Lezárul egy időszak

számomra a mai napon. Ma Winkler Gyula leteszi a hivatali esküt és átveszi a távközlési és informatikai minisztérium vezetését. Ma megyek be utoljára kvázi-hivatalos minőségben a minisztérium épületébe.
Tudtam, hogy ez a nap is eljön, tudtam a megbízatás elvállalásának pillanatában. Azt viszont nem is gondoltam, hogy ily módon. Ha valaminek örvendhetek ma, az az, hogy RMDSZ-es miniszternek adom át a minisztériumot. Egy viszonylag jól működő intézményt vehet át, ahol világosan meghatározott stratégia és leosztott feladatok jellemzik a tevékenységet.
És természetesen van valami ami felháborít: az, hogy mindenki úgy tesz mintha minden a legnagyobb rendben lenne abban az országban, ahol felfüggesztenek egy minisztert teljesen ártatlanul, ahol az ügyészség húzza az időt (most már több mint egy hónapja nem válaszoltak a benyújtott panaszra), ahol az államelnök beleavatkozik az igazságszolgáltatásba és a szemét elhordásba. A párhuzamot ő kínálja, nem én …

109 válasz: “Lezárul egy időszak”

  1. frodo

    Kitartást. Ha csak két és fél is volt négy helyett, véleményem szerint akkor is sikeres volt. Egy mérleget majd olvashatunk? Technológiai eredmények is érdekesek lennének.

    Azt hiszem, ez az az igazságtalan helyzet, amely talán soha nem tér vissza az eredő pontjára.

    Én a magam – virtuális – nevében megköszönöm Önnek ezt a kormányzati munkát.

  2. zoltán

    Kedves Zsolt
    Megértem a keserü szájizt, de…
    Ki az a mindenki? Talán némely RMDSz-es fickó is? Ugye-ugye rájössz lassan! Vagy csak úgy tettél eddig mintha nem tudnád? Vagy azt gondolod ilyen jellegü gondok (vagy akár nagyobbak is!!!) nem történtek mással is, amig esetleg magasabb helyen voltál és élvezted annak a poziciónak minden vetületét…? Addig nem lehetett volna sikraszálni az igazságtalanságokért? Vagy ezek a “harcok” csak énhozzám nem jutottak el? Sok kérdés… Mondhatod későn, de erre én azt tudom mondani:
    -1,nem késő még! (talán…)
    -2,mi itt sokan, de nem csak itt(!), már rég mondjuk ezt!
    És kérlek, ne hidd, hogy rossz indulatból! Vagy, ha azért akkor annak okai is lehetnek… Mint ahogy a Te felfüggesztésednek…

  3. demeter szilard

    Kedves Zsolt, sajnálom, ami veled történt, pontosabban nem veled, hanem valakivel, akin lehetett fogást találni. De azért megkérdezném, hogy kire gondolsz a “mindenki” alatt? Akik úgy tesznek…

  4. Nagy István

    Így van, Zsolt!
    A szemét az az, nevezzék bárhogyan.
    De aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók.

  5. Polgar

    Ne panaszkodjal Zsolt, hosszu evekig mindenutt ott szorgoskodtal es konyokoltel ahol valamifele tisztseget osztogattak az RMDSZ-ben. Velemenyem szerint teged nem vezerelt semmi a sajat kis “karriered” egyengetesen kivul. Csak a sajat elomeneteled erdekelt valoban, s nem tettel mast mint szolgalalkuen teljesitetted a fonokeid altal kiszabott feladatokat, elmondtad a szadba adott mondatokat, s aztan vartad a jutalmat huseges “szolgalatod” utan. Igy lettel aztan te is egyike azon arcnekuli politikusoknak, akiknek semmi sem fontosabb a sajat felkapaszkodasuknal. Ajanlatosabb volna egyszer valamit bizonyitanod peldaul a sajat szakmadban (amit ugyan meg eddig nem gyakoroltal), s utanna probalnal meg a kozossegunk erdekeben “okoskodni”. Amugy, velemenyem szerint egyaltalan nem birtkolod azokat a kepessegeket vagy tudast, amelyek valamifele politikai szerepvallolashoz jogositananak. Szoval, ne panaszkodjal.

  6. Tihi

    Sajnálom én is, hogy ilyen módon lett vége. A lényeg az, hogy mindannyian tudjuk miért történt itt, és azt is, hogy felemelt fővel jöhetsz el onnan az eredményeket illetően.

