Higgadtan a tényekről

Egy jogállam alapja az ártatlanság vélelme. Senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg. Amióta elindult az ellenem és az RMDSZ ellen irányuló lejárató hadjárat, sok téves értelmezés és információ jelent meg. Legutóbb felfüggesztésem kapcsán. Sokan nem is értik, miért beszélek arról, hogy hatalmi visszaélések áldozata vagyok, éppen ezért az Önök rendelkezésére bocsátok egy összefoglaló anyagot, amelyben pontosan nyomon követhető, hogyan alakult ez az ügy. A háttéranyagból világosan kiderül, hogy minden új lépés, amely engem érintett, köthető valamilyen belpolitikai eseményhez. Ennek az anyagnak az elkészítését azért is fontosnak tartom, mert a román sajtóban hamarabb megjelentek információk a nyomozati anyagból, minthogy én, mint érintett, láthattam volna. Tehát készakarva szivárogtattak ki az ügyészségről információkat. A sajtó által újra és újra átvett információk egyre torzabb formában jelentek meg, amelyek ellen végül már tiltakozni sem lehetett.

Nagy Zsolt

A jogi procedúra
A miniszterek elleni eljárás elkezdési módját az 115/1999-es törvény szabályozza. A Legfelsőbb Ügyészség kérése alapján az államfő által létrehozott speciális bizottság javaslatot tesz az elnöknek az eljárás megkezdésére vagy a megkeresés leírására.
Az ügyészség 2006. december 5-én fordult az államelnökhöz. A felsorolt vádak: hazaárulás, kémkedés, a nemzetbiztonság veszélyeztetése, csatlakozás szervezett bűnözői csoporthoz. Az én esetemben a bizottság (három hónapnyi hezitálás után) nem javasolta az eljárás megkezdését, ugyanis megállapítja, hogy nincsenek sem indítékok, sem bizonyítékok arra, hogy elkövettem volna a felrótt bűncselekményeket. Ettől függetlenül az államfő zöld utat adott a kivizsgálásomnak.
Mire elkezdődött az eljárás, a vádak jórészét már ejtették és „csak” szervezett bűnözői csoport morális támogatásáról beszélnek, anélkül hogy bármilyen konkrét tettre, cselekedetre hivatkoznának!
A felfüggesztést szintén a 115-ös számú törvény szabályozza. Az elnöknek lehetősége van felfüggeszteni a kormány tagját az eljárás kérésének pillanatától, azaz esetemben december 5-e óta. Lehetőség és nem kötelező! Miniszterként nem rendelkezem mentelmi joggal, az államelnöki bizottság véleményezése az egyedüli előzetes lépcsőfok az eljárás során. A felfüggesztés ténye csak bíróság elé küldés esetében válik kötelezővé.

Az „ügy” naptára
- November 22-én lát napvilágot a „kémügy”, amelyben 8 személyt vádolnak meg, közülük egy az én személyes tanácsadóm. A sajtón keresztül sejtetik, hogy nekem és Codrut Seres miniszternek is köze lenne az ügyhöz.
- November vége: a Konzervatív Párt kilép a kormányból, az RMDSZ marad.
- December 5-én az ügyészség kéri az eljárás engedélyezését az államelnöktől.
- Március 12-én a Kormány elhalasztja az Európa Parlamenti választásokat, az elnök ellenkezése ellenére.
- Március 12-én este Traian Băsescu telefonon értesíti Markó Bélát, hogy zöld utat ad az eljárásnak.
- Március 13-án személyesen találkozom az államelnökkel, elmondja, hogy ez az ügy hülyeség, alaptalan stb. és elmondja, hogy hivatalosan hétfőn jelenti be döntését, amint az be is következik március 19-én.
- Május 4-én, a referendum kampányának közepén jelenti be az ügyészség, hogy elindította ellenem az eljárást.
- Május 7-ére beidéznek, még zajlik a kampány, olyan dátumot választanak, amikor tudják, hogy hivatalos magyarországi látogatáson vagyok.
- Június 8-án a Cotroceni-i egyeztetésen az államelnök tanácsosai azt kérik az RMDSZ-től, hogy lépjen ki a kormányból, mert ez szerintük megoldaná a helyzetet.
- Az RMDSZ nyilvánosan elutasítja a Demokrata Párt által benyújtott bizalmatlansági indítvány megszavazását.
- Június 11-én 12:45-kor az államelnök aláírja a felfüggesztési rendeletet.

1,010 válasz: “Higgadtan a tényekről”

  1. kolozsvari

    Teged a bukaresti nagyfiuk megettek reggelire. Keves voltal s elfogytal.
    Kör közepén állok,
    Körbevesznek jó barátok
    Körbevesznek jó barátok és rosszak.
    Bohóc vagyok, de bátor,
    Pofonoktól ég az arcom
    Pofonoktól piros az arcom, kaptam.

  2. Erőss Bulcsú

    Az ártatlanság vélelme, míg be nem bizonyosodik az ellenkezője valóban megilleti Nagy Zsoltot, ez vitathatatlan tény. De azért mégiscsak furcsa,hogy ahányszor az erdélyi magyar politikusok ellen valami hír “felröppen”, akkor mindenki a magyarság elleni támadásról beszél,koholt vádakat emleget stb. Jolt Naghi biztosan nem volt ott Neptunon,ahol az RMDSZ (nagy)kutyái megállapodtak a románokkal az erdélyi magyarság kérdéseiről. (eladtak minekt kilóra). Az RMDSZ véleménye már nagyon rég óta nem egyezik az erdélyi magyarság nagy részének a véleményével. Kirakatképviselet folyik, már megírtam, ha az RMDSZ olyan lenne, mint amilyen nem, akkor fel tudott volna mutatni 17 év alatt egy olyan alternatívát, mely megakadályozta volna az erdélyi magyarság a II. világháború utáni legnagyobb kivándorlás-hullámát. Ehelyett olcsó politikai prostituáként viselkedett, hol Ciorbeaékat,hol Radu Vasile-t, hol Nastase-t és legutóbb Calin Tariceanu-t tmogatták az erdélyi magyarság valóban fontos érdekei helyett. Ezen túl, kinevelték Bella Marcoék a saját kis utánpótlásukat, éppen aaz ilyen Jolt Naghik személyében, akik ugyan az előző rendszerben nem játszottak koruknál fogva semmilyen szerepeet (éppen ezért őket nem lehet “lekommunistázni”), de gátlástalanul “védték” nem a közösség,hanem a saját meggazdagodásuk érdekeit.
    “Veletek nyomorgok elvtársak” – mondta Lenin és felmutatta lyukas aranycipőjét…

  3. csomh

    Bulcsú: A bejegyzés oldalán te írtad le először azt, hogy “magyarság”. A “magyar” pedig Zsolt szövegében csak egyszer szerepel, akkor is csak magyarországi formában. Nálad 6-szor.

    Mellesleg a bejegyzésben az RMDSz lejáratásáról van szó.

  4. Erőss Bulcsú

    Csomh!
    Számold meg légyszíves, hogy hány mássalhangzó van a bejegyzésemben, valamint a tárgyas ige milyen szövegkörnyezetben fordul elő leggyakrabban? Neked tényleg ilyen lényegtelen dolgokon akad meg a figyelmed? Na mindegy! Jó számolást!

  5. Nagy István

    1213 karakterből 492 mássalhangzó.
    Ennek mi a relevanciája?

  6. Fairplayguy

    Kedves csomh!

    Engedd meg hogy ellentmondjak Neked és azt állítsam h nem a RMDSZ lejáratásáról van szó, hanem egyszerűen csak annyiról h a fent említett politikai szervezet (pont) most aratja le sikeres politikájának megérett gyümölcseit.

  7. Nagy István

    Olvastam az eseménysort. Egyértelmű.
    A procedúra majd valamikor véget ér, 1-4-9-16-… év?
    Az illetékesek is azt fogják majd megállapítani, hogy cirkusz a figyelemelterélés kedvéért?
    Tények is vannak? Eddig mindenütt arról volt szó, hogy azok nem léteznek.
    Szerintem a hogyan tovább a tét.

  8. Nagy István

    Az eseménysornál dúsabb:

    a forgatókönyveket nem Băsescu írja
    http://politika.transindex.ro/?cikk=5712

  9. augusztus

    Tételezzük fel, hogy Nagy Zsolt ártatlan. Amíg az ellenkezője bizonyítást nyer, addig ezzel tartozunk neki is és magunknak is, minthogy mi is, ha úgy adódna, hogy közszereplővé válunk, kerülhetünk ilyen helyzetbe. Nem vagyok valami jó véleménnyel az RMDSZ-ről, de az egyenesen izléstelennek látom, ahogy egyesek az elletáborból milyen primitíven ironizálnak, stb. Minden elismerésem Nagy Zsolté, aki felengedi ezeket a hozzászólásokat is.

  10. PAPP ATTILA

    Szervusz Zsolt,
    Sajnálom mindazt amit ezek a secu csökevények csinálnak veled.
    Az ártatlanság vélelméről nagyon nincs mit beszélni egy olyan eredeti demokráciában, ahol a médiában zajlik az igazságszolgáltatás, ahol az államelnök megengedheti magának, hogy miután nyilvánosság előtt alkoholt fogyasz, saját gépkocsiját vezeti. Nem az az érdekes, hogy mit vagy mennyit ivott, hanem a példa értéke. Mit akarunk egy olyan országban ahol az államelnök megengedheti magának, hogy bizonyíték nélkül vádoljon, vagyis rágalmazhasson. Mit akarunk egy olyan országban ahol az alapvető emberi jogok semmibe vannak véve, de az elkeseritő, hogy mit akarunk egy olyan unióban ahol mindezt megengedik, elnézik egy tagállamnak. Ha nem csal a memóriám (és nem csal) az unio tagállamaiban (nem a volt keleti tömbre gondolok itt) a hatalmak különválasztása valódi és müködik. Figyelmébe ajánlom mindenkinek a Helmuth Kohl kancellár esetét ahol a német igazságszolgáltatás elvégezte dolgát (az ügyészek bizonyítékokkal alátámasztva megvádolták és a biróság elitélte). Ami itt van annak semmi köze az unios értékekhez, szellemiségéhez. Itt akarnokok adok kapokja zajlik, vagy talán hozzám inkább közelebb állóan az erősebb kutya baszik (bocs azoktól akiket szókimondásom zavarna) zajlik.
    Remélem lesz annyi erőd, hogy végigcsinálod ezt a băşescu bohózatot. Sokat lehetne csépelni a szót de értelmetlennek tartom. Az elmúlt bő 17 év bebizonyította, hogy romániaban az adott szó, a leírt szerződés nem jelent semmit. Miért hittük mi azt, hogy a mi korosztályunk jobb lesz mint az idősebbek nem tudom. Ha jól nézem az ügyedet vizsgáló ügyészt a mi korosztályunk vagy fiatalabb nálunk.
    Sok erőt neked, én bizok ártatlanságodba és kitartok meletted. Remélem mások is kitartanak és segítenek ebben a zavaros időben.
    Baráti üdvözlettel,
    Papp Attila

    Erőss Bulcsúnak és társainak csak azt tudom mondani: ha elküldenek valakit kurválkodni és munkája végeztével hazaviszi a pénzt, szégyenletes dolog és illetlenség lekurvázni.

  11. leányka

    Zsolt, kösz hogy időt szakítottál, és szerintem okos dolog “felengedni “a hozzászólásokat

  12. Fairplayguy

    Kedves Papp Attila,

    A maga stílusát használva csak annyit mondanék hogy aki kúrválkodásra adja a fejét annak számolnia kell annak várható következményeivel, illetve még csak annyit hogy léteznek sikeres kúrvák és ugyanakkor sikertelen, kudarcos bukott kúrvák is. Hadd ne nevezzem a nevén a dolgokat…

  13. Erőss Bulcsú

    Papp Attila és a többi seggnyaló!

    Látom Joltika lányos zavarában saját barátait is idetereli, hogy elmondják “független” véleményüket. Alig várom, hogy Otila Verestoi, Ghiorghi Tocai, esetleg Ciobo Tocaci is megszólaljon a demokrácia (és a pofátlanság) nagyobb dicsőségére.
    Tudod, Papp Attila, ha engem valamivel vádolnak, közszereplő vagyok és még blogger is, akkor nem a barátaimnak szólok, hogy “gyertek, fejtsétek ki “véleményeteket” az ügyről”…Vagy mondok jobbat: ha egy nagy cégnél dolgozom és ott éppen egy nagy nyereményjáték van meghírdetve, akkor nem úgy keverem a lapokat, hogy a batrátom (ne adj’Isten a gyerekem) nyerje meg a főnyereményt. Szóval érted, haver?
    Az utolsó mondatodhoz: nem küldtem én Nagy Zsoltot sehova, megválasztotta más, a demokráciában azonban,mint demokrata a többség véleményét elfogadom, de akkor ne legyen gond, ha vehemens kritikát fogalmazok meg a többség által megválasztott ellen, mert Papp Attila,bármilyen fura ez neked, ez is a demokrácia kulcsfogalma nemde?
    Nem kellemesez nekem, mert elvileg azt kellene képviseljék ezek az urak, amit a többség véleménye tükröz, de mindig csak szavazás van négyévente, nem igazi választás. Hidd el, Papp Attila, hogy az ember nem azért tart kutyát, hogy maga ugasson!!! De ha az a kutya ilyen szerencsétlen, akkor mit tehetek???

  14. zoltánbácsi

    Tisztelt Zsolt és hozzászólók
    Az a jó demokráciában hogy mindenkinek lehet véleménye, és ami ennél is szebb hogy tiszteletben tartjuk a ,,más,, véleményt. Romániára persze ez sem igaz hisz már itt is a blog-ban is ha valaki máskép gondolkodik vagy seggnyaló vagy rokonság és úgy folyik a kurvázás hogy azt már öröm nézni. Nekünk magyaroknak nagy előnyünk hogy nincs szükségűnk ellenségekre, hisz mi magunk vagyunk azok. A Vadim féle ,,csürhének,, csak ki kell várnia hogy a magyarok kinyírják egymást és csak páholyból kell nézniük.
    Lehet e pár sornak semmi köze a történtekhez és elnézést kérek mindenkitől de e sorokat olvasván ez jutott először eszembe. Tisztelettel Lőrincz Zoltán -Nagykároly

  15. Erőss Bulcsú

    Lőrincz Zoltán Uram!

    Amikor kell összefogunk, (csak mondd meg kivel) de addig is vitatkozunk…
    Vadiméknak meg nem adjuk meg azt az örömet, hogy felfaljuk egymást!
    Lehet, “kívülről” ez jön le, de itt magunk között vagyunk, Nagy Zsoltot kritizáljuk, egyesek bátorítják, mások semlegesek, nem is az a lényeg! Kifele attól még egységet mutatunk,ha kell,efelől kétséged ne legyen.
    Román ismerőseim előtt mindig védem a Zsoltit is,mert, hogy néz az ki,ha én, magyarként hordom le mindennek???
    De mondom, itt a blogon magunk között vagyunk, itt úgy érzem megtehetem,hogy akár kritizáljam is.
    Szóval ne aggódj!

  16. PAPP ATTILA

    Kedves Fairplayguy és Erőss Bulcsú

    Nem vagyok sem segnyalója, sem kutyája, sem szószólója senkinek. Saját véleményemet és nevemet vállaltam máskor is és most is. Nem állnév mögé bujok amikor írok. Azt, hogy Nagy Zsolt barátom, ez az én személyes ügyem. Akkor sem szégyeltem barátságát amikor dolgoztunk például az 500.000 aláírás összegyűjtésén az anyanyelvű oktatásért, és most sem amikor felfügesztett miniszter. Amióta miniszter két alkalommal találkoztam vele. Nem kért senki, hogy írjak valaki mellett vagy valaki ellen. Remélem téged sem Bulcsú. A közszereplés nem arról szól, hogy megalázhatóak vagyunk, hanem arról, hogy ha megaláznak lenyeljük. Sajnos ez sem működik mindenkinek.
    Én 11 évig toltam az UDMRáj és a közösségem szekerét helyi szinten és nem politikai tisztségért vagy kemény pénzekért. Nem közpénzből élek, hogy meg kell háláljam írásommal a “bársonyszékemet”, megélhetésemet. Tudom vannak ilyenek is. Lelkük rajta. Soha nem rejtettem véka alá a véleményemet és el kell mondjam, hogy Nagy Zsoltal sem mindig egyeztek véleményeink. Például a szatmárnémeti RMDSZ Kongresszus – Tőkés László kigolyózása a tiszteletbeli elnöki tisztség megszüntetésével.
    Talán annyit még ha már “haverkodunk”, hogy a felsorolt urak jól éltek idáig is és meg fognak élni ezután is valahogy.
    Ha olyan nagyon aggódunk a “kurválkodásért” akkor itt egy példa: Zágoni közbirtokossági erdő eladása. Visszakapták jogos tulajdonosaik, majd egy-két dörzsölt “tulajdonos”, bukaresti ügyvédek segítségével értékesítette. Ha nem csal emlékezetem, és nem csal, a “kurváknak” az otthonról adott jelszó az volt: Mindent vissza. És ezt egy egéssz közösség így kérte. Tudom azt is, hisz halottam ezt a véleményt: “ugyis vissza adták volna”.
    A demokráciáról és más alapvető kérdésekről is vitatkozhatunk, de nem hiszem, hogy a választás szabadságára vagy a szólásszabadságra kellene egy demokráciát leszükíteni.
    Tisztelem véleményeteket, de azért nem kötelezző vele egyetérteni ugy-e?
    A kritika szükséges, de nem kell összetéveszteni a gunyolódással (Jolt Naghi).
    Nagy Zsolt nem előszobázott senkinél, hogy tisztséget kapjon, hanem dolgozott. És sokszor keményen.
    Nem az a gond, hogy utáljuk vagy szeretjük egymást, hanem az a gond, hogy az érzelem átvette az értelem helyét a közéletbe, politikába.
    Bocs ha zavartam urak.

  17. malacka

    Kedves Erőss Bulcsú,

    A kritika és a mocskolódás között meglehetősen nagy a különbség. Kritizálni bárkit lehet, közszereplőt kell is – csak nem mindegy, hogy milyen stílusban teszi ezt valaki. Annak alapján azonban, hogy az ön véleménye szerint az, aki Nagy Zsoltot nem akarja föltétlenül földbe döngölni, atmatikusan seggnyaló, kérésre nyilvánít véleményt stb., gyanítani merem, hogy nem az építő vagy legalább objektív kritika műfajában utazik.

    Az eseménysor valóban egyértelmű. Annak, aki hajlandó egy kicsit is odafigyelni, illetve elfogadni, hogy ez sajnos nem a majdnem-tökéletes jogállam esete. Az ügyészek nem csak potenciálisan befolyásolhatóak, de nagyon gyakran valós befolyás alatt vannak, utasításra várnak és utasításra cselekszenek. Mindez nem csak Nagy Zsolt esetében, hiszen fordított előjellel ugyanígy megtörtént-megtörténik. Nem tűnt fel senkinek pl. SOV hiánya az “oligarchák” közül és a Realitatea TV ill. a Hotnews újdonsült erős Basescu-pártisága, a SOV-perben beállt csend, halasztások az ügyészek kérésére és így tovább? Mert én személy szerint nem hiszek a véletlen egybeesésekben. Vagy a véletlen egybeesések ilyetén gyakoriságában.

  18. Zsolt

    Most mar lecsukhatnak vele egyutt az egesz korrupt Rmdsz politikust. Seggfej banda az egesz. Nemreg Asztalos, azt mondta, az Rmdsz-nek felkeszult emberekre van szuksege? Valoban? Akkor miert hazudik? Tele van az egesz valoban profikkal. Profi tolvajokkal, hazudozokkal, manipulatorokkal. Azt hiszitek ti vagytok a legokosabbak es mindenk hulye korulottetek. Huzzatok mar a picsaba! En szemelyesen varom, hogy lecsukjanak jo sokaig, mert olyanokkal paktaltal le, akik nem hozzad valoak. Ha korpa koze keveredtel, egyenek meg a disznok!

  19. Nagy István

    Az emelkedettség elvonult?

  20. Erőss Bulcsú

    Malacka!
    Elolvastam bejegyzésed, melyben személy szerint engem szólítasz meg, csupán röviden válaszolok. Amíg te holmi álnevek mögé bújva osztod az észt nekem, addig én vállalom a nevem és úgy próbálom véleményemet közölni azokkal, akik erre kíváncsiak…Úgyhogy majd akkor magyarázzál itt nekem öcsém, amikor majd teljes neveden ugatsz itt nekem. Intelegi? Na ennyit Neked barátom!
    És a jövőben bárki szólít meg álnéven, nem fogok reagálni rá, mert nem látom értelmét…

    Papp Attila!
    Mivel te vállaltad a neved ezért szívesen válaszolok az általad felvetettekre:

    1. Ha azt mondod, hogy nem vagy seggnyalója senkinek, akkor tisztelettel elfogadom és megkövetelek azért, hogy annak neveztelek. Sajnos azért annyira sok közöttünk a seggnyaló, hogy ha valakinek sz….os a szája, akkor egyből azt hiszem, hogy segget nyalt, holott lehet, hogy csak csokikrémet evett…
    2. Nem kért senki engem sem, hogy ide írogassak (gondolom Nagy Zsolt jobban örülne, ha nem írnék, de ez az ő baja),csupán “önszorgalomból” teszem.
    3.Nem gondolom, hogy megaláztam volna Nagy Zsoltot, akár még akkor sem, ha olykor keményebb szavakat használtam,vagy akár “lejoltnaghiztam” is. Még az is lehet,hogy “tisztára lesz mosva”, hogy ilyen magyartalanul fejezzem ki magam, és akkor majd visszatér miniszternek, de attól még szerintem továbbra is bukott politikus marad!
    4.”Zágon (felé mutat egy halovány csillag”), írta Mikes Kelemen, de nem ez most a lényeg. Kis József(?) polgármester, akit az RMDSZ jelölt polgármesternek Zágonba, a ’90-esek évek közepén-végén tomboló viharkárok után megindította a “fa-bizniszt”, és a közbirtokossági erdők eladásánál is komoly szerepe volt, és nemcsak a bukaresti ügyvédek itt a lényeg,hanem a “tulajdonosok” nagy része is az RMDSZ-hez köthető. No, papp Attila, eddig és ne tovább akkor. Számomra nincs magyar vagy román tolvaj, hanem csak tolvaj van. Remélem értesz engem!
    5.Demokrácia? Mik a demokrácia kulcsfogalmai szerinted Papp Attila? Hát nem éppen a választás, a részvétel, az információ (ma kommunikációnak mondják) lenne az? A szabad véleménynyílvánítás szabdsága ugyanolyan fontos, mint akár az ártatlanság vélelme. Ez nem leszűkítés Papp Attila! Az más kérdés,hogy az RMDSZ vezetői szeretnék leszükíteni, és csak azt szeretnék demokráciának tekinteni,ami az ő érdeküket szolgálja…
    És igazad van, nem kell senkivel itt egyetértened, és engem még tisztelned sem kell!!!Ha érdekel amit írok, akkor elolvasod, ha nem, az egérrel görgeted tovább a képernyőt. Ennyi…
    Nem gúnyolódok, ironizálok amikor a magyar vezetők neveit románul írogatom le, azért teszem, mert véleményem szerint az erdélyi magyarság ügyét elárulva Neptunon lepaktáltak a románokkal. Ha RMDSZ-es vagy/voltál, akkor tudod miről beszélek…
    6.Nagyon sok embert ismerek Papp Attila, akik ugyanolyan képzettek, sokat dolgoztak, nem kilincseltek, de nemhogy tisztséget nem kaptak, hanem elzavarták őket az RMDSZ-ből. Nos akkor, hogy van, egyesekre szükség van, másokra nem???
    7.A politikai kultúrában (ami Romániában is nagy jóindulattal 17 éve létezik) nincsen sem utálat sem szeretet. Pláne nem egy ennyire fragmentált politikai kultúrában. Nem érzelemből írogatok én itten, milyen naívság, hogy ezt feltételezed, soha életemben nem talélkoztam Nagy Zsolttal, nem ismerem suzemélyesen, élőben sem láttam még messziről sem. Tehát fura lenne, ha utálnám vagy szeretném.
    Nekem a jelenséggel van bajom, az aggaszt, hogy vannak ilyen politikusok, és amíg lesznek, addig az egyszerű állampolgár ezektől veszi a példát: ha neki szabad, nekem is szabad(jon)…
    8.Nem zavartál, zavarj máskor is!

  21. gobe

    Az RMDSZ-t nem kell lejáratni. Már le van. Az már az ő számítási hibájuk, hogy azt hitték legalább a bukaresti magas Porta értékeli ténykedésük és cserében védelmet nyújt. Csak akkor jut eszükbe magyarságuk amikor bajban vannak. Igaz ilyenkor azt hiszik, hogy csak és kizárólag belőlük áll a magyarság mert és számtalan ilyen megnyilvánulás volt ha előkerül valami gyanús ügy akkor magyarság elleni támadást kiabálnak. Amikor meg valóban támadják a magyarságot hallgatnak. Lásd a kiállásuk a BKB mellett, de ez minden hasonló ügyre érvényes. Hát már hiába kiáltanak farkast. Azt hisszük, hogy csak a csobán jön.
    Különben minden politikus ha kivizsgálás indul ellene, párttól függetlenül, politikai támadást kiált. Várják meg ők is akik egyenlőbbek az egyenlőknél, az általuk létrehozott független igazságszolgáltatás döntését. Utána ha jogaikban sértve érzik magukat forduljanak az általuk oly nagyon szeretett EU-hoz.

  22. Karesz

    Nem tudom , de lehet a nagy meleg vagy valami front nyomja az agyakat, de itt aztán durvul a játék, az biztos! Én régi motoros vagyok már ,de ennyi kárrogó gyászmadarat nem láttam egybegyülni! Mindenkinek elidegeníthetetlen joga van írogatni de bajbajutott embernek a kárán ünnepelni az gusztustalan! Ezen az sem változtat ha valaki álnéven vagy saját nevével jelentkezik be.Mellesleg ki a franc tudja az igazi nevet, de kit is érdekel igazán?Ezek szerint kár lenne a továbbiakban szabályokat bevezetni, hogy ki a becsületes, vagy a gerinces. Aztán a színvonal az remek, seggnyalás, szarosszájú, nagykutya aki mindig baszik, és a picsába küldözgetés is komoly érvelést jelent! Ha valaki már nem igazán miniszter mert felfüggesztették azért nem kell minden bátornak köpködni itt, főleg ha eddig nem merte vagy csak elmulasztotta! Akasztófára szállt varjakat ekergeti még a hóhérsegéd is, remélem nagyon ,itt nem lesz azért kivégzés és nyilvános megkorbácsolás sem, néhány vérszomjas kukkoló kiábrándulására.Úgy hogy hess el innen hollósereg,mert ez gusztustalanság!
    Ki mit tett, felel érte vagy nem, várjuk ki a végét, aztán lehet vitatkozni helyes volt vagy nem, de ne feledjük el ,hogy mindenekfölött egy embertársunk jutott bajba! Ma Ő, holnap talán mi, nem lehet tudni ebben a hírhedt világban holnapra mire ébredünk! Azt se kellene elfelejteni , ha Nagy Zsolt ártatlan és ez kiderül majd, az itt megesett sértéseket visszaszívja valaki, vagy csak úgy letöröljük majd mint egy táblát aztán megint barátok vagyunk? Kötve hiszem, és akkor a nevével vagy álnevével irt beszóllásokat kinek fogják elszámlázni?

  23. leanyka

    Itt a vége, fuss el véle!

  24. frodo

    Ha jól megszámolom, húsznál többen nem nagyon szólunk hozzá. Azt hiszem, nem vagyunk reprezentatívak a romániai magyarságra, még ha többünk véleményét sok más ember osztja is.

    Reménykedem abban, hogy nem a Karesz által meghatározott “károgó gyászmadár” dominál. Ha igen, megérdemeljük a sorsunkat.

  25. frodo

    idézek:
    “Nem az a gond, hogy utáljuk vagy szeretjük egymást, hanem az a gond, hogy az érzelem átvette az értelem helyét a közéletbe, politikába.”

    Ez egy nagyon igaz mondat. És ez sajnos el is vakít sok embert.

  26. malacka

    Kedves Erőss Bulcsú,

    A stílus minősíti az embert.

  27. domi

    Eross Bulcsu!
    Ha azt akarod, hogy velemenyedet elolvassak, es ne csak vegigszaladjanak rajta, megdobbenve a latottakon, valtoztass a stilusodon. Meg ha sok igazsagot is irsz, es helyes a hozzaallasod, a leiras modja ellenszenvesse tesz, es az ember undorodik. Gondolom megis azert irsz, hogy kommunikalj, nem pedig sajat magadert. Probald az erzelmeidet kordaban tartani, hogy ne sertegess senkit es ne gunyolodj senkivel, hanem inkabb vitazz az illetovel.
    Es ne hidd, hogy te vagy a magyarsag megvaltoja, ne hidd, hogy te vagy a profeta, a tisztanlato. Talan tevedhetsz is.
    Most pedig meghajtom fejem, hogy elviseljem a szitkokat…

  28. csaba

    utánaolvastam pár hasonló per menetének. őszintén: nem szívesen lennék a helyedben, valószínű nem fog egyhamar lezárulni ez az ügy.

  29. Nagy István

    “Nem az a gond, hogy utáljuk vagy szeretjük egymást, hanem az a gond, hogy az érzelem átvette az értelem helyét a közéletbe, politikába.” ídézte frodo.

    A közélet és a politika érzelem nélkül nem létezhet. Ha nélkülük van, akkor az eredmény pusztítás.
    A gond az alkalmankénti egyensúlyhiány.

  30. szentgyorgyi

    szentgyörgyi vagyok akárcsak Bulcsú és Papp Attila. A különbség csak annyi, hogy míg Attila és én itthon tengetjük sorsunkat, te, kedves Bulcsú Magyarországról osztott az észt, ráadásul minősíthetetlen stílusban!

  31. zoltánbácsi

    Ez már népbetegség, érdekes hogy mindég az a ,,nagy magyar,, és a ,,mindent tudok,, aki kint van.

  32. Nagy István

    Vagy az, aki ilyen-olyan ok miatt román nemzeti versenypártban döngeti magyar mellét.

  33. zoltánbácsi

    Na ja, ez nálunk is jelen van, egy olyan valaki akar most ép polgár mester leni RMDSZ szinekben aki az RMDSZ ellen indult és lehordta mindenek a szervezetet és ami még egy nagy probléma hogy olyan személy támogatja, persze sötétben és titokban akit múlt választásokon a pnl indított és tényleg csak pár szavazattal sikerült megverni. Igaz hogy mivel a pnl már szarrá ment igyekszik menekülni a süllyedő hajóról. Hja természetesen ő is ,,magyar,, és már próbálkozott más pártnál is de nekik nem keletet, hát az Rmdsz-nek kell, sajnos. azt mondják hogy csak vele nyerheti meg a jövő évi helyhatóságit az Rmdsz, kérdés hogy érdemes e minden áron? Ebben azért már van némi kurválkodás is – szerintem.
    Sok mindenkivel beszéltem aki nagyon rosszallóan nézi hogy most egy olyat kell megszavazni aki ellenünk indult???????????????????????????????????????

  34. zoltánbácsi

    http://maszol.ro/videoteka/6447

  35. Kerekes Edit

    Felháborító ez a sok kárörvendő hang a hozzászólók között! Amíg be nem bizonyitják valakiről, hogy vétkes, addig mindenkinek emberi joga – még egy gyilkosnak is! – az ártatlanság védelme! És még akkor is hozhat téves döntést egy biróság, volt már erre példa. (Einstein óta minden relatív) Egy ilyen “minden-lehetőségek országában”, amelyben mi élünk annál inkább igaz ez! Méginkább igaz, ha politikusokról van szó.
    Gondolom Nagy Zsolt nem azért írta itt le gondolatait ezzel kapcsolatban, hogy mocskolódóknak teremtsen lehetőséget, hanem azért, hogy egy visszás, tudathasadásos társadalom alapvető problémájára a saját ügyén keresztül is felhívja a figyelmet.

  36. Gabi

    Ne keverjük ide a relativitaselmeletet.

  37. zoltán

    Kedves Kerekes Edit
    Ezek a “mocskolodok” eddig tamogattak szavazataikkal az rmdszt es igy lehetove tettek akar N.Zs.nak is, hogy egy ideig az adofizetok penzen dolgozhasson- jol vagy rosszul ez nezopont kerdese. Ez a “visszás, tudathasadásos társadalom” pedig kinek a muve? Kinek az erdeke ennek a fenntartasa? Nem azoknak akik elvezoi?
    Szerintem mi itt leginkabb az RMDSz vezeteset tamadjuk, aminek N.Zs.is tagja.
    En ugy latom, itt majdnem mindenki tisztaban van azzal, hogy a mostani ugyben N.Zs. artatlan, de benne van az rmdsz “bulijaiban” es itt van az amiert legalabbis szamomra hiteltelen.

  38. Karesz

    Na most hogy egy kicsit lehűtöttük magunkat, érdemes volna alaposabban boncolgatni a gubancokat, ha nem egyébért hát azért, hogy tisztában legyünk eggyel s mással! Először is Nagy Zsolt nincs az rmdsz pártvezetőségében minden látszat ellenére.Az rmdszt soha senki nem vezette a vének bandáján kívül! Igy, kínai mintára elnevezett bandáról van szó, nem is lehetnének mások mindezek után! Neptun, pdsr, pnl, pd, prm, Plutó stb. Tegnapelőtt Nastase, tegnap Basescu, ma Tariceanu, azután a Nirvána!
    Nagy ottléte nem paradox, voltak és vannak emberek ott akik úsznak az árral az ár ellen mert nem is tehetnek már mást.Ott kezdték aztán ottragadtak, kilépni most hova? Sokan közülük, mint mi is acsalódottak,későn kapták fel a fejüket, s ha igen mit tehetnének , tehettek a kosnspirálókkal szemben? Egy két ballépés és mehetsz a búsba , ha magadra haragítottad a vezéreket. Persze sokan kiléptek és elhúztak mert nem bírta a gyomruk , de nem mindenki tette, tehette.Egy két jó terített asztal , egy kicsi szolgálati autó, buli, kirándulás, szervezett találkák, külföld, öltönybe öltözött úriemberekkel bratyizás egyeseknek a földreszállt mennyország! Sokaknak ez elég is és nem is akarnak többet!
    Ha kell valamit tenni, akkor itt vannak a fiatal tennivágyó téblábolok, munkára fel pajtások , fogjuk meg és vigyétek jelszóval még feljebb is jutsz ha sikerül elhitetni , hogy te egyedül vitted! Vannak akik tényleg beleadtak minden és most nem szeretnék veszve látni munkájukat, az eltelt éveket! Nehéz dönteni és újrakezdeni még nehezebb!
    Gondolom ha ezeket a tényeket is besoroljuk a játszmába, mindjárt lehet másképp érvelni! Az emberi tényezőt nem szabad kihagyni a politikus megítélésekor még akkor sem , ha a közönség előtt Robocop stílusban mozog és semmi emberi nincs benne, a szövege is mintha magnószalagról menne!(bocss, chipről).
    A pdsrvel való nagy szerelem idején egy magánbeszélgetés során mondtam egy nagyreményű rdmszes ismerősömnek aki magassab funkcióban aktivált, hogy ez a mesterkedés megboszúlja majd magát! Sokáig nem mondott semmit , majd elmondta, hogy teljesen igazat ad nekem , az ő filozófiája az , hogy ha lelépik és helyébe valami “vén dumás tetűláda” kerül és szépen “elb…a” akkor még mindig jobb , ha marad.
    Hát igen, ez van! Néha az is jobb ha nem teszel semmit, mint hogy valaki marhaságokat csináljon a te helyedbe! Megjegyzem , ismerősöm azóta letette a lantot és ma semmit se akar hallani, metszi a rózsákat és tanulja a horgászkötéseket.
    A másik dolog amit szeretnék elmondani az , hogy sokat morfondíroztam azon milyen lenne Markó úr blogja, ha lenne? Akkor talán nem kellene Nagy Zsolt blogján mindenkinek kiönteni a szennyet az rmdsz-el kapcsolatos frusztrációkkal kapcsolatosan.Persze a magyarázat talán az, hogy mindenki reméli, a kollégák is olvassák a beirásokat és hátha így lehet velük tudatni a tényállásokat, véleményeket, mert a KH által emlegetett kommunikáció ,az még mindig csak KH agyában létezik valami zavaros koncepció formájában. Mellesleg jól is hangzik ha nyilvánosan kell valami hangzatost mondani. KH aztán tud nagyokat mondani! Bár tenne is valami nagyot!
    A közvetett kommunikációt illetően jut eszembe, hogy a nyolcvanas években Marosvásárhelyen a Városházával szemben volt egy könyvesüzlet. Reggelre mindig leköpdösték az emberek a kirakat üvegtábláját. Egy cigányasszony volt a takarítónő, szitkozódott is pogányul ,válogatott átkokat szórt, s ha csak egy tizede is megfogant volna , generációk pusztultak volna ki a köpködök soraiban. Mondta hogy megérti hogy mindenki leköpi az ablakot, mert ott virított Ceausescu pofája a műveivel kállitva, de mi a bajuk a másik szép meséskönyvekkel? Aki akar köpni menjen a brantba , Bukarestbe és ott köpjön, de ne köpjön Hófehérkére és Harap Alb kalandjaira! Abbamaradt aztán a köpködés , mert két egyenruhás milicista posztolt azután, éjjel nappal. A kövér asszony vigyorogva állt a T-vel a kezében és megjegyezte :
    -”Na sze ugyibá most nem még köptek, mi?”
    Nagy Zsolt, talán itt neked is ez jut, mindenki köpi le a blogodat, talán nem is neked köpnek, hanem a kiállítás hátsó szervezőinek!

  39. gobe

    Zoltán bácsi az UDMR magyar?

