemet kollega is pont ugy tud angolul.

  12. Dell

    A kormány honalapján közzétett életrajza szerint …

    …angolul haladó szinten, míg németül alapfokon beszél….
    …angolul haladó szinten, franciául középfokon, míg németül alapfokon…

    Legyunk mar komolyak. Mit er valaki az alapfoku nemet tudassal? Nem rossz indulat, de szerintem a felsofoku angol odairasa eleg lett volna. Hanyszor fog megszolalni egy illeto nemetul alapfoku tudassal ha felsofokon tud angolul? A nemet kollega is pont ugy tud angolul.

  13. dzsemes

    Rajta, kedves barátjuk, húzzál bele!

  14. K. Zsolt

    Szokásos magyarok közti beszélgetés, he…az egyik fél téglával veri a mellét, a másik túl nemzetközi. Nem túlságosan hiszek a politikában és székelyként (nincsen semmi építőipari kellék a kezemben!) hinni szeretnék az autonómiában. Kedves Zsolt, hogy mit fogtok elsőrendűként kezelni messze nyugaton, nem tudom, de én bizony Isten örvendek, hogy te is köztük leszel, s remélem, majd amit tenni lehet, megteszed. Szép napot mindenkinek, s ejsze az építő javaslat többet segít, mint az okoskodás!

  15. B.A.

    “Őszintén gondolom, hogy egy szép verseny volt”

    :D még jó, hogy a világhálón olvasom a hírt, mert biztos rám dőlne az épület.
    Mikor volt az RMDSZ-ben utoljára verseny, talán a 90-es évek romantikus első felében…

  16. pz

    Variaciok egy temara

    A.
    Balkan, 2004, kepviselo-valasztas.
    A sok kozepszeru jeloltel ellentetben, o fiatal, intelligens, tulmuvelt es persze tapaszalt. Ajanlja magat, mert tudja, hgoy szuksegunk van ra. Voksunkat megkapja, hisz mi is erezzuk, hogy o a leheto legjobb e szerepre, sot, az 1etlen, akiben erdemes bizakodni. Es nem alaptalanul: a miorita-landi orszaghazban “profikent” vegzi dolgat, azonban ezt csak kevesen latjak. Idovel az ellenfelei ahol csak tehetik, belerugnak. Jogos felhaborodasanal mar csak a remenye erosebb, hogy amint lehet, lelep innen. Tovabb, fennebb, jobb helyre. Amugy oda se menne, de fel kell aldoznia magukat, hiszen ottlete kozerdek, itthon csak potencialjat vesztegetne. Errol meg van gyozodve es meggyoz minket is. Evek telnek, lehetosegek jonnek, o menne. Es elmegy…
    Itthon a helyet majd betolti egy gyengebb, de mit szamit ez? O majd a “nagydolgoktortenesemellol” fog visszahatni megbizoi eletere. Igeri, es ezt nekunk el kell hinnunk. Talan igaza is van, miert menne helyette egy inkompetens hazankfia? Egy ilyen luzer itthon kisebb rosszat tesz. De nem fog, mert O majd a tavoli tuz mellol hasznosan tenykedve leosztja az eszt az osszes helybeni “vegrehajtonak”. Igy mindenki csak nyer. Elmeletileg.

    B.
    Szorvanyvideken szuletik. Ott tanul, onnan kerul egyetemre, majd frissen vegzett tanarkent ugyancsak e videki varosba procizza vissza magat. Fiatal, intelligens, tulmuvelt. Magyarul tanit magyarokat. Es nem rosszul. De annal nehezebb korulmenyek kozt.
    Seggfejek osztjak az eszt a fovarosbol, a megyeszekhelyrol. Alig par ev es tele a hocipoje. Elhuzna onnan, tovabb, fennebb, jobb helyre. Bezzeg, ha a tanfelugyelosegen melozhatna, megmondana o a tutifrankot mindenkinek. Evek telnek, lehetosegek jonnek, o menne. Es elmegy… Igeri,hogy donteseivel majd onnan fog visszahatni azokra, akik kihelyezesekor ajnaroztak, elmenesekor megsirattak, majd a helyet betolto gyenge kollegat megismerve, atkoztak. Pedig szomorkodni semmi okuk, hisz mindenki csak nyert a bulin. Elmeletileg…

    C. Szerencses vagyok. Az orszag, amelyben elek jo iranyban fejlodik. Csak qrva lassan. De semmi gond, kivarom. Meggyozodesem, hogy torvenyeink, szabalyaink korrektek,hiszen vegre hozzaertok hozzak e donteseket ugy EU szinten, mint helyileg. Hogy kozben a gyerekeim botcsinalta pedagogusok nevelik, hogy kozben helyi korrupcio csirajaban folytja a “fentrol” erkezo magasztos eszmeket, mit szamit? Elobb utobb megvaltozik majd ez is. Ha tevedtem, akkor se veszett semmi, max keseru izzel osszepakolok es elhuzok innen. Egy olyan helyre ahol a kozvetlen kozelembol nem menekul az “ertek”, mint sullyedo hajorol a patkany. Valahova, ahol a becsszonak sulya van, ahol a kozerdek leple alatt megvalosulo onos vagyak minimalisan hatnak vissza ram. Tudom, hogy van ilyen hely. Leteznie kell! Elmeletileg…

  17. qurta

    Hol vagy Spectator, és hol vagytok Zsigmond, meg a többiek, akik a blog elején hozzaszóltatok … ?

    Zsolt,

    úgy érzem sok fontos kérdésre e bloggon még nem válaszoltál … a kampány lancelotja tombol… ha blog is egyfajta eszköz a kampányra , akkor vigyázz már veszíthettél egy pár hozzászólót, akiknek nem válaszoltál, vagy akik véleményét figyelembe sem vetted eleddig…

    attól még részemről is sok sikert,

    qrta

  18. Barbar

    ajanlom figyelmetekbe az rmdsz altal rendelt felmeres masfajta kiertekeleset. Szerintem az igazsag valahol a ketto kozott van, de talan eppen az EP-valasztas(szavazas) lesz az ami realisan tukrozni fogja a mai helyzetet. Nem vagyok a szethuzas hive, de felek az eredmenytol

    http://www.erdely.ma/hirek.php?id=21964

  19. gabor

    hahoo! egy otlet:
    segtseget kellene “kerni”, a kampanyban, attol az illetotol, aki gyozelemre segithet, ron werbert!
    ha gond akadna a felkutatasaban, akkor ra kell kerdezni ujhelyi elvtarsra, szivesen eligazitana, egy hargitai teli-nyaralas alkalmaval. Most hogy jon a havazas, meg is lehetne szervezni.

  20. gabor

    egy hasonlo indulasnak megtenne:
    ========================
    IGEN!

    Elmondom most, hogy kérdez a szemed,
    Jó benned hinni, és indulni veled.
    Ó,Igen,igen, igen.
    Igen, igen.

    Én nem ígérem, hogy a gond mind kikerül,
    De figyelek rád, és ami fontos, sikerül.
    Ó,Igen,igen, igen.
    Igen, igen.

    Én nem tudok állni, ha léphetek is érted,
    Tudom, hova megyek, és veled odaérek.
    Ó,Igen,igen, igen.
    Igen, igen.

    Én nem állítom, hogy elállítom az esőt,
    De az ernyőt föléd nyitom.
    Ó,Igen,igen, igen.
    Igen, igen.

    Én nem vethetek könnyű szívvel szelet,
    De ha vihar sodor, én nyújtok kezet.
    Ó,Igen,igen, igen.
    Igen, igen.

    Én nem festhetem át neked az eget,
    De építek egy utat, és elhordom a hegyet.
    Ó,Igen,igen, igen.
    Igen, igen.

    egyes reszeket at lehet irni, de a dallam az ….ok
    szerintem a part sem neheztelne a plagizalasert, ha egyertelmuve valik, hogy kirol is van szo!
    HUZZALBELED!