    A legfontosabb szerintem az, hogy folyamatosan gyűjtsed a bizonyítékokat minden törvényszegő igazságügyi félrelépésről, minden átlépett határidőről, minden sajtónak illegálisan kiadott információról, stb.
    Készítsd az ügyed, mert eljön a te időd is. Ha itthon nem, akkor Strassbourgban biztosan.

  7. frodo

    Te Polgar!

    Mi is volt az a sok funckió, amit Nagy Zsoltnak kiosztottak úgy az idők során, s amiért könyökölt? Tudtommal csomó ideig alelnök volt, ami azt jelentette, hogy az Ügyvezető Elnökségen dolgozott. Ehhez tartoztak a kampányok operatív ügyei is, amely inkább jó nagy hajsza volt, mint funkció – mármint a vezetése. Utána miniszter lett. Most meg ismét nem miniszter. Hol az a sok funkció.

    Igaz, volt még pár nyüg: a Progress Alapítvány, amin keresztül lement a magyar igazolványos hajsza, mellette pedig meglett (talán) 170-200 eMagyar Pont. Hálózat, ami még működik is.

    S ott egy Erdélyi Tévé, amiből nem lett csak egy Rádió, mert a pénz, amit adtak rá – szerintem – nem elég egy Erdélyi Tévé létrehozásra. Már a berendezések megvásárlása, studió felépítése-berendezése elviszi az összeg jó részét.

    Ezek közül a miniszterség lehetett esetleg egy “könyöklős” funkció, de valahogy ott sem látom ezt így, mivel Nagy Zsolt tudtommal inkább “kolozsvári” embernek számított, mint bukaresti “kormányzatisnak”.

    Hol volt az a sok könyöklés?

    Ismerős neked a végrehajtó szerepkör fogalma? Vagy mindenkinek csak állandóan a tv-ben kellene szerepelnie, hogy “arccá” válhasson? Ki dolgozna akkor?

  8. Szabolcs

    Kedves Zsolt!

    Nagyon sajnálom ami Veled történt, és csak azt mondhatom, amit az elöttem hozzászolók tettek: fel a fejjel, folytatni kell a munkát amit elkezdtél az Rmdsz-en belül. Sztem a nem túl távoli jövőben nagy szükség lesz Rád és tudásodra.

    A Polgár stilusú hozzászolások nagyon elszomoritanak. Ha már Zsoltot is kitámadják egyesek, hogy „könyöklős”, akkor már nyugodtan rámondhatjuk minden Rmdsz tisztségviselőre, hogy nem is dolgozik, hanem csak funkciót akar, ami természetesen nem igaz. Ezzel nem védeni akarom az Rmdsz-t, de ne felejtsük el azokat az általában Bukarestben dolgozó Rmdsz által kinevezett kormányzati embereket, akik nélkül nagyon nehéz lenne pénzhez jutniuk az erdélyi magyarlakta megyéknek.

    Szóval kitartást kedves Zsolt. ne hagyd magad és meglátod eljön a Te idöd is. Akik csak egy kis figyelmet is szenteltek a pályafutásodnak, értékelik azt.

    Üdvözlettel

    Szabolcs

  9. Sunci

    Kedves Zsolt!

    Nem a bukott miniszterhez, hanem mint emberhez, barathoz intezem soraim. Az eltöltött 2 es fel ev egy “munkahelyen” szamomra nem tartozik a negativ rekordok köze, fökent akkor nem, ha visszapörgetem az elmult evek bukaresti kormanyanak szemelyi valtozasait.

    Remelem ezentul egy kisse lenyugodva tudod majd elemezni a közelmultat, levonni a tanulsagait, gyüjteni az ügyeddel kapcsolatos visszassagokat es közben keszülni az uj feladatra. Remelem befuto leszel összel, függetlenül a következö hetek kiegyezesi politikajatol es Brüsszelben ujra eröre talalsz. Jönnek meg jobb idök.

    Söt azt is remelem, hogy nem miniszterkent is lesz eselyünk a kapcsolattartasra ezen blogon keresztül.