  40. gobe

    Kedves Edit az ártatlanság vélelme illet meg valakit. Vélem vagy nem. Az egészben az a zavaró, hogy az akit megillet az ártatlanság vélelme a kövéleményhez fordul. Azt akarja, hogy az erdélyi magyarság egy testként védje és mindezt anélkül, hogy konkrét válaszokat adna az őt ért vádakra. helyette dátumokat sorol fel, hogy összeesküvéselméletet gyártson. Ha valaki ártatlannak érzi magát, akkor tényeket sorol fel. Nem találkoztam x-el, nem voltam y-al Bulgáriában. Nem tudom ki a cipész. Nem találkoztam vele. Nem a Progress alapítvány intézi az e-magyar pontokat és nekem semmi közöm hozzá. Tegnapelőtt Kelemen Hunor is letagadta a Ziua-nak, hogy köze lenne a Communitashoz. Pedig van. Akkor, hogy és miért higgyünk nekik?

  41. gobe

    Folytatva. A legfelháborítóbb, hogy hülyeként kezelnek mindenkit, a “szavazó nyájat”. Elég csak egy pillanatást vetni az alaphitványok kuratoriumára és azonnal látszik, hogy ugyanazok a személyek vezetik. Pl.-ul Szép Gyula Pregress-Communtas A sort ,lehet folytatni.Az elvtársak nem hallottak az összeférhetetlenségről. Jába Ceu megvalósította álmát a sokaldalu, multilateral dezvoltat embert. Csak az erkölcsi érzéke sorvadt el közben. Sajnos most sem az erdélyi magyarság tesz rendet hanem a többségi nemzet kaparja ki nekünk a gesztenyét. Ezt is azért mert már annyi oldalon állt eddig az UDMR, hogy beleszédült és nincs már hova menjen.

  42. Karesz

    Ami az alapítványok működtetését illeti, nem is volna baj, persze ha nem kizárólag udmrések vezetnék, hanem jó volna , ha nyilvánosak volnának az ezért kapott fizetések, juttatások. Ugyanis a pénzek végül is közpénzek, a határon túli magyarságnak szánt zsozsó. Jó volna azt is tudni , ki mennyit kapott például megnemirt életrajzokért vagy használt bugyik rekondicionálásáért.

  43. Nagy István

    Nagy Zsolt eremdéesz-érdemei miatt kapta miniszteri tárcáját.
    Előtte nem azzal volt tele a média, hogy IT-szakember, és abból is a legkiválóbbak közül való. Ha jól emlékszem hirtelen az is kiderült, hogy van egy ilyen cége.
    Most azt mondani, hogy nincs köze a vezérkarhoz enyhén szólva információhiány.

  44. új széköly

    Karesz! Te hány éves vagy?? Hiszel még a mesékben?? Gondolod, hogy egy ilyen személy el fogja mondani mennyi fizetést kap, mennyi jön vissza zsebbe, mennyi megy a belső körnek stb. Na ÁLMODJ KIRÁLYLÁNY!!! Ez sajna nem fog megtörténni…Ha meg KH azt nyilatkozza, hogy semmi köze a Communitashoz, akkor hazudik! Érdekes módon, nem kell egyebet tenni, csak a google-ba beütni, oszt megkapja az embör a választ…hát kommunikáció, o o o a milarepaverzió, az nem jött össze…
    Nagy Zsoltnak az lett a veszte, hogy nem akkor lépett, amikor kellett volna…most más helyzetben lenne…az a kérdés, hogy miért éppen ő lett kiválasztva a hercehurcára, amikor basinek vannak nagyobb ellenségei is az Udemerájból…és dosszárjai is vannak róluk…
    Zsolt megszívattak…és attól félek rendesen át is vertek…persze ezt nem fogod megtudni egyhamar, ha nem kerülsz be egy másik körbe…
    mindenesetreén még mindig azon a véleményen vagyok, hogy most sem késő leleplezni a dolgokat…Zsolt! nem veszíthetsz már sokkal többet!!!nem veszed észre????

  45. PAPP ATTILA

    Urak, Hölgyek
    mit tettünk, hogy másképpen legyen? Sok igazság van a pályázati alapok körülli dolgokról meg azokról a próblémáinkról amiket több vagy kevesebb pátosszal tálalunk. A nagy gond az, hogy a magyar civil szféra erdélyben csendesen haldoklik. Kevés az az egyesület vagy alapítvány akinek működése ne valamelyik pénzosztó “jóságára” lenne bízva. Sokan tudjuk, hogy az igazi nagy pályázati összegek vásárlási alapokon működnek. Kapsz ha adsz cserébe valamit. Hol vannak azok az idők amikor tehetős emberek áldoztak vagyonukból, és kevésbé tehetős emberek hozzájárultak kétkezi munkával iskolák felépítéséhez? Hol vannak azok az idők amikor emberek kiálltak igazságuk mellett és ezért halállal büntették őket? Hol vannak azok az idők amikor a kapu előtti sáncot kitakarították és nem betömték? Régmult idők, amikről ma véleményformálóink, politikusaink különböző szobrok és templomok avatásakor, történelmi események megemlékezésein szónokolnak. Hol van a közösségi összefogás például a sepsiszentgyörgyi Lábasház megmentésénél, felujjításánál? Hol van a társadalmi nyomás vezetőinkről?
    Érdekesnek találom például azt, hogy sok esetben elfelejtünk egy nagyon fontos dolgot: elvégre mi választottuk, és utánna szavaztuk meg ezeket a vezetőinket. Az igaz az, hogy azok akik részt vettek ezeken a szavazásokon, választásokon. Hányan kértük számon választottainktól, hogy miért nem váltották be választási igéreteiket? A baj az, hogy bár tudjuk, hogy dolgokat hiába igérnek meg mert nem tudják teljesíteni, ugyis az a nyerő politikus aki a legtöbbet, legnagyobbat igéri.
    Keserüen kell megállapítsam, hogy még mindig nem tudta megmondani nekem senki vezetőink közül, hogy mit reggelizett a közösség (nem is fogja tudni soha senki), de ettől függetlenül ők képviselnek minket amíg a megbízatásuk tart.
    Szabad választások 4 évente vannak. Ez a demokrácia egyik alapköve, ami az alkotmányból származik. Talán valós ellenjelöltekre lenne szükség. Azok akik képesek lennének megméretkezni és legyözni a mostani jelölteket nem bonyolítják életüket. Keserüen emlékszek arra amikor a Kovászna Megyei Egészségügyi Pénztár igazgatói állására kiírt versenyvizsgát érvénytelenitettük, hisz törvénytelen volt a kiírás, teljes botránnyal, hisz rendőr írta a meg a jegyzőkönyvet arról a tényről, hogy nem volt meghírdetve a versenyvizsga, majd ezután kemény meggyőző munka árán sikerült meggyőzni 3 magyar jelöltet akik letették önéletrajzukat a bukarestben tartandó versenyvizsgára és egyikük sem jelent meg azon. Azt hiszem, hogy ezekről a dolgainkról is kellene beszéljünk. Fogalomzavarok közepette élünk. Például a fent említett összeférhetetlenség esete.
    Szentgyorgyi tengődő társam ne keseregj, az anyaországban sem könnyü “román”-nak lenni. Én személy szerint nem ítélem el azt aki elment, teljesen normális dolognak tartom, hogy mindenki legjobb belátása szerint cselekedjen életével, megélhetését, boldogulását ott keresse ahol jónak látja. Ha valaki Magyarországon él, attól engedtessék meg neki, hogy legyen véleménye az itthon történő dolgokról. Még akkor is ha nem tetszik nekünk.

  46. Karesz

    Kedves Nagy István, biztosithatom az információim rendben vannak.Ennek ellenére az érdemekkel való érvényesülési elméletet én is osztom. Azt azonban állítom,vezérkari rangot nem adtak ki 90 óta ,de annál inkább vontak vissza mindenféle rangot , hatalmat másoktól , úgy hogy ma csak a vének maradtak.Pukkadjanak meg! Na!
    Széköly barátom üdv neked, ma 42 és egy hónapos vagyok kereken! Ennyire futja! :-)

  47. Nagy István

    Kedves Karesz!
    Ne értem Önt. Emlékezetem szerint nem vontam kétségbe információi helyességét.
    A vezérkari rang kiadásának időpontjával én másképp vagyok. Én ezt az időpontot előbbre teszem.
    Domokos Géza már jóval 1968 előtt vezérkari tagnak számított, mert különben nem tették volna meg a Kriterion igazgatójának.
    Markó Béla vezérkari tagságát jóval 1990 előtt kezdték építeni. Arról kering szóbeszéd, hogy az utolsó pártkongresszus tájékán vállalta el, hogy Hajdú Győző / Victor Hidu Igaz Szójának párttitkára legyen. Az ilyesmi nem volt véletlen, ha így volt.
    Az Arad megyei eremdéeszt az 1950-es évekből hivatásos magyar Kocsik József és a ma tanügyminisztériumi vezérigazgató Matekovits Mihály jelentették be a Magyar Televízióban.
    Kovászna megye 92 utáni tanácsának elnöke 89 előtt is fontos helyi elvtárs volt.
    És nagyon sok ilyen példát lehet összeszedni.
    De nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy Ők megtalálták a nekik és kitalálóiknak legmegfelelőbb utánpótlást.
    Aki menet közben bekerült a mechanizmusban, próbaidőre, azt ha nem felelt meg, akkor összezártak, és demokratikusan kiválasztották.
    És ez nem összeesküvés-elmélet.

  48. Nagy István

    “Érdekesnek találom például azt, hogy sok esetben elfelejtünk egy nagyon fontos dolgot: elvégre mi választottuk, és utánna szavaztuk meg ezeket a vezetőinket.” – írta Papp Attila.

    Tényleg mi választottuk meg őket?
    Szerintem megteremtődtek a körülmények, hogy egy ilyen mondatot néha elhigyjünk.
    Csak körül kell nézni a szervezet mai házatáján és azt lártuk, hogy a napi vezérecskék igen sok és egyre apróbb lyukú szűrön lettek áteresztve, mire megfeleltek. Mert különben nem az lenne egyik másik ügyvezető, aki és a sort folytathatnánk más székeken ülőkkel.
    Egyre inkább az az érzésem, hogy Nagy Zsolt valamelyik “templomban énekelt”, ezért jutott osztályrészéül az, ami. Ezért kezdi kilökni a szita.

  49. Nagy István

    Nagy Zsolt utódlása rendben megtörtént. Véletlenül sem porcsalmi Bálint lett a kedvezményezett!

  50. új széköly

    Mindent kontroll alatt kell tartani…Marco Bellanal is meg kell nézni egy kicsit a hátteret és rá lehet jönni, hogy kerülhetett be a körbe…bár őt először csak bábunak vették be, aztán ügyesen kinőtte magát…Ha megkésve is, de Isten éltessen Karesz!!! egy picit elhúztál mellettem…de sajnos már nekem is van ősz hajszálam…

  51. Fairplayguy

    Nagyra nőj Karesz!

  52. Karesz

    “Most azt mondani, hogy nincs köze a vezérkarhoz enyhén szólva információhiány.”
    Kedves István ,én erre a mondatra reagáltam, de persze lehet mindketten mást értettünk! Semmi gond , a fontos az, hogy közös frekvencián rezonálunk.Ön mint fizikus ezt érti, és az se baj ,ha megjelennek felharmonikusok!:-)
    Igen barátaim elhúztam egy kicsit de semmi öröm benne nincs! Aki érti , tudja! Nos most már mindenki érti , a referendum napján én akkor is ünnepeltem, és ünnepeltem volna bárhogy kerekedik ki az eredmény. Persze akkor is ünnepeltem volna ,ha nincs referendum se! Azért pofátlanság volt részükről , hogy a szülinapomon szerveznek ilyen jelentéktelen semmiséget!
    Több tapintat nem ártott volna részükről! :-) :-)
    Köszönöm a jókivánságokat részetekről, de ti se maradjatok le mert tényleg mindnyájunkra ráfér egy adag jókívánság , persze abból ami be is teljesedik, mert a “jóakarat” amit nekünk szántak, abból van elég, és a padlásról folyik már le! Úgy hogy most már valami konkrét mennyei mannát is kérünk!
    Üdv mindenkinek!

  53. Fairplayguy

    ,,A nagy gond az, hogy a magyar civil szféra erdélyben csendesen haldoklik. Kevés az az egyesület vagy alapítvány akinek működése ne valamelyik pénzosztó “jóságára” lenne bízva.” mondja Papp Attila.

    Hát ez a civílszféra dolog egy tökéletesen normális jelenség ha figyelembe vesszük azt hogy a kommunizmus idején pont ezt a civíl szférát (a polgárságot- értelmiséget, vállalkozókat, földtulajdonos parasztságot, stb…) támadták a legjobban kies hazánkban és ez vonatkozik a nem magyarokra is kies hazánkban. Namármost kedves Papp István ezt a polgári társadalmat ami tképpen a legszélesebb kéne legyen minden társadalomban és amelyik a hátán kéne vigye az egész társadalmat, az elmúlt 17 év még nem volt képes visszaállítsa, még kell hezzá sok idő. Mivel ez a polgári réteg (ami megint mondom még nálunk hiányzik rendesen) normális esetben tudja pénzelni a saját kulturális saját szükségleteit, pénzügyileg független és erős még nálunk nem létezik, ezért fordulnak emberkék ezekhez az alapítványi pénzekhez…
    A szomorú az egészben h pár ember, és megint csak azt mondom a jól működő civil réteg hiánya miatt ki tudja sajátítani ill. saját céljaira tudja ezeket a pénzeket fordítani. És itt jött be a képbe az udemeráj amiről a tőlem többet tudók teljesen jogosan már elkezdtek egyet- s mást mesélni… illetve amit mondani szerettem volna Papp István az pont az a tény h azért mert még nem működik idehaza nálunk a civílszféra, az még nem jelenti h a felelőtlenséget lemoshatja az rmdsz illetve a többi alapítványosztó szervezet erre a civílszféra dologra hárítva részben vagy teljesen a felelősséget…

  54. Tihi

    Egy kis jogi elemzés az ártatlanság vélelméről és Zsolt ügyéről: http://czikatihi.wordpress.com/2007/06/20/nagy-zsolt-beperelhetne-a-roman-allamot/

  55. Fairplayguy

    ,,A baj az, hogy bár tudjuk, hogy dolgokat hiába igérnek meg mert nem tudják teljesíteni, ugyis az a nyerő politikus aki a legtöbbet, legnagyobbat igéri.” mondja Papp Úr.

    A dolgokat azért nem lenne szabad ennyire leegyszerűsíteni illetve bagatellizálni.
    Mert nem inkább úgy van hogy annak arra a politikusra szavaznak a legjobban az emberek akikben hisznek (még) és megbíznak? Mert nekem pld. mint a pórnép egy tagjának hiába ígérne Marco Bella meg company sokat s szépet, én biztos nem rá szavaznék. Mert sokszor és nagyon sokszor becsapott engem (becsaptak minket), én inkább esélyt adnék másoknak… fiatalabbaknak, komolyabbaknak… Mégha nem az rmdsz színeiben indulnának… Akkor is… Sőt…

  56. Fairplayguy

    Kérném Papp Istvánt Papp Attilának érteni… Köszönöm.

  57. Fairplayguy

    ,,Nagy Zsolt utódlása rendben megtörtént. Véletlenül sem porcsalmi Bálint lett a kedvezményezett!” -mondja kedves Nagy István.

    Háááát annak semmi köze a véletlenhez h nem Porcsalmi Bálint lett a kedvezményezett. Ezek szerint A Vének Tanácsa minden előzetes kommunikációs nyitás helyett a kommunikációs meg mindenfajta zárás politikáját választja… Ez van ezt kell szeretni… Hej udemeráj- udemeráj, már megint nyomod a sódert…

  58. új széköly

    Karesz, válszként utolsó bejegyzésedre…egy vicc: Basi: Sa traim bine!
    Egy hang a tömgből: Voi da, si noi??
    Sajna a középréteget nehezen fogják tudni visszahódítani, mert értékrendváltozás történt…akik lehetnének középosztály, azoknak nincs miből, akiknek lenne miből, azok nem tudnak lenni középosztály, szóval egy kicsit meg van keverve…nem az a fontos mit tudsz, hanem az, hogy kinek a kije vagy, ki az apád, mennyi pénzed van…és erre megy ki a játék mindenhol…még nálunk magyaroknál is…még a politikában is…
    na jó éjt

  59. Fairplayguy

    visszahódítani csak létező dolgot lehet, képzeletbelit, nemlétezőt kevésbé te új széköly….

  60. Nagy István

    Megszerezni kell az anyagilag is, és szellemileg is arra képes középréteget.
    Az eremdéesz politikája az utóbbiakat taszítja. És az előbbiekkel is csak akkor törődik, ha önkontroll nélkül hűek.

  61. Metoikosz

    Szia Karesz,

    a “mennyei manna” a sivatag felhőjéből hull alá, ezek szerint vagy nem vagyunk sivatagban, vagy nem nézünk felefele s ezért késik a manna, vagy elvesztettük vándorlásainkban Mózesünk. Az egyre erösödő szélben a homokszemek látásunkat zavarhatják, mindazonáltal vigyázzunk a látásunkra, ha mannát akarunk később enni.
    :-)

    S mint tudod van akit az tesz boldoggá hogy mindig a mannára vár, s ha már éhét csillapította akkor már keserűvé, ehetetlenné lesz szájában a másnapos manna.

    Különben valóban tele van a csatorna napsütötte kiaszott, száraz, megpelyhüdt, vagy éppen penészes-prézli-ízű “jóakarattal”.. de attól még van valódi jóakarat is … nos akkor hogy zárjam e hozzászólásom:-)

    reménykedő jóakarattal
    :-)

    Metoikosz

  62. Erőss Bulcsú

    Látom itt felzárkóztatok ellenem, nem mintha különösebben zavarna. “A stílus minősíti az embert”, írja malacka nagyon bölcsen, persze továbbra is anonimitásba burkolózva; egy másik úriember (gondolom talpig:) arról értekezik, hogy változtassak a stíluson, mert “az ember undorodik”, ha elolvassa. Én is sok mindentől undorodom barátom, de mégsem kötök bele más stílusába.Inkább az a bajotok, hogy észérvekkel nem tudjátok megcáfolni az általam felvázolt tényeket és jobb híján a stílusommal kezdtek el foglalkozni. Ezért úgy látom, hogy nem érdemes ide sokat jönnöm,ha nagyon unom magam, néha azért benézek. Ha nektek az RMDSZ kell továbbra is,hát csak hajrá, veletek marad ne féljetek!
    A szentgyörgyi gyereknek, aki azzal vádol, hogy innen, Magyrországról osztom az észt, csak annyit, hogyha az általad annyira szeretett RMDSZ nem bírta kiharcolni a magyar egyetemet és ezért Magyarosrzságra kellett jönnöm hogy elvégezzek párat belölük…Aztán itt ragadtam, de attól még tisztába vagyok az otthoni helyzettel, talán jobban, mint te öcsém…
    Sütő András (nyugodjék békében) is hangoztatta az otthonmaradást, de attól még mindhárom gyereke külföldön él. Nincs jogod pajtás a szememre hánynod azt,hogy nem ott élek és be(le)szólok a dolgokba!!!
    Na mindegy, legények nemma sszálltam le a falvédőről,úgyghogy hamarbb keljetek fel,ha ki akartok kezdeni. Mindjárt én leszek a bűnbak, hogy ez a Nagy Zsoltot felmentették és eljárást indítottak elene!Tipikus ballilberális hozzáállás ez barátaim, ha nincs észérved máskijelentéseire, kezd ki más oldalról, hátha sikered lesz! Ne örüljetek, nem lesz sikeretek!Ja, akinek persze nem inge, ne vegye magára!

  63. domi

    Kedves baratom, Bulcsu!
    Nem tudom, ki vagy, mi vagy, baratom, ha nevedet megoly harsanyan ki is kiabalod, de nem is erdekel. A lenyeg az, baratom, hogy vitamodszereid (legalabbis a veled egyet nem ertokkel szemben) egy nagycsoportos ovodasehoz hasonlo, amikor osszehordasz mindent megsertett onerzeted mentesehez. Nem politikai nezeted vagy egyeb velemenyed a bibi, baratom, hanem a stilusod. Amint emlitettem mar, legnagyobb reszben en magam is egyetertek veled, baratom, csak a (stilusodon athato) szemelyedtol undorodom. Ugyanis enyhen szolva arrogans vagy es bekepzelt, nem beszelve mas finomabb dologrol (ez persze az en meglatasom, habar a pszichologiai diploma nincs a szekrenyemben).
    Es, baratom, ha mar oly okos vagy, mint azt allitod, epitsd csak az anyaorszagi tarsadalmat (van mit), a kisebbsegit hagyd rank, nyomorgo erdelyiekre. Te ugyanis mar nem vagy az. Tevedek, baratom?
    Ja, es meg valami, baratom: te mindenkit elmodasz valaminek, teged meg nem lehet megkerni, hogy kisse valogasd meg a szavaidat?
    Ugyan, hany anyanyelven szerzett diplomad is van, baratom?

  64. Erőss Bulcsú

    Domi!Látom, nem tudsz személyemtől elrugaszkodni, ezért – kissé unva már – de megválaszolom az általad felvetetteket!

    Szeretném, ha a blog eredeti témájáról írnál és ne az én stílusommal foglalkoznál, de látom, nagyon nehéz ez neked!Beképzeltnek nevezel és arrogánsnak, holott személyesen nem is ismersz. Pszichológiai korképeket is megpróbálsz felállítani rólam ez már olyan szellemi sötétségre utal,hogy ilyen szintre még Verglius kalauzolásával sem mernék lemenni, nemhogy egyedül. És persze eközben névtelenül, álarc mögé bújva zudítasz rám nagyobbnál nagyobb hülyeségeket!
    Jóhiszemű ember lévén igyekszem a mostani kánikulának (hőhullámnak) betudni zavarodott viselkedésedet és ezáltal, bejegyzésedet!
    A diploma nem fontos,nem is értem, hogy jön ide, abban nyugodt lehetsz,hogy semmivel sincs kevesebb mint neked, öreg harcos!
    Azért sem akarok a hülyeségeiddel foglalkozni,mert páran kitaláltátok, hogy nem jó a stílusom, miután észérvekkel nem bírtok reagálni felvetéseimre! A stílusommal semmi baj nincsen, senkinek az önérzetét,becsületét nem sértettem meg,a jövőben sem fogom. Ja,hogy a kritika zavar titeket? Hát barátom, azt tudom erre mondani,hogy a demokrácia nemcsak gátlástalan lopást eredményez(het) nem európai országokban, hanem a véleménnyílvánítás szabadságát is feltételezi akár még olyan helyeken is, minn Románia. Ha még keményebb is az, mint amit te végtelen lapításodban el tudnál viselni. Én nemmállítottam,hogy okos vagyok, ezt te próbálod a számba adni, és azt kikérem magamnak kedves barátom, hogy meg akarod tiltani, hogy véleményt mondjak az otthoni dolgokról, csak azért, mert most nem ott élek. Semmi köze senkinek, hogy ki,hol él,attól még beleszólhat a dolgok alakulásába. Úgyhogy domikám, mielőtt az előszobában lévő tükrötöket többször szembeköpdösöd magadtól (nem felsőbb utasításra), addig gondolkodj el,hogy kivel is foglalkozol, és próbálj észérveket vagy szakmai szempontból értékelhető hozzászólásokat írni és ne mást vádolni!
    De mégegyszer aláhúzom ( a gyengébbek kedvéért:) ha nem kiváncsi valaki a bejegyzésemre, gördítsen egyet és semmi baj nem történik!Köszönettel!

  65. domi

    Kedves baratom, Bulcsu!
    En mar irulok-pirulok – a bloggazda elott. Rajottem, hogy veled nincs mit kezdeni. Tanacsodat megfogadom. Skalpom a tied. Ha legkozelebb ellenszenves mocokkal talalkozok, megkereslek, hogy magam ele allithassalak… Hadd beszeljunk ezutan is a feldobott “szakmai” temakrol. Elnezest mindenkitol.

  66. Erőss Bulcsú

    :) Jópofa vagy és szellemes domi barátom, nem kell a skalpod, a bloggazdát meg – Bayer Zsoltot parafrazálva – “csókoltatom”. Ne kérj elnézést, nem tettél semmi rosszat, csupán Nagy Zsolthoz és RMDSZ-es társaihoz hasonlóan olykor hülyeségeket állítottál. Majd kinövöd!

  67. Nagy István

    pszichológiai korkép ≠ pszichológiai kórkép
    viselkedés ≠ bejegyzés

  68. Metoikosz

    Kedves Hozzászólók,

    e blog bejegyzésének a címe: “higgadtan a tényekről”, ismerjük el
    azért ide kell ám önfegyelem, és minden tiszteletem az emberé aki higgadtan igyekszik olyan tényekről is kommunikációt kezdeményezni, ami saját helyzetével is összefüggésben van.

    Van ám mit tanulnunk nekünk hozzászólóknak is e magatartás-formából. A kérdés az, hogy a blog gazdájának mit tudunk “nyújtani” mi hozzászólók …

    reménykedő jóakarattal

    Metoikosz

  69. Erőss Bulcsú

    Köszönöm Nagy úrnak a segítségét, ami a magyar helyesírás szabályainak ismertetésével foglalkozik. Ugyanakkor sietek hozzátenni, hogy a magyar nyelvben (hasonlóan más európai és nem európai nyelvekhez) a mondat elejét nagy betűvel kezdjük, Nagy úr!
    Tengermély (vagy tenegrméj?:) tisztelettel!

  70. Nagy István

    Két matematikai, nyelvi reláció nem feltétlenül mondatként kezelendő.
    Egyébiránt nem helyesírást igazítottam ki, hanem értelmi zűrzavarra irányítottam rá a figyelmet.

  71. Fairplayguy

    Kedves barátaim!

    Remélem nevezhetlek így Titeket…
    Kérdésem csak az h ahelyett h finoman (meg sokszor nem finoman) szívatnátok egymást, nem hasznosabb lenne ha mondjuk az eme hasábokon megfogalmazott problémák megoldására általunk hozott megoldások színvonalát csillagoznátok (nánk) tizes minősítésűre?

    Előre is kösz a megértésteket na meg a többit…
    A Fiú.

  72. Erőss Bulcsú

    Köszönöm mindenkinek az (építő) kritikát elnézést, hogy megszülettem,többet nem fordul elő!!!
    Fairplayguynak tökéletesen igazat adok,én is így szeretném…

  73. Nagy István

    Nem rajtam múlott. Csak arra szerettem volna egy példát bemutatni, hogy kellemetlenkedni emelkedett szóhasználattal is lehet.

  74. Fairplayguy

    Megjegyzésem csak annyi h aki problémát hoz, az kötelező módon hozza rá a megoldást is! Már ahogy rendes, jóravaló emberhez méltó…
    Kösz.

  75. Metoikosz

    Kedves Fairplayuy,

    de nagyszerű lenne ha valaki meg is írja és meg is oldja a problémát..mint a matematikában..akkor talán blogra sem és kommunikációra sem lenne szükség, mert csupán “egyszemélyes társasjáték” lenne oly sok minden

    szerintem a stílus és a szavak mögötti jószándék kiolvashatósága is fontos ám…

    …a kérdés az hogy mi a lényeg egy blogírásban és mi a lényeg a hozzászólás kényszerében…

    üdvözletel áés reménykedő jóakarattal

    Metoikosz

  76. Nagy István

    Még egy interjú Nagy Zsolttal, ezúttal az Erdélyi Riport nevű lapból:

    http://www.riport.ro/topics.php?op=viewtopic&topic=45#interju02
    Nagy Zsolt: Nem fogok megtörni!

    És onnan egy kérdés, no meg a válasz:

    – Miért épp Önt szemelték ki?
    - Ez az a kérdés, amit az elmúlt hat hónapban a legtöbbször feltettem magamnak. Nem tudom. A célpont kétségkívül az RMDSZ, nem hiszem, hogy a személyem lenne ennyire fontos. Több RMDSZ-vezetőt próbálnak mondvacsinált ügyekkel megszorongatni. A szövetségi elnököt is megpróbálták kikezdeni egy mesterségesen kitalált üggyel. Szerintem a következő generációból is kiszemeltek valakit.

  77. szeklerman

    Felfoghatatlan szamomra hogy mennyi egyugyu ember van!
    Tanulkatlan faragatlan onfeju ember!1
    Remelem magatokra ismertek

  78. leanyka

    itt a vége, fuss el véle

  79. Nagy István

    És az érvei, kedves székely ember?

  80. szeklerman

    ISTVANNAK
    csak olvasd vegig a kommenteket es rajossz

  81. Fairplayguy

    szeklerman mondjad kicsi fiam konkrétan! Ne habozz kimondani, ami a szíveden az legyen a szádon is…

  82. zoltán

    Kedves Metoikosz
    A „higgadtan a tényekröl“ és hasonló kifejezesek egy szövetség bizonyos tisztségviselöinek a szlogenjei, mint az is, hogy „minden magyar felelös minden magyarért“, csak az a baj velük, hogy ezek akkor jutnak bizonyos körök eszébe, ha szükség van szavazatokra, vagy épp egy kicsit megszorongatják egymást az elv-társak . Jószandék ? Szerintem ez is megvolt, de vészesen fogy ! Szerintem a mai RMDSz politikus-vezéreknek lenne mit tanulni (becsület, stb.) a pórnéptöl és nem forditva. Még csak annyit, hogy általában (másfelé !) a politikus „ nyújt“ a választóinak, megválasztasa után és nem mindig a választó, márcsak azért is, mert az ö szavazatai miatt van ott es az ö pénzén él, ha pedig idöközben karcsusodik a választóbázis az nem azt jelenti, hogy az emberek hülyültek meg idöközben és lettek ’’együgyüek, tanulatlanok, faragatlanok, önfejüek ’’… ?
    Én is “reménykedö jóakarattal” !

  83. Metoikosz

    Kedves Zoltán,

    valóban a “szlogen” mint műfaj nem jutott eszembe … az én olvasatomban a mostani tényismertető nem szlogen … lehet hogy tévedek, de vállalom e tévedés kockázatát .. a Pórnép idealizálása pedig épp olyan butaság szerintem mint a politikusok esetében … mindazonáltal jó, felemelő , hasznos ,egészséges “ideákra” azért szükség van, nemde ?… a tények pedig “maguktól beszélnek”… ezért jó ismerni a tényeket hogy meglássuk a fényeket… hogy szlogenizáljak én is :-) különbenb sűrű setétségben járnánk és csak addig látnánk, amíg az olaj a lámpánkból ki nem fogy…

    :-)

    reménykedő jóakarattal

    Metoikosz

  84. zoltán

    Nem idealizaltam, csak hasonlitgatni probaltam a hasonlithatatlant. Tenyeket szivesen latnek, de nem latok, tulajdonkeppen ezert vagyok itt… A suru sotetseg pedig lehet, hogy talalo… Jo ejszakat!

  85. Fairplayguy

    ,,de nagyszerű lenne ha valaki meg is írja és meg is oldja a problémát..mint a matematikában..akkor talán blogra sem és kommunikációra sem lenne szükség, mert csupán “egyszemélyes társasjáték” lenne oly sok minden” -mondja kedves Metoikosz.

    Hát amikor azt mondtam h illik jóemberként megoldást hozni, szuggerálni, akkor arra az alapvető tézisre céloztam h a pozitív ember hozzáállása mindenképpen az h a problémák megoldását szorgalmazza, mintsem azok elmélyítésére az emberek közötti szakadék szélesítésére meg minden más negatív irányba vigye el a dolgokat…

    Amennyiben nem voltam eléggé világos kérem kérdezzen.
    Köszönöm.
    A Fiú.

  86. Metoikosz

    Kedves Fiú,

    világos voltál,..és messzemenően egyetértek azzal amit írtál … csak arra szerettem volna rávilágítani hogy az állításodnak van egy másik oldala is…

    Kedves Zoltán,

    visoznt kívánom a jó éjszakát számodr ais, akár aludni, akár lámpádba olajat töltni igyekeznél:-)

    reménykedő és bizakodó jóakarattal

    Metoikosz

  87. Karesz

    “Tanulkatlan faragatlan onfeju ember!1
    Remelem magatokra ismertek”
    Mi ez a szemét?
    Ki kire kell itt ismerjen?Micsoda felismerés!
    Bulcsú barátom, én is iskoláztattam magam, mégsem maradtam ott! Szép , jó de nem az én világom, annyi a különbség , én nem ott teszem amit tenni kell! Itthon kell cselekedni, alkotni, akkor van egy esélye a jövő nemzedéknek! Amúgy ha haragszol az egész világra , az nem baj, de ne a szamurájokat átkozd, ha harcosokkal akad dolgod! Mi harcosok vagyunk, mert annak szánt a történelem és igyekszünk becsülettel harcolni!Nem mindig sikerül győzni ,de tesszük ahogy tudjuk és ez a fontos! Élni és meghalni méltóságteljesen, ezt tanultuk őseinktől és ezt próbáljuk ma is így vagy úgy , áttételesen a hétköznapokba áttenni! Kemény fiúnak tűnsz, de vigyázz ne légy nevetséges, állj be inkább közénk és “vágjuk együtt a pogányok sorát!”. Nem vagyunk senkinek a szolgái, nem húzzuk senkinek a szekerét, csak a saját nemzetünk keserves hibáinak terheit! Mindig kell jó katona a frontra, gyere velünk! Ennyi és semmi mese tovább!Rajtad múlik!
    Na és Borbély elvtársnak feladtuk a leckét! Marosvásárhelyen Béla bá már nem fog ezután dirigálni! Csegzi pedig lenne inkább független magyar jelölt, akkor talán nyerne is!Az udmr nem jó konstellációi minálunk mostanában!

  88. Nagy István

    “Csegzi pedig lenne inkább független magyar jelölt, akkor talán nyerne is!”

    No ez nagyon jól jönne Borbély indítóinak, mert azonnal elindítanák, ha nem egyébért, hát azért, hogy akkor inkább nyerjen a mostani polgármester, mintsem az, aki legyőzte az ő jelöltjüket.
    Egyébiránt az EU-választás jelentős kényszerítő erő, ami a jövő június elején esedékes helyhatósági választásokig sokat módosíthat a Markó-Kelemen hozzáálláson.

  89. Erőss Bulcsú

    Karesz testvér!

    Köszi a meghívást, én a magam eszközeivel itt is végzem a dolgom, nem haragszom én a világra, sőt, ilyen jól rég nem éreztem magam a bőrömben. Pár ember kitalálta, hogy ha Magyarországon élek, akkor ne ugassak bele az otthoni dolgokba, és főleg ne olyan stílusban, amelyben – szerintük – szoktam írni. Erre szépen megfeleltem az uraknak, és ennyi, megy tovább az élet.
    Harcolni kétségkívül kell, de nem mindegy, hogy hogyan tesszük… Egyszer egy baszk barátom megkérdezte tőlem, hogy mit akarunk mi, székelyek elérni, ha még egy becsületes fegyveres, ellenálló szervezetünk sincs? Erre nem nagyon tudtam mondani semmit, mert az RMDSZ által már 17 éve követett kis lépések politikája eddig sem vezetett sehová, hacsak nem számítjuk a felső vezetők meggazdagodását, és azt hiszem, hogy ezután sem fog…
    Nem hiszem, hogy én lennék a nevetséges testvér, inkább azok a nevetségesek, vagy naívak, akik még most is az RMDSZ-ben látják a Messiás eljövetelét, vagy akik Nagy Zsolt ügyében a románok hátsó szándékait vélik felfedezni, akik szerintük lejáratnak egy magyar vezetőt és rajta keresztül az RMDSZ-t, holott ez nem egészen így van, mert az RMDSZ-nek már 1996-ban is volt magyar minisztere (Birtalan, Tokay, Hajdú) és mégsem kezdték ki a többségi románok.
    Sok sikert harcotokhoz!

  90. morzsa

    Mediafax:Nagy Zsolt va fi numit secretar pe probleme de politică externă al UDMR.

  91. új széköly

    Kedves Bloggazdák! remélem azért nem felejtkeztek meg arról, hogy valamikor a múltban elkezdtek egy blogot…mert sem Kelemen, sem Markó, sem Nagy Zsolt nem nagyon töri magát össze bloggazdaként…
    SAJNOS NEM VAGYOK BIZTOS BENNE, HOGY CSEGZI LENNE A LEGJOBB VÁLASZTÁS…INKÁBB AZ AZ ÉRZÉSEM, HOGY EZ A SZAVAZAT INKÁBB SZÓLT AZ RMDSZ ELLEN, MINT CSEGZI MELLETT…és azt meg várom is, hogy az Rmdsz ellenjelöltet állítson, mert ezt a galuskát nem fogják lenyelni…képzeljétek el, ha már az Rmdsz berkeiben is vannak kurucok, hogy ki lehetnek készülve a labancok…sajnos attól is félek, hogy, ha beleegyeznek is, nem fogják teljes melszélességgel támogatni, csak azért, hogy bebizonyítsák mindenkinek, hogy ugye nem volt ez a legmegfelelőbb jelölt…bocs, Zsolt, de sajnos ezeket kinézem a csapattársaidból…

  92. új széköly

    azért nem engedik el olyan könnyen Zsoltot, hiába mondta, hogy kell keressen munkahelyet…lehet túl sok mindent tud…
    az Mpsz-es dolog az pedig vicces…Gazda Zoli egyedül próbál meg csinálni valamit, de ameddig Jenőke nem bólint rá a dolgokra, azok úgysem működhetnek…neki pedig nem érdeke rosszban lenni az elitekkel…főleg, ha ő is oda akar jutni…

  93. Erőss Bulcsú

    Igen Morzsa, akárhogy is van, az RMDSZ próbálja mentegetni ezt a szerencsétlen flótást. Nagy Zsolt olyan mint Magyarországon Lamperth: mindenhez ért. Lampert is volt belügy-, majd önkormányzati és területfejlesztési-, most meg munkaügyi miniszter…Nagy is, miután a telekommunikáció terén évszázadokra meghatározó maradandót alkotott, most a külpolitikáért lesz felelős, igaz még nem egész Románia viszonylatában, hanem csak az RMDSZ berkeiben, de ki tudja, lehet még külügyminiszter is…egyszer.