  21. Nagy István

    Az Operatív Tanács RMDSZ-ként tetszelegve hozta önmagát.
    Örömre semmi ok!
    A kampány ugyebár néphülyítés. Ha bejön lehet énekelni, mint nyárelőn tették Budapesten. Magyarországon azóta állandósult a boldogság.
    Csak gyomorral kell bírni.
    Neked épül a karriered, de mi lesz a néppel? És most szándékosan nem népedet írtam.
    És, mert előttem verseltek beteszek én is egy dalsz9veget.

    Ákos: A bosszú népe

    A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

    A lélek üressége,
    A mérce kettőssége,
    Egy bosszúálló isten
    Torzult tükörképe
    E szorgos nép, ha perbe fog,
    Téged elevenen tűzre dob,
    A harag réme, a béke vége,
    Tombol a bosszú népe.

    A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

    Ne szabadkozz: Te szabad vagy,
    A hatalmad magadnak akartad,
    Hát szabad-e hagynod, hogy fúrja-tépje
    Hazádat folyton a bosszú népe?
    Félnek tőled, rettegnek,
    És inkább elevenen esznek meg,
    Csak nehogy el tudd mondani végre,
    Hogyan gyűlöl a bosszú népe.

    A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

    A gyűlölet rabja
    Majd kiforgatja
    Minden szavamat és átkoz
    Mert aki brancsoknak tagja,
    Az ukázba kapja,
    Hogy üssön, ha nem tartozol a párthoz.

    A bosszú népe
    Úgy tenne jégre,
    Hogy ne is vedd észre,
    Hogy elpusztít

    Dúdold ezt a dalt,
    És aki gyűlöl majd érte,
    Az lesz a bosszú népe!

  22. Karesz

    Tisztelt Nagy Zsolt. Eddig nem fordultam Önhöz egyenesen sem javaslattal sem panasszal hanem az események mentén igyekeztem szinesebbé tenni az itteni találkozásokat.Döntse el mindenki izlése szerint milyen eredménnyel.
    Most mégis megteszem mert nem hagyhatom ki azt az alkalmat hogy hitem szerint ne figyelmeztessek valakit akkor ha úgy érzem hogy végzetes hibát követhet el.Ámbár mindenki elidegeníthetetlen joga hogy maga döntsön sorsáról akkor is ha az sokak sorsát is érinti majd.
    Kezdeném azzal -ha nem tévedek-hogy én Önt nagyon rég ismerem.Harminc évvel ezelőtt Marosvásárhelyen a Kővesdombon lakott akkor ikerfivérével együtt Ildikó és Károly gyerekeiként.Az édesanyja német-román nyelvtanár volt a 4-es majd a kővesdombi általános suliban.Azután költöztek el a városból majd a kilencvenes évek végén jelent meg Ön Kolozsváron az rmdsz tájékán.Nem azért mondom el mintha ennek nagyobb jelentősége volna.Tudok sok mindenről amit nem illene tudni.Ha nem tudnám akkor most nem ezeket a sorokat irnám hanem valami mást tennék.Pl.tudom hogy a 2004-es választásokat hogyan készítette elő egy lelkes fiatalokból verbuvált csapat.Tudom hogy mit tettek azok a fiatalok akkor amikor házról házra jártak meggyőzni a magyar választókat hogy most már más lesz ,vannak már fiatalok , most próbáljuk még meg egyszer stb.Aztán a siker után nem maradt hely a lelkes csapatnak és gond volt hogy hova lehet elkergetni őket csak ne lábatlankodjanak itt a nagyok között.Pedig egy köszönöm elég lett volna.Hát voltak félpofával odamondott lelkes dumák de jobb lett volna ha nem is mondják.Ismerős ugye?Aztán a nagy csatautáni hősök nyerők, jajaj de mennyien voltak.Mindenki a saját érdemét taglalta hogy így meg úgy a nemzet a bölcs szavazó erdélyi magyarság aki nem engedte becsapni magát stb.Aztán a nagy pezsgőzés Vásárhelyen de aki ott volt az tudja hogy mennyire nem is igazán számítottak arra hogy meglesz az öt százalék.Meglett és én azt mondom az érdem az Öné és a névtelen kis csapaté.Ha az nincs ma nem lenne egyeseknek olyan nagy a szarva.Tudok például arról a javaslatáról is amit Markónak tett a választások előtt hogy aki a jelőlési listára feliratkozott és ha sáros lépjen vissza.Nem volt jó.Az sem hogy akkor legalább tudjuk hogy ki mivel zsarolható.Nem fogadta el az elnök úr.Nem és nem.Ő tudja miért és a barátok is.(ez nem Bergenbier reklám)Aztán azt is tudom hogy miért kellet Ön miniszter legyen.Igen így ahogy írom:Kellett.Láttam a tv.-ben mikor kifejtette hogy mennyire örül a bizalomnak meg a kihívásoknak.Az egyik ismerősömmel ketten néztük aztán annyit mondtunk hogy:Eeegen…örvend…látszik rajta messziről.Színészkedni még nem tudott annyira ,legalábbis akkor még nem.A munka a legjobb módszer ha valaki felejteni akar.Nem vagyok jól informálva se rálátásom nincs a miniszteri munkakörre úgy hogy nem minősithetem és nem is hazardírozok remélem jól csinálta.A Marosvásárhelyen megtartott IT bulin amit Ön szervezett 2006 őszén, az egyik magyarországi nagyfej megjegyezte hogy szívesen látna a csapatában egy ilyen fickót.Imponált neki a miniszter stílusa.Ezt többször is elmondta az est folyamán.Nem az egyedüli aki azt állította hogy az rmdsz egyetlen politikailag felkészült ,alkatilag megfelelő személy aki képes karriert is csinálni.Az itt leirt szöveget nem én találtam ki de hitelesen tanúsítom hogy elhangzottak olyan ember szájából aki tudja mit beszél.Nevét nem irhatom le mert nem kérdeztem meg hogy ha hivatkozhatok rá de garantáltan tudja mit beszél.
    Nos én nem szervezek kampányt sem önnek sem másnak nem is akarom megváltani a világot de most világosabb lett remélem hogy ki kit támogasson és ki kit cseszegessen mert idegesitő lett ez a nagy lelkendezés “csak azért mert nem lehet tudni miért de miért ne “stílus, meg a másik leb…ásos virtuskodás az is “csak azért is”.Ha egy teljesen kívülálló mondja el akkor azért az más ,Ön melesleg nem is mondhatna irhatna ilyeneket mert akkor lehuzhatná végképp a rolót.Az én kérdésem az hogy egy rmdszben nincs egyetlen barát sem,vagy olyan kolléga aki segítene ilyenkor?Nem azért mondom de ha enni inni van kivel akkor legalább egy jó szót nincs ki mondjon mikor szorul az ember?MI a kivülállók handabandázó több felelőséggel kell legyünk?Azt tudtam hogy sokan döftek hátulról férfiasan a kollégák Önbe nem is egyszer de egy ember sincs vagy senki nem mer kiállni Ön mellett?

    Hogy lehet Nagy Zsolt számára “megtisztelő” annak a a bandának a jelölése aki olyan alakokból áll amilyenből áll?(Nem firtatom a gigis .örnagyos izéket mert megtette más)Egyetlen határozott kijelentést sem tettek az Ön személyének a megvédésére nem szolidarizáltak ,nem tiltakoztak határozottan a gyanúsítgatások ellen.Bezzeg jelölni azt tudnak.
    Ha ön megy az Eu-ba ki lesz a miniszter?(Sokkal fontosabb talán mint bármi ,megtudhatjuk esetleg ki eszelte ki a kém marhaságot is)
    Ha elmegy és azért megy el mert menekül megint akkor a fene megette az egészet mert akkor itt nem marad helye hova majd visszatérjen.A hiénák, opportunista ingyenélők serege felzabál mindent és 2008 csak illúzió marad ,a 20 év nemzetáruló politika csúfos vége.
    Összegezve:talán nem is olyan egyszerű Önnek dönteni.Persze akkor ha adtak lehetőséget a döntésre.A nagy emberek fel kell ismerjék a pillanatot mikor van itt az idő ami talán csak egyszer adódik az életben.Azt merem állítani hogy Ön megváltoztahatja a menetrendet.Napoleon megmondta:a marsallbot minden katona hátizsákjában ott van.Nézzen bele a hátizsákba.Kell egy fiatal Marsall.Egy Új Marsall.
    Remélem nem veszi rossznéven hogy felcsaptam ügyvédnek,kampányszonóknak ingyen.Tenni kell valamit és nem engedhetjük meg azt a luxust hogy kalandorok elkártyázzák a nemzetségünket és mi ne tegyünk semmit.Nem tudok ülni egy helyben talán ezért teszem.Féltem a gyerekeinket a jövőtől.
    Az idelátogatoknak pedig remélem sikerült olyan információkkal szolgálni aminek az alapján ezután könnyebben alkotnak képet a házigazda jelleméről a valós és most már ismert cselekedetei alapján is.