    üdv,
    az operencian tulrol

  10. új széköly

    Szerintem is kár elkeseredned…azt kell tudnod, hogy kik között élsz és mire számítasz…persze nem erre vár az ember…sajnálom, hogy az Rmdsz nem tett konkrétabb lépéseket a Te ügyedben, de ezt mi már gyalogosok rég megszoktuk, Te csak most szembesülsz vele….
    Azt is sajnálom, hogy ilyen módon kell megtapasztalnod, de talán annyival bíztathatlak: teher alatt nő a pálma…
    Igen, sajnos még ebben az országban nincs kifejlődve az a polgári tudat, amellyel kiállhatnának az emberek valaki mellett…itt még lehet eltaposni embereket, lehet lekönyökölni, félretenni, kigúnyolni, kinevetni, átverni…ebből most csak ízelítőt kaptál, vannak ennél durvábbak is…lehet, hogy most egy kicsit nyitottabb, érzékenyebb ember (Ember!) leszel, és ez sok mindenben fog segíteni….minden a mi hasznunkra van – írja a Bibliában.
    Isten áldjon Téged és családodat!

  11. titusz

    Jó lenne egyeseknek az alábbiakon elgondolkodni:

    Markómánok

    Markómán: azon személy, aki markófüggôségben él. A látásra és hallásra igen veszélyes, de az idegrendszert is megviseli a markó hosszabb távon való használata. Nemrég, mindössze egy nap alatt, 274 emberrôl derült ki, hogy markómán. Ezen személyek a markó hatására évek óta ismételgetik ugyanazokat a frázisokat, érvrendszerük tipizálódott, gondolkodásuk egysíkúvá vált, és az évek múlásával egyre mélyebb tohonyaságba süppednek. Az állandó és hosszan tartó markózás látomásokat idéz elô (Petôfi-Schiller Egyetem, kétnyelvû feliratok stb.). A függôségben szenvedô alany súlyos károkat okozhat sorstársainak (pl. a Nyugat hülyítése, miszerint Románia példamutató ország a kisebbségek gondjainak megoldása terén, amire a markós csak bólogatni képes). A súlyos markóst a hatalom mindenáron való megtartásának kényszerképzete is jellemzi. Kiszakadva a realitásból, mindenkor saját érdekeit helyezi elôtérbe.
    Elvonási tünetek: a markómán, ha nem jut hozzá napi adagjához, reszketni kezd (ez fôleg a vidéki markósokra jellemzô), úgy érzi, kicsúszik lába alól a talaj, rosszabb esetben munka nélkül marad vagy visszazuhan a teljes ismeretlenségbe. Az elvonás idején növekszik rettegése a “radikális” szó hallatára. Súlyosabb esetekben elvonási tüneteket okozhat, ha a markómán nem láthatja magát a tévé képernyôjén, nem hallhatja hangját a rádióban. A titokban markózóknak néha sikerül eltitkolniuk szenvedélyüket, meghúzódva egy csendes, meleg helyen, és legjobb ismerôseik sem sejtik, hogy markófüggôségben élnek. A markó megvonásával erejük, magabiztosságuk lassan elvész.
    Gyógymód: olykor odafigyelni a tôkések és kincsesek szavaira is. A markó helyett mások gondolatait is magukba kellene szippantaniuk, és ha eljutnak egy bizonyos egyensúlyi szintre, már félig gyógyultaknak mondhatják magukat.

  12. Sándor Szilárd

    Kedves Zsolt,

    töprengtem azon, hogy hozzaszóljak-e … aztán úgy döntöttem, hogy azért szólok mégis hozza, hogy üzenjek neked ( ha még mindig ismeretlenül is) … felvállalva a hozzaszólással járó értelmezési “elmaszatolásokat” más hozzászólók részéről …

    Csatlakozom az elöttem hozzászóló jókívánságaihoz : Isten áldjon téged és családodat!

    ” Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja” Mt.6,34

    reménykedő jóakarattal,

    Szilárd

  13. domi

    Velemenyem szerint jogi uton szamon lehet kerni mindent az elkovetoktol. Azonban, ha ilyen nagy a csend az ugy korul, lassan az emberek tudataban leulepszik a korrupt es hazaarulo informatikai miniszter tenye, s akkor majd nagyon nehez lesz azt ujra felvakarni onnan.
    A csend, a hallgatas ellened dolgozik. Nem lenne jo, ha ez ennyiben maradna… Etesd meg veluk, amit foztek. Szerintem te mar a kostolasatol jollaktal.

  14. Vasarhely

    Velemenyem szerint Nagy Zsolt miniszteri tevekenysege nagyon is gyenge es halvany volt.