  94. Nagy István

    Morzsa morzsája igen meglep.
    Nagy Zsolt külpolitikai szakember? Tényleg? Ez magamtól soha nem jutott volna eszembe.
    Vagy ebben az esetben sem szakember kell, hanem adni illik valamit valamiért? Akkor meg miért nem vette föl az elnök személyes főtanácsadójának?

  95. Nagy István

    Csak az után olvastam “szerencsétlen flótást”, miután leírtam a véleményem. Kár visszatérni a minősítésekhez.

  96. morzsa

    RMDSZ és külpolitika……khm….nem tudom mi maradandót lehet e téren alkotni. Legfeljebb majd időben megrendeli, lefoglalja az Elnök Úr repülő jegyét. Ah, bocs, ez a külügyi tanácsos dolga. Hm. Ha már annyira szeretett volna kommunikáli, lehet megszerkeszti az RMDSZ-tájékoztatót angolul. By the way, hogy is mondják angolul hathatós, elsődleges prioritás, áttörés?

  97. zoltán

    Nem egeszen ertem, hogy milyen minosegben van N.Zs.-nak ez a blogja, miota nem miniszter, de latom mar reg nem neki szolnak a kerdesek, otletek, stb. Magyarul rank se b…ik. Bocs a kifelyezesert. Tulajdonkeppen azt hiszem elotte is ez volt a helyzet es igy lesz ez ezutan is. Szoval “baiat de gasca”. Szemelyes velemeny ez ?

  98. Erőss Bulcsú

    Nem “baiat de gasca” Nagy Zsolt, hanem “baron UDMR”…

  99. TLorand

    Az előbb benéztem Zsolt román nyelvű blogjára. Elszomorító. Nem az ami ott van, hanem ami itt. Nem hiszem el, hogy ilyenek lennénk. Nem tudom elhinni, hogy miután Băse és ügyészei, s ki tudja még kik ott tettek keresztbe ahol csak tudtak egy fiatal, sikeres magyar miniszternek, mi mindezt übereljük és még rugdossuk is.
    Persze tudom, biztos én is valamilyen bérenc, hazaáruló, kommunista vagyok. Ezt gyógyítani nem nagyon lehet. De Bulcsún még sokat segíthet egy pszihológus.

  100. Zirbi

    Tisztelt TLóránd!
    Nem tudom miért zavarja egyeseket, hogy más szemszögből is lehet nézni a dolgokat. A Nagy kérdés, hogy milyen út vezetett el a sikerig? Ön ismeri Bulcsút? Na és Nagy Zsoltot?
    Az én mottóm: nem zörög a haraszt,ha a szél nem fújja.
    A sajátjainkhoz kritikusabbak kell hogy legyünk,mert ha mi nem kritizáljuk akkor ki?
    Nem olvastam a román változatot, de úgy-e nem gondolja,hogy egy románnak is vérzik a szíve, hogy Nagy Zsoltot felfüggesztették.
    Szerintem az a gond, hogy az úgymond rendszerváltozás óta nem tudtunk felnőni egy igazi demokratikusként gondolkodó társadalommá. Ennek oka van szerintem.
    Amúgy ne személyekbe kössön bele, hanem a témával fejtse ki inkább a véleményét,míg másokat kritizál.

  101. zoltán

    Kedves Lorand
    Szivesen vennem, ha megalapozna konkretumokkal ama beli kijelenteset, hogy Nagy Zs. sikeres miniszter volt, vagy elotte sikeres kampanyfonok, stb. Tenyleg reg varok erre.

  102. Fairplayguy

    Szó ami szó én sikeres miniszternek tartom Nagy Zsoltot meg a kampányban is rápöcsételtünk az udemerájra, ezáltal jutott be a parlamentbe…

  103. Nagy István

    Higgadtan a tényekről…

    “A rendszerváltás idején valahogy mindannyian úgy képzeltük, azért akarunk demokráciát, mert az önmagában véve jó dolog, ami… idővel mindent megold. Minden gazdasági bajt, társadalmi nyavalyát. Ma már ez naiv elképzelésnek tűnik. Megértettük, hogy a demokrácia nem varázsszer…

    A magát szabadnak gondoló nép nevében politizáló elit nem akarja, de talán nem is tudja beismerni, hogy (…) a rendszerváltoztatás a magyarok óriási tömegei számára nem szabadságot hozott, hanem kiszolgáltatottságot. (…) Ott álltak a szocializmus romjainak kősivatagában, a szocialista nagyipar hirtelen múzeummá minősülő szerelőcsarnokaiban (…) a felperzselt föld közepén, amelyen hamarosan megjelentek a (…) brutális kapitalizmus monstruózus alakzatai (…) Magyarok milliói ezért kiszolgáltatottak ma is – ott állnak munkavállalóként, kamarai, szakszervezeti, munkahelyi védelem nélkül. Kiszolgáltatottak fogyasztóként, fogyasztóvédelmi oltalom nélkül. Kiszolgáltatottak homo sapiensként a természeti környezetet védeni képes szervezett erő nélkül. Kiszolgáltatottak választópolgárként a demokráciába vetett, egyre vékonyodó hittel és a demokrácia mibenléte felől egyre súlyosbodó kételyekkel.”

    idézet innen:

    http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=16052

  104. domi

    “Az én mottóm: nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.”
    Nos, velemenyem szerint ez Romaniaban nem igy mukodik: neha, mikor szelcsend van, jon valaki, es teljes tudobol rafuj a harasztra, hadd zorogjon. Ha gyengebb is a zorges, de megis zorges, ami eleg egyeseknek…
    Szerintem az ilyen szabalyokat el kell feledni, es alkalmazkodni a tenyek valosagahoz. Peldaul nyakon csipni a harasztzorgetot…
    A demokratikus gondolkodas fojtogatoi tovabbra is az “atmentodott” generacio, es azok ideologiai ivadekai. Kiiktatasuk igen nehez feladat, talan csak az ido oldja meg. Masreszt – szereny meglatasom szerint – kisebbsegi sorsban veszelyes lehet a tul demokratikus hozzaallas, mert idonkent ez betegesen kompromisszumos magatartast eredmenyezhet, nagyobb hajlandosagot a meghajlasra (ami manapsag a hatalom es a kitomott zseb kedveert tortenik).
    Amugy erdekes otlet a szekely fegyveres ellenallo szervezet…

  105. Zirbi

    T. Lóránd barátom!

    Azt szeretem egyesekben (köztük benned is), hogy amikor már teljesen kimerült érvrendszeretek, akkor egyből azt próbáljátok feltételezni vitapartneretekről,hogy az pszichológushoz kellene látogasson, kórképeket (jól írtam-e Pista bácsi?) állítotok fel stb.
    Ez felettébb unalmas kijelentés, nem igazán foglalkozom vele,mert hülyeségekkel nem szoktam. Természetesen az még itt az érdekes,hogy a nagy kritikusaim,akiknek olyan jelentéktelen nevük van,hogy már el is feledtem, mindig “beszóltak”, hogy milyen a stílusom. Ilyenkor,amikor igazából a te stílusod az, ami valóban zavaró, mert személyemmel foglalkozol, és olyan jelzőkkel illetsz, amire nem szolgáltam rá Nagy Zsolttal ellentétben, ilyenkor bezzeg a sok nagypofájú kritikusom hallgat, mint szar a fűben, hogy esetleg a te stílusod hagy némi kívánnivalót maga után. De öcsém az a helyzet, hogy nyugodtan mondj amit akarsz, blogoljál csak románul neked az jobban megy amúgy is, én meg nyugodtan kritizálom tovább ezeket az “érdekképviselőket” Nagy Zsolttal az élen. Nyugodj békében!

  106. Vajda Szilard

    A turani atok avagy hogyan politizalunk mi …

    Szomoruan olvasom a hozzaszolasokat es ujra es ujra csak azt tapasztalom, mint mindig. Felszinesek vagyunk, kicsinyesek, egymast probaljuk lehurrogni es nem tudunk tiszta fejjel, objektiv modon ertekelni. No es persze a demokracia iskolajat is sokunknak ki kellene jarni meg, mert meg nehany tantargybol nincs meg az atmeno osztalyzat. Talan csak a retorika jegyunk kituno de nehol talan meg az is csak docog.

    Csak nehany tenyre szeretnek ravilagitani ami nekem, mint laikusnak is feltunt:

    1) Ketsegtelen, egy blog arra hivatott, hogy elmondjuk a velemenyunket es erre jogunk van es kell legyen egy demokraciaban, annak ellenere, hogy vitatnam a roman demokracia nemes voltat. A gond csak az, hogy nem leven szakemberek, ne mi dontsuk el, hogy mi helyes es mi nem. Ki artatlan es ki nem. Vannak erre szakavatott szemelyek es ok fogjak eldonteni N. Zs. artatlansagat vagy ellenkezoleg bunosseget.

    2) Ha egy miniszter, netan egy mar felfuggesztett miniszter azt allitja, hogy “Már nem hiszek az igazságszolgáltatásban”, akkor valami buzlik Romaniaban. Ekkora politikai baklovest csak tapasztalatlan ember kovethet el. Resze egy rendszernek, sot abban vezeto beosztast tolt(ott) be es nem hisz benne. Ekkor ez most mi? Nagyon inkonzistens allitas es erdekes kovetkezteteseket lehetne belole levonni, de hagyom a tisztelt Olvasot, hogy dontson.

    3) Nem akarom vitatni N. Zs. erdemeit vitatni, nem tisztem, de kulpolitikai szakertest ajanlani neki, hat nem tudom mit mondjak. Ketsegtelen, nem lehetetlen, de szerintem egy ilyen feladat olyan embernek dukalna aki tobb evet toltott kulfoldon, kulonbozo orszagokban, lehetoleg europai es eszak-amerikai orszagokrol beszelek elsosorban, ugyanis jelenleg Romania ebben erdekelt leginkabb. Ha rajtam mulna, en megvarnam a torvenykezes donteset es talan utana dontenek N. Zs. esetleges sorsarol no de persze en csak egy tegla vagyok a falban, melynek tetejen ott tronol a diszes RMDSZ es a melyen tisztelt vezetoi.

  107. Erőss Bulcsú

    Látom itt azért vannak jó vélemények is, bár én azt mondom, hogy senkinek a védelmére nem szorulok rá, úgyhogy Zirbit is arra kérem, hogy a topic-témájával foglalkozzonn inkább.
    Zirbi ecsém, a Lóri gyerek neked is beszólt vagy csak az én nevemben írtál!???

  108. leanyka

    Tlorand!
    Ajánlatod, a pszihológust illetően, félelmetes.
    Aki az átkos ban nem értett egyet a Párttal, és uram bocsá még hangot is adott ellenvéleményének, nos az pszihiátriai esetnek lett nyilvánítva. Mert ugye a hetvenes évekre szalonképtelen lett a börtön politikai okokból, hát a pszihiátria jó eszköz lett. Ideológiai rangra emelték az egyetemen is a tárgyat, az intézeteket titkosszolgálati emberek irányították , a szakorvosokat betőrték, megfélemlítették stb. Aki pedig kényelmetlen véleményt mert hangoztatni, az mehetett a pszihológushoz, vagy egyenesen a zárt osztályra. Ezek tények, főleg románul nagy irodalma van .
    Aztán volt kádercsere, mikor néhány elvtársról kiderült, hogy mindenhez ért, ezért multileteral dezvoltat, de inkább egyvalamit tudott az illető, csak a nyilvánosság számára maradt titok , MI IS AZ AMIT Ő TUD?

  109. leanyka

    azok a hetvenes, nyolcvanas évek!

  110. Erőss Bulcsú

    Nem hiszem, hogy mi akarnánk eldönteni (én biztosan nem) ,hogy ki az ártatlan és ki nem…Én ezt éppen az igazságszolgáltatásra bíztam volna, amikor itt mindenki azzal érvel, hogy az Romániában nem független az, kézi vezérlésű stb. Szerintem meg független, főleg, hogy a média rajta van az ügyön, nem hiszem, hogy mernének mellébeszélni és álbizonyítékok alapján ítéletet hozni, sokan tiltakoznak, hogy ez az RMDSZ elleni támadás, kijátszák a halálosan unalmas magyar kártyát (mert ez nemcsak a románoknak megy olykor, hanem nekünk, magyaroknak is).
    Abból, hogy N. Zs. azt nyilatkozza, hogy nem hisz az igazságszolgáltatásban abból nem vonnék le ilyen messzemenő következtetéseket, mint Vajda Szilárd. Ha miniszterből átkerült a vádlottak padjára az inkább a román demokrácia előrehaladott voltát jellemzi, azaz úgy tűnik, hogy a kezdeti elfogultságot szakmai és igazságos döntések veszik át, ami örvendetes dolog ebben a fiatal demokráciában.
    Tökéletesen igaz,hogy ilyen konstellációban külpolitikusnak felkérni felettébb furcsa, de hát Markó Béla 1993 óta nem most hoz olyan döntést, amit finoman szólva is aggályosnak tartok. Meg kellene várni az eljárás végét, és ha pozitívvégű lesz a játszma, akkor lehet majd Nagy Zsolt további sorsáról dönteni, bár véleményem szerintő egy bukott politikus mindenféleképpen, ha ártatlan, ha bűnös. Ha ártatlan azért, mert naív módon hagyta magát elsodorni egy kirakatperbe, ha meg bűnös,akkor nyilvánvalóan azért válik bukott politikussá.

  111. domi

    Arrol, hogy N. Zs. bukott politikus-e vagy nem, nem mernek vitaba szallni, mert valoszinuleg valoban az (habar meg korantsem ert veget a cirkusz), viszont, hogy naiv modon hagyta volna elsodorni magat, szerintem nem jo meglatas. Megpedig azert, mert ennek a viselkedesenek koszonhetoen most, a vegkifejlet fele kozeledve a kezeben van az asz, amivel a jatszma vegen mindent vihet. A viselkedese szerintem megfelelo volt egy, a romaniai feltetelek kozott artatlanul megvadold miniszternek (ti. hogy nem mondott le es nem ment bele a media-vadaskodasokba, mert igy olcson eljatszhatta volna a kartyait).
    Ha valoban ugy tesz, mint emlitette mar tobbszor, es felelossegre vonja a megvadloit (persze miutan magat tisztazza), akkor abbol egy igencsak zamatos ugy kerekedik. Alig varom. Akkor majd bebizonyithatja a roman igazsagszolgaltatas a fuggetlenseget…

  112. Erőss Bulcsú

    Biztosan be is fogja szerintem bizonyítani az igazságszolgáltatás a függetlenségét. Ha ártatlan,akkor vissza is kell támadnia,hogy bizonyítsa igazát a széles közvélemény előtt,mert az esetleges felmentés híre nem jut el mindenkihez. Érdekes lesz az biztos, de az már egy ember személyes harca lesz a vélt vagy valós igazáért, a közösség érdekei azonban előbbre valók. Az életnek mennie kell tovább és az erdélyi magyarságnak nem kell várjon Nagy Zsolt felmentésére vagy elítélésére.

  113. Nagy István

    (jól írtam-e Pista bácsi?)

    Ha járdán sétáló, unott pszihiáter lennék, akkor a járókelőkön bizonyára keresném e mondatnak megfelelő kórt. De mert nem vagyo az, elnézést kérek az erre járó szakiktól.

  114. domi

    Nahat, ez egy kicsit valoban sok, na, barmilyen szemszogbol is nezzuk. Legyen mar vege az ilyen mocskolodasnak, emberek. Hadd mondjunk velemenyt a politikarol, ne egymasrol… En mar megtanultam, rajtatok a sor. :)

  115. rendész

    Úgy látom itt a székely virtus kezd tetőfokára hágni, elolvastam Bulcsú és Nagy István szóváltásának előzményeit, én azt mondom, ha valaki heves vérmérsékletű (azért székely), attól még nem kell egyből pszichiáterért kiáltani. Szerintem.
    Ami pedig ezt a jelentéktelen minisztert illeti, a népi megfigyelés szerint aki sokat keveri a szart, azt berántja a kanál és maga is szaros lesz!!!
    Remélem nem kell pszichiáteremet felkeresnem Nagy István uram…Hm???

  116. ízig-vérig székely lány

    Nem tudom urak, de most látom, hogy itt olyanokat szidnak, akik azért nem éppen mai gyerekek. Én ismerem a Bulcsút, hiszen ő sepsiszentgyörgyi, sőt iskolatársam is volt. Visszaemlékszem, hogy akkor is kemény jellem volt, amikor azért nem volt olyan egyszerű. Egyszer román órán a tanárnő kérdezte, hogy ki nem olvasta el Rebreanu “Akasztottak erdeje” c. könyvét? Bulcsú felállt és azt mondta, hogy ő nem olvasta és nem is fogja mert az egy nyíltan soviniszta és magyarellenes regény. Az ügy az igazgatóhoz került és Bulcsút három naptra kicsapták az iskolából.
    Ezt csak azért mondtam el, remélem Bulcsú nem fogsz rám haragudni ezért, hogy bizonyítsam, nem szorul semmilyen kezelésre és soha nem is szorult, hallomás alapján tudom, hogy Magyarországon is megállta a helyét. Úgyhogy kedves Nagy István és azok,akik ismeretlenül véleményt alkottak róla, nekem elhihetik, hogy nagyot tévedtek!

  117. Erőss Bulcsú

    Ki vagy székely lány? Írjál mailt,ha nem akarod felfedni magad!
    Nem kell engem védeni, de dominak van (most az egyszer:) igaza, a politikával foglalkozzunk ne egymással. Tényleg kicsaptak annak idején, emlékszem. Mondjuk itt Magyarosrszágon is elcsattintottam egy-két (kizárólag) nevelő célzatú pofont, ha valaki “lerománozott” vagy olyat kérdezett, hogy “otthon hogyan beszéltek” vagy “milyen nyelven írod a szüleidnek a levelet?”Ezt most is bármikor megtenném egyébként…

  118. Erőss Bulcsú

    Nos, végigböngészve a román nyelvű sajtót (kedvencem az “Adevarul”-ból emigrált Cristian Tudor Popescu “Gandul” c. lapja) azt lehet mondani, hogy Markóék úgy látszik vettek egy kisebb fordulatot, és kezdenek Tőkés Lászlóról is emberként megemlékezni, holott tavaly mikor Tusványososn láttam beszélgetésüket, akkor még távol álltak az álláspontok egymáshoz, ahogy mondani szokták. Azonban azt nem hiszem, hogy Nagy Zsolt lekerül a lista első helyéről, ami az európa-parlamenti választásokat illeti. Persze,nézőpont kérdése, hogyan nézzük Nagy jelölését és szerepeltetését ilyen előkelő helyen: lehet, hogy meg akarnak tőle szabadulni, és kiküldik Brüsszelbe, (akárcsak Kovács Lászlót a maszoposok 2004-ben), hogy aztán ott a totális feledésbe merüljön vagy esetleg nevetség tárgyává váljon, vagy leveszik a listáról és szerepet szánnak neki Erdélyben. Persze ehhez még Tőkéséknek is lesz szavuk, annál is inkább, mert a püspök testvére bejelentette, hogy nem örülne, ha Tőkés kibékülne azokkal, akik éveken keresztül mocskolták személyét. Ez teljesen normális. Ja, és az RMDSZ-hez hasonlóan majdnem megfeledkeztem a szavazókról, akik lehet, hogy inkább Tőkést támogatnák a teljesen ismeretlen Nagy Zsolt és Winkler Iuliu ellenében.
    Ezért nem meglepő Markó közeledése Tőkéshez. A politikában soha nincsen soha!

  119. malacka

    Kedves Zirbi és Bulcsú,

    Off topic:

    Legutóbbi hozzászólásaitokból (stílus, tartalom stb.) én csak arra tudok következtetni, hogy egy és ugyanaz a személy vagytok. Ezért különösen röhejesnek tartom, ahogy Bulcsú névről befut a kérdés Zirbinek, hogy “Zirbi ecsém, a Lóri gyerek neked is beszólt vagy csak az én nevemben írtál!??? “. Főleg miután olyan nagyon kardoskodott Bulcsú a saját néven való irdogálás mellett.

    És mindkettőtöknek: nyugodtan kezdhettek szitokáradatba nemi preferenciáimról, anyámról és többszörös személyiségemről vagy bármely más, általatok megfelelőnek tartott aspektusról. Nem fog különösebben érdekelni.

    Ha meg a politikában nincsen soha, akkor Tőkés ugyanolyan lazán kibékülhet Markóval.

  120. Nagy István

    Szerintem EB óvodába sosem járt, csak a nyakába akasztott kulcsán függött.
    Lelke rajta.

  121. leanyka

    valóban jó kérdés közvéleménykutatásra, nem az hogy hogyan kéne szerintetek, hanem: Kibékül e Tőkés Markóval, miután meg lett környékezve?

  122. Fairplayguy

    Te Erőss Búlcsu!

    Csak két szó Neked: sok a szöveg, kevés a tett…

    A Fiú.

  123. Nagy István

    Ez a történek nem Tőkés kibékülése Markóval vagy annak fordítottja.

    Mindkető oldalán ugyanis politikában és szellemiekben is edzett, nem egyszer hiúságukban sértett emberek sokasága tartózkodik.

    30-án lesz Marosvásárhelyen egy Tőkésnek “irányt mutató” nagygyűlés, ott valamennyit tisztulhat a kép.

    Szerintem az eremdéesz Tőkéshez nem közelített az utóbbi két hónapban fikarcnyit sem, mert fővezérei nem is akarják. Nekik a szavazatok, a mandátumok kellenek. Mert nekik azok “ősi jusson” járnak. Meg különben is ők már tudnak a porcelánboltban, a Lipscani-on közlekedni.

    A Tőkés körüliek egy része érzősejtjeivel sejti annak a vágásnak a fájdalmát, amely képviselet nélkül hagyná a romániai magyarságot azokban a testületekben és intézményekben, amelyekben a magyarság egyéni és közösségi létét befojásoló döntések születnek. Ők készek a kompromisszumokra is. De ott vannak azok is, akik az apró sérelmieket sem képesek feledni.

    Szerintem az EU-s jelenlét miatt Markónak most nem békülnie kell, hanem nemes gesztussal föl kellene ajánlja a listavezetői helyet. Ez lenne a helyzethez illő politikusi nagylépés.

    Ha ezért falhoz állítaná a környezete, akkor kiderülne, hogy mire képes a saját portáján. Saját csatájuk közben kihirdethetné az 1994-ben fiókba tett egyéni körzetes és platformlistás, vegyes, romániai magyar belső választásokat. Azzal elhallgattatna minden kompromisszumképtelen Tőkés-pártit is.

    Így fölállhatna az amúgy is szeptember 30-ra véglegesítendő új SZKT.
    Majd jöhetne a romániai magyar belpolitika letisztulása.

    Ellenkező esetben a szürke és a barna bárányok itt lévő része szertemegy az erdélyi völgyek sokaságába és elterül a sík rónaság gazrengetegében.

    (L)eanykanak csak annyit, hogy Tőkés túl van vezetői tinédzser korán, ezért aligha hatja meg az, amit megkörnyékezésnek nevez.

  124. Nagy Zsolt

    Kedves hozzászólók!

    Amint azt már többször jeleztem, nem fogadom el blogomon a személyeskedést is meghaladó szitkozódásokat. Ezért két hozzászólást töröltem.
    Kérem, blogom látogatóit és hozzászólóit, hogy tisztelettel viseltessenek egymás véleménye és személye iránt.

  125. Erőss Bulcsú

    Nem sűrűn fordul elő, hogy egyetértek Nagy Zsolttal, de most legutóbbi hozzászólásával teljes mértékben. Annyit teszek hozzá Zsolt, hogy nem én kezdtem ezt a személyeskedést,csak reagáltam rá és védtem magam, mint te is a nyilvánvalóan aljas román rágalmakkal szemben.
    Úgyhogy most malacka és Nagy István “urak” kérdéseivel nem foglalkozom behatóan. Ez a minősítgetés, miszerint óvodába sem jártam volna meg ilyenek, hogy én vagyok zirbi nevű látogató is és magam helyett írogatok saját védelmemben, ezek olyan szintű rágalmak, hogy nem is foglalkozom velük. Lehet,hogy nem is én vagyok Erőss Bulcsú, hanem csak a nevében írok malacka, nemde? Itt minden előfordulhat!Hiszen Románia (hasonlóan Magyarországhoz) egy következmények nélküli ország…sokatok szerint.

    Fairplay barátomtól kérdezem, miért hiszi azt, hogy “sok a szöveg, kevés a tett”? Mit tegyek, váltsam le helyettetek a sok hazug,dilettáns bandát?Nem öcsém, ezt nektek kell megtennetek,vagy ha nem teszitek meg,akkor meg ne mondjátok, hogy sok a szöveg!Remélem eléggé ‘píszí’ voltam.

    A politikában valóban nincs soha, Tőkés is kibékülhet Markóval való igaz, de azért valószínűtlen (vagy ha kibékül, olyan jogosítványokat fog kérni, hogy Markó teljesen súlytalanná válik a szövetségen belül, mint amilyen egykor volt maga Tőkés a tiszteletbeli elnöki címmel) mert kettejük között van egy nagy különbség öreg barátom, malacka. És tudod mi?
    Az, hogy Tőkés gerinces, Markó pedig gerinctelen, de a javából!

  126. románverő

    Gondoltam bénézek ide es, hogy üsmerkedjek a legénységgel! Az a helyzet barátaim, hogy Markó megbánta, hogy megbüntették az államfőt. Ezt tegnap mondta egy konferincán. Biztosan bélátta a kis kopac, hogy nagyot vesztett népszerűségéből az udemeráj, főleg úgy, hogy a szavazók tojtak nagy ívbe a főnökség utasításaira. Nagy Zsolt pedig ártatlan mint a ma született bárányka, nem tudom mit kell ezen vitatkozni annyit. Vót olyan miniszter, de akár politician Romániába,akit az utóbbi 18 évben elítéltek még akkor is, ha eljárást inditottak ellene. Nem. No akkor A Nagy Zsolt fanok legyenek nyugodtak, mert most sem lészen másképpen.

  127. rendész

    Románverő igazad van, Nagy Zsoltnak semi baja nem lesz az tutti biztos.
    Úgyhogy elég legyen a veszekedésből, ne veszekedjetek többet csak csendben verekedjetek…:)Nekem az tetszik a legjobban,hogy Puskás Bálint bácsi, aki eddig senator-UDMR volt de Covasna alkotmánybíró akar lenni úgy, hogy semmiféle polgári vagy büntetőjogi gyakorlattal nem rendelkezik, nem dolgozott az igazságügyben életében sem.
    Na Bulcsú mit szólsz ehhez, hiszen te azt mondottad, hogy az igazságszolgáltatás független és szakszerű Romániában, de hogyan fiam, ha még a bíróknaak képesítésük sincsen megfelelő?

  128. domi

    Most mar ertem kuldetesedet, Erőss Bulcsú: megmutatod a helyes iranyt afele, amit mi, itteniek tennunk kell. Merthogy mostmar vilagosan kinyilatkoztad, hogy neked nincs szandekodban (de lehetoseged se ra, hogy) tegyel is valamit.
    Szerintem inkabb gyere haza, allj be politikusnak, mi megszavazunk, s akkor lenne ertelme a sok bosz kirohanasnak; legalabb lenne VC Tudorkanak meg a funarjanak ellenszere. Es hatha meg tanulna toled egyet-mast nehany lagymatag erdekkepviselonk…
    Kerlek, ne keresd az elet hozzaszolasomban, ugyanis boknak szantam.

  129. Zirbi

    Kedves malacka!
    Nem gondoltam, hogy ennyire hasonlít személyiségem vagy a stílusom egy férfiéra. Még nem szőrösödöm hála istennek!
    Amúgy össze-vissza is baby. Egyszer Bulcsú és Zirbi ugyanaz a személy, második bekezdésben pedig többesszámban írsz. Hogy van ez,összezavarodtál?
    És ha valaki Orbán Viktor néven ír ide, akkor szerinted ő maga lehet? Nem hiszem, hogy érdekli egy szerencsétlen erdélyi volt magyar miniszter ámokfutása,aki a közösségért ráadásul semmit sem tett.
    Véletlenül nem te vagy Nagy Zsolt????????? Itt minden megtörténhet, akár a mesékben.

  130. Erőss Bulcsú

    Nézd domi én már évek óta nem szavazok Romániában. Azért nem, mert otthon nem valódi választás van, hanem szavazógépek vagyunk Frundának, és a többi okosnak négyévente, közben meg le se ejtenek. Ha választás lenne az RMDSZ és egy másik magyar szervezet (párt) között szívesen utaznék bárhová, hogy választhassak. Mikor a referendum volt nemrég, bizony nem tagadom, Basescura szavaztam és támogatom, hogy a korrupciót felszámolja. Akár annak az árán is,hogy magyar fejek hullanak le. Számomra nincs román vagy magyar tolvaj, csak tolvaj van. Nincs román vagy magyar hazug ember, csak hazug van. Amit lehet megteszek itt is, akit lehet segítek itt is, ott is. Nincs kedvem felsorolni, hogy milyen adakozásokat szerveztem Székelyudvarhelyre 2005 augusztusában az árvíz idején. És a közösségépítő tevékenységet folytatom itt is, sokkal sikeresebben mintha otthon tenném, mert míg itt van rá igény és érdeklődés, addig otthon az ilyen jóindulatúak, mint malacka, Nagy István és te kedves barátom, azt hoznák ki belőle, hogy meg akarok gazdagodni a kisebbség nyomorából vagy ahogy éppen te írtad, politikus akarok lenni. Úgyhogy nagyon téves felfogás barátom, hogy csak az tehet az erdélyi magyarságért, aki otthon marad. Az is tehet, de nemcsak az. És bármennyire is nem akarjátok öreg harcos, én továbbra is itt maradok, írni fogok “csakazértis”, úgyhogy efelől nyugodt lehetsz.

    Valaki itt írta Puskás Bálintot, akit én magam is jól ismerek és (le)becsülök már évek óta. Olyan szinten tudatlan a pasas, hogy már én szégyellem magam sokszor. És az a legszebb, amikor a sepsiszentgyörgyi központi templomban mise közben szedi a pénzt, mint valami irgalmas szamaritánus, aztán arról olvasni mindenhol, hogy politikusi karrierje alatt megsokszorozta addig sem szerény vagyonát. Az, hogy alkotmánybíró akar lenni, az egy dolog, a végzettséggel még nem is lenne baj ha nem is jogász, ha lenne tudományos fokozata vagy valami maradandót alkotott volna (a saját meggazdagodásán kívül) a tudományos életben, hiszen Magyarországon Bihari Mihály sem jogi végzettséggel rendelkezik, és mégis az AB elnöke. Innen is látszik egyébként,hogy az RMDSZ felső vezetői egymás között osztogatják a lapokat, senki nem marad tisztség nélkül, úgyhogy a biznisz halad előre, ti meg barátom továbbra is be lesztek csapva rendesen. De javíts ki, ha nem jól mondom…

  131. domi

    Szerintem hogyha az RMDSZ es egy masik magyar part kozott kellene valasztani, akkor te nyugodtan maradhatnal ott, ahol vagy, mert egesz biztosan a szavazatod nelkul is elsopro sikerrel leszavaznank az RMDSZ-t. Szerintem mar sokan varjak az uj alternativa megjeleneset a politikai porondon, mert unalmasnak, de ugyanakkor megalazonak erzi az ember azt, hogy “szavazogepkent”, johiszemuen mindig rauti pecsetjet az egyetlen remenysugarra, es nem kap mast, mint fennhejazo vezetest, es karara meghozott onkenyes donteseket.
    Egyebkent en hiszek az emberekben (altalaban), valoszinuleg nem ragalmaznalak meg a gyujtesi osszegek elsajatitasaval.
    Ja, es elismeresem a tevekenysegeiddel kapcsolatban, valoban produktivabb vagy, mint sokan itt kozulunk. Csak igy tovabb. Csak nehogy valamifele szekely fegyveres ellenallasi csoportot kezzel finanszirozni, mert konnyen semmive teheted vele az RMDSZ altal annyi even at kiharcolt harminc ezustpenzt.

  132. Erőss Bulcsú

    Látod domi, még egy “platformon” (divatos szó ez manapság) is vagyunk bre…
    Nem olyan a helyzet, hogy az ellenállási és fegyveres csoportoknak kedvezne. Amúgy sem szeretem az erőszakot, csak egy baszk barátomat idéztem. A székely virtus kemény de nem annyira, hogy ilyesmibe kezdene. A shqipetarok is jobbak nálunk e tekintetben, hiszen Kosovó lassacskán amerikai hátszéllel független lesz. Mi pedig egy területi autonómiát sem mutaattunk fel 18 év alatt. Ez azért kissé zavaró, nem? És akárhogyan nézzük, ebben az RMDSZ a hibás barátom…

  133. Lukacs

    Kedves Mindenki!

    Habar rendre elolvasom kulonbozo ujsagok, hirportalok, web oldalak forumaira bekuldott hozzaszolasokat, bevallom, eloszor elek a lehetosegel, hogy hozzaszoljak a felvetett temakhoz. Vagyis hat megsem a temakrol fogom megosztani az eszrevetelemet ebben az esetben, hanem a stilussal kapcsolatban lenne nehany megjegyzesem.
    Tiszteletben tartva a velemenyszabadsag intezmenyet, megutkozve olvasom egyes honfitaraunk, tobb diplomas emberhez melto “szabatos” megfogalmazasat. Es ez elszomorit.
    Ti. Bulcsu ur es a hozza hasonlo stilusban megnyilvanulo hozzaszolok tenylegesen lekepezik a becalizalt roman tarsadalom ertekorokseget, amivel a mi kozossegunk remeltuk megsem azonosul. De megis.
    Sajnos, ezeknek a szemelyeknek az az ERTEK, ha minel ocsmanyabbul es minel kozonsegesebb formaban, egymast tulszarnyalva probaljak a nagykozonseg fele vetiteni, sajat, sok esetben az evek soran frusztraciokbol felhalmazott kisebbrendusegi komplexusaikat.
    Sajnos, ilyen vilagban elunk.
    Sajnos, ragalmazhatnak embereket ujsagban, televizios musorokban, internetes forumokon ugy hogy, a tobbseg nem hatarolodik el az ilyesfajata, mocskos-szájú kocsisokat is megszegyenito magatartastol.
    Szegyenletes, hogy sajat magat tobb diplomasnak(?!) tarto egyenek ilyen szinten tudjak majmolni Gigi Becali beszedeit. De hat miert is lennek ok masmilyenek, mint a mentoruk? Ugy-e ok is a „felhaborodott” nep szulottjei? Es hat oket se azert szeretjuk, mert ertelmesen tudnak hozzaszolni valamihez, hanem ki akarjuk nevetni, akarunk egy jot szorakozni az esetlen, groteszk, logikatlan kijelenteseiken. Igen, ki akarjuk nevetni! Ezeket az embereket ki kell nevetni, pedig sokszor sirnunk kellene, ha arra gondolunk, hogy akar ilyen tobb diplomas emberek kezebe is kerulhetnek majd a gyerekeink.

  134. Lukacs

    Kedves Bulcsu!
    Nev szerint, hozzad szolok. Tudjuk, hogy ki fia borja vagy. Ismerjuk a kepssegeidet Tudjuk, hogy milyen iskolat, hol, mikor es hogyan vegeztel. Hallottunk a bences afferrol, a mikos evekrol, a szombathelyi foiskolaban megtortent eseteidrol. Mint volt mikos evfolyamtarsad mondom, hagyjad ezeket az alokoskodasokat. Sokan ismerunk teged diakeveidbol es hiaba az a temerdek diploma, hiaba ez a rengeteg kepzes, megmaradtal annak, ami akkor is voltal. Akkor is tudtad, hogy hogyan minositettek az osztalytarasaid, mikor hozzank csapodtal egy sikeres gyori felveteli utan (mert hat ugy-e gimnaziumi oktatas sem volt magyar nyelven akkoriban Erdelyben), tudtad, hogy hogyan velekedtek tanaraid rolad. Hagyjad a suket dumat!
    Ha van mondanivalod mondjad, e ne gyere ilyen egetrengeto kijelentesekkel, mert hiaba ez a diszes forma (amit en teljes szivembol megvetek), a tartalom ugyanolyan ures, mint te magad

  135. Erőss Bulcsú

    Lukács barátom!

    Én soha semmit nem titkoltam el öreg harcos, a bencés éveket sem, és a mikósokat sem. A szombathelyieket sem, mint ahogyan a mostaniakat sem. Nem hiszem, hogy alakoskodnék azt inkább te teszed barátom, amikor rébuszokban fogalmazol, és nem írod le, hogy mik a konkrétumok amiket szerinted én például a “főiskolán megtörtént” esetekről elhallgatok??? Volt ott sok jó eset barátom, szívesen emlékszem vissza azokra az évekre. Milyen eget rengető kijelentésekre gondolsz? Semmi olyat nem tettem,csupán véleményemet írtamle öreg, semmi egyebet!
    A személyeskedést, mely összességében jellemzi hozzászólásodat, tisztelettel visszautasítom. És én kérlek arra, hogy inkább te gyere észérvekkel elő itt, és ne a múltat emlegesd fel (amiben egyébként semmi sötét folt nincs) ellentétben másokéval!
    Értve vagyok, Lukács?

  136. Erőss Bulcsú

    És még annyit Lukács barátom, hogy a “díszes forma” , az azért zavar téged öreg harcos,mert te megmaradtál ugyanolyan szinten, mint amikor a gimiben voltál, egyértelmű, hogy ideges vagy,ha más sikerét hallod,látod. Pedig én nem is beszéltem itt ilyenekről, hátha még beszéltem volna. De, hogy lásd milyen nagylelkű vagyok, júliusban hazautazom Sepsire, felajánlom a személyes találkozót (nem kell félned, nem doblak bele az Oltba), ahol kifejtheted véleményedet…
    Úgyhogy, ha addig nem lenne bátorságod felfedni magad, írj egy mailt aztán leegyeztetjük a találkozót. Biztosan nem emlékszem elsőre rád,mert jelentéktelen emberekre nem szoktam emlékezni!