  23. Nagy István

    Karesz sorai juttatják eszembe, hogy az RMDSZ egyik legnagyobb bűne, hogy lemondott a helyzetteremtő politizálásról, helyette piti sógor-koma kikapcsolt telefonokkal parkokban sétálva alkukat kötnek a főemberei saját hasznukra és közben jut a szemeknek is egy-két kilométer út, víz- és gázvezeték, ezekbe a vizet és gázt viszont maguk eregetik.
    Egyesek már tudni vélik, hogy Nagy Zsolt megválasztása után lemond mandátumáról, de az már az RMDSZ kongresszus után lehet, akkor, amikor még dönthet, hogy itthon maradjon-e az új vezérgyűrűben vagy inkább menjen el jó messzire innen.
    A februári SZKT-ig még gondolkodhat, hogy nagyot lép vagy bábu marad. A lépés zuhanást is hozhat, de botja marsalivá is válhat.

  24. Karesz

    Bizony a helyzetteremtés az lemaradt 96-tal kezdődőén.Akkor óriási esélyt puskázott el a Markó-féle klán.A nagy demokratikus konvenció akkor is megtorpedózta a tanűgyi törvényt.Akkor mondta Markó hogy az rmdsz hatalmon marad de nem minden áron.Ez volt az első nyilvános kijelentés ami akkor bajos ómen volt.Be is igazolódott , s hogy mi az ár azt megtudtuk.Azért hogy néhány miniszter és államtitkár pozícióban maradjon feladtuk a tanűgyi törvényt és még sok mindent azóta.Kelemen Hunor azon elmélkedik hogy milyen volt az utóbbi tíz év neki meg hogy mennyire szeretik a fiatalok a politizálásnak nevezett izét.Nem veszem a fáradságot hogy megmagyarázzam neki csak példaképp hozom fel:A mai gyerekek nagy árat fizetnek az iskolákban az esélyegyenlőség hiánya miatt.A magyarnyelvü állami felsőoktatás hiányosságai is mind mind a markói bölcsesség eredménye és ezt kell fizetni azért hogy Ká.Há.akkor a művelődési minisztériumban pózolhatott és most is idétlenül teszi a hülyét hogy miért nem szeretik a politikát a fiatalok mert például ő nagyon szereti.Igen ,mások is szeretnék de lehet hogy nem ezen az áron.Persze ő csak egy volt a kicsik közül de nagyreményű mert jól csóválja a farkát a főnők kőrül.Ott voltak Birtalan Ákos meg Bárányi is akit már akkor szószerint elástak mert nem pártelvek mentén kezdett aktiválni.Őt sem védte meg senki egyetlen szóval sem akkor se ha az ellene felhozott “bizonyítékok”teljesen törvénytelenek voltak.Majd 10év kellet ahhoz hogy törvényes keret legyen egy ilyen ügy lebonyolitására.Akkor ezt lehetett és senkit nem zavart.Ma sem.
    Mindig azt mondtam és ma is ezt mondom:Egy nemzeti kisebbséget képviselő párt, szervezet nem lehet a kormányban addig amíg minden jogos ,alkotmányos jogait nem szerezte meg garanciákkal a hatalommal szemben.Addig amíg a hatalom ezen jogok csonkitásán vagy teljes ellehetetlenitésén fáradozik addig egy ilyen szervezet nem lehet része a hatalomnak.Sem érdekből sem más megfontolásból.A követelt jogok minden szinten fontosak és ezekről nem lehet lemondani.Ha a politikai alku tárgyává teszed a jogait egy történelmi kisebbségnek akkor az csak veszíteni fog.Nem lehet alku tárgya az amit jogtalanul elraboltak tőled és most valakik lemondanak a nevedben arról hogy valaha is visszakapd.Mellesleg valakik ezt használják ki a maguk céljaira. Ez több mint árulás.Kíváncsi vagyok a történelem hogy fog megemlékezni erről a dicső korszakról? Ha a győztesek irják akkor szép lesz de ki lesz itt győztes?
    Leszőgezhető hogy az rmdsz nem egy kezdeményező ,saját politikai programját teljesitő vagy azon igyekvő harcias-ha kell -szervezet hanem egy lomha személytelen entitás aki úszik az árral és legfejebb csak reagál a környezete behatásaira de arra már nincs ereje hogy a folyamatokat befolyásolja.Ha valakit képvisel az csak a benne ténfergők érdekképviselete lehet akiknek létkérdés lett a mostani status quo.
    Tisztelt Nagy István Ön fején találta a szeget,sajnos,de legalább annak van feje.
    Üdv mindenkinek.

  25. qurta

    Koncz Attila Pannon belpolitikai on-line naplójában az EU képviselői választásról ír a legutóbbi bejegyzésében és Nagy Zsoltról is …

    T-nleg, idvezlettel,

    qrta

  26. új széköly

    Karesz, minden tiszteletem a Tied!!!
    Komolyan mondom, mehetnél politikusnak!! Tisztán látod – szerintem!- a mostani helyzetet…sajnos azok, akiknek kellene nem igazán látják a fától az erdőt….
    Az biztos, hogy Zsoltot el akarják távolítani…az is biztos, hogy, ha most nem megy el, nem lesz könnyű dolga itthon…szerintem hirtelen megint előkerül a bulgáros ügye….vajon miért???
    Erre a választ csak Barkó Méla adhatja meg, illetve az “ötök”.
    Egy biztos: mi mindenképpen veszítünk…a mostani klán nem fogja megengedni senkinek – senkinek!! – , hogy nekik keresztbe tegyen!!
    Én is hallottam a saját fülemmel, amikor egy RMDSZ TKT-n, amikor Hunorka felállt beszélni, mit mondott egy idő után Barkó “úr”??? a székéből, de az illem nem engedi meg számomra, hogy leírjam…mindenesetre nem versrészlet volt…
    Sajnos az RMDSZ mindent, amit kitűzött elengedte repülni e levegőbe, mint egy lufit…csak a nyalósok maradtak meg, meg elvétve egy – két idealista…nem is merték felvállalni azt amiért odamentek…
    Lehet, hogy ez politikus-szint betegség, mármint, ha eljut egy szintre- még, ha jól is kezdte!-, akkor elszáll…lásd annyi sokat és szépet ígérőt…
    a víz folyik, a kő marad…a kő marad…
    kár, hogy csak ennyi embert érdekel igazán…

  27. új széköly

    Csak úgy lehet megtisztelő egy ilyen csapat jelölése, ha magad is benne vagy a csapatban…
    bocs Karesz, hogy én kellet ezt elmondjam Neked!!!

  28. qurta

    … más hely ahol Nagy Zsoltról, a cikk szerzője szerint a nem-politikusról, a minisztériumi tevékenysége hiányosságairól, ahol e blogra is van utalás :

    http://sipos.transindex.ro/?cikk=358

    idvez-let-L

    qurtán

  29. qurta

    Gáspárik , az Ep képvislők programjáról és áltlában az egész választási kampányról : http://gasparik.transindex.ro/?cikk=357

    qsz qsz és aztán qssss ?