    Lehet hogy nehany kozeli kebelbaratjanak, feltetlen “rajongojanak”, vagy simulekony benyalojanak nagy megvalositasnak tunik az eMagyar Pontok letrehozasa, vagy az erossen RMDSZ-izu radio letrehozasa, de manapsag az informatika a tarsadalomban egeszen mast jelent, es egeszen mas a szerepe is.

    Egy jo miniszternek -peldaul- az allami tavkozlesi vallalatok gyors maganositasaval kell torodnie, es ezek a tozsdei bejegyzesevel. Hasonloan a Posta Rt. eseteben is. Vagy nagymeretu informatikai infrastrukturalis beruhazasokon, fejlesztesi-kutatasi kozpontok letrehozasan. Ebben Nagy Zsolt nulla volt.

    Aztan, tudnia kellett volna hogy mit jelent az informatizalt-, vagy mar a jobb helyeken emlegetett post-informatizalt tarsadalom fogalma (akkor dobbent volna ra igazabol hogy mi lett volna egy informatikai miniszter szerepe). En ketlem hogy ezekhez valamit is konyitana, hiszen sohasem dolgozott a szakmajaban. Kinevezese pusztan politikai alapon tortent, es en is ugy latom hogy igazabol csak egy kis kozszereplesi- es karrierepitesi vagy vezerelte.

    Es ugyanolyan gyengenek, ertektelennek, es halvanynak tartom a kozszerepleset is. Miert erolteti, ha nem ott a helye?

    Jobban kedvelnem a tehetseges, a jol felkeszult, a kozeleti problemak irant valoban elkotelezett fiatalok szerepleset, mint a Nagy Zsolt-feleket, akik velemenyem szerint is, folyton csak “helyezkednek”, “konyokolnek”.

  15. Nagy Zsolt

    Kedves blogolvasók!

    Igazán örvendek, hogy a Polgar es Vasarhely egyetértenek. Nagyon súlyos lenne az állapota szegénynek ha nem így lenne, ugyanis újból az a helyzet, hogy a két nick ugyanarról az IP-ről (IP: 193.226.5.33) jelentkezik.

    Kedves Vasarhely és Polgar!

    Tevékenységi beszámolóval nemsokára itt a blogon is jelentkezem majd. Ami a te megjegyzéseidet illeti, a tájékozottságod az ország mindentudójának a szintjén mozog, sőt mint ha idéznél is belőle.
    Tájékoztatásodra mondom: a privatizációs folyamat a távközlési vállalat (Radiocom) esetében, a Posta esetében pedig az átszervezési folyamat elindult. A Posta két tranzit központ fejlesztését is megkezdi még az idén.
    Mandátumom alatt, személyes meggyőző munkám eredményeként többek között a Microsoft, az Infineon, az Oracle, az Ericsson, az Alvarion, a HP, az SAP hozott létre fejlesztési és kutatási központot. Remélem mondanak valamit a felsorolt nevek …

  16. László Attila

    Köszönöm az eddigi munkádat. Sok sikert a továbbiakban!

  17. Máté

    BREAKING NEWS!

    Ma volt Winlker Úr első napja.

    Bennfentesektől azt hallottam, hogy a “nagyon feszült nap volt” jelző igen enyhe kifejezés rá.

    Vajon lehet-e majd hatékonysági különbséget mérni?

    Kíváncsi vagyok…

  18. domi

    Ez a Basescu brillians csirkefogo. Ha veletlenul uj oktatasi torvenyt sikerul megszavaztatnia, egy mozdulattal ellopja az RMDSZ olyan-amilyen eredmenyeit es belopja magat a magyar szivekbe.
    Ha pedig mar ott lesz, akkor elegge visszas lesz szamon kerni a serelmeket rajta. Az ido az ugy tisztazasa ellen dolgozik…

  19. Fairplayguy

    Szerintem Basescu a legkorrektebb és a leggericesebb romániai politikus. És nem csak a románok, hanem mindenki irányába…

  20. Csongi

    Kedves Zsolt,
    Én nagyon elégedett vagyok a munkáddal, két és fél éve, amióta megválasztottak informatikai és távközlésiügyi miniszternek, szerintem sokat változott ez az ország, már ami az informatikát és a távközlést illeti. Most már nem tűnik nagy dolognak, hogy az embernek internetje legyen otthon, és a monpóliumok és oligopóliumok leverése – ami az alternatív telefontársaságok létrejöttének elősegítését illeti – nagyon megváltoztatta a dolgokat. Amit neked sikerült elérni, a verseny bevezetése a távközlésügyi piacra. Mint közgazdász, elmondhatom, hogy a verseny bármilyen piacon, mindig a fogyasztónak kedvez. Nekem és a hozzám hasonló átlag embereknek. Szerintem ilyen kell legyen egy államembernek a tevékenysége, hogy az ország lakóinak kell kedvezzen az aktivitása elsősorban.