  137. Lukacs

    A bences eveket nehez is lenne letagadni, mivelhogy ha jol emlekszel oreg harcos, csak egy volt, ugye?
    Milyen idegesen reagaljuk le, ha valaki a szemelyes kepessegeinket helyezi gorcso ala. Milyen rangatozva kapaszkodunk mindenfajta eszervekhez, amelyek persze koszono viszonyban sincsenek a valosaggal, ha blog mediaszereplokent hozzankszolnak.
    Keves voltal, keves vagy es egyre kevesebb leszel Bulcsu!
    De azert oszd meg velunk Bulcsu a problemaidad! Beszelj magadrol, beszelj a gyermekkorodrol!
    Mi meghagatunk, mert legalabb addig se mocskoskodsz. De nyugodtan ra is cafolhatsz.

  138. Lukacs

    Amit irtam, csak azert irtam, hogy lathassa a mi kis kozossegunk, hogy milyen fabol faragtak teged. Teljesen igazad van amikor felszolitasz, hogy “ne a múltat emlegesd fel (amiben egyébként semmi sötét folt nincs)”. Miert is tennem? Te sem tetted senki eseteben es a tovabbiakban veled kapcsolatban ezen a kis kiteron kivul nem is erdemes. Nem is teszem, mert ilyen magadfajta szajhosokkel foglalkozni folosleges.
    Remelem megtalalod a helyed.

  139. Erőss Bulcsú

    :) Ez tetszik, amikor ködösítesz öreg harcos.Nem vagyok ideges, csak unom, amikor személyeskednek, főleg úgy, hogy nincs teljes igazságtartalma. Miért írsz többes számban? Én nem rángatózom, állok elébe mindennek, mert nincs takargatnivalóm (ezt örök barátomtól:) Nagy Zsolttól copyrightoltam), a képességeim engem igazolnak, míg téged csak a személyes sérelmeid, mert többet értem el az életben min te. És még nincs vége öreg barátom,még nincs vége::))….Itt a blogon,mivelhogy nem én vagyok az ötletgazda ,nem hiszem, hogy magamról kellene mesélnem, úgyhogy ne vedd takargatásnak, ha nem írok ezekről a dolgokról.
    Nyugodtan írogass, nem zavar, látom álneved mögé burkolózva szeretsz kifele szurkálni, de ne aggódj, az IP címed alapján be leszel azonosítva, és akkor majd kiváncsi vagyok, mekkorát fogsz nézni. Az nevet aki utoljára nevet…És az én leszek Lukács barátom. Várom a következő beszólásod!…

  140. ízig-vérig székely lány

    Lukács! Jó fej vagy, de Bulcsúnak van igaza. Ez aljas dolog a múltban vájkálni, bár ahogy B.is írja, nincs is miben. Bencéseknél egy év? Igen,ezt tudom, hogy egy évig volt ott… De azt te tudod-e kis bogaram,hogy miért tették ki?Ha már olyan jól informált vagy,akkor lécci ezt is oszd meg velem, ha nem mással…én tudom,és nem a Bulcsútól,úgyhogy kíváncsian várom az infókat. Egyébként én tudom ki vagy,és el is árulom a Bulcsúnak, de nem itt, hanem majd az e-mailjén. Nem is vagyb olyan messze tőlem,mint ahogy te azt hiszed Lukácska. Ahogy a románok mondják: ‘om trai si ‘om vedea ki a lezserebb kettőtök közül. Számomra nem kérdés…

  141. malacka

    Kedves Bulcsú,

    “unom, amikor személyeskednek, főleg úgy, hogy nincs teljes igazságtartalma” írod. Olvasgatva eddigi bejegyzéseidet, ezek szerint saját magadat is nagyon unhatod. Elvégre te itt mást sem csinálsz, mint számodra többségében ismeretlen vagy beazonosítatlan emberekről nem teljes (ill. legtöbbször szerintem nulla) igazságtartalmú dolgokat állítasz, fröcskölsz, fenyegetsz stb.

  142. Lukacs

    Beteg es sajnalni valo vagy!

    En csak ennyit akartam megmutani a tobbieknek, persze csak azon keveseknek, akik eddig nem vettek eszre.

    Az elobb is mondtam:
    Remelem megtalalod a helyed.

    Reszemrol folytatas nincs.

  143. Erőss Bulcsú

    Malacka nem unom magam, inkább téged, mert én akit eddig kritizáltam azokról mind bebizonyosodott, hogy jogosak. Az más kérdés, hogy te nem olvastad ezekeet el. Ami pedig engem illet, nem hazugság amit Lukács barátom állít, hanem részigazság. Nagy különbség kedves barátom, nagyon nagy…

  144. Erőss Bulcsú

    Lukács barátom én már megtaláltam, inkább ezen a tére nálad mutatkozik némi tétovaság, hezitálás, kapkodás. Nem mutattál meg semmit senkinek, leírtál olyan dolgokat, melyeket soha nem is tagadtam meg, csak mivelhogy a blog nem rólam szól, nem is említettem meg ehelyütt,mert senkire nem tartozik, ugyanis nem vagyok közszereplő. Tudodén a templomban nem sörörzök és a kocsmában nem imádkozom. Mindennek megvan a helye és ideje! De ettől még megkereslek ne izgulj…

  145. Erőss Bulcsú

    Lukács, Nagy István, malacka, disznócska, domi és mindazoknak akik szerettek:

    Ha kérhetem egyszerre szidjatok, mert akkor egy bejegyzéssel tudlak helyretenni mindannyiotokat. Ezzel nagyon sok időt megspórolnátok nekem!

    Köszönettel:

    E. B.

  146. rendész

    Engem nem is említsz te semmirekellő:) Menj “pszihiáterhez” ahogy Stefan bá’ mondaná:) Mocskos Gigi Becali tanítvány:) Örülnél azért,ha annyi zséd lenne mint az öreg Becalinak, mi?:) Ne vedd komolyan, én csak utánzom a sok okostojáskát. Ezek csak akkor ugatnak, ha falkában vannak, ha egyenként ki kellene állniuk ellened a szar karcolná a gatyájukat!Ilyen az erdélyiek nagy része: szájhős, mindenkit leugat! Nem összetartó, tanulhatnánk az oláhoktól!

  147. ízig-vérig székely lány

    Bulcsú! Ha ezt kibírod, akkor akár még miniszter is lehetsz! A sajátaidnál jobban a romá(no)k sem fognak szidni…E-meilen küldöm a Lukács adatait. Majd nézd meg, a virgilio.it-re küldöm.

  148. Fairplayguy

    Szomorú az ahogy rendész fogalmaz, még szomorúbb h igaza is van amikor azt állítja h összefogást kéne tanuljunk a románságtól.
    A falka dolgot ezennel visszautasítom!

    Ami pedig a szélsőségeket illeti Bulcsú a baszk példa számomra egyenesen visszataszító!

  149. Erőss Bulcsú

    Én sem szorgalmazom a baszk példát, mert mások Bilbaoban a társadalmi viszonyok és úgy általában minden, mint mondjuk Marosvásárhelyen. Az erőszakot meg elítélem én is. Csak említettem, mit mondott egy baszk barátom évekkel ezelőtt. A shqipetarok is a maguk UÇK -jukkal (Ushtria Çlirimtare e Kosovës) próbálkoznak több-kevesebb sikerrel, de náluk sokkal nagyob a nemzeti öntudat annak ellenére is, hogy ott is volt 45 év kommunizmus…Úgyhogy a székelyek esetében semmiféleképpen nem javalt az ilyen ellenállási forma, nálunk inkább az alkotmányos lehetőségek eszköztárát kellene kimeríteni. Ha olyan lenne az RMDSZ, mint amilyen nem…

  150. Erőss Bulcsú

    Székely lányka! Ne zavartasd magad, nem akarnék semmi pénzért miniszter lenni az RMDSZ színeiben. És a “kiképzést” jól bírom, sőt,abban reménykedem,hogy Lukács barátom még szerez pár olyan lányt, akik velem jártak, és visszaemlékeznek, hogy milyen szar is voltam az ágyban anno (is:), és még sok mindenre fény fog derülni! Alig várom!
    De nyugi, lepereg rólam, mint az esővíz!

  151. Tünde

    No no! Hol az a sok személyiség védelmező mint pl.: malacka, Nagy Estván bátyám, domi, stb., akik a vélt rossz stílus és a vélt sok személyeskedés miatt kritizálták Erőss Bulcsút. Hahó hol vagytok? Reagálni kéne, szóvivőt kellene megválasztani,mint ahogy a nagyok csinálják. Nem gondoljátok hogy kettős mérce van, Lukácsnak lehet Erőss Bulcsúnak nem? Ennyit nektek.
    Lukikám ördögöd van,én is szentgyörgyi vagyok. Üdv a fedélzeten! Ajánlom kapcsold be a bíztonsági övedet. Honnan irogatsz? A szerény, de viszonylag kultúrált Lenin negyedből, vagy még az ennél “remekebb helyzetben lévő” Csíki negyedből, vagy netalán tán a “Tolvaj”negyedből, de nem hiszem, mert ott nem mindenki bloggol, hanem a pénzt keresi.
    Na kezdjük a személyeskedést!
    Kedvező helyzetben vagyok, mert nem voltam évfolyamtársad, de még nem is egy iskolában nevelkedtünk. Igaz nem messze volt az én iskolám is, és a Mikó előtt mentem haza, várva az 1-es buszt, de az nem ugyanaz. Igazából az általad kritizált és szóban forgott alanyt nem ismerem, valószínű idősebb nálam.
    Na de nem ez a írásom lépfenéje.
    Olvasgatásaimból az derült ki, hogy Erőss Bulcsú a középiskolai tanulmányait kezdte Magyarországon a bencéseknél, vagyis 14 éves lehetett akkoriban. Nos te mint notórius csecsszopó ebben a kórban ( a fiúk amúgy is később érnek biológiailag), anyukádat napi kétszer még megfejted, ezzel is alátámasztva a pszichológia ama tézisét, mely szerint a fiúk infantilisan vonzódnak az anyamellhez, és szükséged volt a napi ismételt anyai szeretet visszaigazolására, addig Erőss Bulcsú egyedül kellett megküzdjön az anyamell hiányával, mert éppen 930 km-re volt tőle. Persze valószínüleg ezt ő választotta. De legalább választott, te mint (elme)beteg kenguru ott lapultál minden este édes jó anyád meleg erszényében. Nekem jobban bejönnek azok a hapsik, akik bevállalósabbak, még ha a sors nem is úgy rendeli el életüket,ahogy elképzelték.
    Most jut eszembe! Szerintem már látásból ismerhetlek. Nem te vagy,aki bepisilt az oviban a délutáni alvás közben. Rád ismertem. Tudnék én is mesélni rólad, de nem ide tartozik.
    Amúgy a kilencvenes évek elején még gyerekcipőben sem járt az erdélyi magyar felekezeti oktatás. Gondolom ez volt az oka, hogy eljött onnan Erőss Bulcsú.
    Lukikám, hogy esik a személyeskedés? Tudok ennél cifrábbakat is írni,mert ráérek.

    Ui.:Ha ilyen sok mindent tudsz róla,megadnád a mobilszámát, épp szingli vagyok, hátha összejönne valami!!!!!

  152. Erőss Bulcsú

    Lesasoltam Zsoltika román verzióját, a zsoltnagy.ro oldalon, ahol erre a bejegyzésére amiről mi itt (nem) beszélünk már nagyon rég óta (egyes megszállottak miatt, akik inkább velem foglalkoznak), no, szóval ott, írd és mondd 22 hozzászólás érkezett a június 18-ai “pentru claritate, cu calm” c. bejegyzésre, ma (vagyis 27-én este 19,29 óráig) ebből egyikat (vad)malacka írta,másikat ami kis Zsoltikánk jegyezte be. Úgyhogy TLóránd barátom, aki annyira dícsérted, hogy milyen jó ott a hangulat, hát persze, hogy csend van, hiszen alig vagytok ott…Az ilyen blog a jó az RMDSZ-es Nagynak,ahol senki nem kritizálja, csak bíztatja, hogy “you can do it” Zsolti, “really?”

    Tünde! Annyit röhögtem beírásodon,hogy szerintem a Fábry-show kutyafüle ahhoz képest, amit itt leszerkesztettél. Komolyan mondom, eszméletlen székely góbé vagy!:)Sajni foglalt vagyok, úgyhogy “nincsen számodra hely”:) Meg ez a szerencsétlen Lukács gyermek amúgysem tudja a mobilomat, de nem is kell tudnia. Nem lényeg!

  153. rendész

    Bulcsú barátom, te lassan népszerűbb vagy (ha utálnak,ha szeretnek),mint maga a bloggazda. Persze ne bízd el nagyon magad,mert Nagy Zsoltnál ismertebb lenni ma Erdélyben nem nehéz feladat. Ugyanis ő ismeretlen “katona”:)

  154. ízig-vérig székely lány

    Bírom a stílusod,remélem nem baj,ha ezt a szót használom,mert írtad előbb,hogy utálod ezt a szót,nem? Ennyi paranoiást amennyi itt van,nem sokszor talál az ember!Hogy mi verte ki a biztosítékot náluk fogalmam nincs,de ezt a Lukácsot nagyon megszivathattad valamikor és most próbálta eléggé halvány (vagy inkább szánalmas) módon visszaadni neked…Lehet, hogy csajügy, akkor szoktak a fiúk ilyen sketségeket írni másról nyilvánosan???…Mondjuk Tünde jól megírta a sok érdekvédő nem nagyon emelte Lukács ellen fel a szavát, amikor személyeskedett (“beteg és sajnálnivaló vagy” stb. és a stílusa is kívánnivalót hagyott maga után….Ilyenek ők, amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek (bár itt ők az ökrök, már megbocsáss)…
    És figyelted a Lukács “kommunikációs” taktikáját? A végén írta, hogy ő lezárta az ügyet, ezzel finoman azt sugallta, hogy ő úriember és reméli, hogy “megtalálod a helyed”. Nem olyan hülye a csávó, ahogy első látásra tűnik, bár téged ismerve hamar leszereled az ilyen nokedliket…na mindegy én szóltam issmerősöknek akik Téged is ismernek, becsülnek és szeretnek, előbb-utóbb kardélre hányjuk itt a rengeteg tahót, ne búsulj!!!

  155. Tünde

    Rendész!
    A számból vetted ki a szót.

  156. románverő

    Reggel vótam itten s az óta olvasom a bejegyzéseket, azért gyalázat, hogy ennyit vagdalkoztok. És küdjetek pszihológushoz vagy ahova akartok (anyámba is akár) de E. B. pártját fogom, mert nem írt ő semmi olyat,amit ti itt kifogásoltok, csupán nem cifrázza (minek es?) szavait, megmondja ami a szívén van. Lukács azt hiszem,nagyot akartál durrantani avval,hogy kidobták az iskolából, de szerintem ez nem oilyan bűn, amiért valakit el kellene ítélni. És nem is titkolta az illető, hanem elismerte,de ez nem a blog témája,ezért most sem értem miért hoztad ide. Ami a te szubjektív véleményed illeti,hogy a képességei Erőss Bulcsúnak szerények, hát szerinted lehet, és tiszteletben is tartom a véleményed, de ha ilyen egy buta ember, akkor én emelem kalapom a buták előtt mától…Én nem üsmerlek Lukács, de ha üsmernélek,hidd el tudnék mesélni valószinüleg rólad es. És ne feledd legény, anegatív reklám a politikában és máshol is a legjobb reklám!!! Úgyhogy csak mocskolódj nyugodtan Lukács!

  157. Erőss Bulcsú

    Nos döntöttem, indulok a választásokon. Képessségeim Lukács olvasatában feljogosítanak erre, annyi eszem van nekem is, mint a politikusok nagy részének, népszerűségem tetőfokon van, mindenki rólam beszél, én tematizálom a blogot, gyerekek mi kell még?!
    Úgyhogy holnap felveszem a kapcsolatot az Országos Választási Irodával és mehet a jelölés…Bízom benne, hogy mint magyar anyanyelvű, az RMDSZ segítségére és Nagy Zsolt tanácsaira bizton számíthatok. A fozetésemre nem tartok igényt, ingyen fogom végezni az érdekképviseltet. A befolyt pénzeket átutalom Nagy Zsolt számlájára, hogy legyen pénz majd a sok aljas vádakat megfogalmazó román politikus beperlésére!!!
    Úgyhogy gyerekek, holnaptól kampányolok!

  158. Tünde

    Nagyon örültem a hírnek,hogy hosszas noszogatás után végül is sikerült meggyőznünk eme embert próbáló feladat és szolgálat (szerinted Nagy Zsolt?) elvállalására.:))Én már le is osztottam a lapokat a blog népes családja között.
    Elvállalnám (én is ingyen),természetesen ha rám bíznád a kampányadományok beszedését és igazságos elosztását, mert ehhez értek (a Tolvaj negyedben lakom).
    Lukikámot megtesszük kommunikációs és múltfeltáró tanácsadónak, de csak délután 5-ig, mert haza kell mennie az anyukájához,és a jelek szerint nincs otthon internetje.
    Rendész te leszel a jelölt biztonságáért felelős szakember.
    malacka, domi, fairplayguy,Nagy Estván bátyám (mohikánok nyelvén Istencsapás) lesznek a tömegben, akik kifütyülik a jelöltet valahányszor beszélni próbál a saját programjáról.
    Románverő speciális feladattal ruházlak fel. Neked a lehető legtöbb román ajkú szavazót kell meggyőznöd (lehetőleg finomabb eszközökkel), hogy Erőss Bulcsúra szavazzanak.
    Izig vérig székely leányka te leszel a konferanszié.
    Összeállt a nagy csapat. S jaj! Megfeletkeztem Nagy Zsoltról lányos zavaromban. Ő lesz a jelölt zavartalan mobil beszélgetéseiért felelős,mint kimagasló tudású (de éppen ráérő) telekommunikációs szakember.

  159. új széköly

    Ti nincs mivel foglalkozzatok?? Nyilvános szeméttelep lett itt?? Egy kicsit magatokba szállhatnátok, ha már a bloggazda elment szabadságra…
    Foglalkozzatok inkább a blogtémákkal és hagyjatok fel ezekkel a gyerekes megnyilvánulásokkal…amúgy semmi bajom egyikkel sem, csak hülyeség az, amiről itt dumáltok…én a sepsieket komolyabbaknak ismertem meg…

  160. domi

    Kedves izig-verig kiehezett nostenyek!
    Megadjam a valaszt? Azert nem reagal le senki semmit, mert egyszeruen nem tartja ra erdemesnek.
    A Bulcsu fiu valoban egy faszagyerek, de attol hatalmas okor is. En megertem, hogy beindultatok ra, de miert kell ezt kozze is tenni?! Attol, hogy Bulcsu baratunk osszesz..-t mindent itt a blogon (ami, ne feledjuk egy (jelenleg volt) miniszter blogja), meg nem azt jelenti, hogy kemeny szekely csajok b…-tlan frusztralt allapotukban kinyilatkoztassak parkapcsolati preferenciaikat.
    Kit akartok itt legyurni?! Kepesek vagytok felfogni, hogy mi celbol letezik e blog?! Nem, nem azertt, hogy szajhoskodessel es aljas mocskolodasokkal toltsuk meg.
    Tobbszor is emlitettem, hogy hagyjuk mar abba ezt az egeszet, mire majdnem meg is tortent, mire a Lukacs fiu ujrakezdte. Hat nagyon rosszul tette. Valoszinuleg szemelyes okai lehettek, amiknek ez a blog nem megfelelo felulet.
    Legyen mar vege a hulyesegnek, mert lassan csak ti maradtok magatokkal itt, mert masok nem tartjak erdemesnek elolvasni irasaitokat. Nekem is csak a feleig volt turelmem.
    Bulcsu, mindenki alairja, hogy tokos fiu vagy, de fogadd el, hogy nem mindenki ert egyet a modszereiddel es a velemenyeddel. Nehez? En is lenyeltem toled dolgokat, mas is. Tedd meg te is. Ennek igy semmi ertelme. Ha vitazni akarsz, azt eloben tedd, mert igy, hogy mindenki szerre irogat, semmi ertelme, mert csak felboszitjuk egymast.
    Es a csajoknak mondd meg, hogy ha erdemben nem tudnak hozzaszolni a dolgokhoz, ne teregessek ki itt tinedzserkoruk fiuugyeiket, mert senki nem kivancsi rajuk.
    Amen.

  161. Erőss Bulcsú

    A tisztánlátás érdekében írja Nagy Zsolt egy előző bejegyzésének címeként. Nagyon tetszik a cím, ezért, ha nem baj és nem ütközik a román törvényekbe, akkor “copyrightolom”.
    Hogyan is kezdődött domi barátom? Kiigazítottam egy Papp Attila nevű úriembert még a topic elején (el lehet újra olvasni). Erre te, malacka, Nagy István uram, fairplayguy, TLorand (bocs, ha valakit kihagytam volna)nekem estetek,hogy ez nem stílus, ne beszéljek így, menjek “pszihiáterhez” (Nagy Istvánt idézve) stb. Erre én szépen mindenkivel ismertettem álláspontomat,erre viszonylag csend lett,majd újra jött Nagy István, kezdte a pszichiáteres baromságot. Itt nagyon bepöccentem,és úgy kiosztottam,hogy Zsoltika (az esélyegyenlőség jegyében) kitörölte a két bejegyzésemet, ami valóban sértő volt, kétség sem fér hozzá, de ugyanolyan sértőek voltak a ti sületlenségeitek a pszichiáterrel, óvodával stb. De Zsoltika úgy látta,hogy az enyémek sértőbbek. Lelke rajta. Vissza”copyzhattam” volna, de nem akartam újrakezdeni.
    Aztán jött egy Lukács nevű úriember, aki elkezdte az iskoláimat bolygatni, meghogy mi volt akkor rólam a vélemény, hogy szerények a képességeim, persze mindezt azért tette, hogy ti, a közösség (mintha az itt blogoló maximum 30 ember jelentené az erdélyi magyarságot) lássatok tisztán velem kapcsolatban. Én teljesen normálisan reagáltam le a dolgot, elmondtam, merre hány óra, de aláhúztam, hogy a bloggazda nem én vagyok és nem hiszem, hogy ti erre lennétek kíváncsiak, hogy milyen az én – egyébként szégyellni egyáltalán nem érdemes – múltam. Erre Lukács betegesnek és szánalmasnak nevezett, mire ugyanolyan higgadtan válszoltam, mint az azelőtti megszólításokra. Persze, ahogy székely lyányok hozzáteszik, a nagy stíluskritizálóknak (mint te is domikám) ez a minősítés teljesen megfelelt, egyiketek sem tiltakozott.Most említetted egyedül,hogy Lukácsnak nem kellett volna ezt írnia stb.
    Úgyhogy nem szartam össze itten semmit domikám, többször is felhívtam a figyelmet, hogy térjünk vissza eredeti témánkhoz,vagyis Zsolt beírásának kommentjeihez, de ezt rendre figyelmen kívül hagytátok. Ugyanúgy te is. Mert azt írod,hogy “azert nem reagal le senki semmit, mert egyszeruen nem tartja ra erdemesnek.”. Nos, a hallgatás beleegyezést is jelenthet ( a további mocskolódásra) öreg barátom, domi, de jelenheti azt is a költő szavaival, hogy “vétkesek közt cinkos aki néma”…A mellettem állókat egyáltalán nem ismerem (székely lányról vannak sejtéseim, hogy ki lehet, miután írt e-mailt), de Tündét nem ismerem, és senki mást, úgyhogy ne vádoljon senki azzal,hogy én kértem, írjanak mellettem szóló bejegyzéseket. Hidd el, domikám,ha én ide embereket hívnék meg, magam mellett kardoskodni, akkor Zsoltika naponta 30-40 bejegyzést törölhetne izomból…Lukácsot sem ismerem, sőt a beazonosítás után sem ismerőss számomra a fazon, de majd bemutatkozom neki, nyugodt lehetsz.
    És ha már felmerült a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban való egyéves aktivitásom, elmondom azt is, hogy miért dobtak ki. Az a helyzet barátom, domi,hogy én a humán tantárgyakból vagyok igen jó,de a reál tudományok terén nem olyan jók a lehetőségeim. Mivel említett gimnázium Magyarország első öt gimnáziumában található meg,itt minden téren nyújtani kellett valami maradandót. Nos, ez nekem matematikából, fizikából és kémiából nem ment annyira. Ez volt a fő ok, hogy megkértek, búcsúzzunk el. A másik, nevezzük mellék oknak az volt, hogy mint már írtam valamelyik bejegyzésemben, a románozást nem díjaztam,akkor sem,ha az tudatlanságból fakadt és nem rosszindulatból, ezért többször osztottam ki kizárólag nevelő célzatú pofonokat a kollégák között. A pofozkodás tetőfoka az volt,amikor Dékány Ernő OSB prefektus (az óta kivált a bencés rendből és főállású alkoholista lett), amikor véletlenül bevágtam a szobánk ajtaját, mint szél a budiajtót, azt találta mondani, hogy “Bulcsú, ne úgy vislekedj, mint egy román móc”. Nos, mondanom sem kell, hogy bennem nem halvér folyik, amúgy székelyesen olyan cifrát találtam Ernő bátyámnak mondani és olyan fenyegető mozdulatot tettem volt feléje, hogy Ábel is megirigyelte volna, amikor Fuszulánnal találkozott volt. Nos, ekkor már betelt volt a pohár és szednem kellett a sátorfámat. Az igazsághoz hozzátartozik, és ezt Lukács barátom nem tudja,bármilyen okos is,hogy 1994-ben Korzenszki Richárd, a Tihanyi Bencés Apátság perjele egy könyvében kemény kritikával illette a gimnázium papi vezetését, amiért kitettek és nem segítették jobban előmenetelemet és beilleszkedésemet. Úgyhogy barátaim, nyugodjatok meeg, Lukácsot és a többieket,akik ismernek és irigyek rám, ez zavarja,hogy mindig komoly emberek vettek védőszárnyuk alá, no meg az, hogy sok mindent elértem már az életben. Úgyhogy ennyi “röviden” a történet.
    Visszakanyarodva, ahonnan elindultunk, kérnék én is mindenkit, mostmár 1000.-szer, hogy a topic témájához szóljon hozzá, ne az én személyemhez (ez vonatkozik a mellettem állókra is) ha meg valakit nem érdekel a véleeményem,én azt is tiszteletben tartom, de akkor ugorja át és írja le az övét inkább, mintsem személyemmel foglalkozzon.
    Uff, beszéltem, ahogy anno a J.F. Cooper könyveiből megtanultam…

  162. rendész

    Egyetértek a Bulcsú általleíírottakkal,nagyon érthető és főleg élvezhető stílusban írtad le a dolgokat. Remélem nem fog többé senki személyeskedni és a komoly dolgokról beszélünk. Engem például érdekel, hogy mi a véleményetek arról, hogy Hantz Péter leveelet írt Franco Fraattininek,amelyben többek közt rámutat arra,hogy “diákjainkat már a középiskolai román nyelvvizsgákon diszkriminálják, a felsőoktatásban pedig számos fontos szak nem tanulható magyar nyelven”. Az nem fér a buta fejembe,hogy miért kell ezzel egy egyetemi tanárnak foglalkoznia, mikor ott van az erdélyiek képviseleti szerve,az RMDSZ???

  163. domi

    Na vegre.
    Nem te vagy a tema, eleg volt mar a szemelyed koruli cirkusz. En a magam reszerol beleszoktam, -torodtem a stilusodba, es ha megmarad legalabb az utolso bejegyzesed szintjen, tokeletes.
    Es remelhetoleg a holgyek szemelyes dolgaikat szemelyesen intezik majd veled.
    Azt javaslom, hogy ezutan beszeljunk Nagy Zsoltrol, felfuggesztesrol, RMDSZ-rol, Basescurol, politikarol, nemzetrol, jotekonysagrol, kozossegi multrol, jelenrol es jovorol, meg minden egyebrol egymas szemelyenek erenyet vagy hianyossagat, multjat es kapcsolatait taglalo hozzaszolas nelkul. Mindnyajunk jobb kedelye erdekeben.
    Na, akinek van eleg esze, hogy jusson masoknak is, most kezdheti osztogatni…

  164. domi

    En kezdem megerteni, hogy Bukarest nagyon tavol van, a helyi szervezetekkel meg igen halovagy a “kommunikacio”, igy hat egyszeruen nem latjak, hogy mi tortenik a nemzetisegi jogokkal, es egyaltalan a magyarsaggal. RMDSZ-es politikusaink nagyon tavol allnak attol, hogy meg tudjanak valamit oldani. Es mar attol is tavol allnak (sajnos), hogy valamit meg akarjanak oldani. Egyszeruen szegyenletes.

  165. Erőss Bulcsú

    Bukarest távol van,de nem ez a legnagyobb baj. Az RMDSZ nem képes már semmit úgy csinálni,ahogyan a szavazók elvárnák. De hogyan jutottunk ide? Az első politikai törésvonal mely jelentkezett szervezet és az erdélyi magyarság egy része (kisebb vagy nagyobb erről lehet vitatkozni) között, az 1996-ra datálható, amikor az RMDSZ – bár Tőkés László akkori tiszteletbeli elnök többször felszólította, hogy ne tegye – belépett Ciorbeaékkal a koalícióba. Na, innentől aztán ment az egymásra mutogatás, froclizás, olykor anyázás is. Magam is annak a híve voltam, hogy kisebbségi érdekvédelmet nem lehet úgy sikeresen képviselni,ha közben politikai fékek és ellensúlyok garmada tornyosul a másik oldalon. Most kihez leszek lojális? A magyarsághoz, aki beszavazott oda,vagy a koalíciós partnerhez, aki pozíciókhoz jutatott,de aki,ha éppen olyan a széljárás, beszól (sőt,utasít)nekem, ha magyarkérdésekről van szó. Utána folyamatos bakik követték az RMDSZ megnyilvánulásait (2000-től külső támogatója volt a Nastase kabinetnek) , majd mindenki emlékszik, hogy 2004-ben elsőzör Nastase mellett,majd miután Basescu az első fordulóban nyert,onnantól mellette kardoskodtak. Ezek olyan politikai hibák, melyek mellett el lehet ugyan mennni, de utána komolyan már nem lehet venni az RMDSZ-t. Időközben a Reform Tömörülés (emlékeztek, az volt a jelszavuk, hogy “tisztességgel, következetesen”) az RMDSZ belső ellenzéke is megalakult, de pártszakadás még sem volt,mert Markó ügyesen húzogatta a mézesmadzagot a felek előtt. Aztán Tőkés kizárása (ők úgy kommunikálták,hogy megszünették a tiszteletbeli elnöki posztot) még rátett egy lapáttal. Közben az EMNT és az SZNT is megalakult, tehát jól láthatóan körvonalazódott most már nem csak egy belső ellenzék, hanem egy nyíltan, az RMDSZ-szel politikájával szembemenő politikai irányvonal. Közben soha nem felejtem el,amikor 2002-ben a magyarországi választások két fordulója között Markó Béla gartulált így előre Megyónak, holott még nem is volt teljesen biztos a maszopos győzelem. Utána pedig következett 2002. december 1-e barátaim, amikor Verestóy, Markó és a kozmopolita maszoposok koccintottak egyet, nem a mi egészségünkre, hanem 1918. december 1-e évfordulója alkalmából, mely dátum, aki ismeri Erdély történelmét, Mádéfalva után a legsúlyosabb veszteségünk. Nos,mára már ott tartunk, hogy az RMDSZ nem tud szót érteni saját választóival sem, ezért csupán az a szerencséje, hogy vannak olyan erdélyi magyarok,akik “kire másra, rossz, de jobb, mint semmi” alapon mégis rájuk szavaznak. És akkor még nem is említettem, hogy milyen aljas módon akadályozta meg az RMDSZ embere az MPSZ pártá való bejegyzését. Így aztán bármit csinálnak mindig kritika éri tetteiket. Ha közelednek Tőkéshez,azértkritizálják, ha nem akkor meg azért,hogy miért nem? Ez, barátaim a következetlen, önös érdekek által vezérelt hinta-palinta politika, melyet egyszer majd a választók azzal díjaznak, hogy tojnak az RMDSZ-re és akkor majd megnézhetik magukat. Már a referendumon sem volt meg az összhang választó és szervezet között, de ez a magyarság számára valóban nem rendelkezett olyan téttel,hogy éles versenynek nevezhetnénk. De 2008-ban bizony nem babra fog menni a játék és ha addig nem lesz megállapodás,akkor bizony könnyen lehet,hogy koppanás lesz a vége a dolognak. Már idén ősszel az EP választások is hűen fogják tükrözni a közeledést, vagy távolodást,mert ha nincs konszenzus, akkor nincs magyar Brüsszelben sem. Tőkés megkerülhetetlen. Markó, annak ellenére, hogy sokat szoktam szidni, mégiscsak egy higgadt, előrelátó politikus is tud lenni olyan helyzetekben, amikor veszélyt szimatol, mostmár csak az a kérdés, hogy Tőkés hogyan fog ehhez viszonyulni. Az RMDSZ-nek azt kell megértenie,hogy Tőkést és híveit (köztük engem is) nem legyőzni kell, hanem meggyőzni, hogy lehet és érdemes folytatni a közös munkát. Ehhez viszont az RMDSZ-nek is meg kell értenie, csak akkor van lehetőség,ha a múltat NEM LEZÁRJUK ÉS ELFELEDJÜK, hanem tisztázzuk, levonjuk a SZEMÉLYES és politikai konzekvenciákat és utána indulunk el a közös úton. Mert végeredményben a cél közös,csak az eszközök közt van különbség. Igaz, hogy utóbbi óriási…

  166. Fairplayguy

    Héééé Fiúk!

    Még a végén megszeretjük ezt a Bulcsú nevezetű őslázadót!!!

    Tud ez korrekt lenni amikor akar…

  167. Nagy Zsolt

    Kedves bloglátogatók és hozzászólók!
    Amint tapasztalhattátok, az én blogom egy teljesen szabad fórum. Nincs moderálás, nem törlöm az ellenem szóló bejegyzéseket. Hozzászólásokat csak abban az esetben töröltem, ha azok szitkozódásba csaptak át és minden esetben ezt jeleztem is.
    Ezen szabadság jegyében hívnám fel a figyelmeteket a következő tényállásra. Mindenki felfigyelt az elmúlt időszakban megnövekedett számú hozzászólásra és gondolom arra is, hogy a hangnem is el-elcsúszott.
    Amit azonban nem tudhattok látogatókként, az egy kis statisztika hétfőtől máig:
    - Erőss Bulcsú 32 alkalommal szólt hozzá
    - Zirbi 3
    - Rendész 5
    - Ízig Vérig Székely Lány 4
    - Románverő 2
    - Tünde 3
    Hogy miért emelem ki ezeket? Úgy tűnhet, hogy ezek a hozzászólók egymást megszólítják, erősítik egymás érveit, egyetértenek és védik Erőss Bulcsút.
    Nos, kedves barátaim, ezen „személyek” mind EGY és UGYANAZON IP-ről (IP: 88.87.232.210, ip-232-210.kabelszatnet-2002.hu) jelentkeznek percnyi eltérésre egymástól.
    Gondoltam, érdekes lehet számotokra is. Nem másért, csakhogy eloszlassunk néhány tévképzetet. Azzal semmi gond nincs, hogy valaki sokat szól hozzá, vagy esetleg többször, más-más nick alatt jelentkezik be, viszont azt nehezményezem, hogy ilyen diverzióval akarja a témákat eltéríteni és a hangnemet is befolyásolni.
    További értelmes blogolást kívánok.

  168. ízig-vérig székely lány

    Fairplay mi már régen szeretjük, neked nem kell szeretni, azt hagyd ránk:)!Elég ha nem cukkolod és nem szólsz be neki. Én bevallom ilyen elemzést (mert ez az akárki bármit is mondd) nem tudtam volna írni…
    De hát, szőke vagyok ez van…:)

  169. Erőss Bulcsú

    Ez lehet, mert én kávéházból írogatok, és valóban sokan írnak erről a gépről a blogodba Zsoltika…De ez nem baj ugye? Én ezeket azn embereket nem ismerem, mert nem vagyok a kávéházba egész nap…

  170. Erőss Bulcsú

    Vagy megtiltod,hogy ugyanarróla gépről többen is írjanak esetleg?Nagyon píszí vagy, de ezt így kell csinálni…Még írok ne izgulj!

  171. Erőss Bulcsú

    Én is mindenki IP címét megnézegettem, ajánlom Zsoltika a diverziól elkerülése végett azokat is tedd ki,mert úgy a korrekt!…Alig várom

  172. Zirbi

    Látom nyomozó lettél Zsolesz, te ránézel egy gépre és már tudod is honnan és kik írnak, eme nagy tudás mögött meghajolni tudok. Nem hiába voltál telekommunikációs miniszter.
    Én csak azért írogattam, mert láttam rászáltak egy személyre,amúgy leszarom a te ügyed. Ebből is látszik hogy valakik mennyire el tudták vinni a témádat. Senkit sem érdekelsz. Ki mit főzött egye meg,én nem kérek belőled. Mindenki a napi feszültségét vezeti le.
    Amúgy ez egy nívós nagy kávéház. Innen irogatunk mind erdélyiek vagyunk,akik pont az ilyen faszok miatt jöttünk el, akik nem képviseltek elég jól a 17 év alatt minket erdélyi magyarokat.

  173. Erőss Bulcsú

    Nyugodt lehetsz Zsoltika, hogy én ha egyedül ugatok,akkor is ugatok,leszarom,hogy mások mit mondanak vagy ki van ellenem. Van itt elég erdélyi,aki ebbe a kávézóba jár és mivelhogy itt egygép van,erről írnak.de nem iymerem közelebbrőlőket. Nem is ez az érdekes, csak mondtam,hogy tudd,ha már így feltártad ezt a hétpecsétes titkot,amit éppen a holnapi sajtótájékozattón szerettem volna bejelenteni. Na mindegy mindig is egybehódoló voltál, az is maradsz. Bizonyítani nem nekem kell öcsém az ártatlanságomat,hanem neked öreg harcos. Úgyhogy ügyeskedj,mert ha nem, Brüsszel helyett a börtönbe mész!