    :-)

    idve-zlet-L

    qrta

  30. Karesz

    Na hiszen nem lesz itt nemzetmegmentési front az biztos.Szia “új széköly”testvér legalább ketten leszünk és nem unatkozunk ha itt Erdélyben elveszik a villanyt menetközben amikor végre agyátültetést fognak végrehajtani reform címen a politikában.Hitem szerint senkin nem fog látszani mármint a politikusokon hogy nem ment az upgrade.Ugyanaz a pléhpofa, mp3lejátszó elég azért a pár betanult szöveg lejátszásához.Igazad van a politikus-szint elmélettel ,én rangszindromának nevezném.A katonaságnál megfigyelhető jelenség hogy amint halad a ranglétrán úgy kezd átalakulni.Amíg esetleg altiszti rangban van addig ordítozik de emberi a viselkedése és nincs különös alürje sem.A baj első jele a hadnagyot éri neki már komolyság jelenik meg az arcán mély barázdák formájában.Ahogy megy felfele a tartása valami gépies ,robocop stílus lesz mély torokhangon kezd mormolni s a szeme az merev mint a kitömött madáré.Mosoly az teljesen eltünik semmi mimikai játék, a szavakat összezárt fogakkal mondja.Mikor már a piros csík is megjelenik a nadrágja oldalán akkor minden emberi vonás elszáll.Ez a tünetegyüttes a politikusokat pontosan így sújtja csak a rangok nem ilyen egyértelműek.Itt a kicsi is pont úgy bohóckodik ha nincs a közelben nagyobb rangú.Figyeld meg a tv-ben sokszor látsz ilyen félkegyelműt aki rögtönzött előadást tart a világ bármelyik problémájáról.Nem fognak kimaradni a “szerintem” a “mi úgy gondoljuk” a “a doktrínánk” szavak.A végén a riporter bólogat hogy igen ,jó ,rendben s a fafejű ő mondja kegyetlenül.Aztán a műsorban a szerkesztő aki semmivel sem okosabb de ő is ebből él rátesz egy lapáttal: “X Y kiemelte” vagy “hangsulyozta” de lehet hogy “véleményének adott hangot” de az is lehet hogy “elmondta” “felvetette”stb.Egy dolgot nem csinált.Nem mondott semmit és semmit sem tett.Majd ha valami tisztázodik akkor lehet majd szó róla de addig blablabla.Ja igen és erre szoktak hivatkozni úgy hogy:”A szakemberek véleménye szerint…”Ismerős?
    Ezekre az emberekre kell rábízd magad.Csodálkozunk ha nem megy?
    Egy nagyon kedves néhai ismerősöm aki lélektant is tanított aktivabb korában felhivta a figyelmemet hogy jól nézzem meg annak az arcát és a szemeit akivel dolgom akad és szerepe lesz fontos dolgokat illetően mert “az arc a lélek tükre” nem vicc de egyáltalán nem az.Ezt most én is tudom.
    Szedd a lábad mintha az ördög kergetne ha olyasvalakivel akad dolgod aki nem tud mosolyogni legfeljebb egy kényszeredett vigyor vagy inkább vicsorgás lesz belőle.Puuuff.Ti láttatok már ilyent?A lecke tovább hogy minden politikusjelöltet mielőtt kirakatba tesznek azelőtt szobatiszta ,sőt szalonképésé kell tenni.Erre vannak nagyon jól megfizetett szintén lélekkufárok akik arra tanítják meg például hogy hogy hazudjon a lehető leghatásosabban.Persze arra is hogy a kezével ne gesztikuláljon mert közönséges, ne vakarózzon ne piszkálja magát ne engedje el az érzelmeit legyen pokerarcú stb.Aztán csoda hogy mindezt miután beleverik nem marad semmi emberi a viselkedésében.Amire nem lehet megtanitani senkit – gyakorlottab ember azonnal látja de az átlag is ösztönösen érzi -nevetni mosolyogni őszintén csak tiszta lélekkel lehet.Ez megmarad az emberben az ártatlan gyerekkorból és ezt nem lehet szimulálni hitelesen.Na most ha láttok olyat hogy:öööööö há eeeeeee mi azt mondjuk hogy izé de hogymondják öööö mert mi magyajok úgy gondoljuk aaaaa stb.ne azt nézd mit mond hanem ahogy mondja ,mosolyog hozzá illetve akar mosolyogni vagy éppen nem mosolyog,fogod érezni egy idő után ki őszinte ki hazudik.Ha már itt tartasz akkor lehet helyesen döntesz vagy esetleg nem de nem bízod a véletlenre és ez már eredmény.

  31. margy69

    Sztem, ha Nagy Zsolt nem dobbant szépen, akkor 2008-ig (esetleg a választások után, h legyen azért kire kenni a kisebb-nagyobb kudarcokat és bakikat) kitörik a nyakát. Márminthogy a párton belül. Ez az első helyes jelölés volt a köszike az eddigi munkáért. A felfelé buktatás aranyos példája. Félreértés ne essék, nem féltem a Zsoltot a csúnya bácsiktól, és a sírógörcs sem fog kerülgetni, ha marad, és az “ötök” kényszerpályára állítják. (Apropo “ötök”. Hunorka a blogjában megkérdezte nagy naivul, hogy “jé-már-ki-az-az-öt-ember”. Olyan aranyos volt, ahogy megpróbálta jáccani a hüjjét, h. válaszoltam neki :) Legyen neki is egy jó napja, nekem ezzel már szerzett egyet.)
    Különben, sztem tényleg nem politikus alkat. A vérszegény és számbelileg is csekély kezdeményezései, IT miniszterként kezdenek hamvukba hullani. Elég egy pillantást vetni csak az e-pont programra. Ahogy az eddigi tevékenységét nézem, inkább a mindenkori végrehajtó prototípusa után készített első másolat. Ma aszongyák az ilyenre, technokrata. Ilyen is kell. Még Brüsszelbe is. De nem biztos, h. feltétlenül nekünk, a rommagyarság képviseletében. Igaz, neki személy szerint nincs túl sok választása.

  32. új széköly

    Karesz!
    A mosollyal teljesen igazad van!! Az a baj, hogy ezt nem tanítják meg a politikus uraknak, és nem arra irányítják őket, hogy ilyenek legyenek, hanem elveszik a támaszt, annak érdekében, hogy ne tudjon előrelépni…és akkor jelennek meg a barázdák…mert vagy ő maga is beáll a játékba, azaz felfelé buktatják, hogy eltűnjön már végre- ahogy margy69 írta-, vagy pedig eltűnhet a süllyesztőben, ismét margy69 példájával élve…
    A mostani politikusonkból nagyon hiányzik az őszinte mosoly, a belső lelki béke és egyensúly!! Miért? kérdezhetnénk? Hát talán csak azért, mert nehéz a lelkiismeretet kiengesztelni…sőt mondhatni lehetetlen…max. vele együtt kell éljenek és megszokják…lásd Markó bácsit, vagy V. A.-t…
    Zsolt ugyancsak nehéz helyzetben van, mert margy rátappintott a lényegre, ha megy jobban jár mintha maradna, hacsak nem vállalja fel a Don Qijote szerepét és nem azt mondja, hogy az emberek megbíznak benne, mindent asztalra tesz (mármint kipakol) és legyen aminek lennie kell!!! Na, de ehhez vér is kell legyen valahol…
    Ha ezt megteszi, akkor szerintem vagy eltűnik a süllyesztőben, vagy ő lesz a király!! Mert ezzel akár kiütheti az egész régi ócska bagázsit és megreformálhatja az RMDSZ-t (amire rá is férne rendesen!!), és felrázná az egész magyarságot!!
    EZ CSAK AZ Ő DÖNTÉSE!!! hogy ne írjam: ez csak a Te döntésed Zsolt…
    Én megértem, hogy, ha elmész, mert az emberek egy- egy nagy falat elől sokszor inkább megfutamodnak és nem is fogom elítélni…nem tudom, hogy én hasonló helyzetben, hogy cselekednék…azaz tudom, de nem várom el, hogy más is azt tegye…
    margy! Hunor, ahogy mondod azaz írod csak játsza az eszét, nagyon jól tudja, ki az az ötök, de most mondd meg mit is tehetne?? szerintem otthon már a fürdőszobában sincs tükör, nemhogy valahol máshol lenne…
    Szerintem sokkal jobb volt, amikor írással foglalkozott, de hajaj mikor elkapja az embert a gépszíj…nincs ott megállás….