  21. Vasarhely

    Hiaba probalsz szellemeskedni Zsolt, mert nem megy.

    Cegunk munkatarsainak ugyanarrol a geprol (ugyanazaal az IP-szammal, nincsen minden gepunk internet-halozatban) barmikor lehetoseguk van internetre kapcsolodni (sot meg kozos elektronikus postaladat is tartunk fenn, kozos cimmel). Latod, mar irtam hogy sohasem gyakoroltad a szakmadat. Igy egyaltalan nem nehez barki szakmainak nalad tobbet tudni.

    Es nagyon sokunknak itt a munkahelyunkon is megvan a velemenyuk rolad. Meg ok is fognak irni, meg errol az IP-rol is. Ha pedig nekem az a velemenyem (mint valasztopolgarnak es adofizetonek is) hogy az altalad vegzett “munka” nem megfelelo, es nem ott a helyed, akkor a flegmatikus szellemeskedesed helyett inkabb toprengened kellene, es gondolkodnod.

    Te azt nem tudod megerteni, hogy mi a tehetseges, a felkeszult, a kozossegunk irant valoban elkotelezett fiatalokat akarunk a kozeletben latni. Nem pedig olyanokat akik a sajat szakmajukban kevesbe jartasok leven, a politikaban veltek felfedezni a gyors “karrier es penz” lehetoseget, a sajat “boldogulasuk” erdekeben. Hogy aztan “a kozoseg iranti tenniakaras” hamis szolamaval probalnanak felrevezeti. A te esetedben pedig ez nagyon is kulonos: ugyanazok az ismertelgetett frazisok, egysiku szollamok, unalmas es elcsepelt ervrendszer, amelyek kisertetiesen hasonlitanak a Marko fonokod eszmefuttatasaihoz. Aztan csak varni kell a jol megerdemelt “fizetseget” a feltetlen husegegert.

    Egeszen mas a helyzet viszont egy olyan politikus eseteben, aki onmagatol gondolkodik, van sajat ertekrendszere es gondolkodasmodja, mar bizonyitott a sajat teruleten, es kimer allani a sajat -jonak velt- tervei mellet, meg idonkent a sajat fonokei ellen is. Te velemenyem szerint nemigen hasonlitasz az elobbihez, nem is bizonyitottad ugy gondolom.

    En szemelyesen nem hiszek annak a politikus-kozeleti szerepednek, amit elprobalsz ugy-ahogyan jatszani. Mint valasztopolgar, inabb onerdeku-oncelu szereplesi vagyat erzekelek benne. Ne haragudjal, nem bantani vagy serteni szeretnelek, ez tavolrol sem all szandekomban. Ez csupan az, amit a hitelesseg kerdesenek neveznek.

    Koszonjuk a szemelyes megszollitast. Nemcsak a kolegammal orultunk egyutt, hanem mindannyian itt a cegunknel. Ugyanis, a delelott mindenki azon mulatott, hogy lam-lam, a megfeleloen eltalaltunk. Aztan, a te “szemelyes meggyozo munkad” hencegesre megjobban derultunk. El is mondott erre egy viccet ezzel kapcsolatban az egyik kollegam: a dakota indianokrol es a nagy varazsrolol szolt. Te valoban hiszed hogy a nagy multik akiket felemlegettel igy mukodnek? A meggyozo munkara? Ne probaljal atverni, mert nem fogjuk elhinni. Sem mi, sem masok. Szoval, egesz delelott szorakoztunk ezeken, s nem ment a munka. Kenytelenek voltunk egy kis idore a kozeli sorozobe kimenni es kikapcsolodni a temabol.

  22. Nagy István

    “És nem csak a románok, hanem mindenki irányába…”

    De hát Zsolt?

  23. domi

    Mar megint egy Bulcsu, aki okoskodik, pocskondiazik, hazudik es kimagyarazgat… Hajra magyarok!

  24. Fairplayguy

    Kedves Vásárhely!