  174. Marika

    Bulcsu!
    Ha mar kiderult, hogy te irod ezt sok szennyet, legalabb ismerd be.
    Legyel ferfi!
    Nehogy elmagyarazd, hogy ugyanabbol a kavehazbol ir 6 ember ugyanarra a blogra es azt mind a te szajad ize szerint teszik es te meg csak nem is ismered oket. Sot, ahogy ujraneztem a hozzaszolasokat kiderult,hogy par perces idokozok utan irod a hozzaszolasokat mas-mas neven.
    Ezek szerint lehet, hogy nem ismersz ra magadra?
    Szanalmas dolog egyedul, sajat magunkkal levelezni.
    De kar, hogy ilyen dolgokkal foglalkozol, akkor, amikor tudsz epito jellegu kritikat is megfogalmazni. Mert az utolso fogcsikorgatasok elott, tudtal ertelmesen is ertekezni. Igaz, kisebb nagyobb csusztatasokkal, de legalabb hasznosan, masok szamara elgondolkodtatoan.

  175. Erőss Bulcsú

    Én be is ismertem,hogy kávéházból írok, Marika néni!Csaak azt nem értem,hogy mi a furcsa abban, ha ugyanebből a kávéházból más is ír Zsoltikának nem tetsző dolgokat. És éppen az én védelmemben. De engem nem kell különösebben védenimert ha 100 hozzászólóból 99 ellenem van,én akkor is írok ezzelnincs gond. Én mindent be szoktam ismerni,ellentétben Zsoltikával (ő ártatlan, a románok aljas vádjait kénytelen elviselni a szegény stb.). Inkább az az érdekeshogy TegnapLukács keveredett idde,ma zsoltika nyomoz,ésderít ki egyáltalán nem titkolt dolgokat, ha kérdezi valaki honnan írok,megmondtam volna,hogy kávéházból,csak nem gondolod, hogy otthonn lopom az időt,hogy Zsoltikával foglalkozzam. Úgyhogy lehet előlről kezdeni a személyeem elleni támadást, állok elébe, én továbbra is adom a nevem,van aki nem adja,akár tőlünk is,én az ilyen Zsolti gyerekektőlnem szoktam beszarni.Inkább írna valamit, hogy az aktáiból mit bömgészett ki,mert az érdekelne. Én politikai elemzésekkel foglalkozom Marika néni,ha mármegint rólam van szó, denem ez az érdekes. Azt írtam éppen,ha értetted legutoljára,hogy mit írtam,kiegyezés csak a személyes felelősség levonása után lehetséges (közérthetőbben fogalmazva, ha a jelenlegi vezetés, Zsoltikával az élen elmegy a jó búsba…)Érdekes, hogy amikor Zsoltika ártatlanságáról van szó, akkor elhiszed, mikor meg én mondom, hogy ez a véletlen műve,akkor kételkedsz benne…Haha viccnek jó, de nem hatsz meg…

  176. Marika

    Jo, hogy az ember tud sajat magan nevetni! Meg is erdemled, hogy kinevesd magad, mert tenyleg nevetseges vagy.
    De tenyleg nem gondolom, hogy otthon lopod az idod, neked megfel az idolopas egy kavehazban is. Vagy neked nem furcsa, hogy ennyi idod van, blogolasho?nemde?
    Ha politikai elemzesekkel akarsz foglalkozni, akkor hat csak rajta, tegyed nyugodtan.Ha eszrevetted volna mindenki ezt keri toled (az alteregoidat leszamitva).
    Tehat, tessek nekilatni es csak ilyesfajta dolgokkal foglalkozni!

  177. Szabóné Gubic Mária

    Tisztelt Nagy Zsolt!
    Én ennek a kávéháznak a tulajdonosa vagyok, ahonnan három kedves vendégem, rendszeresen ír az ön blogjába az utóbbi időben. Engem nem érdekel sem ön, sem a politika, és az sem,hogy ki mit ír a blogjába. Ha ön ennek a blognak a gazdája, akkor tisztában kellett lennie azzal,hogy sok ember különböző véleményt fogalmaz meg, esetleg álnéven ír. Vendégeim felhívták a figyelmem arra, hogy ön beazonosította az IP címem,és ezt a blogjában közszemlére tette.
    Ezúton kérem, hogy távolítsa el, mert a hatályos magyarországi és úniós adatvédelmi törvény alapján jogsértést követett el, ugyanis nyilvános helyen közzé tette számítogépem adatait (erről már értesítettem a szolgáltatómat is, a kábelszatnet2002-t). Ha ez nem történik rövid időn belül meg, akkor kénytelen vagyok jogi útra terelni az ügyet, és ügyvédemmel elégtételt szerznünk az ön által okozott jogsérelemért.
    Részemről annyit tettem, hogy arra kértem kedves vendégeimet, hogy amennyiben lehetséges erről a gépről az ön blogjába ne írjanak többet.
    Bízom abban, hogy kérésemnek mihamarabb eleget tesz, és nem kell szemtanúi legyünk annak, hogy Magyarországon is elindul ön ellen egy eljárás.
    Tisztelettel:
    Szabóné G. Mária

  178. domi

    Nahat, Bulcsu, tedd el magad holnapra. Es holnap, mikor eloveszed magad, tedd el rogton ujra… Nahat. Ez nagyon, de nagyon meglepett. Te, aki mindenki elott a nyiltsagot hirdetted es kepes voltal mocskolodni is masokkal azert, amiert nem irjak ki a teljes nevuket… Es most, mikor Zsolt radpiritott, hat hogy is mondjam, minden edigi “meltosagodat” seperc alatt tonkre vagtad.
    Hazudni probalsz, mocskolodsz a (volt) miniszterrel?! Megis kinek erzed magad, ember. Igen, legalabb ismerd be, es huzd be a farkad, azok utan, amiket it elmuveltel. Okos ember vagy, de amint mar irtam, undorito is egyben.
    Hat tudd meg, hogy annak ellenere, hogy nem nagyon vagyok oda erted, kezdtem tisztelni az erenyeidet, de hat igy?… Aljas hazug diszno vagy. Ez az igazsag.
    Es ha meg irni akarsz a blogban, szerintem hagyj fel a feltunesi viszketegseged altal gerjesztett magankampannyal, mert semmi ertelme. A te blogos karrierednek vege, baratom. Nevetseges vagy.
    Erdekes modon ez nem orommel, hanem keseru szajizzel toltott el…
    U.I. Talan szineszkent ujrakezdhetned… :)

  179. domi

    Na ne mar, Bulcsu baratom, ne rohogtess mar. Bekattantal? Azt hiszed, hogy valaki ezt beveszi?
    Ha-ha

  180. Erőss bulcsú

    Domikám megértem felháborodásod,de sajnos nincs miért eltennem magam. Ha elteszem is, akkor sem azért teszem, mert betojtam volna akármelyiketektől is, hanem azért, mert itt a kávéházban a tulaj bepöccent, hogy kitette a Zsoltika az IP címet. Én csakis a magam nevében írogatok, eddig is így volt, ezután is így lesz. Ha mások is írtakakávéházból mellettem(és írtak) az nem az én gondom. Zsoltika nem fog elijeszteni innen, bármit ír is ide ki. Mondjuk Marika nénivel keresztbe kapta a f..szt ahogy mondani szokták, mert a csaj nem totojázik. Amúgy mindenki azt gondol, amit akar. Nemsokat érdekel, és barátom, nemhogy nem lett vége a blogos karrieremnek, hanem csak most kezdődik igazán el!!!Színészként? Van elég barom színész az RMDSZ képviselői közt…Soroljam???

  181. Marika

    Bulcsu, Bulcsu!
    Eddig vallatad a nyiltsagot, most pedig ilyen ocska cselekhez folyamodsz?
    Igazad van Domi, az o blogos karrierjenek vege.
    Ha meg veletlenul valos szemely lenne is a holgy, akkor pedig nem furcsa, hogy anyamasszony katonaja modjara szalad arulkodni a mas esetben tanito celzattal, oly hosiesen pofozkodo szekely legeny.
    Szerintem, eleg balga szinesz.

  182. Fairplayguy

    Komolyan mondom nem értelek Bulcsú!

    Értékes dolgokat (is) mondasz és megszívlelendőeket is meg meglepőeket is… Meg sorolhatnám…

    Kérdésem az h igazából miért van szükszéged ezekre a háromlejes trükkökre?

    Amikor azt mondtam Neked h sok a beszéd kevés a tett akkor bizony arra céloztam h a bizalom kialakulásához kell az idő… Mint ahogy a blogtársaink is teszik, nem tudod kivárni az időt amíg rendesen összerázódunk? Kerget a tatár? Vagy mi van veled kicsi fiam?

  183. domi

    Figyu, ember, egy javaslat:
    nyissal sajat blogot.
    Garantaltan importalhatod az ide latogatok 80%-at, koztuk engem is. Aztan ott elmondjuk egymast annak, aminek jolesik. Akkor aztan en sem es mas sem fogja turtoztetni magat, ezt garantalom, es olyan – neked tetszo – szennyaradatot ontunk egymas fejere, amilyen csak jolesik.
    De ezt a helyet lehetoleg hagyd tisztan, ez nem arra hivatott, hogy ilyen dolgokrol beszeljunk. Eross bulcsu igy, eross bulcsu ugy, sepsiszentgyorgyi nemtoommik, suligalibak, egymas legyurese, satobbi. Meg kellene ertened, hogy ez a felulet (legalabbis szamomra) azt a helyet jelentette, ahol tulajdonkeppen az erdelyi kozeletrol, tortenesekrol kicsit emberkozelibben ertesulok, ahol a miniszter ur “szemelyesen” kozol valamit. En nem mindig erek ra minden hiranyagot vegigbongeszni, nem mindig erek ra egesz nap a neten logni… Ha bejovok ide, velemenyeket ismerek meg. Koztuk a tiedet is. De rad NEM vagyok kivancsi, ahogy mas sem (velemenyem szerint). Ugyhogy kimelj meg az ilyen cirkusz a la bulcsu cuccoktol, es energiatultengesednek kisuleseit forditsd pozitiv iranyba. Kerlek.
    Egyebkent nem fer a fejembe, hogy van az, hogy te egesz nap egy kavehazban csucsulsz es kozben olyan nagyon sikeres is vagy. Kicsit atlatszo a dolog, nem? Szerintem vagy nem kavehazban ulsz, vagy pedig nem vagy sikeres.
    Na szevasz.

  184. domi

    Bocs Bulcsú nem én voltan az előbb. Én vagyok az igazi domi.
    Nem tudom ki írogat a nevemben?!!

  185. Erőss Bulcsú

    Domikám,hidd el sikeres is vagyok és kávéházban is ülök. Én nem a munkát keresem, hanem a pénzt, ez a modern nyugati gazdaságtan-felfogás. Ezt neked még tanulnod kell…de szívesen segítekNem akarok blogot nyitni, nem érdekel a történet!De ki az az Erőss Bulcsú?:):):)

  186. Marika

    Tudod ki az az E.B.?
    Az, aki annyira tul akata szarnyalni onmagat, hogy mar o sem tudja, hogy mive lett.

  187. Nagy István

    Be kell vallanom urak, hogy két bűnt követtem el életemben eddig: az egyik az, hogy megszülettem, a másik pedig az, hogy nem vallottam be elejétől, hogy ugyanarról a gépről írok én is, mint Erőss Bulcsú…Sőt még nem biztos, de a pszihiáterem szerint lehet, hogy egy és ugyanaz a személy vagyok nevezettel. Kérlek bocsássatok meg, bízom benne, hogy, mint bolond vénember elnyerem bocsánatotokat!

  188. joco

    Ugy tudtam eddig hogy rendes kenyerkereso emberek nem kavehazakban ucsorognek es onnan osztjak az eszt.
    Nekunk plazaficsurokra nincs szuksegunk Erdelyben hogy osszetartsunk.
    Maradjon csak Magyarban ugyesen az ilyenfajta. Ott az ilyenekre nagyobb szukseg van.

  189. Marika

    Figyeljetek csak:

    Erőss Bulcsú

    2007. június 28., 14:46 es utana

    Erőss bulcsú

    2007. június 28., 15:32

    Ezt a bejegyzesekbol copy/paste-tem ide. Eszrevettetek, hogy eloszor a Bulcsut nagy B-vel irja, majd masodszor kis b-vel. szerintem ez is bizonyitja, hogy tobb neven szokot bejelenkezi, mivel amugyan a program a beiirt nevet megjegyzi es nem kell ujrairni. Kapkodsz Bulcsu es elcsusztal a bananhejon.
    Tudod, mit mondanak Szekelyfoldon a santa kutyarol?

  190. malacka

    A bloggazdának: örök hálám ezen információ közzétételéért. Nevetőgörcsölök.

  191. Tony Blair

    I’m very pleased,that I know this blog owner. After yesterday I am not prime minister of the British Parliament, and in the future I will have so much time to write for my best friend Zsolt Nagy, the ex-minister of the telecommunication in Romania. Now, I add my voice to my translaitor, because she can write in yours mother language.
    Köszöntök mindenkit a blogon!
    Mi történhetett ezen a blogon, hogy így felpaprikázódott a hangulat? Én elítélem az erőszakot és a háborút ( ezért küldtem katonákat Afganisztánba és Irakba), ahol úgyanolyan jó barátom a telekommunikációs miniszter (vagyis akarom mondani volt, mert kilőtték a katonáim). De nem akarom ilyen szomorú dolgokkal rabolni az Önök idejét,inkább arra kérném Önöket, hogy méltóságteljesen viseljék el a kritikát is. Én már csak tudom, hiszen tegnap voltam kénytelen bedobni a törülközőt,és átadni a vezetést egy olyannak, akit most barátomnak nevezek ugyan, de tavaly még ki akartam rúgni a saját kormányomból. Így járhatott Mr. Zsolt Nagy barátom is Basescu elnök úrral.
    Ezért zárás képpen pár gondolatot ajánlok szíves figyelmébe:
    first – kezét tegye a paplan felé a bűnös gondolatok elkerülése végett,
    second – emelt fővel járjon az utcán,hadd higgyék azt az emberek, hogy everything it’s OK
    third – éljen nagy lábon, vásároljon 46-os vagy annál nagyon cipőt,
    and the end – költse nyugodtan tovább az adófizetők pénzét.
    Thank you very much, hogy meghallgattak, and I will come back tomorrow.

  192. Sulejman Demollari

    Dear Mr. Zsolt Nagy!

    Tiranë- Pasditja e djeshme ka gjetur në sallën e kuvendit të gjithë deputetët, në seancën e dytë për zgjedhjen e presidentit. Në emër të partisë Socialiste, kreu i grupit kuvendor të kësaj force Ben Blushi është shprehur se seanca e djeshme ishte raundi i dytë dhe “Një raund është si një ndeshje. Një ndeshje futbolli nuk vazhdon një javë, vazhdon 90 minuta. Edhe kjo e sotmja është një ndeshje, pavarësisht se ndeshja e sotme del 0-0″ ka sqaruar Blushi. Sipas tij, tashmë çështja e përzgjedhjes së presidentit nuk është më një çështje që zgjidhet në mënyrë procedurale dhe administrative, prandaj tha ai “duhet ta heqim nga diskuri jonë politik, çështjen proceduriale, ta adresojmë çështjen në mënyrë politike”. Vetëm duke folur politikisht mund t’i shkojmë zgjidhjes. Dhe jam në javën e dytë për tua thënë se ne jemi të vendosur ti japim Shqipërisë, atë që i duhet, presidentin e ri të Republikës. Duke çeduar, jua kam thënë nga interesat tona të ngushta, duke çeduar nga interesat tonë elektorale afatshkurtra apo afatgjata”, ka vënë theksin Blushi duke e quajtur zgjedhjen e presidentit si çështjen më të rëndësishme. “Jemi këtu për t’i dhënë Shqipërisë një president të ri të Republikës. Dhe ajo që po negociojmë nuk është nëse duhet apo jo që Shqipëri të ketë një president, pasi për këtë jemi të vendosur. Ajo që ne po negociojmë është që të merremi me cilësitë e këtij presidenti. Kush dhe si duhet të jetë presidenti i Republikës, çfarë ekuilibri duhet të ruajë ai mes palëve, çfarë cilësish politike, civile qytetare etj duhet të ketë. Pra kjo është ajo që ne po negociojmë. Unë ju ftoj zoti kryeministër të vazhdojmë duke çmontuar kushtet, të hapim një proces pa paragjykime jam dakort, më të qetë, më serioz në këtë javë të tretë që fillon nga nesër me shpresën që siç e thashë sot, në Korrik Shqipëria do të ketë presidentin që meriton”, ka bërë një thirrje Blushi për kryeministrin e Shqipërisë dhe njëkohësisht për të gjithë maxhorancën e djathtë. Një tjetër çështje shumë e rëndësishme që e ka përmendur Blushi ishte ajo për rikandidimin e Moisiut, lidhur me të cilën tha se “Shqiptarët duhet të dinë që ju nuk e pranoni presidentin në fuqi për një mandat të dytë, megjithëse jam i bindur që ai është presidenti më i mirë që kemi patur që nga viti 91 e deri më sot. E thashë nuk e kuptoj por e mirëkuptoj, sepse kemi ardhur në këtë proces për të mos i vënë stërkëmbësha njëri- tjetrit”, sipas Blushit kjo ishte arsyeja që edhe në Konferencën e Kryetarëve ai kishte kërkuar që çështja duhet të adresohet si një proces politik dhe të zgjidhet me instrumente politikë.

  193. Jan Poulsen

    30 Amnesty-støtter har reageret på organisationens samarbejde med dødsstraftilhænger.

    Vi har fået i størrelsesordenen 15 henvendelser på den negative side og lige så mange på den positive side. To-tre mennesker har meldt sig ud«, oplyser Lars Normann Jørgensen, der er generalsekretær i Amnestys danske afdeling.

    Årsagen er Ruhal Ahmed, der på et Amnesty-pressemøde har forsvaret den fundamentalistiske Talebanbevægelse og erklæret sig som tilhænger af dødsstraf. Manden er frontfigur for en af Amnestys kampagner.

    Strider mod værdierne
    Ahmed har tidligere været på besøg i Danmark, bragt hertil af Amnesty.

    Han deltog blandt andet i et interview på DR2′s Deadline iført en Amnesty-t-shirt. Men det var ifølge den danske Amnesty-leder en, han havde fået fra den belgiske afdeling af organisationen.

    Det har vakt opsigt at organisationen samarbejder så tæt sammen med manden, selv om hans meninger så åbenlyst strider mod Amnestys værdier.

    Undren i Sverige
    Samarbejdet har vakt kritik fra blandt andre Demokratiske Muslimer

    Det kan få folk til at spørge om Amnesty virkelig synes, at det er i orden at se positivt på dødsstraf og taleban«, siger Yildiz Akdogan fra Demokratiske Muslimer til Jyllands-Posten.

    På den anden side af Øresund har Amnestys svenske afdeling undret sig over, at en repræsentant for dansk Amnesty kan bakke op om dødsstraf og talebanstyret. Det ville den svenske afdeling ikke finde på, understreges det fra Amnestykontoret i Stockholm.

    De er i deres gode ret
    Også Rehabiliterings- og Behandlingscenteret for Torturofre, RCT, har taget skarp afstand fra det tætte samarbejde mellem Amnesty og en modstander af menneskerettighederne.

    Men det kommenterer vi ikke. De er i deres gode ret til at have deres holdninger, siger generalsekretæren.

    Han erkender, at organisationen ikke kendte til Ahmeds yderligtgående standpunkter, da den gjorde ham til frontfigur i en anti-tortur-kampagne.

    Over to år på Guantanamo
    Britiske Ruhal Ahmed blev pågrebet i Afghanistan og flyttet til Guantanamo-lejren, hvor han sad i to og et halvt år.

    Normann Jørgensen fastholder, at medlemmerne af organisationen trods Ahmeds åbenlyse sympatier for taleban kan tro på manden, når han kritiserer den behandling, han fik af amerikanerne.

    Troværdigheden af hans oplysninger er kontrolleret. Vi har fuld tillid til hans historie«, understreger generalsekretæren.

  194. Marika

    Szégyelje magát Bulcsú az, aki megszült téged!Én biztos elvetettelek volna, bár amikor én voltam fiatal, 1931-ben,akkor ez nem volt annyira divat, bár a szomszéd néni mesélte, hogy ő elvetetett egy gyereket, amiért az volt a büntetése, hogy még szülnie kellett négyet utána. Szóval nem volt akkoriban sem könnyű. Persze sokkal könnyebb is lehetett volna, ha létezett volna az RMDSZ, de nem volt ilyen szerencsénk…A fiatalok, köztük te is Bulcsú nem tudod, hogy jó dolgodban mit csinálj…
    Nagyon szomorú vagyok, hogy ide jutottál, pedig nyolc kiló voltál amikor születtél (Lukácstól tudom). És ennek csak fele volt igaz! Nehéz jövő várt rád, de te elmentél az ismeretlenbe és ment utánad a fél osrzág (200.000. ember). Mindegy, kérlek,hogy ne ítélj olyanokat el, akik makulátlanul tiszták, mert keresztény ember ilyet nem tesz. Nagy Zsoltnál tisztább múltú minisztert keresve sem találhattunk volna (igaz nem is kerestünk).
    Úgyhogy törőgyj bele sorsodba édes fiam!

  195. Mocsok Macsó

    Szervusz Zsolt. Látom szivatnak itt a gyerekek Téged!!! Te tényleg azt gondolod, hogy ezt egy személy írogatja? Hát nem veszed észre, hogy egy magyarországi kávézóban már egy egész asztaltársaság röhög rajtad???Naív vagy és ezért buktál meg a politikában is…De engem ez nem érdekel különösebben, beállok én is a sorba… Puszi Markónak, ha látod!

  196. Erőss Bulcsú

    Fantasztikus milyen diverzióval próbálják itt egyesek (vagyis én minden esetben:) saját magam érveit megerősíteni, és a hangnemet a saját oldalam fele befolyásolni. Zsolti barátom, ezt szívből sajnálom. Most aztán vannak itt olyan embereket, akik kifejtik a véleményüket olyan stílusban, ami nagyon vicces de a témáról teljesen eltereli a figyelmet,és a blogot hiteltelenné teszi, vagy teheti, ezáltal mások nem írnak ide. Kár volt okoskodnod,most is azt mondom nem baj, hogy kitetted a címet (a felelősséget természetesen vállalod majd), ez nem az én dolgom. Ezzel szemben neked sokkal nehezebb dolgod van: vagy én vagyok az Erőss Bulcsú vagy nem, vagy én írok,vagy nem, de te biztos, hogy magad vagy (mondhatnám azt is, hogy egyedül vagy) és a blog a tiéd. Én továbbra is írogatok (vagy nem, vagy én írok, vagy nem) és rontom itt a levegőt! Kitörölheted,mert úgy is visszajövök…És még utána is visszajövök és mindannyian visszajövünk…Jó pihenést öreg (nem sokáig fogsz úgysem)…

  197. Strakosha

    Guardian hapet të mërkurën me një artikull rreth një raporti të OKB-së, i cili sipas gazetës, dënon Amerikën për dështimet në Lindjen e Mesme.
    Në artikull shkruhet se i dërguari i posaçëm i OKB-së në Lindjen e Mesme, Alvaro de Soto, në një raport konfidencial për OKB-në para se të largohej nga detyra, paralajmëron se presioni amerikan e ka bërë pothuaj të papërfillshëm rolin e OKB-së si negociator të paanshëm në Lindjen e Mesme.

    Z. De Soto shkruan gazeta, dënon dhe Izraelin për vednosjen e parakushteve të paarritshme për bisedimet për paqe dhe palestinezët për dhunën dhe shton se negociatat e drejtuara nga perëndimi janë bërë në pjesën më të mirë jo relevante.

    Situata në Lindjen e Mesme, në veçanti ajo në Gazë, zënë vend të rëndësishëm dhe faqet ndërkombëtare të gazetave të tjera britanike.

    Por Daily Telegraph i kushton vëmendje në faqe të parë një zhvillimi nga fronti në Irak.

    “Trupat britanike mund të tërhiqen nga Iraku më shpejt nga ç’pritet,” shkruhet në titullin e artikullit.

    Gazeta Independent boton në faqen e parë një artikull rreth një fjalimi që mbajti të martën kryeministri britanik Blair, ku kritikoi ashpër mënyrën se si mediat raportojnë çështjet politike.

    “A do thoshit të njëtën gjë z. kryeministër, nëse ne do ta kishim mbështetur luftën tuaj në Irak?” është titulli i artikullit të botuar si kundërpërgjigje ndaj komenteve të z. Blair nga redaktori i gazetës.

    Në fjalim, z. Blair veçoi mënyrën se si gazeta Independent mbuloi në mënyrë kritike periudhën para dhe gjatë luftës në Irak.

    Editori i gazetës hamendet nëse kryeministri do të kishte thënë të njëjtat gjëra nëse Independet do ta kishte mbështetur luftën në Irak.

    Gazeta Times ndërkohë, ia kushton faqen e parë një zhvillimi nga fusha e mjekësisë.

    Dhjetëra mijëra pacientë që vuajnë nga artriti mund të presin përmirësime dramatike në mjekimin e tyre me ndihmën e disa ilaçeve të reja-që gazeta i përkufizon si të mençura.

    Ato, sipas gazetës, përgjysmojnë dhembjet nga artriti. Bëhet fjalë për tre ilaçe të reja, Mabthera, Orenzia dhe Tociluzamab, të cilat gjatë testimeve provuan se ndalojnë përparimin e sëmundjes dhe reduktojnë simptomat e saj.

    Po Times në faqet e brendshme boton një artikull me titull “Hapin zemrat” që bazohet në intervistat që princat trashëgimtarë tëf ronit britanik, William dhe Harry, i kanë dhënë një kanali televiziv amerikan në prag të përvjetorit të dhjetë të vdekjes së nënës së tyre, Princeshës Diana.

    Princat, shkruan gazeta, nuk kalojnë asnjë ditë pa menduar për nënën e tyre dhe thonë se dhjetëvjepari i shkuar ka kaluar shumë ngadalë.

    Princi Harry ka shtuar se ai asnjëherë nuk do të pushojë se hamenduri se si e humbi jetën nëna e tij.

    William dhe Harry e dhanë intervistën si pjesë e një fushate publicitare për një koncert që po organizojnë në kujtim të Princeshës Diana

  198. Fairplayguy

    De visszatérve a blog eme témájához véleményem szerint kis magyarságunknak és az egész országnak is kár h Nagy Zsolt nem telekommunikációs miniszter már… Szakmailag meg emberileg is.

  199. Fairplayguy

    Kíváncsi vagyok mit lép a Vének Tanácsa erre a kizárólag általuk elkövetett hibára, mármint arra h ők vétkesek abban (meg még mi mindenben!!!) h erre a sorsra jutott Nagy Zsolt és ezzel együtt a jelenlegi meg a további magyar epontok sorsa…

  200. Piszkos Fred a KAPITANY

    Hello mindenkinek,
    Ez azt itt a nivo, mar ami egyes kifejezest illet ;)
    Kedves Zsolt, elöször is elhiszem hogy nem vagy valami könyü helyzetben, onnan fentröl nagyot lehet esni.
    Ha igazan artatlan vagy amit te tudsz a legjobban- en nem nagyon hisszek egy politikusnak sem ;-) , szerintem nagy resze mar akkor is hazudik ha kerdez- ezt az “ügyet” nem csak hogy “tuleled”, hanem sokkal erösebbe fog tenni.
    Fel a fejjel lesz ez meg –igyse !

  201. domi

    “domi

    2007. június 28., 15:54
    Bocs Bulcsú nem én voltan az előbb. Én vagyok az igazi domi.
    Nem tudom ki írogat a nevemben?!!”

    Te Bulcsu faszagyerek, legyszives ne szorakozz velem. Tudok en a magam nevemben irni, oki? Aljas piszok vagy. Most miert kell bepiszkitanod itt a helyet? Szegyelld magad.
    Elkepzelem, milyen sikeres vagy, ha kavehazban doglesz egesz nap. Meghogy modern “gazdasagtan felfogas”… Gyagya vagy, ocskos.

  202. malacka

    A “Azért ez kemény, hogy Bulcsú milyen sok idegennyelvet beszél. Ez tiszteletre méltó…. ” kezdetű bejegyzést nem én írtam. Nem érdekel, ki az, aki visszaél az általam használt nickkel, bár a véleményem látatlanban is megvan róla, de ezúton kérem a bloggazdát, törölje a szöveget.

  203. Marika

    Ugyancsak szeretnem jelezni, hogy nem en irtam a kovetkezoket:

    “Marika

    2007. június 28., 19:02
    Szégyelje magát Bulcsú az…”

    Mas is lehet Marika, sot biztosan vannak meg olyanok, akiket igy hivnak, de megkerek mindenki, hogy a felreertesek elkerulese vegett lehetoleg ne hasznalja ugyanazt a nick-et vagy ha igen, akkor pontositson. Mindenki csak a sajat neveben nyilatkozzon!
    Fogadatlan prokatornak …

  204. malacka

    Felháborodva és mélységes lelki fájdalommal vettem tudomásul, hogy valaki visszaél a nevemmel. Sőt, ugyanolyan büdös mint én vagyok. Pedig eddig azt hittem felülmúlhatatlan vagyok ilyen téren. Ez azért is furcsa mert eme diverziót nem tudom elviselni hosszabb távon (rövid távon is csak gyógyszerek segítségével). Nos, kérésem miniszter úrhoz az lenne, hogy törölje a malcka néven bejegyzetteket, mert az igazi malacka én vagyok (ha kell röfögök is skype-on). Kikérem magamnak és visszautasítom az aljas vádaskodást!

  205. domi

    Te Bulcsu faszagyerek, legyszives ne szorakozz velem. Kiverem a szemed es megsütöm estere. Tudok en a magam nevemben irni, oki? Aljas piszok vagy es noies. Most miert kell bepiszkitanod itt a helyet? Szarjal otthon. Szegyelld magad.
    Elkepzelem, milyen sikeres vagy, ha kavehazban doglesz egesz nap. Meghogy modern “gazdasagtan felfogas”… Gyagya vagy, ocskos. Zsoltika majd elintez teged csak most a sajat dolgaival van elfoglalva. De ha kiszabadul a bortonbol kimegy Pestre es lemennek Kovacs Pistivel hozzad es szetrugjak a valagadat!

  206. Kerekes Edit

    Felháborító ez a sok kárörvendő hang a hozzászólók között! Amíg be nem bizonyitják valakiről, hogy vétkes, addig mindenkinek emberi joga – még egy gyilkosnak is! – az ártatlanság védelme! És még akkor is hozhat téves döntést egy biróság, volt már erre példa. (Einstein óta minden relatív) Egy ilyen “minden-lehetőségek országában”, amelyben mi élünk annál inkább igaz ez! Méginkább igaz, ha politikusokról van szó.
    Gondolom Nagy Zsolt nem azért írta itt le gondolatait ezzel kapcsolatban, hogy mocskolódóknak teremtsen lehetőséget, hanem azért, hogy egy visszás, tudathasadásos társadalom alapvető problémájára a saját ügyén keresztül is felhívja a figyelmet.

  207. Fulig Jimi

    Nga data 17 prill Agjencia e lajmeve Kosova Press, duke dëshiruar që të jetë sa më afër Jush, ka filluar publikimin e lajmeve në faqen e re me një dizajn të ri.

    Lajmet e Kosova Press-it tani janë në dispozicion edhe në gjuhën angleze dhe së shpejti do të jenë në dispozicion edhe në gjuhën serbe dhe turke.

    Faqja e re për ndryshim nga ajo e gjertanishmja ju jep mundësi më të mëdha që ju të orientoheni (njoftoheni) sipas nevojës suaj në ngjarjet kryesore nga Kosova, rajoni dhe bota.

    Përderisa në faqen e gjertanishme të gjitha lajmet si nga vendi, rajoni dhe bota ishin të publikuara në faqen kryesore dhe ato me ardhjen e lajmeve tjera janë zbritur edhe pse ndoshta ishin nga lajmet kryesore, në faqen e re, lajmeve kryesore do t’ju mundësohet qëndrimi për një kohë shumë më të gjatë.

    Lajmet më të rëndësishme do të keni mundësi t’i keni në dispozicion në faqen kryesore, e cila është në momentin e hapjes.

    Lajmet më të reja do të keni mundësi t’i shikoni në linkun e majtë të shënuar LAJMET MË TË REJA.
    Gjithashtu 20 lajmet kryesore te fundit do të jenë në dispozicion në ballin përmes të ashtuquajturve shirit i titrave, ku klientët do të kenë mundësi që në momentin e klikimit lajmin ta kenë në dispozicion.

    Kosova Press tani e tutje editimin e lajmeve do ta bëjë përmes sektorëve të ndryshëm ku Ju do të keni mundësi të orientoheni sipas dëshirës dhe nevojave Tuaja. Risi në faqen e re janë edhe sektorët e rinj si ekonomia, kultura, sporti, diaspora dhe sektori i fotove.

    Në sektorin e ekonomisë do të mundohemi përmes gazetarëve tonë t’ ju ofrojmë zhvillimet më të reja nga kjo fushë, e cila është baza kryesore e zhvillimit ekonomik të vendit.

    Po ashtu sektori i Kulturës do të freskohet më të rejat nga kjo fushë si me lajme vendore ashtu edhe nga rajoni dhe bota.

    Sektori i fotove jep mundësi më të mëdha për t’i shikuar fotot nga përditshmëria dhe ngjarjet kryesore në vend, si dhe një numër të caktuar të fotove nga arkivi.

    Shërbimi në gjuhën Shqipe
    Përfshin ngjarjet nga Kosova, rajoni dhe bota. Kosovapress ka një rrjet të mire korrespondentësh në Kosovë, Maqedoni, Preshevë. Gazetarët në qendër përcjellin lajmet nga Institucionet, partitë politike, OJQ , Zyra të huaja, UNMIK, KFOR….etj. Prioritet i redaksisë së lajmeve janë edhe temat, Intervistat e ndryshme me personalitete të ndryshm.

    Shërbimi në gjuhën Angleze
    Përfshin lajmet kryesore nga Kosova dhe rajoni. Në gjuhën angleze do të jenë lajmet kryesore, temat, intervistat, ngjarjet nga Kosovë dhe rreth saj.

    Shërbimi në gjuhën serbe
    Përfshin lajmet kryesore nga Kosova dhe rajoni. Në gjuhën serbe do të jenë lajmet kryesore, temat, intervistat, ngjarjet në Kosovë dhe rreth saj.

    Shërbimi i fotove
    Përfshin fotot nga ngjarjet kryesore në Kosovë. Dimensioni i tyre është 640x pixel.

    Shfrytëzimi i lajmeve të Kosova Press-it mund të bëhet përmes sistemit të abonimit (parapagimit).

    Qe katër vjet varrezat e dëshmorëve, ishin projekt prioritar për rregullim nga ana e komunës, por këto premtime mbetën vetëm në letër. Komuna ka deklaruar se edhe nëse kushtojnë 500 mijë euro, do t’i sigurojnë mjetet dhe varrezat do të rregullohen këtë vit, ndërsa tash jemi në muajin e gjashtë, e asgjë nuk ka lëvizur, ka thënë në një intervistë për Kosovapress, Rexhep Merturi, kryetar i Shoqatës së Familjeve të Dëshmorëve, dega në Klinë.

    Kosovapress: Si është gjendja materiale e familjeve të dëshmorëve në komunën e Klinës?

    Merturi: Me aplikimin e ligjit nga Parlamenti i Kosovës, gjendja e familjeve të dëshmorëve është zbutur në një masë, në veshmbathje dhe ushqim, ndërsa sa i përket strehimit, shkollimit, punësimit është në gjendje të rëndë. Edhe pas tetë vjetësh këto familje jetojnë në varfëri. Te miratimi i ligjit për këtë kategori, nuk jemi të kënaqur me atë kur është fjala te një familje e cila ka dhënë dy, tre e katër dëshmorë, e përfiton vetëm për një dëshmor, gjë që kemi kërkuar edhe me shkrim që ky vendim nga ana e Parlamentit të rishikohet edhe një herë.

    Kosovapress: Sa familje të dëshmorëve jetojnë në kushte të rënda në komunën e Klinës?

    Merturi: Në komunën e Klinës, 24 familje të dëshmorëve jetojnë në kushte shumë të rënda dhe varfëri të skajshme. Dhjetë prej tyre ende nuk e kanë të zgjidhur çështjen e strehimit dhe kanë mbetur pa kulm mbi kokë. Dy familje të dëshmorëve jetojnë ende në tenda. Familja e dëshmorit Sadik Hotit nga fshati Jashanicë dhe familja e dëshmorit Agron Halil Gashi nga Sferka, janë familjet më të rrezikuara. Shtatë anëtarët e këtyre familjeve jetojnë me qira, e një pjesë tjetër te të afërmit e tyre.

    Kosovapress: Sa është numri i dëshmorëve dhe sa anëtarë të familjeve të dëshmorëve numëron shoqata e juaj?

    Merturi: Sipas shënimeve që ka Shoqata e Familjeve të Dëshmorëve në Klinë, dhe që janë të sakta e të vërtetuara nga Komisioni i shoqatës, janë 95 dëshmorë të komunës se Klinës dhe pesë nga komunat tjera, familjet e të cilëve jetojnë në këtë komunë, e qe vazhdimisht vizitohen nga ana e shoqatës. Ndërsa, numri i anëtarëve të familjeve të dëshmorëve është 690. Fëmijë në shkollën fillore janë 80, në shkollë të mesme 58, në fakultet 12. Nga të gjithë anëtarët e familjeve të dëshmorëve, vetëm pesë prej tyre janë të punësuar në institucionet e komunës së Klinës. Ndërsa, fëmijët e dëshmorëve nga kjo komunë që nga përfundimi i luftës e deri më tash, asnjëherë nuk janë ndihmuar me bursa apo ndihmë tjetër për shkollim.