  33. Metoikosz

    Kedves Zsolt,

    amikor ideje lesz jó néven venném ha írna egy pár szót arról is, hogy mi motiválja legfőképp arra, hogy elvállalja az EU képviseleti jelölést, és arról is hogy vannak e fenttartásai ezzel kapcsolatban, majd arról hogy van-e olyan érv, vagy bármi ok, ( itthoni szolgálat, küldetés, család, stb… ) ami miatt mégsem szívesen lenne majd EU képviselő ?

    … majd ha időt szakít akkor a felvetett előbbi kérdésekkel kapcsolatosan én is várom majd én is a visszajelzéseket

    üdvözlettel, jókívánsággal,

    Metoikosz

  34. Metoikosz

    helyesbítés: fenttartásai helyett fenntartásai …

  35. Metoikosz

    még egy rövid gondolat :

    Karesz , én is voltam katona és érdekes, ahogy a rangidős arcváltozásokat jellemezted… a párt és általában az intézmények rendszere ilyen ranghoz-illő fintor-festő lenne ? … vajon minidg is így volt ? mert a haza nagyjai azért hídat, épületeket és sok sok mindent hagytak a hálátlan utókorra.. a mostani nagyjaink miként követik e hagyományt ? …. vagy már nem az a világ van … stb. stb..

    üdvözlettel

    Metoikosz

  36. Skorpió

    Sziasztok,
    Eszembe jutott olvasgatva az EP-s bejegyzeseiteket, hogy talan almodozhatnank egyet. Azaz vajon ha mi volnank Zsolt helyeben akkor mit tennenk? Mit mondanank az EP kampanyban, amit most mar vegig kell vinnie?
    Skorpio

  37. új széköly

    Skorpió!
    Attól függ, hogy oda akar kerülni, vagy sem…
    mert, ha feláll és kiáll, akkor nem megy oda-és máshova sem-, de, ha nem, akkor megkapja a maga kis nyugis helyét, és nézhet ki a fejéből, onnan a messzi távolból, és élhet életét…
    érdekes, hogy Ő semmit sem nyilatkozik az itt felhozottakra!
    vagy nem érdekli, ami nagyon kellemetlenül érintene, vagy pedig ennyi…

  38. Nagy István

    Egy interjú és egy kis bulvár, vasárnapra, vagy a cégtől netezőknek hétfőre, ébresztőül:

    Az unióban az erdélyi magyarságot képviselni, interjú Kónya Hamar Sándorral
    http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=1&HirID=8981

    A politikai elit levele a népnek (érzékenyeknek nem ajánlott)
    http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=1&HirID=8970

    Fillérekért zabálhatnak a százezreket kereső politikusok
    http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=6&HirID=8775

  39. Karesz

    Üdv mindenkinek.Isten éltesse a Károlyokat.Névnapjuk van ma.Hát barátaim ha ez így megy maholnap ide sem kell többet járogassunk ugyanis -Ez a kávéház maholnap bezár-aztán azt se tudjuk hogy lesz aki újra kinyissa már, azt se tudjuk hova megyünk ,azt hogy lesz e újra helyünk stb. énekelné Charly de nekünk mind kisebb kedvünk van arra hogy daloljunk.Román közmondás illik ide:Dute si cinta la alta masa.Hát ez lesz a vége de addig is szeressük egymást gyerekek mert minden percért kár.(látszik hogy ittam mert dalolok ha kell hanem)(Károly napja van).
    Isten éltesse miniszter úr a Károly nevü rokonait ismerőseit,adja át jókívánságaimat.
    Új széköly barátom a “nem tudom, hogy én hasonló helyzetben, hogy cselekednék…azaz tudom” az sokat mond ,szerintem is ez a jó út akkor is ha göröngyös.Az igazsághoz vezető úton nem ökörvontatású szekérrel jutnak át hanem nagyon keskeny ősvényen. Ezt sem én találtam ki csak nekem is tanították.
    Más megközelítésben lehet megélhetési politikus valaki ,akkor megy delegációba ,terepre ha mondják vagy mert kell.Ennyi.
    Örömömre Metoikosz nem hagyott itt minket és ez nagyon jó.Mint mindig a kérdései zavarba hoznak mert benne van a válasz is és én csak legfeljebb igazoltatom vagy helyeselem de érdemben nem monhatok újat.
    Amit hozzáfüzhetek az talán annyi hogy a nagyjaink akik maradandót alkottak,elsősorban nem a politikai arénában jeleskedtek.Szécsenyi István ha rmdsz-es lett volna akkor a Hoffburgba épittetett volna fürdőt mondjuk a párttestvér miniszterhelyettessel. A Lánchidat sem tudnánk hogy milyen lett volna mert sok apró kicsi villa formájában szétszorodott volna a birodalomban.Ha Bernády mondjuk Marosvásárhelyen szintén pártelvek alapján urbanizálná a várost akkor a mai Főtéren falábakkal járnánk még mindig és most már az Eu-ban lehet hogy bevezetnék az ivóvizet is.Persze eus pénzekből.A sort folytathatnám végtelenségig.Brassai Sámuel, Kós Károly de Apáczai vagy Kőrösi sem maradhatna ki.Lehet itt mindenkit felsorolni?Gábor Dénes sem azért lett Nobeldijas mert pártelvek alapján játszadozott a lézerekkel.Sütő András , Márton Áron de Mindszenty sem szolgált senki ebfia politikusnak.
    Az elveketű fentartó és csak azt szolgáló nagyok lehetnek ma Nagyok?Mitől nagy valaki ,mert annak hívjak?Ott az a hely ahol álldogál, vagy alszik vagy üldögél az olyan hogy attól valaki nagy lesz?Ha valakit megválasztanak elnöknek attól megnő az IQ-ja?
    Nos egyik sem csak most azt azt tanitják nekünk hogy ez igy megy mert most van olyan hogy “politycal correct” vagy “a cél szentesíti az eszközt”.A világ relativ.Minden relativ.Az igazság is relativ.Vagyis nincs is igazság.Isten sincs csak a nagy politikai felismerése a valóságnak.
    Ezt edd meg ha tudod.Aztán csoda ha minden a feje tetején áll és egyre kevesebben érzik jól magukat benne?Idős barátommal beszélgetve azt mondta hogy nem is bánja hogy már közel a vég mert ebben az elistentelenedett, elkurvult világban neki nincs kedve élni.Sajnos neki azóta bejőtt és mi sirattuk, ő meg örvendett hogy leléphetett.
    Nos ez nem olyan világ mint amilyen az régi volt de nem most lett ilyen csak most már egyre kevesebben fogadjuk el mert talán megjött az eszünk.

  40. Skorpió

    Hmm Karesz.
    es mit jelent az, hogy “talan megjott az eszunk”. Es milyen az a vilag amiben te jol erezned magad? Azert am Bernady is volt a OMP tagja… ez is hozza tartozik a tortenethez.
    Skorpio

  41. Metoikosz

    Karesz,

    sok boldog Károly napokat ! (hadd jegyezzem meg, hogy a “nagyjaink” szó használatánál nem gondoltam arra, hogy a Nagy az családnév is mint e blog szerzőjének … ) Annál inkább gondoltam viszont arra, hogy nem jutok hozza olyan tudosításokhoz ahol egy-egy mai tehetős magyar elöljáró közössége javára felismehető, hasznos adományt tenne. (Nem tudom miért és hogy van ez.. de a román nemzetiségű elöljáró esetében erről többet lehet olvasni-hallani… )

    Érdekes kérdés amit Skorpió felvet a :” Mit tennék ha én lennék Eu-s képviselő.. ? ” témában. Talán érdkesebb lenne, mégis ha z kérdést úgy foglmaznánk meg, hogy ” Mit várok (várhatok) majd el egy románia magyar Eu-s képviselőtől .. “, lehethogy így közlebb áll majd a “tanyaghoz” e kérdés..

