A rövid válasz

Bizonyára minadnnyian ismeritek a klasszikus viccet, amikor megkérdezik valakitól hogy van. A válasz rögtön érkezik: jól. Bővebben? Nem jól!

Félreértés ne essék, jól vagyok, csak szeretem a vicceket :)

Röviden válaszolok arra, hogy mivel, mikkel is foglalkozom életem ezen időszakában.

Tavaly nyár óta dolgozom együtt Pászkány Árpád üzletemberrel, barátommal, legfontosabb megbizatásom a Sigma Towers elnevezésű, Kolozsváron építendő multifunkcionális toronyház projektigazgatói minősége.

Közben a saját tanácsadó cégemet is fejlesztgetem, az IT, befektetési és politkai tanácsadási megbizatások által.

Az elmúlt évben arra is sikerült időt kerítenem, hogy amikor megkértek rá, segítsek az RMDSZ-nek is. Így a tavaly ősszel az EP választási kampányban Székelyföldön, tavasszal az önkormányzati kampányban vállaltam szerepet Szatmáron és Nagyváradon. A félreértések elkerüléséért jegyzem meg, hogy ingyen. 

Bizonyára emlékeztek az őszi Erdélyi Fórumra bevonuló EPP főtitkárra, Antonio Lopez-Isturizra vagy a májusban is megerősített EPP támogatásról. Ez is én lettem volna …

60 válasz: “A rövid válasz”

  1. frodo

    Talán arról írhatna, hogy miként látja ezt a térséget, az országot bizonyos aspektusokban. Mivel úgy értem, infrastruktúrafejlesztésben utazik főképpen, valószínűleg látja azt is, mi jó és mi nem jó akár Kolozsváron, akár az ország többi részén gazdaságilag, társadalmilag egyaránt, politikát mellőzve. Emellett lát egy európai perspektívát is.

    Talán arról kellene emberként (funkció mellőzve), hogy egy-egy aprónak tűnő részletben mit lehetne tenni, csinálni. Gondolom járkál külföldön is. Lehet, látott egy jó megoldást valamivel kapcsolatosan. Talán leírhatná, azt a jó megoldást hogyan látná itthon. A kommentek is hozzáadhatnának valamit ezekhez az elképzelésekhez.

    Én valahogy erre lennék kíváncsi.

  2. Sipos Zoltán

    Én szívesen látnék itt néhány befektetési tippet is:) Például érdemes most Kolozsvár környékén földet venni? Vagy az autópálya-nyomvonal környékét érdemes kicsit átfésülni olcsó telek után? Vagy az IT-szektorban milyen befektetési lehetőségek vannak? Igaz-e az, hogy a programozók fizetésének a növekedésével lassan vonulnak Keletre a megrendelések? Ha elvonulnak a megrendelők, mi marad? Van-e innováció az IT területén Romániában?

  3. Fairplayguy

    Ügyes és szép dolgokkal foglalkozol Zsolt. Gratula a főtitkárhoz meg a megerősítéshez! Írhatnál pld. erről kicsit bővebben…
    A levett linkért meg ne aggódj, az RMDSZ után is van élet!
    Sok sikert!

  4. csomh

    A tanácsadás során szerzett tapasztalataid pl. érdekelnének. Természetesen a megbízó megnevezése nélkül :) Egyáltalán hol tart most Romániában a tanácsadás?

  5. Természetes Műanyag

    Tisztelt Nagy Zsolt!

    Először, ha jól emlékszem az 2004-es választási kampány idején találkoztam a nevével, mint az RMDSZ választási kampányfőnöke. (Javítson ki ha tévedek.) Hébe-hóba figyeltem az akkori fejleményeket, eseményeket és az Ön tevékenységét is. Ekkor átfutott az agyamon, hogy na végre feltűnt egy fiatal “nagykapacitású” elme, aki átlátja a helyzetet megfelelően végzi a rászabott feladatokat, teszi a dolgát.
    A szervezés nagy ellentmondása abban áll, hogy ha a dolgok jól mennek, olajozottan, a terveknek és az elvárásoknak megfelelően akkor a szervezőt, a lebonyolítót sem észre, sem számba nem veszik. Elfejtik. Ám, ha valami „gixer” adódik, vagy a dolgok nem olyan mederbe terelődnek mint ahogyan azt elvárják, akkor azonnal a szervezőn kérik számon, rajta verik el a port.
    Az szervezet jól szerepelt a választáson, amelynek megszervezésében Önnek oroszlánrésze volt és a dolgok természetéből adódóan Önt ezért a szervezeten belül azzal honorálták, ami mindenki számára ismert.
    Azonban az új közegben nemcsak a jó szakmai, stratégiai, logisztikai stb., stb. elvárások kellettek, kellenek, hanem valami olyan is ami Önből hiányzik. Nem tudom meghatározni, megnevezni hogy micsoda, de egy olyan 7., 8. érzék, amely riaszt olyan helyzetekben, amikor a fehér nem biztos, hogy csak fehér és a fekete nem biztos, hogy csak fekete, vagy hogy vigyázni arra, hogy jó időben, jó helyen jót mondjunk még akkor is ha meggyőződésünk ellen tesszük, …
    Szóval így kívülállóként és az adott információk ismeretében azt kell mondjam, hogy Önt csőbe húzták, és Önnek mennie kellett.
    Az hogy a szervezet nem állt ki Ön mellett, (a megfogalmazott vádak ismertében) az egy külső szemlélőnek természetes, még akkor is, ha a mindennapi “emberi” dimenziókban elítélendő és megvetendő. A “mellénemállás” miértje, csak politikai közegben magyarázható, ám erre mostanában ne számítsunk.
    Mindez Önnek nagy traumát okozott, [akkor lett volna furcsa, ha nem] amit vélhetően és remélhetően kezd kiheverni.
    Fogja úgy fel, hogy ezzel is tanult valamit. Igaz a tanulópénz nem egy pár „garas” volt, de azt is tudjuk, hogy mindennek ára van.
    Véletlenül akadtam blogjának utolsó bejegyzésére és örömmel nyugtáztam magamban, hogy kezd talpra állni.

    P.S. Nem tudom ki az a Pászkány Árpád, de azt üzenem így ismeretlenül neki, hogy jó szeme van, jó embert választott.
    Azonban arra mindig vigyázzanak, hogy válasszák külön a barátságot az üzlettől.

  6. intelligence

    az mpp várt eredményeinek a hiányában jó lenne az rmdsz-t belülről megreformálni, akár Zsolt vezetésével, kizárva ebből a reformból azokat, akik beálltak a régi vezetés mögé (Kovács Péter, Borboly, Borbély, stb.)