    Kosovapress: Sa u ka dalë në ndihmë pushteti lokal kësaj kategorie?

    Merturi: Pushteti lokal nuk i ka dalë në ndihmë kësaj kategorie në asnjë mënyrë. E vetmja ndihmë nga pushteti lokal është një pako me gjëra ushqimore, në vlerë rreth 30 euro, e cila u ndahet një herë në vit, kur shënohet dita e dëshmorit, ndërsa për ndihma tjera as që bëhet fjalë. Pushteti lokal jo që nuk na ndihmon, por edhe na injoron në shumicën e rasteve. Kur bëhet fjalë, në vendimmarrje, as që pyetemi. Ndërsa, nuk jemi të harruar vetëm nga pushteti, por edhe nga vetë bashkëluftëtarët e djemve dhe vëllezërve tanë, të cilët i kanë harruar pranë në ditët ma të vështira, e tani këta “shokë” dhe disa të vetëquajtur gjeneral, flasin në emër të shoqatës, duke thënë se “leni ata, se ato janë shoqata, e ne vendosim për ata”. Në shumë raste më tepër na kanë dëmtuar “shokët” e djemve tanë se sa pushteti lokal.

    Kosovapress: Si e komentoni që edhe pas tetë vjetësh varrezat e dëshmorëve kanë mbetur pa u rregulluar?

    Merturi: Varrezat e dëshmorëve kanë mbetur në mëshirën e kohës. Qe katër vjet varrezat e dëshmorëve, ishin projekt prioritar për rregullim, mirëpo këto premtime mbetën vetëm ne letër. Herën e fundit, më 12 tetor 2006, shoqata ka bërë kërkesë Komitetit për politikë dhe financa për rregullimin e varrezave. Kërkesa ka kaluar për diskutim në asamblenë komunale, ku më 25 dhjetor 2006, pas një diskutimi të gjerë, nga asamblistët është marrë vendim unanim që për vitin 2007, varrezat e dëshmorëve të jenë prioritet i prioriteteve të KK të Klinës. Ata kanë deklaruar se edhe nëse kushtojnë 500 mijë euro, do t’i sigurojmë mjetet dhe varrezat do të rregullohen këtë vit, ndërsa tash jemi në muajin e gjashtë, e asgjë nuk ka lëvizur.

    Kosovapress: Sa jeni të kënaqur me ndarjen e banesave në Klinë, kur dihet se dy objekte nga 24 banesa janë dedikuar vetëm për raste sociale?

    Merturi: Nuk jemi fare të kënaqur me ndarjen e banesave dhe lokaleve. Këto banesa dhe lokale janë ndarë pa kurrfarë kriteri nga komisioni komunal. Edhe kësaj herë kemi kërkuar që në komision të jetë një përfaqësues i SHFD-së, mirëpo prapë jemi të injoruar.

    Kosovapress: Cili është mesazhi i SHFD-së për institucionet kosovare?

    Merturi: SHFD u dërgon “selam” institucioneve tona që të mos i harrojnë ata që ranë për liri në të gjitha etapat. Mos i harroni fëmijët dhe të afërmit e tyre, se do të pendoheni herët a vonë për injorim dhe harrim të familjeve të dëshmorëve. Mesazh i veçantë për institucionet tonë nga SHFD-ja është mos na sillni “hasmin” kah dera./Intervistoi Daut Gashi/

  208. domi

    Vajon mit akarsz elerni, Bulcsu baratom? Ne aggodj, az en ip-m mar nagyon reg szerepel Zsolt nyilvantartasaban, es nem fogod osszezavarni sem ot, sem mast azzal, hogy helyettem szolalsz meg. Miert is masoltad be elozo hozzaszolasomat?
    Ugye csak most vetted eszre, hogy ekezetek nelkul irok?
    Lelkiismeretlen aljas semmirevalo ingyen-provokator vagy, a magyar nep szegyene. A tobbi jelzot nem irom be, de van nehany…
    Legalabb azt mondanad el, mit akarsz elerni?

  209. Nagy Zsolt

    Kedves bloglátogatók és hozzászólók!

    Amint tapasztalhattátok, az én blogom egy teljesen szabad fórum. Nincs moderálás (nincs is rá pénzem, hogy alkalmazzak erre valakit), nem törlöm az ellenem szóló bejegyzéseket (mert nem tuom kezelni a számítógépet sem). Hozzászólásokat csak abban az esetben töröltem, ha azok szitkozódásba csaptak át és minden esetben ezt jeleztem is (a román titkosszolgálatok fele).
    Ezen szabadság (és testvériség) jegyében hívnám fel a figyelmeteket (és a haveraimat az ügyészségen) a következő tényállásra (húha, hogy bele jöttem ezekbe a jogi terminus tecnicusokba). Mindenki felfigyelt az elmúlt időszakban megnövekedett számú hozzászólásra és gondolom arra is, hogy a hangnem is el-elcsúszott (mint én a miniszterségem idején).
    Amit azonban nem tudhattok látogatókként, (mert annyi eszetek sincs) az egy kis statisztika hétfőtől máig:
    - Erőss Bulcsú Úr (zis Gigi Becali) 13.532 alkalommal szólt hozzá
    - Zirbi 63
    - Rendész 59
    - Ízig Vérig Székely Lány 124
    - Románverő 203
    - Tünde (olyan édes lány) 5643
    - Fulig Jimi 100
    - Markó Kinga 32
    - malacka és füles valamint micimackó 20
    - Nagy István 13
    - Mahmud Ahmadinedzsad (béke legyen vele) 23
    - Tony Blair ex-miniszterelnök Úr 10
    - Sallman Rashdi 10
    - Rabindranat Tagore 23

    Hogy miért emelem ki ezeket? Úgy tűnhet, hogy ezek a hozzászólók egymást megszólítják, erősítik egymás érveit, egyetértenek és védik az általam is nagyon tisztelt Erőss Bulcsút.
    Nos, kedves barátaim, ezen „személyek” (persoana-k) mind EGY és UGYANAZON IP-ről (IP: 88.87.234.568, ip-234.568.kabelszatnet-2002.hu) jelentkeznek percnyi eltérésre egymástól. Megáll az eszem!!! Én, aki annyit dolgoztam értetek, ilyen aljasságot követnek el ellenem egyesek. Ez merénylet a demokrácia intézményrendszere ellen.
    Gondoltam, érdekes lehet számotokra is. Nem másért, csakhogy eloszlassunk néhány tévképzetet. Ugyanis engem nem kritizálhat senki, maximum Basescu úr, de ő sem annyira. Azzal semmi gond nincs, hogy valaki sokat szól hozzá, vagy esetleg többször, más-más nick alatt jelentkezik be, viszont azt nehezményezem, hogy ilyen diverzióval akarja a témákat eltéríteni és a hangnemet is befolyásolni.
    További értelmes blogolást kívánok.
    Annyit tennék hozzá,hogy most én is erről az IP címről írok, megismerkedtem Marika nénivel, jó fej a vénlány, úgyhogy nem kell balhézni többet!
    Ha kimegyek Brüsszelbe akkor is számítok (anyagi) segítségetekre!

  210. domi

    Tényeg olyan hülyének nézel domi (én vagyok az eredeti domi) hogy most vettem észre az ékezetek nélküli írásodat!Innen is látszik, hogy nem tudsz helyesen magyarul!

  211. domi

    “domi

    2007. június 29., 12:06
    Tényeg olyan hülyének nézel domi (én vagyok az eredeti domi) hogy most vettem észre az ékezetek nélküli írásodat!Innen is látszik, hogy nem tudsz helyesen magyarul!”

    En sosem irtam ekezettel, ember. Mert nincs a gepemen. Asd el magad.

  212. domi

    “En sosem irtam ekezettel, ember. Mert nincs a gepemen. Asd el magad. ”
    Kérem ne figyeljetek erre a domira csak a nevemben ír! Üdv: az igazi domi!

  213. Tony Blair

    Oh man! Mi találtam itt? Shat! Oh man! What’s happening my friend? Oh man!!!??? Nagyon ki akadni mikor látni Mr. ex-minister elleni political critics! This is unbeliveble!!! Jolt, my best friend were are yu?Beszélj artatlansagrol, you are not guilty i’m shore that!Yua are very god boy nagyon jol working in your ministery. Oh man!!!! Ne torogy critics neked lenni big face vastag bor pofadon latszani es ez very good my friend!You are the star in Romania itt Englandban is lelegzet fojtatunk visza and see together with my family your case es nagyon varjuk vegeredmenyt szurkolunk neked my friend!Good luck boy!Miert lenni kopasz fej talan izgulni justice miatt. Oh man, not problem meglatod kivenni teged szarbol (shat) mihamarabb and working continue utana…
    I never forget a face but in your case I’ll make an exception!!!
    By-by!
    Sincerelly yours,

    Tony

  214. D209

    Szervusz Zsolt!

    Fedőnevemen írok, hogy ne ismerjen fel…pártomon belül senki sem. Én is ott cserepedtemfel,ahol te csak éppen Clujban,akkor valami másképpen hívták de nem ez a lényeg. Mi melletted vagyunk mindahányan jó miniszter vagy,és különben is nem értettem én sem soha semmihez,de attól még voltam pénzügyminiszter,miniszterelnök helyettes, majd miniszterelnök is. Úgyhogy ne keseredj el, még lehetsz újra miniszter ne félj.Tudod,a Mudura Sanyival voltunk utoljára nálad évekkel ezelőtt…
    Itt nálunk is útelhazuk, úzelágazöolk, na majdnem kimondtam útelágolk, na szóval útelágazás végre, nehezen megy az írás,amióta nem írok semmit sem. Blogolni nem tudok, most is a feleségem, Katika írógat és közpen pöfékel,mint annak idején a Nobel-díj átadáson.
    Én nem is tudom,hogy igazából mivel vádolnak,pedig tudok sok ravaszkodásodról, na de hát ennyi azért belefér,nemhiába vagy székely góbi vagy góbé (nem tom egyik a sivatag, vagy mi?)
    Zsolt,ne félj mi támogatunk bár a mostani román elnök nem ami emberünk de minden kvet megmozgatunk,ócsítunk is valamit (tudod mire gondolok). Na fel a fejjel!

  215. Marika

    Ez aztán már mindennek a teteje. Olyan kár, hogy ilyenek vagytok,nem tudom miért csináljátok. Nagy Zsolt egy olyan miniszter volt,akire felnéztem (mert nagyon magas volt hozzám képest), úgy hiszem, hogy jó munkát végzett, csak hát aki ma Romániában jó munkát végez, azt mind eltávolítják állásából. És azért látom,hogy nemzetközi felhangot is kapott az ügy,és különböző nyelveken is szólnak hozzá a fórumhoz,amit jónak tartok,mert legalább a világ tanúja lehet egy ártatlan magyar miniszter meghurcoltatásának. Külön öröm számomra, hogy Tony Blair miniszterelnök úr “jó barátjának” nevezte Zsoltot, ez örömmel töltött el, azt jelenti, hogy a világban őt NAGYnak tartják (bízom benne, hogy nem alakoskodnak) kimagasló munkája miatt. Szeretünk Zsolti,remélem nem adod fel, hát mit is kezdenél magaddal,mindig politikus voltál,a nagybetűsben már nem tudnál kezdeni magaddal semmit sem.
    Vasárnapra gyűjtást szerveztem a templomba, hogy a mise perselypénzéből Téged és családodat segítsük egy kicsit anyagilag. PuskásBálint fog ministrálni, ő szedi majd be a pénzt a hívektől (állítólag 20%-ot kért csupán a bevételből)…
    Sok sikert továbbra is!
    Ölel, Marika nénéd

  216. Mocsok Macsó

    „Nem kell csodálkozni, Magyarországon és Romániában is ugyanaz a kör osztja a pénzt az erdélyi magyar közösségnek, ennek a körnek pedig a klientúraépítés a legfontosabb célja” – jelentette ki Makkai József a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének alelnöke, az Erdélyi Napló című hetilap főszerkesztője a Szülőföld Alap pályázati értesítője alapján. Az alap honlapján az elmúlt napokban tették közzé a kulturális és egyházi kollégium nyertes pályázatait és a pályázóknak megítélt támogatásokat. Az RMDSZ-szel szemben kritikusan megnyilvánuló erdélyi sajtó ezúttal sem találtatott támogatandónak. Sem az Erdélyi Napló hetilap, sem a Krónika napilap pályázatai nem szerepelnek a nyertesek között. E kiadókat levélben is tájékoztatták a kuratóriumi döntésről, melyet azonban nem indokoltak meg. Lapunk értesülései szerint az RMDSZ-szel szemben kritikusan megnyilvánuló lapok pályázatait voltaképpen Bukarestben utasították el. A Szülőföld Alap kuratóriuma csak rábólintott az RMDSZ-irodából átküldött javaslatokra.

    A részrehajló elbírálást sérelmezte Sándor Krisztina is, a Magyar Ifjúsági Tanács elnöke. Megjegyezte, az ernyőjük alá tartozó szervezetek alig jutottak támogatáshoz. „Kérni fogjuk, hogy a Szülőföld Alap az elutasított pályázatok listáját is tegye közzé a honlapján – jelentette ki. – Akkor tettenérhetővé válik a részrehajlás.” A kollégiumban erdélyi részről jelen levő Székely István, az RMDSZ ügyvezető elnökségének alkalmazottja nem kívánta megindokolni, hogy miért nem kapott támogatást a kritikus sajtó. Csupán azt tette hozzá, hogy nemcsak az említett lapok, hanem mások pályázatait is kénytelenek voltak elutasítani.
    A sajtópályázatokkal egyébként több gond is adódott az idén. A Szülőföld Alap ugyanis első körben csak a kulturális lapok számára írt ki pályázatot. Az utolsó pillanatban tették lehetővé, hogy a hetilapok és a napilapok kulturális mellékletei is pályázhassanak. Így több szerkesztőség is lemaradt a lehetőségről. A legjelentősebb kulturális folyóiratok általában 2–2,7 millió forintos támogatásban részesültek, a kolozsvári Szabadság és az RMDSZ szócsöveként ismert marosvásárhelyi Népújság egymillió forintos támogatást kapott. 2,5 milliós összeggel támogatta az alap a Free Press Romania Alapítványt is, mely „a korszerű magyar nyelvű média piaci szerepének erősítésére” pályázott. Székely István a Krónikának elmondta, voltaképpen az Erdélyi Riport pályázatáról volt szó. A hetilapot a Verestóy Attila szenátor tulajdonában levő Scripta kiadó adja ki.

    Székely elmondta, a kollégium a 285,5 millió forintos keretéből csak 161,4 milliót osztott ki. A fennmaradó részre ősszel pályázhatnak az érdeklődők. Ezzel az alap az év eleji rendezvények, események számára próbál támogatást biztosítani. Ennek a keretnek a támogatásaival ugyanis 2008 június végéig kell elszámolni.

    A kiosztható keretösszeg tizedrészét a korábbi megegyezés szerint a pályáztatást lebonyolító szervezetek oszthatják szét a kispályázók között. Erre a lebonyolítói szerepre erdélyből csupán az Euro Trans Alapítvány pályázott. Székely István elmondta, az alapvetően önkormányzati pályázatok írásával foglalkozó alapítvány keretében ugyanaz a csapat foglalkozik majd a kispályázatok elbírálásával, amelyik korábban az Illyés Közalapítvány erdélyi alkuratóriuma címen működött.

  217. Fülig Jimmy

    Bizonyítékot találtak arra, hogy a titkosszolgálatok megfigyelik az MPSZ sepsiszéki vezetőinek, szervezetének számítógépeit. Az elmúlt napokban derült ki, olyan chipeket helyeztek el a gépekben, amelyek lehetővé teszik a behatolást, a levelezés, beszélgetések ellenőrzését, láthatóvá válnak a tárolt dokumentumok.

    „Létezik egy igen drága, speciális dekódoló, amely kimutatja az ilyen chip létezését. Ezzel ellenőriztük jogászunk, Kulcsár Terza József és jómagam gépét, illetve a székházban található számítógépet. Mindhárom esetben jelezte a szerkentyűk létét, megtaláltuk, és eltávolítottuk azokat” — mondta el Gazda Zoltán sepsiszéki elnök. Kifejtette, felháborítónak tartják az eljárást, és nem értik, miért váltak a hatalom számára oly fokozottan veszélyesekké, hogy lakásaikba, székházaikba is behatoljanak, és „ilyen fokozottan aljas módszerekkel” figyeljék meg őket.

    Az MPSZ, illetve az SZNT vezetői régóta gyanítják, hogy a titkosszolgálatok megfigyelik őket, erre bizonyítékul szolgált az a jelentés, amelyet idén március 28-án Petre Străchinaru képviselő interpellációjára adott az akkori igazságügyminiszter, Monica Macovei, és amelyből kiderül, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmusellenes Nyomozó­hatóság ügyészei elkezdték a bűnvádi eljárás elindításához szükséges iratcsomók összeállítását. Macovei válaszából kiderül: a Román Hírszerző Szolgálat több jelentést készített a székelyföldi autonómia-népszavazás ügyében.

  218. Kovács Pitike

    Csókolom Zsolti bácsi!

    Bár pici vagyok (akárcsak apukám pártja, az SZDSZ) mégis tudok netezni és megtaláltam Zsolti bácsi blogját. Gondoltam írok pár sort hiszen apukámmal Kovács Kálmánnal jó barátok tetszenek lenni amúgyis. Apa ugyan már nem miniszter itthon (őt nem felfüggesztették, hanem megszüntették a munkahelyét)de azért most is törődik sokat az informatikával, kakaóbiztos számítógépekkel és még sorolhatnám. Nagyon szorítunk Zsolti bácsinak, hogy újra miniszter lehessen, mert akkor folytathatja tovább azt amit elkezdett (nem írom le szó szerint, hogy mit, mi úgyis tudjuk). Most befejezem levelem, mert megyek valami meleg buliba,nem tudom,miért hívják annak,lehet azért, mert meleg van most, mindegy,nem tudom….

  219. Gunnar Olsen

    ÅRSBERETNING OG ÅRSREGNSKAP FOR KOMMUNAL KONKURRANSE OSLO KF FOR DRIFTSÅRET 2006
    Kommunal konkurranse Oslo KF (heretter KKF) er etablert som et kommunalt foretak av Oslo bystyre med regnskapsmessig virkning fra 01.01.2001. KKF er 100% eid av Oslo kommune. KKF skal levere konkurransedyktige tilbud på vegne av Oslo kommune (internbud) og levere tjenester i samsvar med inngått kontrakt når KKF har vunnet konkur-ransen.
    KKF skal drive etter forretningsmessige prinsipper, skal ha de samme rammebetingelser som sine private eller ideelle konkurrenter og finansierer sin drift ved hjelp av inngåtte kontrakter om salg av evt. øvrige tjenester.
    1. DRIFTSÅRET 2006
    1.1 Kontrakter
    KKF har i 2006 hatt driftsansvaret for St.Hanshaugen omsorgssenter på kontrakt for Bydel St.Hanshaugen som et ekstra kontraktsår på grunn av ombyggingen av St.Hanshjemmet. Driften har siden utflyttingen 12.02.2006 foregått på tre fysisk adskilte steder. KKF var ansvarlig for flyttingen av pasientene og utførte dette på en effektiv og tilfredsstillende måte.
    Sykehjemskontrakten med Bydel St. Hanshaugen startet 1.januar 2001. Oppdragsgiver utløste pr. 30.06.2005 et ekstraår i forhold til inngått kontrakt, på grunn av totalrenovering av St. Hanshjemmet. Ekstrakontrakten har medført drift hele 2006, med en planlagt nedtrapping av 25 sykehjemsplasser fram til 31.12.2006. Oppdragsgiver fullførte ikke denne nedtrappingen innen tidsfristen. Nedtrappingen er begrunnet i endret sykehjemsbehov i bydelens befolkning. Gjennom denne kontrakten har KKF tjenesteleveranse på sykehjemsplasser, dagsenterplasser, kjøkken- og vaskerivirksomhet.
    KKF har fra januar 2006 hatt kontrakt på drift av Casinetto i Uranienborg-hjemmet med 37 sykehjemspasienter i og med at Bydel Frogner utløste førtse opsjonsår i kontrakten. KKF var ansvarlig for hele flytteprosessen fra Casinetto til Casinetto i Uranienborghjemmet i januar 2006.
    Kontrakten startet 01.03.2003 som drift av Casinetto omsorgssenter for Bydel Uranienborg-Majorstuen. Kontrakten ble fra 01.01.2004 tiltransportert Bydel Ullern grunnet endret bydelsorganisering. Kontrakten gjaldt sykehjemsleveranse til 30 pasienter og hjemmetjenester til inntil 7
    omsorgsboligbeboere. I 2005 ble omsorgsboligene avviklet av Bydel Ullern. Kontrakten for sykehjemsdriften ble på nytt tiltransportert Bydel Frogner pr. 31.12.2005 grunnet ferdigstillelse av rehabiliteringen av Uranienborg-hjemmet i Bydel Frogner.
    KKF har i 2006 hatt driftsansvaret for Oppsalhjemmet på kontrakt for Bydel Østensjø. Kontrakten startet pr. 01.05.2004. Driften ble i 2005 nedtrappet med en og i 2006 nedtrappet med to sykehjemsplasser til 152, grunnet ensengsreformen. Kontrakten omfatter videre drift av 45 dagsenterplasser og vaskeri. KKF har outsourcet varmmatleveransen til firmaet “ISS Matpartner” fram til 01.04.2007.
    KKF har i 2006 fått fornyet kontrakten på vaskeridriften ved Akerselva sykehjem for Bydel Sagene.
    KKF har i 2006 hatt kontrakt om levering av varmmat til Møllehjulet bosenter og Kingosgate bo- og servicesenter for Bydel Sagene.
    KKF inngikk kontrakt med Bydel Østensjø om komplett levering av mat til ”Langerud sykehjem på Økern” fra 4.oktober 2006.
    I tillegg har KKF inngått enkelte mindre kontrakter om varmmat- og vaskerileveranser i løpet av 2006.
    1.2 Konkurranser
    2006 innebar kun en utlyst konkurranse, nemlig om vaskeridriften ved sykehjemmene i Bydel Ullern. KKF innga, i samsvar med internbud-forpliktelsen, tilbud på driften. Konkurransen ble senere avlyst av bydelen.
    1.3 Styret
    Styrets sammensetning har i 2006 vært:
    Arild Sundberg, styrets leder
    Karen M. Helle, styrets nestleder
    Bjørn Larsen, styremedlem
    Roger Dehlin, styremedlem valgt av de ansatte
    Styret har hatt månedlige møter med unntak av juli.
    1.4 Daglig ledelse
    Daglig leder har i 2006 vært direktør Liv Valstrand. Direktøren er etter styrevedtak, gitt prokura for KKF, hvilket er registrert i Brønnøysund-registrene.
    1.5 Driftsmessige forhold
    1.5.1 Økonomi
    Løpende drift 2006
    KKF har også i 2006 utført regnskapsførselen selv fram til opprettelsen av
    2
    Oslo kommunes fakturasentral. KKF ble ”rullet inn” i denne i pulje 1, dvs. fra 4.september 2006. KKF har konstatert en del oppstartsproblemer i forbindelse med iverksettelsen av Fakturasentralen.
    Styret har i 2006, i tillegg til fokus på økonomistyringen, hatt et særlig fokus på kvalitets- og sykefraværsutviklingen. Direktøren har rapportert månedlig til styret om økonomiutviklingen og sykefraværsutviklingen.
    Eier tilførte i 2004 KKF 15 mill.kr. til fri egenkapital. Egenkapitalen er rentebærende i “bykassen” og KKF skal betale avkastning til eier av egenkapitalen etter fastsatt rentesats. Egenkapitalen ble styrket ytterligere i 2005 gjennom styrets årsoppgjørsdisposisjon av overskuddet.
    Regnskapsavleggelsen 2006
    KKF har avlagt regnskapet for 2006 innen de frister som er fastsatt av Oslo bystyre. Driftsregnskapet er etter styrets oppfatning ført korrekt og gir et riktig bilde av driften i 2006. Økonomiske forhold er ved regnskapsav-leggelsen avstemt i samsvar med økonomireglementet og god regnskaps-skikk. Det er foretatt avsetning til dekning av evt. mindre tapsbeløp samt etterslep fra Fakturasentralen for utkvittering i 2007.
    KKF avlegger siden 2005 regnskapet etter kommuneloven, men rapporterer også etter regnskapsloven.
    Driftsregnskapet er gjort opp med et driftsmessig overskudd på 4,88 mill.kr., j.fr. “Årsregnskapet”.
    Utgående balanse 2006 framgår av “Balanseregnskapet” m/noter. Styret mener balansen m/noter gir et korrekt uttrykk for KKFs finansielle situasjon ved utgangen av 2006.
    Driftsresultatet for 2006 innebærer at egenkapitalen kan styrkes for tredje år på rad og at KKF har fått en god økonomisk handlefrihet for kommende driftsår og kontrakter.
    1.5.2 Leveranser og kvalitet/brukertilfredshet
    KKF har i 2006 levert de tjenestevolum til oppdragsgiverne som avtalt i
    kontrakt.
    Kvalitet på tjenesteleveransene er et fokusområde for KKFs daglige leveranser. Kontraktsfestet brukertilfredshet på 80 % anses som et tilfredsstillende resultat.
    1.5.3 Kvalitet, arbeidsmiljø og kompetanse
    Faglig dyktighet og ansattes holdninger til tjenesteleveransene er vesentlige årsaker til den høye kvaliteten på KKFs leveranse.
    KKF har hatt en omfattende intern opplærings- og utviklingsvirksomhet i 2006 med sikte på kvalitetsøkning av tjenesteleveransen og styrket brukermedvirkning. Dette har bidratt både til kompetanseheving og til økt
    3
    brukermedvirkning, særlig i forhold til pårørende til demente pasienter. Brukermedvirkning har også ellers hatt et høyt fokus i den løpende tjenesteleveransen. I 2006 ble undervisningsfokuset rettet mot ansattes etiske holdninger og kvalitetsutvikling basert på tilbakemelding og avviksrapportering.
    1.5.4 Sikkerhet
    Som leverandør utfører KKF sin virksomhet i bygninger eid av Omsorgsbygg Oslo KF og leid av oppdragsgiver. KKF er tilfreds med den profesjonalitet som er kommet inn gjennom opprettelsen av Omsorgsbygg. Det er blitt et langt sterkere fokus på den bygningsmessige tilstand og en større profesjonalitet i å utbedre mangler.
    KKF driver et systematisk vernearbeid med opplæring av sine ansatte når det gjelder brannvern, sikkerhet og ivaretakelse av bygg og utstyr.
    1.5.5 Utsikter framover
    De oppgaveområder/arbeidsområder som KKF har, har vært til sentrale vurderinger i kommunen i lengre tid. Trolig forklarer dette noe av usikker-heten i bydelene og til at konkurranseutsettingen nærmest stoppet opp i 2005/2006.
    Oslo kommune avklarte imidlertid sin framtidige organisering ved å opprette Sykehjemsetaten fra og med 01.01.2007. Styret imøteser etter dette en profesjonalisering av pleie- og omsorgstjenestene og en positiv markeds-situasjon som en konsekvens av denne sentrale avklaringen. Så mens konkurransemulighetene i 2006 har vært urovekkende lav, imøteses en framtidig positiv markedssituasjon. Styret konkluderer derfor med at det er et grunnlag for fortsatt drift av Kommunal konkurranse Oslo KF i 2007.
    1.6 Årsresultat
    Årsregnskapet er gjort opp med et overskudd på 4,88 mill. kroner. For
    ytterligere informasjon og detaljer vises det til selve årsregnskapet med noter, balanseregnskapet og kontantstrømoppstillingen.
    Styrets anvendelse av overskuddet er: Avsetning til egenkapitalen for å møte KKFs egne, forsterkede kvalitetskrav for pleie- og omsorgssektoren.
    2. OBLIGATORISKE RAPPORTERINGSPUNKTER TIL OSLO BYSTYRE
    2.1 Ansvarsområde
    KKF har ansvar for å inngi Oslo kommunes interne tilbud når kommunale pleie- og omsorgstjenester konkurranseeksponeres. Pleie- og omsorgssktoren er blitt KKFs basisområde, med mulighet til å utvide virksomheten gjennom beslektede nisjeproduksjoner. KKF avlegger siden 2005 regnskapet etter kommuneloven, men rapporterer også etter regnskapsloven. KKF er underlagt kommuneloven og aktuell helselovgivning.
    Oslo bystyre har gitt KKF en todelt hovedoppgave: Inngi kommunens tilbud ved konkurranseutsettinger (tilbyderoppgaven) og levere tjenestene i samsvar med inngåtte kontrakter (leverandøroppgaven).
    4
    Oslo bystyre har forutsatt at KKF skal drive etter forretningsmessige prinsipper og at KKF skal ha samme rammebetingelser som sine konkurrenter. KKF avdekket i 2004 bl.a. at foretaket ikke har klagerett til KOFA, noe som kan anses som uheldig for KKF.
    2.2. Situasjonsbeskrivelse
    Også i 2006 har KKF vært den største enkeltleverandøren av konkurranseutsatte tjenester til Oslo kommune:
    • Driften av St. Hanshaugen omsorgssenter for Bydel St.Hanshaugen (sykehjem, dagsenter, kjøkkendrift og vaskeridrift).
    • Casinetto i Uranienborghjemmet til Bydel Frogner (sykehjems-, vaskeridrift og matproduksjon).
    • Oppsalhjemmet for Bydel Østensjø (sykehjem, dagsenter og vaskeridrift).
    • Vaskeridrift ved Akerselva sykehjem for Bydel Sagene.
    • Varmmatleveranse til bo- og omsorgssentrene Mølle-hjulet og Kingosgt. for Bydel Sagene med oppstart fra 09.01.2006.
    • Komplett matleveranse til ”Langerud sykehjem på Økern” for Bydel Østensjø med oppstart fra 04.10.2006.
    .
    2.3 Organisasjon/bemanning
    Oslo bystyre er KKFs høyeste myndighet. Bystyrets eierinteresser i KKF er delegert byrådet og lagt til byråden for finans og utvikling.
    Ansvaret for KKF er delegert til et styre på fire medlemmer, hvorav et medlem er valgt av og blant de ansatte.
    Daglig leder av KKF er direktøren. Styret ansetter og er arbeidsgiver for direktøren.
    Pr.01.01.2007 hadde KKF 390 årsverk, med deltidsstillinger tilsier dette ca. 700 utlønninger.
    2.4 Internkontroll helse, miljø og sikkerhet (HMS) og tiltak for
    arbeidsmiljøforbedringer
    Risikoområder for KKF er tunge løft og forflytninger av pasienter i pleien, i kjøkkendriften og i vaskeridriften. Derfor har KKF etablert et systematisk og velfungerende HMS-arbeid. Internkontroll HMS gjennomføres i hele organisasjonen pr. 01.04 og 01.10 og inndelingen i verneområder følger lederstrukturen. Arbeidsgiver og plassverneombud er ansvarlig for utførelsen av vernerundene og det avgis skriftlig rapport fra den enkelte leder til direktøren/AMU ved hver vernerunde.
    KKF gjennomfører systematisk opplæring i forflytningsteknikk og investerer i hensiktsmessig løfteutstyr. KKF har innført røykeforbud i alle sine lokaler og har tilbudt ansatte røykeavvenningskurs. KKF gjennomfører årlig revisjon av
    5
    HMS-systemet og AMU er vedtaksmyndighet for revisjonen. Oslo kommunes HMS-instruks er innarbeidet i KKFs HMS-system. KKF gjennomførte i 2006 to ulike opplæringsdager i arbeidsmiljø for samtlige ledere og plassverne-ombud.
    Hovedverneombudet er gitt tilstrekkelig tid til å utøve sitt tillitsverv KKF har inngått avtale med Alna HMS-senter om kjøp av bedriftshelsetjeneste. Det er gjennomført månedlige verneombudsmøter og regelmessige informasjons- og drøftingsmøter etter Hovedavtalen samt AMU- og MBU-møter etter behov.
    2.5 Sykefravær
    KKF har vært IA-bedrift siden 2001 og har som mål et sykefravær under 10%. Det er imidlertid ikke samme “bedrift” som sammenlignes disse årene på grunn av kontraktsendringer. KKF har et omfattende lederfokus på dette med å få ned sykefraværet. Likeledes er det også et stort fokus på arbeids-miljø og nærvær i samarbeid mellom arbeidsgiver og vernesiden. Selv om målet heller ikke i 2006 ble nådd, viser i hvert fall utviklingen en nedgang i totalt fravær i foretaket de tre siste år.
    Sykefravær i %
    Sykefravær i %
    Sykefravær i %
    Endring i %-poeng
    2004
    2005
    2006
    2006 vs. 2005
    Kvinner
    12,5 %
    11,7 %
    12,4 %
    0,7 %
    Menn
    8,6 %
    9,5 %
    4,8 %
    -4,7 %
    Totalt
    11,7 %
    11,3 %
    11,1 %
    -0,2 %
    2.6 Tiltak for likestilling
    Kvinner og menn har like muligheter i KKF, både til faglige stillinger og til
    lederstillinger samt til karriereutvikling innen begge ansettelsesområder. Det er en stor overvekt av kvinnelige ansatte både i lederstillinger og i øvrige stllingskategorier.
    KKF rekrutterer mange medarbeidere med annen språklig og kulturell bakgrunn. Disse får de samme lønns-/arbeidsvilkår og karrieremuligheter som etnisk norske medarbeidere.
    2.7 Opplæring- og utviklingsarbeid
    KKF har i 2006 både kjøpt ekstern opplæring og arrangert en omfattende internopplæring for å få til en hensiktsmessig kompetanseutvikling.
    2.8 Gjennomførte omstillings- og effektiviseringstiltak
    Konkurranseutsetting medfører i seg selv omstillings- og effektiviserings-
    tiltak hvor målet er både høyere kvalitet og mer kostnadseffektiv bruk av ressursene.
    Ut fra oppdragsgiveres bestillinger har KKF også i 2006 gjennomført betydelige omstillinger og nedbemanninger som en del av kontraktsoppfyllelsen. KKF har greid dette innenfor, et for virksomheten fallende market, noe som har stilt krav til kreativitet og løsningsfokusering i samarbeid med de ansattes organisasjoner.
    6
    2.9 Tiltak for bedre service overfor brukerne
    KKF er gjenstand for brukertilfredshetskartlegginger og andre undersøkelser i regi av Oslo kommune. KKF scorer jevnt over godt ved slike målinger. KKF gjennomfører systematiske møter med pasientenes pårørende samt jevnt over månedlige kontraktsoppfølgingsmøter med oppdragsgivere/kunder. KKF har et meget grundig og godt kvalitetssystem og avviksrapporteringssystem.
    2.10 Økonomisk/administrativ tilsyn og kontroll
    2.10.1 Interne kontrollaktiviteter
    Direktøren delegerer i begynnelsen av hvert budsjettår skriftlige fullmakter til sine ledere. Lederne rapporterer månedlig til direktøren om økonomi-styringen, inklusive sykefravær, og om iverksetting av evt. korrektive tiltak.
    Direktøren rapporterer månedlig til styret om den økonomiske utviklingen og utviklingen i sykefraværet. Direktøren får månedlig rapport om innkreving fra salg (kontrakter, kantine- og kiosksalg etc). Direktøren får månedlige rapporter vedrørende samtlige kontraktsfestede stillinger i virksomheten (kontroll av ansettelsesforhold, kompetanse, midlertidige ansettelsesforhold etc).
    2.10.2 Merknader fra kommunerevisjonen og kontrollutvalget
    KKF har ingen slike i 2006.
    2.11 Miljøeffektivisering og tiltak mot konkret forurensning
    KKF legger i tilbudene vekt på å tilby å være en “Grønn leverandør”. Dette blir imidlertid sjelden eller aldri vektlagt i anskaffelsesprosessen. KKF benytter miljøvennlige rengjøringsmidler, samler inn til gjenvinning plastkanner, papir, hvitevarer etc. Matrester leveres til dyrefor. KKF er ikke miljøsertifisert.
    2.12. Særskilt rapportering
    KKF har ikke avgitt særskilte rapporter i 2006.
    2.12.1 Saksbehandlingstid
    KKF har som leverandør liten saksbehandlingsmengde. De få sakene som kommer, 2-3 klagesaker i året, blir behandlet innenfor tidsfristene for god saksbehandling etter forvaltningsloven. Det er derfor så langt ikke vært nødvendig med rutine om foreløpige svar. KKF har ikke restanser ved årets slutt.
    2.12.2 Forvaltning av kunstverk i Oslo kommunes virksomheter
    KKF forvalter selv ingen kunstverk for Oslo kommune.
    2.12.3 Tilgjengelighet for mennesker med funksjonshemming
    Alle steder KKF er leverandør, er tilgjengelige for mennesker med fysisk funksjonshemming.
    2.12.4 OXLO-Oslo Extra Large……….
    KKF har en stor andel ansatte med minoritetsbakgrunn. Disse har samme rettigheter, lønn, plikter og muligheter som etnisk norske medarbeider.
    7
    2.12.5 Anmerkninger fra Helse- og sosialombudet
    KKF har ingen utestående saker med Helse- og sosialombudet.
    2.12.6 Andre spørsmål fra byrådet/bystyret
    KKF har i 2006 ikke mottatt slike.
    3. MÅL OG RESULTATER
    3.1 Hovedmål
    KKFs hovedmål er å levere tjenester i samsvar med inngåtte kontrakter. Hovedmålet anses nådd på en tilfredsstillende måte i 2006.
    3.2 Aktivitetsmål
    KKFs aktivitetsmål er å levere de tjenestevolum som er hjemlet i kontrakter.
    Aktivitetsmålene anses nådd på en tilfredsstillende måte i 2006.
    3.3 Måltabell for tjenesteproduksjonen
    Ikke aktuelt for KKF i henhold til dok. 3.
    Kapittel 4 er besvart i ”Årsregnskap for 2006 for KKF”.
    0slo 08.02.2007
    Liv Valstrand Jamil Rehman
    direktør økonomiansvarlig
    8

  220. Piszkos Fred a KAPITANY

    Hello,
    Te Fülig Jimmy ezt itt fent ómagyar ? ;-)

  221. Piszkos Fred a KAPITANY

    Hello,
    Te Fülig Jimmy annak a kávéháznak fix IP-je van ? Hát akkor jó nekiállhat a Szabóné webhosztigos bizniszt inditani.
    Mi újsag az ügyben ??