    üdvözlettel és jóakarattal

    Metoikosz

  42. Metoikosz

    a helyesírási elütésekért megint pironkodom…:-(

  43. Nagy István

    Kedves Mateikosz még nem hallott az Erdélyi Riportról és az Új Magyar Szóról, a nagyok adományairól?

  44. Nagy István

    Az Egyeztető Kerekasztal:

    Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága;
    Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága;
    Magyar Polgári Szövetség Elnöksége;
    Magyar Polgári Egyesület Elnöksége;
    Magyar Ifjúsági Tanács Elnöksége;
    Erdélyi Magyar Ifjak Elnöksége

    felkéri Tőkés Lászlót, induljon függetlenként.

    Kolozsvár, 2007. január 27.
    http://erdely.ma/dokumentum.php?id=22059
    2007-01-28 – 17:54:20

    Itt az alkalom Zsolt. Lehet nagyot lépni, ha eddig nem tették meg a tizenkettők (OT).

  45. új széköly

    Karesz barátom! A jó Isten áldjon meg és legyen Veled!! Isten éltessen névnapod alkalmából, még, ha egy kicsit már estefelé is van…
    azt látom sajna, hogy lassan csak minket néhányunkat érdekelne ezek a dolgok, mert már a gazda is elment csomagolni…azaz nincs ideje ilyen kis apróságokra…ott az ejrópai júnijóban lesz majd élvezetesebb pillanat is…
    nagyjainktól akár tanulhatnánk is, de az már elmaradt ódivatú felfogás, hogy valaki kiálljon az elvei mellett, és esetleg a székely göröngyösebb utat válassza, mondjuk sötét éjjelen…

    Az idő barátod tudott valamit, ebbe a világba nagyon nagy szükség van!! szükség van mégpedig Istenre : az Ő szeretetére, kegyelmére, egyenességére, kiállására, igazságosságára…
    Skorpió! Bernády tagja volt, de tett is valamit…ne feledjük, hogy a mostaniak is mindennek a tagjai- főleg azoknak a koalicióknak, akik éppen hatalmon vannak-, de jóformán semmi nem látszika “nagy” igyekezetükből…most hogy írjam?: kis vagy nagy betűvel??
    Metoikosz!
    Ha ezzel kell szolgálnom, akkor szűkebb pátriámból tudok egyet s mást mondani, de igazad van, hogy ebből nagyobb port is lehetne verni: pl. volt egy kislány, akinek érdekében itt Udvarhelyen összefogtak és koncerteket szervezte, felújíították, illetve rendbeszedték és felszerelték a szülészeten egy szobát, ahol normális körülmények között lehet egy vajúdó nő- és esetleg a férje, ha kispapás szülésről lenne szó-, és számos ehhez hasonló dolog történik…pl. minden Gyermeknapkor és Mikuláskor bemegy a kórházba a bohóc, vagy a Mikulás az ottani gyerekekhez, egy cégvezető jóvoltából…vagy tudok róla, hogy az árvíz idején mennyien és mennyit segítettek…még a sokat szidalmazott Hit GYüli is egy csomó segélyt küldött, nem is egyszer…de voltak emberek, akik otthagyták otthonukat, hogy más faluban lakóknak segítsenek…szóval van rengeteg példa, csak sajnos nincs eléggé mediatizálva…
    Sokszor mondom, hogy, ha megszületik egy gyerek, azzal nem foglalkozik senki, pedig az egy kész csoda, de, ha meghal, akkor mindenki arról beszél…fura világban élünk mi…
    na Isten áldjon Benneteket…egy jobb holnap reményében…
    Zsolt! gondold meg…

  46. Karesz

    Köszönöm a névnapi jókívánságokat.
    Bizony én sem a vezetéknév adta nagyságra gondoltam de sokszor az is több legitimitást adna mondjuk mint amit egyesek revendikálnak vagy természetes velejáróságnak tekintenek.Az is igaz hogy gigi becali magyar megfelelője számomra sem ismert.Olyant tudok azonban hogy egyesek az árvizek okozta károk mentén vasalt fel pénzeket úgy hogy egyetlen lapát iszapot sem takarított el vagy egyetlen téglányi falat sem épített újra mégis szerepel a pályázok listáján mint kivitelező de van köztük olyan is aki a kárt mérte vagy jogi kérdésekben adott tanácsot.Nem világos hogy kinek mit tanácsolt de a fizetés nem maradt el.Ha itt tartunk van egy olyan érdekes üzlet is hogy a mobil telefonhálozatot mükődtető elektromos berendezések villanyfogyasztását nem a mindenkori villamos művek adják hanem egy köztes cég aki feláron árulja a villamos energiát.Ne gondoljon senki arra hogy külön hálózatról vagy valami más alternatív módszer(napelem,szélgenerátor)a megoldás hanem csak a lángész.Az így működik:Minden cella villanyszámláló fogyasztását leolvassák beszorozzák 1.27-tel (ez a felár) majd mindenki megkapja a részét.A villamosok a fogyasztott energiát a rendes áron , a közvetítő pedig a 27% részt.Hogy ha senki sem tudja hogy hogy lehet egy coulomb elektromosságot elöállitani úgy hogy ne is lásd csak a hasznot ide ész kell és versenyképesség.Bizony, mert ekkora gazemberséget nehéz kieszelni.Ha megnézed hogy országszerte hány cella működik például a Nyugatindia Telefontársaság tulajdonában éjjel-nappal annyi kilowatóra zabáló műszer a fentemlitet társaság barátjai javára.A jó az hogy ez így nem törvénytelen és senkit nem zavar ha mondjuk kapsz egy szeletet a profitból mint törvényes tettestárs.
    Skorpiónak.
    Hát reméltem hogy a kérdésed költői de nem az.Nos az hogy megjőtt az eszünk az talán annyit jelentene hogy elfogyott a hitel.Eddig és ne tovább. Nem vagyunk barmok akiket lehet ide oda tologatni ,megmondani hogy ma kire kell szavazni,kivel tartunk éppen ma.Annak tudatában vagyunk hogy a romániai magyarságnak illik politikailag képviseltetnie magát a parlamentben.Milliót meghaladó kisebbségnek kijár a tiszteséges társadalmi képviselet.Ez Romániában csak ellenzéki pozícióban ha kell zsarolással egyezkedéssel de egyetlen lépést sem hátrálva lehet érvényesíteni.Más út nem vezetett eredményre.A módszereket az ellenfél stílusához taktikájához kell adaptálni, kihasználni a gyengéjét a széthuzást a pillanatnyi habozást.Itt nincs mese, vagy te vagy ők.Hiába jön itt minden nyápic nyulgerinc hogy valami lovagias európai ,kulturális maszlaggal takarja a tehetetlenségét.Mert így ildomos.Ha csak védekezel lehet hogy megmaradsz de soha nem fogsz nyerni.Márpeddig én nyerni akarok és nem tetszeni valakinek aki megfojtana egy kanál vízben.A világon az egyetemeken ahol magasszintű gazdaságpolitikát tanítanak ott Klausewitz háborús stratégiájára alapozzák a menedzseri kiképzést.Mi pedig a kobrakigyó háziasitását probálgatjuk ,egyelőre elméleti úton kidolgozni.Kis lépések politikája vagy a többség jóindulatának a kiérdemlése.Ez igen ez az.Csak így, szolgálj kutya , a bozgor anyádat.Nem.Ebből most már elég.
    Ha nem lessz változás akkor mehet az rmdsz az egész csapattal mert itt nem lesz 5% 2008-ban.Lehet nem is baj mert egyre inkább az a meggyőződés hogy most ott bent többet árt az erdélyi magyarságnak.
    Hogy milyen világban szeretnék lenni?Nem ilyenben ami itt megy az biztos.Egy olyanban mint fentebb felvázoltam nos abban már jobban érezném magam.Ez lenne a minimum de Morus Utópiájára én sem vagyok vevő.