    Ha hiszed ha nem pont a Zsolt által vezetett minisztériumban volt mindig óriási a hajtás. Meg a munka.

    Részemről még talán annyi, h kár h pont a legperformánsabb (romániai) miniszterünket nyíratta ki az udemeráj… Dehát az nekik nem fáj, benyomtak egy Iuliu-t oszt majd lesz valahogy. A kutyának sem fáj udemerájon belül a sok hiba amit eddig elkövettek a magyarság fölött érzett (hamis) monopóliumérzetük miatt. Dehát az udemeráj erről ismerszik meg már repülőből: a hibák halmazából amit elkövett(nek).

  25. Nagy István

    Kedves domi ezt magmagyarázná?

  26. domi

    Kedves Nagy Istvan,
    en a dupla szemelyisegu Vasarhelyre meg Polgarra gondolok, aki ugyanabban a helyzetben van, mint Bulcsu baratunk, hogy hazugsagokkal kell kimagyarazza ket nev alatt tett, onmaga megerositesere szolgalo piszkalodo, gunyorkodo okoskodasait.

  27. zoltán

    Kedves Nagy Zsolt
    Elismeresem amiatt, hogy nem moderaltad ki az elozo levelek nemelyiket, ezt a fonokeid biztos maskepp csinaltak volna…
    KedvesFrodo, Te magad soroltad a funkciokat, de valahogy kifelejtetted a szakmai kepzest-gyakorlatot, ami talan ezekhez szuksegesek lennenek…
    Kedves Szabolcs, a Polgar stilusu hozzaszolasok szomoritanak el, vagy a hozzaszolasok hattereben bujkalo realitasok?
    Kedves domi, tenyleg ki az a “megint egy Bulcsu, aki okoskodik…”? Mert, lehet nem csak “egy” van es nem biztos, hogy “hazudik, pocskondiazik”, hanem leirja, vallalja velemenyet, bar regi dolog, hogy az igazsag serthet…
    Kedves Polgar, Vasarhely. En orulok, hogy irtatok, nem csak azert, mert osztom a velemenyeteket, hanem mert meggyozodesem, hogy szukseg van szakmajukban dolgozo tapasztalatot szerzo emberekre.
    Nagy luxus a magyarsagnak, hogy pl. a kulfoldon doktoralo, post doktoralo, szemelyeket nem csalogatja haza, sot…

  28. Fairplayguy

    Na ezt kapja ki az aki eddig felült az udemeráj basescu ellenes folyamatos kampányaira…

    http://www.evz.ro/article.php?artid=317699

  29. domi

    Kedves Zoltan,
    talan tenyleg kicsit tuloztam a Vasarhely meg Polgar ur hozzaszolasanak megitelesenel, de mar volt eset ra, hogy egy szemely tobb nick alatt irt, es megprobalta elhitetni, hogy ez nem igaz. Ez egy olyan felemas dolog. Aki tomeget alkot onmagabol, hogy hozzaszolasa meghallgatasra leljen, szerintem alantas.
    Barki barmilyen velemennyel lehet Nagy Zsoltrol, de tegye a maga neveben, mert akkor hitelesebb.

  30. zoltán

    Mar reg szerettem volna megkerdezni, de mindig mas a tema…
    Tegyuk fel az RMDSz bejuttat nem tudom hany kepviselot az Europa Parlamentbe. Az RMDSz tagja az Europai Neppartnak, aminek tagja a FIDESZ, Romaniabol a PD is. Mindenkinek vilagos, hogy az RMDSz kivel apol “barati, gazdasagi kapcsolatokat” Magyarorszagrol. A “nagy baratsag” a PD.vel is egyertelmu. Akkor most hogy lesz az ott? Vagy a fontos, hogy jussunk oda be es akkor majd csak lesz valami, ugysem tudjak azok otthon, hogy mi itt mit varazslunk…

  31. Fairplayguy

    Ide figyelj Zoltán. Eddig az udemeráj becsapott mindenkit , az EU-t is beleértve…
    Na de most már az ideje h kiderüljön ország-világ előtt h az RMDSZ nem más mint egy bolsevik politikai formáció aktuális, hogy úgy mondjam trendi változatban.