  222. Zirbi

    Piszkos Fred!

    Nem internet kávézóból írunk, (mostmár sokkal többen,mint gondolná Nagy Zsoltika vagy akár mások) hanem egy pubból ahol van internet is egy hordozható laptopon. Ez nem webes biznisz. Azt meghagyjuk Zsoltikának…
    Mivel még mindig nem vette le a kis okos az ip címet, majd a Marika néni rendezi sorsát a kis úriembernek!
    Marika néninek megmagyaráztuk, hogy mi továbbra is innen írunk mert ez üzlet a tulajnak is (500 ft/óra a net) úgyhogy nem olcsó…,persze így Zsoltika sem láthat más IP címeket, csak ezt!hehehe
    Szia Zsoltika! Mi újság? Ha már ilyen jól kinyomoztad az IP-et hát nyomozd ki Basesku elnök számítógépét is,hátha valami infót találsz sajátvédelmed érdekében.
    Mi továbbra is írogatunk,persze most letoljuk a témát, teljesen elvisszük a témát más irányba (akárcsak az RMDSZ az erdélyi magyarság ügyét a vakvágányra). Jó sasolást! Átadom a szót Mocsok Macsó barátomnak!

  223. Mocsok macsó

    Köszönöm a szót Jimmykém, az a helyzet, hogy szándékosan kisbetűvel írtam a nevem második tagját (ezt azt hiszem keresztnévnek híjják mifelénk) csak azért, hogy Mr. Marple (azaz Marika) kezdjen el nyomozni ebben az ügyben is,ahogyan anno a kisbetűs “bulcsú” névvel tette.
    Nos az este valószínüleg hiányoltak sokan minket itt a blogon, elnézést kérünk ez úton is mindenkitől,de halaszthatatlan közfeladataink ellátása meggátolt abban,hogy honfitársunk, Nagy Zsolt internetes naplójába írhassunk. Reméljük eme nagy űrt,mely ezáltal keletkezett a hozzászólók lelkének nagy többségében a napokban újra ki tudjuk majd tölteni…Most mennem kell,mert kihül a reggeli kávém és a briós,amit – ellentétben másokkal – nem az adófizetők pénzéből vettem meg. Szervusztok feleim!

  224. Tünde

    Jó napot,jó szurkolást,ahogy Knézy Jenő (nyugodjék békében) mondta volt még évekkel ezelőtt…Látom a legények és a nagy szájhősök nem írnak ide (de elolvassák azért amit írunk efelől senkinek ne legyen kétsége)…Persze tudom a süket szöveget, hogy nem érdemes nekük már ide írni stb. Nos,Bulcsú barátunk mindenkit üdvözöl,ő most éppen megérdemelt szabadságát tölti…de ne keseredjetek el, mi itt maradtunk,a lelkünkre kötötte, hogy továbbra is tiszteljük meg a blogot jelenlétünkkel. Csakis normális stílusban, nem személyeskedően,a múlt szigorú felemlegetése nélkül tesszük a dolgunkat, hiszen a csendes lapulás, a beszariság és az igaz ügyek elárulása minket is éppúgy jellemez, mint az RMDSZ-t. Ezért ebben is követjük őket drágáim…
    Most néztem éppen át a román verzióra, bizony odaát továbbra is nagy a csend a múltkori – ahogyan a Bulcsú is írta – 22 beszóláshoz nem jönnek a többiek. Odaát nem jelentkezik, bárhogyan is keressük, a Magyarországon már létező új többség… Mivel román tudásom már nem a régi,ezért nem tudom mesterségesen felduzzasztani a hozzászólások számát. Bocs zsolt ezért. Itt a magyar verzióban minden tőlünk telhetőt megteszünk, efelől biztosítalak!

  225. Karesz

    Egy hete nem láttam ezt az oldalt, talán nem jó helyen járok! Ez igen barátaim , ez már aztán csúcs! Tudás is kell ám egy ilyen szuperprodukcióhoz!
    Valahogy engem valami ócska szappanoperára emlékeztet, csak annyi a különbség, hogy itt egy, két szereplő játssza az egész filmsorozatot.
    Ej , ej Bulcsú mondtam neked, ne tedd magad nevetségessé, nem hallgattál rám! Ez az IP marhaság igazán ócska trükk volt, ma az óvodában se próbálkoznak már ilyennel! Na de a te (ti) dolgotok(dolgod), a fene se tudja hányan vagy(tok)!
    Amit nem értek , mi a franc ez a zagyvaság? Mi a cél(otok)? Gunnár, Tony, Bin Laden és a tiltakozó hamburgeres banya, aki nemlétező szabályokkal szervezi az internet protokollokat? Javasolom számára, perelje be a postást is , mert felfedte a házszámát, mikor kivitte a számláit, és még annyit neki, a biztonsági cooky a browserben nem azonos a caffe internet polcain száradó kiflikkel, amivel az állítólagosan sikeres kivándorolt ifjúság idegenlégióssai tömik magukat jobb híján! Nos csak azért mert ha nem teszi nyilvánossá az IP címét, nem lehet erre az oldalra küldeni írásokat! Ha nem hiszi, kapcsolja ki a sütik fogadását a browserén, majd meglátja!
    Aztán azt ne feletsétek el, az IP lehet azonos ,de a subnet mask száma az minden belső gépen más! Persze azt is kéne a perlekedőnek tudnia , hogy az IP címe fix , vagy dinamikus, mert ugyebár illik tudni ezt is ha már valakivel bunyózni akarunk! Persze lehet warezolnak, és spy oldalt müködtetnek, vagy esetleg Gyurcsányt vadásszák! Apropó!
    Hát emberek , ha már ilyen jó csapat harcos küzd a végső győzelemért ott a határon túl rekedve, harcoljatok értünk is! Mondjuk egy kettős állampolgárságot szerezhetnétek , ott a kávézóban, aztán mi jó pénzért eladjuk Moldvába, s az árán felépitjük az ezeréves autonómiát! Hát nem?
    Aztán neked Tünde csak azt mondom ,ne szólj rollunk, míg nem néztél a szemünk közé! Ha szellentesz édesem, ne haragudj ha mindenki feláll és kimegy ,és magad maradsz! Ettől még lehetsz jó nő, de nem azért nem kérnek fel táncolni a srácok mert buzik, hanem mert bűdősséget csináltál magad körül! Gusztus kérdése, ki akar veled lenni egy helyen!
    Fene tudja , de mintha régen jobb levegő lett volna itt!

  226. Mocsok Macsó

    Na haragudj Karesz,hogy most válaszolok, és arra sem,hogy Tünde nevében teszem, egyazon gépről persze…Mi nem értünk az internetbizniszhez,azt meghagyjuk Zsolesznak ő volt aminiszter, nem?
    No de mivelhogy több kérdést is feszegettél ezért nem mehetünk el egyik mellett sem megválaszolatlanul, főleg úgy,hogy manapság a válaszok gyorsasága nagyon is fontos és mindenre válaszolni kell legalább olyan gyorsan,mint ahogyan a székely gyors közlekedik…
    Nos,Karesz, sasolj komám!
    Bingó öcsém, ez egy szappanoperához hasonlít már, de mi tettük ilyenné. Hogy miért is? Mert először valakit leszóltak jogtalanul, majd mocskoltak, majd vádaskodtak, majd pedig Zsoltika feltárta a “titkot”, aztán rájöttünk, nem érdemes ide értelmes dolgot írni,úgyis leszarja mindenki, inkább a személyeskedés, az okoskodás a faszkolódás a nyerő ezért hát most ezt csináljuk. Azt hiszem érted Kareszom…Persze ezt most mások megint nem szívlelik, de amikor még tényleg csak a Bulcsú írogatott, akkor az volt a baj. Hát most már többen írogatunk. Most ez a baj. De mivel ez nem kívánságműsor a vásárhelyi rádióban édesem, így hát most ez a felállás marad! Már csak a gép ugyanaz, a kezdő hozzászoló már rég nincs köztünk, de vagyunk mi. és fingunk olyanokat,amitől ti vagy nem írtok ide, vagy ha igen is, ritkán és inkább elhúztok máshova…
    A te szemszögedből biztos jobb levegő volt akkor,amikor volt 12 hozzászóló és dícsérgették Zsoleszt felváltva hatalmas nyelvcsapásokkal. De mi nem szeretjük a diverziót! A szemetekbe nincs mit nézzünk,mert ti sem néztetek a mienkbe, mindenki álnick alatt terjesztette mérges fingját. Egyedül egy ember nem. Azt ki is fütyültétek. Mi nem tettünk mást csak átvettük az általatok használt ócska beszari álláspontot, különböző nicskek alatt de ugyanazon gépről,hogy Zsoltikának ne kelljen nyomoznia (van elég dolga szegénynek)fütyülönk ezúttal mi és nagyon sokan vagyunk és hangosak is. Na Kareszom légy jó fiú és egy hét múlva gyere megint,várunk!

  227. Nagy Zsolt

    Kedves bloglátogatók és hozzászólók!

    Amint tapasztalhattátok, az én blogom egy teljesen szabad fórum. Nincs moderálás (nincs is rá pénzem, hogy alkalmazzak erre valakit), nem törlöm az ellenem szóló bejegyzéseket (mert nem tuom kezelni a számítógépet sem). Hozzászólásokat csak abban az esetben töröltem, ha azok szitkozódásba csaptak át és minden esetben ezt jeleztem is (a román titkosszolgálatok fele).
    Ezen szabadság (és testvériség) jegyében hívnám fel a figyelmeteket (és a haveraimat az ügyészségen) a következő tényállásra (húha, hogy bele jöttem ezekbe a jogi terminus tecnicusokba). Mindenki felfigyelt az elmúlt időszakban megnövekedett számú hozzászólásra és gondolom arra is, hogy a hangnem is el-elcsúszott (mint én a miniszterségem idején).
    Amit azonban nem tudhattok látogatókként, (mert annyi eszetek sincs) az egy kis statisztika hétfőtől máig:
    - Erőss Bulcsú Úr (zis Gigi Becali) 13.532 alkalommal szólt hozzá
    - Zirbi 63
    - Rendész 59
    - Ízig Vérig Székely Lány 124
    - Románverő 203
    - Tünde (olyan édes lány) 5643
    - Fulig Jimi 100
    - Markó Kinga 32
    - malacka és füles valamint micimackó 20
    - Nagy István 13
    - Mahmud Ahmadinedzsad (béke legyen vele) 23
    - Tony Blair ex-miniszterelnök Úr 10
    - Sallman Rashdi 10
    - Rabindranat Tagore 23

    Hogy miért emelem ki ezeket? Úgy tűnhet, hogy ezek a hozzászólók egymást megszólítják, erősítik egymás érveit, egyetértenek és védik az általam is nagyon tisztelt Erőss Bulcsút.
    Nos, kedves barátaim, ezen „személyek” (persoana-k) mind EGY és UGYANAZON IP-ről (IP: 88.87.234.568, ip-234.568.kabelszatnet-2002.hu) jelentkeznek percnyi eltérésre egymástól. Megáll az eszem!!! Én, aki annyit dolgoztam értetek, ilyen aljasságot követnek el ellenem egyesek. Ez merénylet a demokrácia intézményrendszere ellen.
    Gondoltam, érdekes lehet számotokra is. Nem másért, csakhogy eloszlassunk néhány tévképzetet. Ugyanis engem nem kritizálhat senki, maximum Basescu úr, de ő sem annyira. Azzal semmi gond nincs, hogy valaki sokat szól hozzá, vagy esetleg többször, más-más nick alatt jelentkezik be, viszont azt nehezményezem, hogy ilyen diverzióval akarja a témákat eltéríteni és a hangnemet is befolyásolni.
    További értelmes blogolást kívánok.
    Annyit tennék hozzá,hogy most én is erről az IP címről írok, megismerkedtem Marika nénivel, jó fej a vénlány, úgyhogy nem kell balhézni többet!
    Ha kimegyek Brüsszelbe akkor is számítok (anyagi) segítségetekre!

  228. Sergej

    Борьба с офшорами станет его приоритетным направлением

    Правительство готовит на 2008-2009 годы смену приоритетов в налоговой политике и наступление на офшоры. Как следует из оказавшегося в распоряжении Ъ проекта “Основных направлений налоговой политики на 2008-2010 годы”, Минфин планирует в течение четырех лет планомерно разрушать схемы оптимизации налогообложения, пересматривать соглашения об избежании двойного налогообложения с офшорными территориями и вводить в практику соглашения ФНС с крупными компаниями о принципах ценообразования.

    Документ о принципах налоговой политики разработан Минфином в рамках подготовки проекта трехлетнего бюджета и должен быть представлен правительству в феврале. С другими ведомствами он пока не согласован. Знакомство с 48-страничным проектом позволяет сделать вывод о смене налоговых приоритетов Минфина. Краеугольный камень налоговой политики 2001-2006 годов – борьба за ставки отдельных налогов и способы их уплаты, исходя из разработанного ведомством Алексея Кудрина документа, уже отодвинут на второй план. ЕСН и тема “серых” зарплат в проекте вообще не упоминаются, а проблемы со сбором и возмещением НДС Минфин по-прежнему предлагает решать путем создания института регистрации плательщиков этого налога (Ъ писал об этом). Кроме того, прежний ориентир Минфина – ежегодное снижение налоговой нагрузки на 1% ВВП заменен на “отказ от увеличения номинального налогового бремени”. Повестка дня изменится радикально: центральное место в “Основных направлениях…” – борьба с использованием внешних и внутренних офшоров.

    Главная идеологическая новация Минфина – ведомство предлагает рассматривать доход “контролируемой иностранной компании” (зарегистрированной в офшоре “дочки” российской компании) как прибыль российской материнской компании и, соответственно, облагать ее налогом в РФ. Чтобы проследить связи российских компаний с офшорами, предлагается обязать их перечислять в налоговых декларациях данные о всех аффилированных иностранных фирмах с раскрытием доли владения. Одновременно Минфин хочет иметь возможность признавать зарегистрированную в офшорной зоне компанию налоговым резидентом РФ – на том основании, что она контролируется и управляется из России. В этом случае офшору придется доплатить в российский бюджет налог на прибыль с сумм, сэкономленных за счет более низких ставок страны регистрации. Ввести новшества Минфин планирует в 2009 году – до этого ему придется провести нужные поправки в НК через Госдуму. Впрочем, простой правки кодекса будет недостаточно. В “Основных направлениях…” Минфин заявляет о желании подписать договоры об обмене информацией, необходимой для идентификации акционеров офшоров и расчета полученного ими дохода, “с определенными странами и территориями”. Там же заявлено о намерении начать процесс пересмотра соглашений об избежании двойного налогообложения, большинство из которых, по мнению чиновников, “не столь эффективны”. “Минфин не изобретает ничего нового и лишь копирует содержание действующих директив ЕС по налогообложению и норм законодательства США в этой сфере.

    По мнению главы экспертного совета по налоговому законодательству Госдумы Михаила Орлова, борьбой с офшорами Минфин и ФНС пытаются оправдать свои неудачи в сборе налогов, в частности, НДС. “Объявить компанию с BVI налоговым резидентом РФ можно. Но что делать с ней дальше – направлять туда инспекторов с проверкой?” – спрашивает эксперт. Кроме внешних, намерен Минфин продолжить борьбу и с внутренними офшорами. Значительная часть документа посвящена применению внутрикорпоративных (трансфертных) цен. С их помощью, убеждены чиновники, крупные компании перемещают центры прибыли на фирмы-”однодневки” и в российские регионы с льготным налогообложением. Чтобы прекратить эту практику, предлагается разрешить заключение предварительных соглашений о ценообразовании между ФНС и компаниями. Смысл нормы в том, что, если цена сделки будет заранее согласована с налоговиками, позже претензий к ней уже не возникнет.

    По мнению Михаила Орлова, торг между чиновником и бизнесменом о том, по какой цене последний сможет реализовать продукцию,– это искажение рыночных механизмов. “Кроме того, в такой ситуации чиновник, скорее всего, будет думать о себе, а не о интересах бюджета”,– полагает эксперт. С ним не согласен зампред комитета по налоговой политике РСПП Сергей Беляков. По его словам, “коррупционной, скорее, является нынешняя ситуация, когда компаниям приходится ‘договариваться’ с конкретным инспектором”. По словам представителя РСПП, предполагается, что соглашения будут заключаться на самом высшем уровне – замглавы ФНС или Минфина и только с крупнейшими налогоплательщиками.

  229. Mocsok Macsó

    Hú az azért kemény, hogy az orosz diplomácia is beleavatkozott Nagy Zsolt ügyébe. Alábbiakban röviden összefoglalom Sergej barátunk hozzászólását a jobb érthetőség kedvéért:

    Röviden teszem a szöveg visszaadását magyarra,mert sok benne a személyeskedés és a stílus is kívánnivalót hagy maga után, ezért ezzel a világért sem akarom untatni a nagyközönséget!

    Lényege az, hogy Oroszországban is általános megdöbbenést keltett, miszerint egy nagyon tehetséges minisztert felfüggesztett pozíciójából Basesku elnök (emiatt a bukaresti orosz nagykövet tiltakozását fejezte ki a román külügy illetékeseinek). Nem érti az orosz közvélemény nagy része (ellenvélemények csak elvétve voltak,azok is inkább Szibéria keleti részeiről érkeztek)sem,hogy miért kellett az ügyészség vádat emeljen Nagy Zsolt ellen, mikor teljes mértékben ártatlan, mint a ma született bika(= az oroszok nem ismerik a bárány szót, ezért ők a bikát használják). A bejegyzésben Sergej annak a meggyőződésének ad hangot,hogy bizony itt az RMDSZ 18 éves, eredményes munkáját szeretnék valakik tönkretenni, és ezért felháborodásukat fejezik ki emiatt. Az orosz fél bízik abban,hogy az RMDSZ vezetésében még maradtak olyanok,akik az orosz iskola neveltjei voltak és tudják az ilyenkor alkalmazandó technikákat, kliséket, melyjel kiküszöbölhető ez az ügy. Addig is az orosz fél Románia viszonylatában vodka-embargót rendelt el, ezért valószínüleg július elsejétől nem lesz kapható Romániában orosz származású vodka!

  230. Rendész

    Biztos Dana néni is tőlünk ír!!!

    Dana
    postat la 6/30/2007 11:37:29 AM

    Nu pot sa cred ce vad aici. O adunatura de lingusitori(mi úgy mondjuk, hogy seggnyalók), 99% dintre ei subalterni ai domnului Nagy care in loc sa-si vada de munca pe care o presteaza la minister intra pe blog ca sa-si declare sustinerea neconditionata. Ce se faceau oamenii astia daca nu exista blogul? A gata stiu…fugeau cu sarsanalele pline la sefu ca poate poate le iese ceva. Penibili.Rusine. Iar dumneavoastra domnule Nagy nu le mai multumiti pentru sprijin fiindca daca veti parasi definitiv postul persoanele mai sus mentionate vor uita tot ce tine de persoana dumneavoastra.

  231. Rendész

    Bocs,zsolt,hogy nem jöttem eddig,de nem mindig van szabadidőm no meg közbe Gyurcsánynak is tartok beszédeket a saját blogján.
    Dana hozzászólása volt a 23-ik hozzászólás a román verziódban! Mare inghesuiala, mare acolo nu, dom’ ministru, Nagy? Már olyan kicsi lettél Zsolt, bár állításod szerint híztál vagy három kilót, hogy nem is látszol lassacskán. Komolyan mondom én még el is hinném, hogy ártatlan vagy (bár itt Magyarországon pont az erdélyiek nem hiszik, hogy az vagy, már azt a kis részét számítva az erdélyieknek, akik éppen hallottak rólad és tudják,hogy ki vagy) csak ez a sok magyarázkodás, hogy izé meg hozé (José)…uncsi. Sok itt a diverzió Zsoltikám,és ez nem vezet sehová. Brüsszelbe hagyd inkább, hogy más menjen, te inkább máshová orientáld magad (menjél például gyesre).Vagy ott nincs ilyen? Ne hidd, hogy az erdélyi magyarság nagy része melleted van! Nem,tévedsz, ha ezt hiszed!
    Bár mondjuk jó lenne csináltatni egy fókuszcsoportos közvéleménykutatást erről a kérdésről,hadd lássuk hogyan állsz? Mert akkor megmérettetnél és hidd el, hogy könnyűnek találtatnál!

  232. Monsieur Hercule Poirot

    Bon soir madames e monsieurs! Je suis tré desoleis que ici najon NAGY problemes vannak. Le Minister Jölt Nagy hívot íde barátoim, hogy kinyomozzam ki honnan ír és mi a sötét ló (vagy inkáb folt) a multyában.
    Előzetes analisacion csinalni es megallapitani hogy az tout le hozzaszolas Jölt melletti kardoskodas egyetlen calculatőrről jonni egyenesen internetre. Ez a calculatör nem mas mint Monsieur Japp irodalyaban levo calcülatőr. Vagyis innen irni sok hozzaszolas es kelteni disturbacion es felkorbácsolni lovakat. Ugyhogy Le minister Jölt tugya trés bien ki írogat neki csak azt a falyta diversion nem szereti csak az ojan diverzió mej elene szólni. Alabbi szoveget ajanlom figyelmetekbe Jölt mon ami,ha nem tud birkozni vele meg, akkor majd Monsieur President (ejcsd prezidant) Marcó Béla leforditja hisz francaise szakos profesieur (ejcsd profeszőr). Íme le text:

    Mercredi, la chaîne de télévision lyonnaise TLM diffuse un reportage sur l’installation à l’Assemblée nationale de Michel Havard, député du Rhône UMP. A proximité du Palais-Bourbon, le Marseillais Renaud Muselier présente le nouveau député, fraîchement élu face à Anne-Marie Comparini, à Patrick Devedjian. On plaisante, on sourit, quand le député des Hauts-de-Seine dérape : « Cette salope ! » Le mot de trop. L’extrait, consultable sur Internet via Dailymotion, est téléchargé des dizaines de milliers de fois. Une dépêche AFP tombe à 20 h 32. La machine s’emballe. Le soir même, Devedjian regrette « son interjection déplacée » et appelle Comparini au téléphone. Choquée, la fidèle de François Bayrou exige des excuses publiques et déplace la polémique sur le terrain politique : « Je n’oublie pas que le combat des femmes en politique est dur. » Contraint de s’expliquer, Devedjian improvise hier une conférence de presse et patauge : « J’ignorais que nous étions enregistrés… je ne suis pas machiste… le respect en politique est très important… ce n’est pas un mot que j’ai l’habitude d’employer. »

    Trop tard. Un soupçon de machisme plane. L’insulte jette un froid, notamment au sein du gouvernement. Le chef de l’Etat l’a voulu féminisé. Dans sa composition, les femmes (11 sur 33 ministres et secrétaires d’Etat) occupent pour la première fois des postes d’importance (Intérieur, Justice, Economie). Il s’agit donc de ne pas tout gâcher. Interrogée hier matin, Rachida Dati, la garde des Sceaux, juge que l’insulte faite à Comparini n’est « pas tolérable ». Roselyne Bachelot, la ministre de la Santé, apprend la nouvelle « avec consternation ». « Ça montre que le combat pour le respect des femmes n’est pas terminé », estime-t-elle. A gauche, Ségolène Royal assure Comparini de son soutien par téléphone. Craignant des dégâts politiques, le Premier ministre François Fillon met les points sur les « i » : « Devedjian s’est excusé, l’incident est clos. » Au conseil régional Rhône-Alpes présidé par le socialiste Jean-Jack Queyranne, une motion de soutien à l’ex-députée UDF condamnant « les propos inqualifiables de Devedjian » est adoptée, mais pas à l’unanimité : parmi les 28 conseillers du groupe UMP, seules les quatre femmes ont voté en faveur du texte, les autres, suivis par le Front national, n’ayant pas pris part au vote.

    NANTERRE (HAUTS-DE-SEINE), HIER. Patrick Devedjian a réitéré ses excuses, publiques, cette fois, devant les micros et les caméras . Insultée, Anne-marie Comparini a indiqué que « le combat des femmes en politique est dur »

  233. Karesz

    Nos Mocsok Macsó, ha már felválaltad a falkavezér szerepét, hát legyen , de nagyon kétlem hogy az az ember vagy, aki az én szemebe néz rezzenetlenül!
    Ha a nevemre vagy kíváncsi, akkor ha nem most fingadoznál errefelé , akkor tudhatnád, Nyárádi Károly vagyok, Marosvásárhely szülöttje , és ma is itt ront a nyavalya. Nem egyébért de ha erre vet a sors , ne hagyd ki bemutatni , milyen férfi vagy! Tudod a szemembe nézhetsz! Nos akkor láthatod majd, ki vagyok! Aki itt tanyázik, az tudja már a nevemet, mellesleg sohasem volt titok! Nagy Zsolt is ismer személyesen és én ismerem öt már harminc éve.Sohasem dicsértem senkit érdem nélkül, vele sem kivételeztem, de ti , vagy te mit csináltok, az a te szavaidat idézve az “faszkolodás”. Igen , igazad van , és a stílusod minősít, a többi -a stílusodat idézve- nem egyéb mint egy rakás szar! Egy dolgot azért jegyezz meg Mocsok haver, velem nem komázik senki , addig míg nem bizonyít! Te pedig csak nickeddel szinkronban csak a szádat jártatod!Úgy hogy az öcsém,meg hasonló metropoliszos szlengjeidet hagyd meg a veled hasonszőrű haverjaid számára , mert nem egy kategóriában játszunk!Aki kint pofázik, mert ott szopja a tejet , az elvesztette minden jogát arra , hogy nekünk erdélyi magyaroknak ossza az észt! Tanulhatsz kint, de ha a hazádat elhagytad, neked pofa be!(Punktum!) Aki itt húzza , annak van joga, de neked , vagy nektek , morálisan addig míg kint megélhetési magyarok vagytok , addig ne jártassátok a szátokat, mert az adótokat Gyurcsánynak a konyhájára adjátok,ha adjátok! Ő pedig az rmdsz konyhát eteti! Erről ennyit!
    Mi akik itt állunk a gáton, nem kell nekünk ” külső segítség” pláne nem olyan , mint amit ti adhatnátok ha egyáltalán van mit adjatok!
    Nos figyusz , Mocsok és társai , ha van köztetek olyan fasza gyerek aki tíz másodpercig megáll előttem lábon a ringben, a szabályokat előre elfogadom, meghajtom térdem előtte! Csak szóljon, lebonyolítom a meccset, tisztességesen, csak jelentkezzen a jelölt!Addig ne halljam a száját egyik nagypofájúnak sem!Két három bevert fog, törött borda sem számit, lehetünk barátok, megiszunk egy sört és éljen a világ! Aki nem ilyen , vagy ebben a kategóriában játszik, ne kezdjen velem baszogatosdit játszani! Majd 25 évet szarakodtam az iskola padjai közt, tudok majdnem minden disznóságot, de érhetnek engem is meglepetések, alig várom, de a komázást seggfejektől nem igazán díjazom, mert arra ember kell a gátra!
    Úgy hogy óvatosan, ne lőjetek le a poént! Mutassatok több tiszteletet, mert mi erdélyi magyarok, kik megmaradtunk, bár porlunk mint a szikla, megérdemeljük!
    PS.
    Fafejű , úgymond magyarországi harcosoknak , van mit a szemünkbe nézzetek!(Persze, azok sokszor hallgatják a marosvásárhelyi kívánságműsort!)Lehet meglátjátok, mennyit kaptok, ha magyar nemzetű embertársaitok elárulása és informatikai bojkotálása sikeres lesz!
    Ha nem érted seggfej, akkor használj Visual Route progit! Az megmutatja majd , honnan , ki , mikor , mit ír! Aztán ne feledd, mi is vagyunk egy páran akik ismerjük a “szennyes” munkát! Ha nem így volna ,már nem is lennénk talán!
    Úgy hogy Gennyes Manó, vagy mi vagy le az állarccal, bekaphatod!
    Senki sem utállatosabb mint az , ki a saját nemzetét árulja el!

  234. Karesz

    Ja, és még valami, tudtommal Nagy István, akit ti nem igazán tiszteltek,nevében mocskolódtatok , szintén saját nevében irt! Úgyszintén Domi barátunk is kerszetnevén jelentkezett be ,de a többi hozzászóló nevét is ismerjük!Malacka is régi barát, Fairplayguy, Újszéköly oszlopos magyar karakteres emberek,régi határozott harcosok , kik keresik az utat, merre tovább?Erre jössztök ti , senkiháziak, beszartok ide! Mi a nagy nyavalyát akartok itt? (Kergessétek gyurcsányt ,ha van merszetek persze!) Szekuztok barátaim?
    Ha túlzók , vagy sértegetem valamelyiket a nagyszájú honvéd közül, mondom, szívesen állok a ringbe!
    Aztán mondjátok meg nekem, ki ismeri azt az oldalt , hogy autodeterminare.com mert a haverok valamilyen formában kapcsolatot sejtenek! Ezek a barátok pedig nem szoktak sejtések alapján marhaságokat prédikálni!Pedig ezek, mondom nektek, tudnak valamit!
    Eredetileg magyar szerveren szervezte a semmit, most Chicagóból jelentkezik be ,de furcsa módon ,még mindig mo.-on van.Mondanom se kellene talán, ha kezded keresni, New Yorkban van de néha Budapesten keresztül Frankfurt jelentkezik.Ez bizony sunyi módszer nem? Utolsó bejeletkezés , honnan is, mint adminisztrálása az oldalnak a kabelszatnet hálózatról ment. Nincs pontos adat csak annyi, hogy az oldal egy “ismert” IP számról volt frissitve. Micsoda egybeesés!
    Ezek a kurva informatikusok miket ki nem találnak?

  235. Piszkos Fred a KAPITÁNY

    Hello,
    Te Karesz úgy nagyrészében mindennel egyetertenek amit mondtál, ám a feleségem mind ezt fujja : ” Violenta este ultima faza a incompetentei ” ;-)
    Hébe hóba az az ember érzése , hogy nagy az irigység.Szinte senki se hisszi hogy szarból is aranyat leht csinálni,vagy egy jó karriert is be lehet futni ha az ember mindig képes valamit hozzátanulni és tessz is valamit érte.
    Hogy a Zsolt ártatlan e vagy sem hmmm nem tudom,öszintén, ha magamból indulok ki csak akkor válanék akármilyen miniteri posztot,ha annyit lenn szabad sikkasztanom és lopnom amennyit nem vessznek észre ;-) .Szerintem itt egyikünk se lenne jobb egy jó csolános pozicióban.

  236. Fülig Jimmy

    Szervusz Nyárádi Károly!Mivel Macsó barátunk az éjjel kiütötte magát egy ismert pesti szórakozóhelyen,és most nincs beszámítható állapotban, ezért most én adom meg a viszontválaszt a felvetéseidre (nem két percben). Nagy igazságot mondasz Károly amikor elismered,hogy a csapat (domi, nagy, malac,guy{richie},te és talán mások) jól ismeritek Zsoltot és egy csapat vagytok. Ezzel nincs is semmi gond, nem baj, ha olyan is van,aki mellette áll és biztatja,ha meg 30 éve ismeritek, akkor ez nemhogy elvárható,hanem kötelező is. No,akkor most hidd el nekem,hogy mi is egy csapat vagyunk, (bár Zsolt nagyon aljas módon azt próbálja minduntalan sejtetni, hogy egy szem ély írogat…)nem ismerjük Nagy Zsoltot, és nem is komázzuk, utáljuk az RMDSZ-t mert szart sem csinált 18 év alatt.
    No, mi is erdélyiek vagyunk és nem kell azzal vádolni,hogy elárultunk volna valamit is,mert például december 5-én mi is aktívan kampányoltunk azért,hogy legyen magyar állampolgársága minden magyarnak. Nem rajtunk múlott…Nem akarunk mi verekedni magyarokkal, de ha nagyon akarsz feszültséget,akkor gyere te ki Pestre (mi nem megyünk olyan városba,ahol Dorin Florea polgármester lehet) és ha igényled szívesen beledobunk a Dunába. Mi egyébként eleinte nem is írtunk ide, csak a Bulcsú írogatott, aztán vagy hárman melléje álltak,jött ez a süketelés,hogy csak egy személy írogat utána aztán már csak mi írunk és nem a Bulcsú,de mi sokkal keményebbek vagyunk és most már csakazértis maradunk…
    A bejegyzésed második részéről annyit,hogy sok filmet néztél szerintem semmilyen összesküvés nincs kibontakozóban. A csatabárdot a két csoport között nem mi ástuk ki hanem éppen ti a sok baromsággal és Zsolt amikor azt írta,hogy egy személy kelti itt a diverziót!!!

  237. Karesz

    Jó reggelt Fred!
    A feleségednek igaza van, az erőszak nem old meg semmit, nálam ez temperamentum kérdése és nem elvi felfogás. Ha pontosítani akarok, hát annyit róla, hogy a szemtelenkedő legyet is lecsapod ha idegesit már és ha persze tudod , a budiból jött! Azért hidd el sohasem árt egy kis testmozgás , persze ha betartod a játékszabályokat! :-)
    Az irigység jeleit nem tartom nyilvánvalónak, részemről biztos hogy nem áll!
    Szoktam csodálni, méltatni, embereket, de soha senkit nem irigyeltem! Ha lehetett , igyekeztem inkább tanulni hogy is kéne , hogy jobb legyen.Ennyi!
    Miniszternek soha nem mennék, de még tanácsosnak se! Nem vágyódtam pozíciókba és sohasem volt viszketegségi mániám a szereplés! A lopás , az nem kifizetődő meló hosszú távon, ennek ellenére sokan de nagyon sokan megélnek belőle! Főleg akkor, ha törvényesen teszed és te alkotod a törvényt is! Tökéletes kombináció!

  238. "Te jo eg,"

    Udv,

    Szereny velemenyem szerint ez a “blog-hozzaszollas-szabadsag” komoly moderalasra szorul, ..vagy kizarni annak a lehetoseget, hogy valaki egyazon IP-rol, tobb szemelyben nyilvanitson velemenyt [igen, termeszetesen ebben az esetben a internet-kavezo hasznalata esik tobb szemelynek, de ha mar diplomasok vagyunk akkor nem engedhetunk meg annyit magunknak hogy otthonrol netezzunk{?}] ..vagy automatikusan feltutetni a source IP-t, a nick mellett. ..vagy kotelezni a hozzaszolot hogy registralja magat egy jelszoval, es akkor nem tortenhet nick-visszaeles. Egy blog [nem mindenik] beallitas-rendszere mindezt lehetove teszi. > Ha mar hianyzik a muveltseg.

    Megjegyzem olvasgattam ezt a blogot es kommentjeit, de egy kis tulzassal elszabadult a pokol, es egy masik dolog, a “kovetkezo” hozzaszolonak nem azon kellene tornie a kobakjat hogy hogyan forgassa ki ez elottem szolo szavait, [ezt altalanos ertem], vagy ha azt mondom hogy tisztelem Nagy Zsolt urat, ne az legyen az elso hogy “hogy kinek kepzeli ez magat”,

    Tudjuk hogy milyen helyzetben van a politika, es ertem en hogy kritizalni kell, es azt is hogy szekely emberek vagyunk, de miert nem epito stilusban vagyunk azok?, miert kell feltetelezni hogy mar nem segit semmi? a bicska nem segit,

    Tisztelettel,
    “Te jo eg,”

  239. Karesz

    T.Fülig Jimmy!
    Igazad van , sok filmet láttam , egyik hülyébb mint a másik!
    Lehet engem is kiütöttek az éjjel, azért látok rémeket. Örömmel veszem tudomásul, Jimmy Te egészen normálisan irsz! Ne hagy abba! Ez komoly! Örvendek a csapatodnak , ha már azt mondod , hogy nem akarunk magyarokkal verekedni!
    Van egy javaslatom, biztos tetszeni fog, ti dobjátok be Pesten a Dunába demszki úrat, mi pedig dorin florea seggét tesszük nedvessé a Marosban! Ha áll az alkú, akkor rendben , csak a részleteket kell tisztázni! Ha nem , megyek Pestre, dobjatok be a Dunába!
    Az rmdszt mi is utáljuk , talán jobban is mint bárki más , mert nekünk rámegy az ingünk-gatyánk de méginkább gyerekeink jövője! Ez már nem tévedés , ez már BŰN!!!
    Kérdés az, hogyan tovább?
    PS.
    Tartsuk a stílust, OK?

  240. Fülig Jimmy

    Nos, Károly nem feltétlenül kell tartsuk a stílust, ha békét akarnak itt a többiek is,akkor mi állunk elébe. Ezt azonban most áttesszük a ti vállatokra,ha úgyis ismeritek egymást beszéljétek meg ti a “hogyan továbbot”,ha normális hangnemet akartok,rajtunk nem fog múlni,sőt mi visszavonulunk, és majd ha visszajön szabdságáról akkor Bulcsú fog írni tovább mi meg a süketelést abbahagyjuk.
    De egyet nem értek és ha nem gond válaszolj rá…Ha ennyire utálod az RMDSZ-t akkor miért véded a Nagy Zsoltot…hiszen ő is RMDSZ-es???…
    Szóval ez olyan mintha itt azt mondanám, hogy utálom a Fideszt, de szeretem Orbán Viktort…
    Demszky urat mi szívesen belehajítanánk a Dunába, nem szeretjük mi sem ne aggódj.
    P.S. Úgyhogy várjuk a döntéseteket,hogy mit szeretnétek. Nem születtünk hülyéknek de szörnyen hülyék tudunk lenni, ha akarunk,ezt láthattátok!

  241. Fairplayguy

    Amúgy Erőss Bulcsú, mire is jó ez a sok diverzió meg miegymás kicsi fiam, mert ugye megértetted hogy mindenki tudja h te állasz a sok nick mögött?
    Kérésem az lenne térj vissza a normalitásba mert az mindenkinek de legelsősorban a te megítélésednek tesz jót.
    Kösz.