  47. Nagy Zsolt

    Tisztelt Karesz!

    Meglepődve olvastam hozzászólását. Életrajzomra vonatkozó információi helyesek, Ön pontosan közli szüleim nevét és eddig pályám bizonyos állomásait. Természetesen közben azért még volt egy pár dolog, de ez a bejegyzés most nem erről szól. Elismerő szavait köszönöm, bár sohasem gondoltam úgy – most sem – hogy kizárólagos érdeme lehet egy személynek egy olyan jellegű tevékenység, mint egy választási kampány. Csapat munka volt az a javából. Én csak így tudok és szeretek dolgozni. Azért csináltam, mert hittem benne, mert szívesen dolgoztam az általam kialakított csapattal. És jó volt látni, hogy tudunk újat hozni. Eszközökben – személyes megkeresések, utcai megjelenések, újszerű anyagok, direct mail, stb -, üzenetben és nem utolsó sorban lendületben tudtunk újat nyújtani. (sajnálom, hogy nem mindenki vette észre, pl. Sipos Géza gondolom filmet nézett közben, legalábbis remélem, hogy azt megtette mielőtt kritikát írt volna róla) Hogy ezt nem volt könnyű érvényesíteni, ez igaz. Hogy voltak vitáim különböző témákban, ez is igaz. Mondjon nekem példát olyan munkára, amelyben több, különböző generációhoz tartozó, esetenként különböző szemléletű személy dolgozik, ahol a tét meglehetősen nagy és nincsenek viták? Azt továbbra is fenntartom és magamra is érvényesnek tartom, aki sárosnak bizonyul, az lépjen vissza.
    Nem kellett miniszter lennem. Senki sem kényszeríttet rá. Amint azt a decemberi SZKT-n is elmondtam, volt aki biztatott, volt aki óvott ettől a feladattól, olyan is akadt, aki azt mondta gyáva vagyok ha nem vállalom el. Kihívást láttam benne, azt, hogy kipróbálhatom magam egy új szerepben. Az RMDSZ-ből akkor menni akartam. Nem miniszternek. Csak úgy menni… És ezt be is jelentettem jóval előtte. Nem menekültem Bukarestbe, hanem vállaltam egy kihívást. Nemsokára azt is leírom, hogy szerintem mit sikerült elérni ezalatt a két év alatt. Rengeteget tanultam ebben az időszakban. Nagyon sok érdekes emberrel találkoztam, volt részem csalódásban és elismerésben is.
    Most egy döntést kellett meghoznom. Folytatom a miniszteri munkámat – amelyet szeretek – bizonytalan ideig, bizonytalan politikai környezetben, vagy máshol próbálom ki magam. Magánszektorban? Ahova többen hívtak azok közül, akik az elmúlt két évben megismertek. Vagy máshol politikában? Oda ahol bizonyítani tudok, és amire felkészültnek érzem magam? Amely által nem szakadok el attól, amit 14 éve csinálok – közképviseletet, társadalmi munkát, politikát. Így született meg a jelölésre vonatkozó döntésem. Nem menekülés sem az RMDSZ-ből, sem az alaptalan vádaskodások elől. Egy új feladatot vállalok, az RMDSZ külügyi tevékenységét szeretném ezáltal jobbá tenni.

    Egy versenyben elért helyezést az ember a versenytársak alapján ítél meg.
    Csapat van és vannak megbízható emberek, akik kiálltak mellettem, nyilvánosan is. Ilyenkor az ember valóban megtanulja, kire támaszkodhat. Ilyen szempontból jó lecke volt az elmúlt két hónap.
    Belenéztem az átalvetőmbe: van benne – a hamuba sült pogácsa mellett – tapasztalat, tenni akarás, építési és jobbítási szándék. Használni akarom és fogom …

  48. Skorpio

    Sziasztok,
    Bevallom meghozzatok az embernek a vitatkozo kedvet. Tisztesseges tarsadalmi kepviselet amit zsarolassal kell elerni? Nem tulzas azert Karesz? Es ellenzekben ugyan mivel lehetne zsarolni egy kormanypartot? Clausewizt persze, de azt is tanitjak az “egyetemeken ahol magas szintu gazdasagpolitikat tanitanak” hogy a kooperacio sok esetben tobb eredmennyel jar mint a konfrontacio.
    Zsolt te/On kihivasrol beszelsz amikor az EP kepviseloseget emlited. Mi az ami szamodra kihivast jelentett? Mitol fontosabb egy EP kepviseloseg mint mondjuk a miniszteri allas lejarta utan elmenni maganszektorba, vagy netan visszaterni az RMDSZt szervezni, vagy netan romaniai kepviselonek elmenni.
    Skorpio

  49. Karesz

    Minden jót mindenkinek! Ha nem tévedek maholnap minden előjel ellenére csak megpályázhatjuk a legdinamikusabb politikai blog címet.
    Örömömre szolgál miniszter úr hogy meglepetéssel szolgáltam remélem nem negatív az előjel.A régi ismeretség nem igazán fontos csak mint érdekességet emlitettem hogy lám milyen furcsa is a világ és milyen kicsi is néha.Természetesen nem szándékozom az életrajzát megírni és nem vagyok hírszerző sem. Egyszerűen valamikor az édesanyja diákja voltam és innen az emlék.A többi az már tényleg “közben” történt.Ami a 2004-es választások sikerét illeti azt én is emlitettem hogy egy lelkes csapat munkája.Amit mondani szeretnék azt egy hasonlattal mondanám el:Egy szimfonikus zenekarban több tucat nagyon jó, sokszor zseniális zeneművész csapatmunkája eredményeként alkot nagyot.Azonban egyetlen karmester fogja össze mindenki munkáját egyetlen koordinált hangzásba.Ha ez nincs nem is lesz semmi élvezhető produkció hacsak nem valami kocsmai kornyikálás.Nos én erről a karmesterről beszéltem.Erre sem alkalmas akárki de ez is csapatmunka.A karmester egyedül nem zenekar ,a zenekar karmester nélkül nem zenekar.
    “Az RMDSZ-ből akkor menni akartam. Nem miniszternek. Csak úgy menni… ” azt mi is láttuk talán ez volt az amire azt mondtam “Kellet”.A pálya széléről sokszor másnak látszik.
    Nem tudok olyat mondani ahol érdekütkőzések vannak nagy tét mentén és ne lennének viták.Az jó ha van vita de csak akkor ha az a tisztességes elvek érvényesülését szolgálja.Pl.aki sáros kopjon le elv.Ez így jó.Ez az egyik oka annak hogy Ön a favorit és nem más.Ez sokat mond egy jelölt jelleméről és most tudják mások is és ez így helyes.Nagyon örvendek hogy belenézett az átalvetőbe.Megértettük mindnyájan.
    Sok sikert kívánok!