  32. zoltánbácsi

    tisztelt ferpléjgáj, sok szót nem érdemes rád fecsérelnem de majd meggyónom. Szal csak annyit hogy te minden féle marhaságot megirhatsz köszönd a demokráciának amit kiharcoltak érted, értem, értünk. De hogy mindezt magyarul is megteheted az egyedül RMDSZ érdem. Légyszi ne válaszljál vissza, kösz.

  33. Fairplayguy

    tisztelt zoltánbácsi, ha már megkértél h ne válaszoljak akkor tudod mit?
    Nem is válaszolok.
    Ferpléjgáj bácsi.

  34. malmos

    Na má Zsolt pretyeni tái tye lasá sa cazi putini in cap!
    Da styii tu ca sáráci ai tái tarani votancji nu prijcepi nyimik!?
    Tráiasca Partyidul UDAMÁREtiei tale!O SO VEZI TU CUM IJ SÁ FII MIK!
    NACA CAM ASÉ POLITICEN ESTI TU kA ORTOGRAHATUL MIEU!
    Te pup si pa lá 88 ani o s-áti deá astia la strasburg drijeptattye!

  35. Nagy István

    És ez mire jó, “kedves” malmos?

  36. noname

    Olvasva a fentebbi megjegyzeseket mindenkeppen ugy tunik, hogy a beszolok kozott egy miniszter nekrologja keves meghatottsagot keltett…

    Egy ember artatlan amig bunosnek nem bizonyittatik egy jogeros itelet altal (sot meg akkor se biztos, hogy bunos)…

    A vesztohelyre menot sem illik sarral megdobalni…

  37. Máté

    Zsolt!

    Kapsz Te itt hideget és meleget is.

    Mire jó ez?

    Úgy értem Te milyen eredményt vársz el attól, hogy ez a blog működik.

    Ami nekem, mint halandónak plusz, hogy Interneten leírtad, hogy hogyan is zajlott a teljes folyamat, ami bátor tett és ezt mindenki elolvashatja, ameddig ez a blog megy.

    Nézd meg! Egy csomó tudatlan lelkiszegény ócsárol téged szanaszét. Ha kimoderálod szemét vagy, ha bent marad, akkor meg éktelenkedik itt.

    Én kétfajta blogbeírót azonosítottam eddig:
    - szapulós okoskodós, önmagát megmagyarázós
    - támogatós, haverkodós, dícsérős, olykor szemrehányós

    Szerintem ez az egész blog dolog lassan idejét múlt. Kellene egy picit fejleszteni ezt az oldalt. Interjúkat, videókat feltölteni, picivel több információt, amin lehet csámcsogni.

    Ha ezt én olvasom, akkor nagyon kevés az a plusz – persze a “közvetlen kapcsolaton” kívül – amit ez ad. Szerinted mit kellene csinálni?

    Legyen mégtöbb bloggertalálkozó, ahol valódi indulatok, kérdések merülhtnek fel Veled kapcsolatban. Ahol előadásokat tarthatsz, szakmai előadásokat Románia modernizációjáról, a regionális gazdasági fejlődésről alkotott véleményedről, ahol lehet veled beszélgetni kellemes körülmények között, kultúráltan.

    Itt kész érvek, valós adatok alapján lehetne érvelned, és talán beindíthatna egyfajta valós társadalmi párbeszédet, mert ez a blog jelenleg egy egymást és téged fikázós website.

    A múltkori blogger találkozó is inkább egy nyílvános Tihamér-Zsolt beszélgetés volt. Az emberek nem nagyon mertek kérdezgetni, mert nem provokáltad őket kérdésekkel.

    Tök jó hallgatni a gondolataidat a sztorikat, meg jó a stílusod is, de nem átütő.

    Nem tudom mi a szart rejtegeted magadat. Szerintem itt az idő.

    CSINÁLJ EGY PROFI BLOGGER ROADSHOW-T! Média, kultúrált helyszín, szponzorok, meghívott társbeszélgetők, nyílvános viták, hawaii dizsi napszemüveg ziz csoki madártej!

    Szerintem annak lenne mérhető eredménye.

    Lassan tényleg ki kellene mozdulnod ebből az állapotból. Van időd, MÉG kíváncsiak rád az emberek. De ez nem tart örökké.

    Hajrá!

  38. új széköly

    Meggondolandó, amit Máté írt…azt hiszem ezt már nagyon rég meg kellett volna tegye az RMDSZ…csak ehhez gerinc is kell…és abban az utóbbi időben nagy hiány van…

  39. baba

    Hajrá Méte, van igazság benned, de mértékkel.