  50. új széköly

    Skorpió!
    Néha sajnos a politikában is kell használni a zsarolást…sajnálom, hogy ezt csak most hallod először…nem azzal van gond, hogy ellenzékben…de egyáltalán nem??azt se felejtsük el, hogy olyan sok eredményt, azon kívül persze, hogy egyeseknek nagyobb lett a bankszámlájuk,nem tudtak felmutatni…pedig ahhoz képest, amire megesküdtek…ja, hogy az rég volt…még a hőskorban…hát, ahogy nagyapám mondaná: az eskü kötelez…csak úgy tűnik, nem mindenkit…
    Zsolt! Bocs, de egy kicsit sántít, amit írtál…én elfogadom, hogy próbálsz kilépni a helyzetedből valahogy, de…de ez nem így kéne történjen…
    Írtam egy kicsit korábban, hogy lehetnél király is, ha mernél…de ennek egy kicsit menekülés szaga van, még, ha nem is vallod be…legyél őszinte, mondd ki, hogy ez az igazság és elfogadom…sokkal inkább, mint így…ha nem tudna az ember dolgokat, akkor még…na mindegy…
    Adja a nagy Isten, hogy igaz legyen, amit leírtál, mert, ha nem nagyot csalódnék, csalódnánk…csak értsd meg, hogy a magyar társadalom benned látta a lehetőséget…mintegy fehér lovon érkező ifjú herceget…
    ez sem jött össze…és Te elmész, és mindenki más marad…
    gondold meg Zsolt!! Lehet, hogy több embernek fogsz hiányozni itthon, mint amennyinek fogsz tudni segíteni onnan…
    Na Isten áldjon és legyetek jók…

  51. Karesz

    Kedves Skorpió!
    elnézésedet kérem hogy a vitakedved ellenére későn reagálok de nagyon fújt a szél és megkéstem.Addig is neked van igazad Clausewitz és nem Klausewitz ahogy én írtam.Amit a zsarolásról írtam azt ne úgy értsd hogy mondjuk elrabolom Elena Udreat s csak akkor adom vissza csak ha a Nagy Kormányos elintézi a Babes-Bólyai egyetem magyarnyelvű feliratainak a tolerálását.Azt sem gondoltam hogy mondjuk titkos fényképeket fogok átadni Emil Boc feleségének egy Golden Blitz zártkörű bulijáról.
    Amre én gondoltam azt például 1996-2000 közt lehetett volna eljátszani a parlamentben hogy a kormányzáshóz szükséges többséget csak az rmdsz részvételével valosithatták meg.Ha nem szavaztok a tanügyi törvényre a mi variánsunk szerint akkor viszlát barátság.Mivel a bársonyszék jó meleg nagy az esély hogy fogcsikorgatva de rábolintanak illetve szavaznak mert még mindig jobb mint esetleg új kormány alakitása ,külföld gyanakvása esetleg teljes elfordulása ami akkor reális veszély volt.
    Ilyen és hasonló felállitás azóta 2004-ben is visszakőszönt.Aki ilyen helyzetet kihagy az nem jó ómen.Bűzlik.Nagyon mert az ilyensmiért valamit csak adtak cserébe nem?Mármint azért hogy ne lépj ki.De mit? Kinek?
    Nos a fentemlitett szerző kooperációs elméletéről az a tanulság hogy a rendelkezésedre álló összes haderővel mérj egyetlen megsemisitő csapást ellenfeledre úgy hogy mire feleszmél már legyen eldőlve a csata kimenete.
    Ebből lett aztán a Blitzkrieg ,Heinz Guderian “Achtung-Panzer!”tanulmánya nyomán a páncélos haderők használatáról és a fegyvernemek motorizálásának és kooperációjának a fontossága révén.
    Nem akarlak magyrázatokkal untatni ,olvass bele ,szólj hozzá!
    Karl von Clausewitz szabályai

    1. Összpontosítsd erõidet egy fölényt biztosító tömegben!
    Ez az alapgondolat, melyet mindenkor és minden helyzetben követni kell.
    2. A döntõ ponton a lehetõ legnagyobb sereget kell mozgósítani.
    3. A döntõ csata nem kerülhetõ el!
    4. Az ellenség pozícióiból kiindulva következtethetünk szándékaira, és ennek megfelelõen kell cselekednünk.
    5. Az ítéletnek az az elsõ és legnagyszerûbb , döntõ mozzanata, hogy a háborúját helyesen ítélje meg, és ne tartsa olyannak, vagy ne akarja olyanná tenni, amilyen az a körülmények természete szerint nem lehet.
    6. Aki látja a háború elkerülhetetlenségét és habozik elsõként támadni, bûnt követ el országa ellen.
    7. A háborúban a védekezés általában könnyebb, mint a támadás.

    A védekezõ háború szabályai:

    1. Csak piacvezetõként szabad védekezõ háborúban gondolkodni.
    2. A legjobb védekezõ stratégia az, ha van bátorságod önmagadat támadni.
    3. Az ellenfél erõteljes megmozdulásait mindig blokkolni kell.

    A támadó háború szabályai:

    1. A legfontosabb szempont az ellenfél pozíciójának erõssége.
    2. Ha nem elérhetõ az abszolút fölény, akkor a döntõ pontnál relatív fölényt kell elérnünk meglévõ erõforrásaink hozzáértõ bevetésével.
    3. Találj egy gyengeséget a piacvezetõ erõsségében, és ott támadj!
    4. Támadj a lehetõ legrövidebb frontszakaszon! (A túlerõ szabályának felhasználása: Összpontosítsd erõidet a fölényt biztosító tömegben!)
    5. Az üldözés a gyõzelmet követõ második felvonás, amely sokszor fontosabb, min az elsõ. Üldözés nélkül semmilyen gyõzelemnek nincs maradandó hatása.
    6. Egy jó oldaltámadási hadmozdulatnak ellenségmentes területre kell irányulnia.

  52. Karesz

    Egy másik fej aki ha nem is arat osztatlan sikert érdemes odafigyelni mert ő is egy mégnagyobb kasszistól tanult. Szun-Ce mester fogalom a stratégiákban.Bolond aki nem a más kárán tanul.
    A taktikai meglepetés fontos alkotóeleme a jó tervnek.

    1. Mao Ce Tung:
    – az ellenség elõrenyomul, mi visszavonulunk
    – az ellenség letáborozik, mi fárasztjuk õket zaklatásainkkal
    – az ellenség elfárad, mi támadunk
    – az ellenség visszavonul, mi üldözzük
    2. Válassz ki egy akkora területet, ami elég kicsi ahhoz, hogy megvédd!
    3. Légy bármilyen sikeres, soha ne viselkedj piacvezetõként!
    4. Légy kész egyetlen pillanat alatt kiásni magad és továbbálni.
    5. Sokan azt hiszik, hogy feleakkora erõbedobás is eredményt hozhat. Valóban könnyebb kisebbet ugrani, mint nagyot, de senki nem ugorhat át egy árkot két részletben.
    6. Ne halljunk olyan tábornokokról, akik vérontás nélkül hódítottak meg földeket.
    7. A tábornok legyen:
    – rugalmas
    – bátor, de ne vakmerõ
    – merész
    – ismerje a tényeket
    – legyen szerencsés, azaz tedd a dolgod és az leszel
    – ismerje a játékszabályokat
    8. Az olyan helyzetekben, mint amilyen a háború is, az emberiesség szellemébõl eredõ hibák a legrosszabbak.
    9. Hibát követünk el, ha a stratégiának a taktikai eredményektõl függetlenül erõt tulajdonítunk

  53. pz

    “…csak értsd meg, hogy a magyar társadalom benned látta a lehetőséget…mintegy fehér lovon érkező ifjú herceget…” (új széköly)

    ez egy új széköly virtus, vagy 1xrűen nyalizás?

    “gondold meg Zsolt!! Lehet, hogy több embernek fogsz hiányozni itthon, mint amennyinek fogsz tudni segíteni onnan…”(új széköly)

    igazat beszél(het)sz

  54. új széköly

    pz!
    nem, nem nyalizás…ha elolvastad volna előző bejegyzéseimet nem igazán erre a következtetésre jutottál volna…még nem is virtus…csak egy kis elmélázás, a lehetett volna…kategóriákba sorolva…csak ennyi…sajnos nem lett belőle semmi…majd onnan Zsolt, majd Brüsszelből teszel Te sokat értünk…

  55. új széköly

    …vagy ránk??

  56. KSzilamér

    FLASHMOB: Vrem un secui in Europa! Sógor Csaba EP képviselő
    Részletek: http://www.autonomiasiculorum.blogspot.com

  57. Incencume

    ONLINE – DRUGSTORE!
    PRICES of ALL MEDICINES!

    FIND THAT NECESSARY…
    VIAGRA, CIALIS, PHENTERMINE, SOMA… and other pills!

    Welcome please: pills-prices.blogspot.com

    NEW INFORMATION ABOUT PAYDAY LOANS!

    Welcome please: payday-d-loans.blogspot.com

    GOOD LUCK!