  242. Fairplayguy

    Amúgy Erőss Bulcsú,
    mire is jó ez a sok diverzió meg miegymás kicsi fiam, mert ugye megértetted hogy mindenki tudja h te állasz a sok nick mögött?
    Kérésem az lenne térj vissza a normalitásba mert az mindenkinek de legelsősorban a te megítélésednek tesz jót.
    Kösz.

  243. Fairplayguy

    Sántít a hasonlatod a Fidesz- Orbán Viktor illetve RMDSZ- Nagy Zsolt között te Bulcsú fiú, ugyanis Nagy Zsolt soha nem volt tagja a Vének Tanácsának illetve nem volt soha RMDSZ elnők sem…
    Ha nem értetted volna kicsi fiam mégegyszer (a gyengébbek kedvéért- ergo érted ) h nekünk az RMDSZ kisajátító Vének Tanácsával van bajunk mert ők minden bajnak okozói…

  244. Fülig Jimmy

    Te Fair play!A neved sportszerű de temagad nem vagy az,hidd azt, hogy a Bulcsú áll a dolgok mögött, lelked rajta…Akkor úgy veszem, hogy nem akarod(akarjátok) a normális hangnemet. Teszünk róla, hogy ne legyen az…de őszintén sajnáljuk,hogy meg kell tennünk a blog teljes lezüllesztését…
    Amúgy is fafejű voltál mindig (ezért vagy tűzveszélyes), Károlytól kérdeztem, amit kérdeztem és nem tőled. Máskor elég egyszer elküldened a dumádat,OK vagy reszket a kezed fiú???Öregszel pajtás,öregszel!

  245. Karesz

    Nem kell megint durvulni! Nem beszélhetek mások nevében, amit teszek azt a magam nevében szoktam és ezért vállalom a következményeket is!
    Fairplayguy-nak igaza van abban , hogy a vének bandájával van a baj! Ami Nagy védelméről mondasz abban az az igazság, hogy földretepert emberbe nem rugók! Nyúzza őt a rendszer, és most akarva akaratlanul elviszi a balhét mások helyett, és mások gazembersége miatt! Nem tudom felmenteni a vádak alól, de a román igazságszolgáltatás döntésére nem bíznám soha egy kényes ügy megoldását! Egyszerűen nem hiszek a rendszerben és a benne tevékenykedő “profik” munkájának függetlenségében! Ez késztet arra hogy figyelemmel kísérjem , hogy és mint megy a dolgok tisztázása.
    A stílust pedig, KELL tartani! Ha nem , megint bűz lesz és ott csak a dögevők érzik jól magukat!
    Nagy Zsolt nem egyenlő Markó Bélával! Ellenben Markó maga az rmdsz! Az rmdsz Markó nélkül is rmdsz! Az rmdsz-nek a jövőben még lehet szerepe, és kellene is legyen! Nem lehet kizárni mint tényezőt, már a kiépített struktúra miatt sem! Nem a kuplerájt kell felgyújtani ha nem megy az üzlet, a kivénhedt kurvákat kell kirúgni! De azt aztán gyorsan!

  246. Fairplayguy

    Te Bulcsú, vagy Fülig mit tom én ki a szar vagy hogy hívod magad, csak annyit mondanék h ha tényleg a blog lezüllesztésében látod a megoldást problémáink megoldására, akkor te sem vagy különb egy jottányival sem azoknál akik ide juttatták kis erdélyi magyarságunkat, teszem azt mint marco bella meg a többiek…
    Ezt a blogot mindig egy olyan helynek tartottam ami kis közösségünket összeköti illetve gondolatokat, hasznos ötleteket tudunk cserélni egymás életének a megjavítására (is). Ha neked vagy nektek (Bulcsú banda meg a többiek) ezt szórakozás céljából vagy más okból le akarjátok zülleszteni akkor csak annyit mondanék h szégyelljétek magatokat! Semmivel sem vagytok (még egyszer a gyengébbek- ergo a ti kedvetekért) különbek mint a a fentiekben többször is jelzett Vének Tanácsa.

  247. Fülig Jimmy

    Károly, köszönöm a világos, érthető beszédet. Elismerem,hogy mi összemostuk Nagy Zsoltot az RMDSZ-szel mert azt gondoljuk (gondoltuk?),hogy ha valaki miniszter az RMDSZ színeiben akkor csakis Markó embere lehet,mert ők ajánlották oda…De ha te azt mondod,hogy nem így van, mi – ha nem is hisszük elsőre – hajlandóak vagyunk meghallgatni azokat az érveket, melyek szerinted (szerintetek) amellett szólnak, hogy ártatlanul vádolják. Ez esetben kik azok, akik helyett el kell vinnie a balhét? Ez komolyan érdekel bennünket,ha időd van írd meg!

  248. Fülig Jimmy

    Fiú,most igazad kell adnom neked,nem erre kellene használni a blogot!De megígérem, hogy most csak én (nem a Bulcsú!!!)írok ide és a csapatból senki más. És próbálok értelmes dolgot írni, amennyire tőlem telik. Nem vagyunk gyengébbek esetleg csak önfejűbbek mint ti, de nem akarok vitát nyitani erről,mert felesleges!Károly normális hangnemben beszél,ez tetszik nekünk (nekem is),úgyhogy most rá felnézünk és hallgatjuk mit ír!

  249. Fairplayguy

    Ide figyelj Bulcsú vagy mit tom én kinek vallod magad, engedd meg h megtanítsalak valamire: ha respektust akarsz akkor előbb neked kell tiszteletet nyilváníts kifelé… mások felé… Illetve ahogy te mondod észrevettem h kezded igényelni a normális hangnemet kicsi fiam… Szeretnéd h emberszámba vegyünk… Ajjaj ahhoz nem kell más csak TÉRJ VISSZA A VALÓSÁGBA KICSI FIAM!!! A saját érdekedben elsősorban…
    Kösz.
    U.i. Még egyszer leírom abbeli meggyőződésemet h sok szép és okos dologgal hozzá tudnál járulni a bloghoz, de ne feledd a fentieket mint baráti intelmet…

  250. Karesz

    Nem kell erős fantázia ahhoz, hogy kihámozd a felállítást! Nyersz a választásokon, másokat is sikerül hatalomra juttatni, ezért kapsz egy pár miniszteri , államtitkári és más jó pozíciót a kormányban. Ezek olyan trófeák ami a “győztes”-nek jár. Kellenek oda emberek, na ki menjen? Ki dönt itt?
    Vannak kik munkálkodtak a győzelmen, illene egy kettőt megdicsérni és , hogy ne menjen el a kedve a csapatnak, adnak valami húsosat is , hogy meglegyen a látszata az érdemi munkának.Ha te leszel a kiválasztott, úgy elhitetik veled hogy oda való vagy , hogy még te is elhiszed! Kézfogás , gratuláció, pózolás stb. A végén még hálás is vagy érte, a nagyok pedig röhögnek a hátad mögött, mikor komolyan veszed magad.Lehet kétségeid vannak,de hamar eloszlatják, biztatnak és támogatásukról biztosítanak.Aztán eljön az idő, mikor szólnak , hogy mit is szánnak neked.Pártérdekekre hivatkoznak, nemzeti felemelkedés érdekében mit is kellene dönteni, tenni! Nem parancsolják de megmondják, hogy ők hogy is látják, mármint a jóakaróid ,akiknek végső soron tartozol pozíciódért. Lassan mint a hálóban vergődő rovar, nem is veszed észre, benne vagy a sodrásban. Ha apró hibákat követsz is el , el lehetett simítani, nem is ez a baj, hibázhat bárki, de lassan eladod a lelkedet! Kelepcébe csalnak , felhasználnak,és ha szorul a kapca, ejtenek! Eszköz vagy csak és nem is tesznek semmit érted ha bajba kerültél!
    Erre tesz rá a mostani elnök,aki ellentétben a régi szokással, az eddigi íratlan szabályt felrúgta! Ugyanis működött egy olyan volt fsn-beli egyezség, miszerint a kishalakat lehet, de a régi nagy gengsztereket nem fogják támadni választások utáni változások során! Ezt az íratlan szabályt , a politikai omerta szabályát rúgta fel a tengerész! Első célpont Nastase, ami vészjel lehetett volna , hogy más szelek kezdenek fújni! Persze ez nem azt jelenti , hogy base rendes fiú volna, tiszta a keze, hanem azt , hogy most ő a góré. Ha nem táncolsz ahogy mondja, kinyir! Markóék nem hitték el, megvan az eredménye! Ki az ideális célpont? A többi nagykutya veszélyes ellenfél lehet, hatalmas vagyonnal, kitűnő kapcsolatokkal, külföldi támogatással is, és nehéz lenne zsarolni olyasvalakit, aki szintén tud ártani , ha kitátja a száját! Nemzeti konfliktus, magyarüldözés csak hab a tortán, nem hiányzik senkinek! A rossz szájak szerint volt egyeztetés is , hogy kit is kell eltenni láb alól.Azt is tudni vélik , ki sugallta azt , ha csak x lesz az áldozat akkor nem lesz balhé.
    Nos ennyit, s ez csak egy parányi része a játszmának de ha csak egy tizede is valóság, akkor számit itt ,ha hibás vagy, vagy nem?

  251. Fülig Jimmy

    Károly olvasva ezeket a mondatokat óhatatlanul elgondolkodtató amit mondasz. De ha csak egy tizede a valóság,ahogyan te is mondod, akkor is fantasztikus, hogy ez megtörténhet. Persze nem hihetetlen, mert a séma ismerős, Magyarországon is hasonlóak a felállások. Innenől kezdve másképp állunk majd hozzá a dologhoz, ezt ígérem…

    Mivel nem akarok még egyet írni,mondom Fairplaynek is, hogy Bulcsú visszatér és nem álnéven, hanem a saját nevén ír majd (nem is engedné, hogy más írjon nevében). Igen Fiú, elismmejük,elismerem igényeljük mi is a normális hangnemet,mert meguntuk a sok hülyeséget, nem akarunk már többé itt sületlenkedni.

  252. Fairplayguy

    Kis érdekesség politikusi berkekből…

    http://politika.transindex.ro/?cikk=5769

  253. Karesz

    Ennyit mi is tudtunk, amit a speciális ember kitalált, ha nem egyéb kitapasztaltuk! Mond meg nekem Te Fiú, véletlen csak az , hogy a mi nemzetünk nagy választottja nem szerepel a kivesézettek listáján? Csak nem Te manipuláltad a szöveget? :-) :-D

  254. Fairplayguy

    Kareszkém!

    Amint láthattad a transindex közölte le a szakvélemény egy részét amiből természetes módon hiányoznia kell a nemzetünk nagy szülöttének (marco bella), mivel tulajdonosa a fent említett internetes magazinnak nem más mint maga az udemeráj, illetve az ahhoz közel álló üzletember, ill. üzleti csoportosulás. Hát csak nem vágja az udemeráj saját maga alatt a fát ilyen evidens módon?
    Illetve te Karesz, nem figyeltél esetleg fel h nagy a szélcsend az udemerés blogok körül? Lassan úgy érzem valami sivatagban járok amikor rátévedek ezekre a blogokra… Sehol senki, meg semmi lassan… Csak a nagy puszta monotonitás…

  255. zoltán

    Kedves Fairplayguy
    Szerintem ez a “szelcsend” ami itt van az nem veletlen! Tudatosan hagynak minket tombolni, egyszer ugyis megunjak- gondoljak, gyurcsanyan. Tudjak, hogy ok az erosebbek, neha meg lehet viccelodnek is velunk a hatunk mogott. Ok mar semmit nem veszithetnek, legrosszabb esetben kispuliznak kulfolde es ott az ismeretlenbe “eltengodnek” majd. Nagy “fajdalmam”, hogy a korosztalyomhoz tartozo bloggazda ezzel is kozejuk all.
    Valami megoldast kellene talalni inkabb, talan nekunk itt. (Bocs, lehet naivitas ez!) De szerintem egy reszmegoldas kisajatitani (agresszio nelkul, persze !) oket, csaladtagjaikat, hasznuk elvezoiket, utcan, nyilvanosan, mindenutt, hogy ne erezhessek jol magukat abban a vilagban amit foleg ok csinaltak.

  256. Fairplayguy

    Kedves Zoltán!

    A megszégyenittetésnek itt a blogon is helyet kell/ tudunk adni. Pont ennek az elkerülése végett, meg sok más miatt is, gondolom ezért van a lassan huzamos szélcsend idefelé mostanság az udemerés urak blogjain.
    Másik lehetőség a szavazásnál történik, amikor igenis meg tudjuk mutatni igazi opcióinkat, illetve egyszer igenis el kell kezdjük ezt. Minél többet várunk annál nagyobb a kár amit bennünk/ ellenünk el tudnak követni a politikus urak.
    Családtagok megszégyenítése, legalábbis szerintem kizárva! Mindenki csak a kizárólag a saját hibáiért vonható felelősségre…

  257. Nagy István

    A márciusi aradi kongresszuson az RMDSZ eldöntötte, hogy Ő az elefánt a porcelánboltban. Aki Tőkést, az EU-választási lajstrom összetételének megváltoztatását szóba hozta, azt Frunda ülésvezető elhallgattatta. Ugyanott, négy hónappal ezelőttt Markó Béla elmondta, hogy tárgyalni fognak Tőkés Lászlóékkal.
    A június közepi SZKT megdícsérte a szervezetet az államelnök elleni referendum körüli ügyetlenkedéseiért. A magyar politikai konkurensekkel való tárgyalást itt is a virtuális jövőbe helyezték.
    Miután az EMNT Tusnádra hívta Markó Bélát, és ő nem térhetett ki, az RMDSZ-elnök ellentámadásba ment át, és nem arról beszélt, hogy elmegy-e vagy sem Tusnádra, hanem két helyszínt és három időpontot megjelölve kihívta Tőkés Lászlót.
    Markó Béláék tehát nem akarnak megegyezni, de tárgyalni sem akarnak, csupán komnunikációs trükköznek, ismét hülyítik az egyre gyérebb, de még odafigyelő közvéleményt.
    Tényleg ezt érdemli a romániai magyarság, a megvezetést?

    http://www.rmdsz.ro/script/shownews.php?ArchiveDate=&StartRowIndex=0&ItemsOnPage=10&NewsID=6390&MenuOption=&KeyString=&lang=hu
    Markó Béla egyeztető megbeszélésre hívta meg Tőkés Lászlót
    Közlés dátuma : 2007-07-05

  258. Nagy István

    Ami óta Zsolt föltette a Domokos Gézás bejegyzését nem jártam itt, mert nem szoktam hátramenetben közlekedni. Csak most látom, hogy rosszul tettem.
    Erőss Bulcsu alteregóin nem lepődtem meg, az alpárisága ismételt művelése is várható volt, de azt azért le kell írnom, hogy a 2007. június 28., 16:11 -es, nevem alatt írt bejegyzéshez semmi közöm. Nem lepődnék meg ha azt is valamelyik kávéházas, és itt is megjelenő észosztó senki egyik alteregója írta.

  259. Nagy István

    Most értem a végére. Látom visszatért az emberiesség. A közben összegyűjtött szálkákat ezért most nem mutatom meg.

  260. Karesz

    Üdv mindenkinek!
    István ,tudtuk, tudtam nem Ön irta amit irtak a nevében.Ami megint jó, nem kell karatézni itt!
    Fiúnak, minket nem fognak elhallgatatni, de nem ám! Ahhoz kell egy két megrendezett “baleset”, és egy kalasnyikov , minimum! :-D
    Ez a kihívásos üzengetés ,azért már eredmény! Letört valakiknek a szarva, ha már csak taktikai okokból is muszáj megjátszania a “rendes” hozzáállást! Csak így tovább elvtársak , lesz még másképpen is , adjátok ti még lejjebb is, csak ki kell várni! Mi már aztán várni tudunk! 18 évet kibirtunk, pár hónap igazán nem lesz gond!

  261. Karesz

    Nocsak, moderálás, cenzúra! Miért pont most mikor megint csend lett?

  262. Fairplayguy

    Kedves Nagy István!

    Eddig is bejött az udemerájnak a népbutítás meg a hülyítés a gyalogmagyarnál… Így az EP választások küszöbe előtt kérdem, az Ön véleménye szerint most ez miért ne jönne be mégegyszer? Ne felejtsük kommunikációban, tömegmanipulálásban profik a fiúk…

  263. új széköly

    na megpróbálom rövidített változatában…
    érdekes volt, amiket végigolvastam, csak sajna rég tanultam oroszul és nem értettem, hogy az a szöveg mit is keres itt tulajdonképpen…szeretem az intelligens párbeszédet, viszont viszlygok azoktól, akik nem tudnak megfelelőképpen kommunikálni…
    Karesz barátom! ha szabad így szólítsalak! remélem fogunk találkozni egyszer Vásárhelyen, és megiszunk egy korsó sört, mert szeretem a magadfajta embereket!
    egyet kell értenem azzal a gondolatoddal, amely szerint megrendelt eset Zsolt, és ezt valamikor én már rég megírtam, de akkor azt mondták, hogy ez túl merész gondolat…hát nem…azt hiszem Zsolt is sokkal többet tudna mesélni nekünk, de nem teheti meg…belekerült, mint légy a szarba, persze nem mondhatni, hogy nem akarta volna egy kicsikét ő is ezt…ha akkor lép, amikor én mondtam, már túl lenne egy csatán, de legalább letisztázódva…most már lehet egy kicsit késő…
    az udemeráj pedi nincs amit tegyen, észre kell vegye, hogy szorul a kapca, és azt a személyt, akit mocskoltak eleget- meg kell jegyezzem, hogy nem vagyok elkötelezettje Tőkésnek!-, most vissza kell édesgessék a keblükre…ezt meg is fogják tudni tenni, mert a másik oldalnak is pontosan olyan fontos a hatalom, mint az egyiknek…ahogy nagyapám mondá: egyik 19, a másik egy híján 20…
    karesz megértem az aggodalmad, mert nekem is van két gyerekem és néha biza elgondolkodom, hogy is lesz majd??…
    Azt hiszem itt csak akkor lesz változás majd, ha képesek lesznek az emberek nem a külsőkben változni, hanem a belsőkben is!! Na ehhez adjon az ÚrIsten nekünk kegyelmet, erőt! Hogy szembe tudjunk, és szembe merjünk nézni dolgaikkal, cselekedeteinkkel….

  264. új széköly

    hát ki sugalhatta Karesz?? csakis egy személy, aki attól rettegett, hogy zsolt tényleg elindul azért a bizonyos székért…na és persze a köre, akik féltek, hogya változás után nekik is menniük kell…VT

  265. Karesz

    Csodálatos ez a blog! Egyre jobb! Ha itt csak egyeseknek van joguk beirni, akkor a fene megette végleg. Két bejegyzésem is “moderálásra vár”. Talán az ítéletnapot várja! Tehetsz házigazda ahogy neked tetszik. de egy dolgot jegyezz jól meg. Senkinek a száját befogni nem lehet, ha mondanivalója van.Most aztán pláne nem okos dolog, moderálásásos trükkel játszadozni.Egy közös fórum lehet magassnyomású szelep is, ahol kifujja mindenki a mérgét, aztán elgondolkozik, hogyan tovább. A cenzúra megöli a lelket, és tönkreteszi a blogot! Tehetsz , mint mondottam kedved szerint , de ide ezután majd csak Te fogsz irni és a Téged tömjénezők.Lelked rajta, kezdesz meghasonulni főnököddel, ha erre veszed az irányt. Nem kell cenzúrázni a beirásaimat, magamtól lelépek , nem is akarok itt lenni , ahol más mondja meg, meddig mehetek el!Kössz szépen , én ebből nem kérek, légy boldog!

  266. új széköly

    érdekes nekem is 3-4 bejegyzésem moderálásra vár…pedig nem is írtam semmi sértőt…most csak az a kérdésem, hogy azokat a blogírókat, akik szemetet tesznek, tettek fel, azokat miért nem moderálod? Külömben, hogy elmondjam, hasonlóképpen érzek, mint Karesz…sajnálom, hogy elvtársaid útjára léptél…na ezt is moderáld ki!!! Zsolt!! nagyot zuhantál szememben…

  267. új széköly

    ezzel együtt hat!!!! bejegyzésem vár moderálásra!!! jó reggelt bloggazda uram!!!

  268. Fairplayguy

    http://www.evz.ro/article.php?artid=312959

  269. Fairplayguy

    nekem meg három…

  270. új széköly

    az a Bichir pofa egy nagy senki…gyengus…
    még mindig nem sikerült a leveleket lemoderálni…ej-ej gyengülsz Zsoltika…merülsz mint a kinai ceruzaelem…

  271. új széköly

    szerintem te meg akarod dögleszteni ezt a blogot, mert terhedre van…túl sok igazat mondanak itt el a virtuális szemebde és nem bírod a gyűrődést…hát nem is irigyellek….na ezt ki vagy be moderálod???

  272. Fairplayguy

    Te újszéköly, ezek szerint ismered az ürgét…

  273. Fairplayguy

    há akkor meg mondjál két szót…

  274. új széköly

    egen…

  275. új széköly

    Többre érdemes fiatalember, akit ambíciói eléggé hajtanak, sajna nem vettem eddig észre, hogy feltétlenül hatalom szerető, de mintha tévedtem. Becsületesnek tartottam, egy olyan személynek, akiben bíztam azzal kapcsolatosan, hogy Ő lesz az, aki átszervezi az RMDSZ-t. Tévedtem!! Pedig annak idején úgy tűnt, hogy más lesz…
    Tudott emberekkel is bánni, jó kapcsolattartó volt, szavahihető…
    Hogy most milyen lett, nem tudom, de hogy megváltozott az biztos…biztos vagyok benne, hogy egyes változások, kényszeresek, de a többi…nem tudom na…én nem ilyennek ismertem meg… de úgy látszik az emberek csalatkoznak is néha…

  276. Fairplayguy

    Te újszéköly, én erre a Bichir pofára céloztam, h ismered-e?

  277. zoltán

    En meg a KMDSz-es evekbol ismertem- csak latasbol- egy idoben voltunk diakok Kolozsvaron. Engem szemely szerint nagyon bantott akkor a KMDSz mukodese es ezert nem szivesen ismerkedtem veluk. En akkor sok tekintetben olyannak lattam a KMDSz-t mint az RMDSz-t. Ezert nem tudtam bizni a bloggazdaban soha es ezert kisse csodalkoztam is azokon akik biznak benne, bar ketsegtelen sokan profitaltak a KMDSz-bol is, foleg azert voltak ott.
    Most sem “feltem”, szerintem nemsokara ujra “berobban” a politikaba. Ez vegulis nem annyira nagy baj, mert azert vannak nala sokkal gusztustalanabb, kepzetlenebb “politikusok” is a szinpadon, a nagyobb baj szerintem, hogy ot is ugyanaz a cel vezerli mint a tobbit…Es ez legtobb esetben nem a valasztok kepviselete.

  278. Piszkos Fred a KAPITÁNY

    Na most hogy igy összejött a tarsasag magyaraza mar el valaki mire is lenne jo ez az autonomia !
    Az en szereny velemenyem szerint fontosabb , hogy az emberkeknek leggyen eleg penz a zsebükben amit majd elköltenek.Ne legyen anyagi gondjuk, es ne azon töprengjenek hogy mit esznek masnap.
    Nekem az az erzesem hogy (sajnos nemcsak Ro ban vagy Mo -on) a munkasember csak sirankozni tud, es semmit nem tessz annak erdekeben hogy jobb leggyen.
    Az R.M.D.SZ. vezetöinek csak a valasztasok elött jutt mindig az eszebe , hogy autonomia kene, mert az aranybeköpesel megint bejutnak a parlamentbe ahonnan,pedig egy ket csolan lecsuran.
    Meg a Vadim gyerek se ennyire köpönyegforgató.
    Na elég ennyi !

  279. A megjegyzése moderálásra vár.

    Nemcsak azért nincs egységes álláspont, mert a közös fórumon nem fogadtak el semmilyen határozatot vagy szándéknyilatkozatot, hanem azért sem, mert nem tudni, mi rejlik az RMDSZ-es jelzés mögött, hiszen Markó Béla „a rendszeresebb és hatékonyabb párbeszéd jegyében” hívta találkozóra Tőkés Lászlót, nyilvánvaló azonban, hogy a közelgő európai parlamenti választás ügyében szeretne egyezségre jutni a zuhanórepülésben levő párt, a „kiegyezést” illetően pedig nincs egységes álláspont a Tőkést jelölő hat szervezet vezetői között. Van aki el tudná képzeli az EMNT-elnök RMDSZ-listán való indulását és van aki nem – ez a leegyszerűsített képlet, a kérdés azonban összetettebb.

    Először a tavalyi év novemberének első felében merült fel nyilvánosan Tőkés László RMDSZ-listán való indulása, akkor Toró T. Tibor RMDSZ-képviselő és EMNT-alelnök javasolta, hogy Markó és Tőkés, „a két ikonember” vezesse az RMDSZ-listát. Azóta az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, majd a református és az unitárius egyház többször szorgalmazta az összefogást, de az RMDSZ részéről a „belügyeibe való beavatkozás” durva hangú elutasítása volt a válasz.

    Ekkor döntött a független jelölt indítása mellett hat RMDSZ-en kívüli szervezet: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, az Erdélyi Magyar Ifjak, a Magyar Ifjúsági Tanács, a Magyar Polgári Egyesület, a Magyar Polgári Szövetség és a Székely Nemzeti Tanács. Az RMDSZ vezérkara Verestóy utasítására és megfogalmazása szerint csírájában szerette volna elfojtani a kezdeményezést, de nem sikerült neki, a Tőkés-csapat ugyanis 137,000 érvényes aláírást gyűjtött össze és adott le. Az RMDSZ vezetősége ekkor meghökkent, de nem esett kétségbe, egyes hírek szerint azért nem, mert Tőkés indulását – ahogy az MPSZ-ét is annak idején – román segítséggel tervezte megakadályozni feltehetően nagyszámú aláírás megsemmisítése révén mindkét oldalról azonosság miatt (mint köztudott, az RMDSZ 100,000 aláírással többet gyűjtött, több helyen azt állítva, mindkét listát alá lehet írni, így meg tudott volna engedni egy nagyszámú aláírásveszteséget).

    Ezt azonban az államfő menesztése végett kiírt népszavazás látványos elbukása után és Tőkés László ismertsége és köztiszteletben álló mivolta miatt aligha meri megcselekedni az RMDSZ-vezetés, így felbukkant a két-három meghatározott időközönként örökösen visszatérő motívum egyike, a párbeszéd és kiegyezési kísérlet újbóli felfedezése és az arra való törekvés mediatizálása. „Az RMDSZ és a romániai magyar civil társadalom, az egyházak, az értelmiségiek, a szövetségen kívüli, politikai célokat is megfogalmazó különböző szervezetek közötti rendszeresebb és hatékonyabb párbeszéd jegyében” Markó Béla szövetségi elnök egyeztető megbeszélésre hívta Tőkés Lászlót, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét, s mindjárt meg is jelölt két időpontot. Tőkés a vélhető valós téma kertelés nélküli megjelölésével válaszolt, mondván, hogy ő „a legnagyobb összefogás híve”, de a 137,000 ember az ő egyéni indulására adta a kézjegyét, az őt jelölő szervezetek nélkül pedig nem dönthet ebben az ügyben.

    A kolozsvári Paprika rádiónak nyilatkozva azt is hozzátette, hogy ő a „nemzeti listában” látja a megoldást, ami azt jelentené, hogy „nem egy RMDSZ-lista, egy pártlista szereplőjeként indulna, hanem polgári szervezetek és az RMDSZ megegyezése alapján kialakuló közös listán.” Ennek a lehetőségéről és az RMDSZ-szel az EP-választás kapcsán való szóba elegyedési kísérlet értelméről és kilátásairól kérdeztük a Tőkés Lászlót jelölő szervezetek vezetőit.

    Kíváncsiak lettünk volna a „nemzeti lista” megalkotásának jogi kereteire is, Szilágyi Zsolt kampányfőnök azonban péntek délelőtt még nem tudott erről felvilágosítással szolgálni. Mint mondta, nem egyértelmű az erre vonatkozó jogszabály, mert így is és úgy is értelmezhető, de éppen ezeket a politikai és technikai kérdéseket kell megbeszélni az RMDSZ vezetőjével való találkozás során. Mindenesetre sokkal könnyebb lett volna az összefogás megvalósítása tavaly októberben, mikor ők először felajánlották ezt, hangsúlyozta.

    Nem az RMDSZ csődgondnokai kívánunk lenni, hanem az erdélyi magyarságot akarjuk megóvni a politikai csődtől, melynek a népszavazás során teljesen egyértelműek voltak a jelei, jelentette ki kérdésünkre Szász Jenő. A Magyar Polgári Szövetség elnöke elmondása szerint másképp látja a kérdést, mint Markó Béla, aki csak felületkezelésben gondolkodik, ő érdemi megoldást szeretne, ennek fényében pedig nem az RMDSZ EP-képviselete a tét, hanem az erdélyi magyarságé. A 700 fős EP-ben nem a mennyiség számít, hogy egy vagy két embert tudunk küldeni, hanem a minőség, és Tőkés mégsem említhető egy napon Nagy Zsolttal, de ha már a matematikánál tartunk, vegyük számításba azt is, hogy a püspök úr igen jó viszonyban a van a Fidesszel – nem úgy, mint az RMDSZ –, ami a többséget alkotó Néppárt révén megsokszorozná az akaratát, sorolta az MPSZ-elnök. Szerinte a közös fellépés csak egyféleképpen képzelhető el: ha az RMDSZ lesz a független jelölt hetedik támogatója. Az esetleges tárgyalások kapcsán Szász úgy gondolja, színlelni sem szabad már a párbeszédet, hiszen annak más kimenetele nem szabad legyen, mint Tőkés indulása. „Karakán, korrekt emberek nem színlelnek párbeszédet, ha nincs megoldás mögötte” – fogalmazott Szász Jenő, meggyőződésének adva hangot, hogy Markó látszólagos nyitottsága színjáték csupán, hiszen októberben éppen ők vetették el a kezdeményezést. Az elnök jogilag nem látja megvalósíthatónak a közös „nemzeti lista” létrehozását.

    Soós Sándor sem tud arról, hogy jogi lehetőség volna a Tőkés László által felvetett harmadik lista tető alá hozására. „Már nincs független asztal – vagy itt, vagy ott próbálunk egységet teremteni” – szögezte le, egyértelművé téve, hogy az Erdélyi Magyar Ifjak részéről kizárólag a Tőkés mögé tömörülő összefogás volna elfogadható. Az RMDSZ-listán való indulás gondolatáról az EMI-elnök annyit mondott: nem azért indítottuk Tőkés Lászlót, hogy az RMDSZ malmára hajtsuk a vizet, hanem azért, mert az RMDSZ nem képviselte az érdekeinket.

    Üljön le tárgyalni Markó és Tőkés, vitassák meg a stratégiai kérdéseket, de Tőkésnek mindenképpen függetlenként kell indulnia, lehetőleg az RMDSZ támogatásával is, esetleges közös „nemzeti” listában pedig csak akkor gondolkodhatunk, ha ezt ő fogja vezetni, és az RMDSZ-vezetők elfogadják az eddigi együttműködési feltételeket az Erdélyi Magyar Kerekasztal létrehozásával együtt, válaszolt kérdésünkre Sándor Krisztina. A Magyar Ifjúsági Tanács elnöke szeretné, hogyha a sorra kerülő megbeszélés során mindenképpen megállapodnának a fent megnevezett rendszeres, szélesebb körű egyeztetési fórumban, valamint szót ejtenének a Bolyai Egyetem és az autonómiatörekvéseink ügyéről.

    „Hipotézisekre” nem kívánt reagálni Fodor Imre. Az RMDSZ sokszor hangoztatta, hogy tárgyalni akar, és nem gondolta komolyan; majd ha lesz gyakorlati javaslat, arra reagálunk, magyarázta a Székely Nemzeti Tanács elnöke, aki maga is úgy gondolja, az RMDSZ-nek kellene Tőkés mögé beállnia. Bármilyen más konkrét ajánlat esetén testületi döntés után lehet csak álláspontja az SZNT-nek, de „a küldötteket ismerve kétlem, hogy más típusú együttműködésre hajlandóak volnának az RMDSZ-szel” – vélekedett Fodor.

    Nincs jogi lehetőség új „nemzeti listára”, véli Csuzi István is, erre csak az RMDSZ-listán volna lehetőség. A Magyar Polgári Egyesület vezetője elvileg elfogadhatónak tartaná Tőkésnek az RMDSZ-listán való indulását, álláspontja viszont az, hogy emellé csak akkor lehet jó szívvel odaállni, ha a nemzeti oldal garanciákat kap a struktúraváltásra. Ezekkel a vezetőkkel, ebben a struktúrában, ezek között a körülmények között ezt elképzelhetetlennek tartom – közölte Csuzi, kiemelve, hogy meglátása szerint nem az EP-választás most a legfontosabb kérdése az erdélyi magyarságnak, hanem a rendszerváltás: az egypártrendszert többpártrendszerré kell alakítani, biztosítani kell a sokszínűséget például az Erdélyi Magyar Kerekasztal létrehozásával, s ha erre megvan a hajlandóság, akkor volna csak szabad az EP-választásról beszélni.

    Kíváncsiak voltunk Toró T. Tibor álláspontjára is, hiszen ő egyidőben RMDSZ-es képviselő és EMNT-alelnök, ráadásul ő kezdeményezte, hogy a két vezető ismételje meg idén az eddigi – semmilyen eredménnyel vagy megegyezéssel nem járó, ám nagy sajtóérdeklődésnek örvendő – tusványosi vitákat, és üljenek le álláspontjuk ismételt hangoztatása végett. Mint kiderült, Toró is a találkozó csak egy napirendi pontjaként képzelte az EP-ügyet, viszont szívesen látná Tőkést RMDSZ-listán, igaz, ő is garanciák fejében.

    Toró szerint csak taktikai kérdés, hogy ki milyen listán indul, jelen pillanatban pedig az RMDSZ-listán való indulás a legkézenfekvőbb megoldás. Ez egy olyan helyzet, amikor az RMDSZ vezetői részéről „megnövekszik a tárgyalási készség”, és az egységes fellépés révén közelebb kerülhetünk céljaink eléréséhez, vélekedik Toró, figyelmeztetve: nem szabad eredményt, megoldást várni a tusnádi találkozótól, hiszen az egy hosszú tárgyalássorozat kezdeti lépése kell hogy legyen – most csak abban lehet reménykedni, hogy nem akad el már az elején az egyeztetés, vázolta Toró T. Tibor. A Tőkést indító szervezetek megkerülhetetlen szerepére utalva a képviselő reményének adott hangot, hogy „a jelölő szervezetek racionálisan gondolkodó emberekből állnak, és tudnak értelmes döntéseket hozni a közösség érdekében.”

  280. új széköly

    Azt hiszem Tóró látja a legjobban a dolgokat…Sajnos ez a mellveregető, bősz székely, nyakas magyar hozzáállás nem vagyok benne biztos, hogy ez a legmegfelelőbb nekünk. Még akkor sem, ha tudjuk milyen fajta- féle emberekkel kellene egyezséget kötni…lehet, mert kell…mert szétszórtan akarnak látni egyesek…de nem biztos, hogy fejjel kell nekifutni a falnak…azzal együtt, hogy a Vénekkel sem, és Barkó Mélával sem értek egyet… Sajnos Szász Jenő sem megoldás, csak osztja az észt, de hát valakinek azt is kell…AZ A BAJOM, HOGY EZEK AZ EMBEREK A SAJÁT ÉRDEKEIKET HELYEZIK ELŐTÉRBE, A TÖBBI CSAK KÖRÍTÉS…ÉS EZEK KÉPVISELNEK BENNÜNKET…
    SZOMORÚ, BARÁTAIM, SZOMORÚ….

  281. új széköly

    aZT A bICHIR POFÁT HÁLA iSTENNEK NEM ISMEREM…NEM IS SZERETNÉM…ÉS AZT HISZEM Ő SEM ENGEM….
    HÚ…MINDEN BEJEGYZÉSEM MODERÁLÁSRA VÁR…ZSOLT, BEKEMÉNYÍTETTÉL???

  282. új széköly

    És bár kell, hogy kiegyezzenek, nem adok kevés esélyt arra, hogy kijátszák Tőkést, és a jobboldalt(?)…igaz, akkor végleg elvesztettek mindent, mert a szavazók kigólyozzák őket az állásukból…és szerintetek ez fogja érdekelni őket…22-es csapdája forog fenn…
    Az ön bejegyzőse moderálásra vár
    Az ön bejegyzése moderálásra vár
    Az ön bejegyzése moderálásra vár
    Zsolt! nem untad meg??? annyi jó embert elkergettél a blogodról….
    nagy sz…ban lehetsz, ha így nyilvánulsz meg…sajnállak….

  283. Nagy István

    A megjegyzése moderálásra vár nem jelölte meg a forrást.

  284. Nagy István

    No itt mindent moderálnak.
    A bloggazda? A korábban holland, finn, orosz stb. blogszemetet ide árasztók? Vagy ki?

  285. Fairplayguy

    Nem tom mi lehet ennek a moderálásnak a célja… Kicsit megnehezíti a kommunikációt…

  286. új széköly

    moderálás…moderálás…care moderálás…Cenzné és az ura…Cenzura

  287. új széköly

    Zsolt! ez most komoly, vagy vicc…mert viccnek azért elég durva..meddig fogsz még kimoderálni???

  288. bezzeg

    “mi nem megyünk olyan városba,ahol Dorin Florea polgármester lehet”
    Karesznek és Fülig Jimmynek (is)
    SAjnos, ahogy kinéz újra dorinflorea lesz a polgmest, vagy ha nem ő, akkor egy másik hasonszőrű. MErt, ugye, mit csinált az “érdekvédelmi pártunk” néhány értelmiségije. Csegzi Sándort szavazta meg polgmest jelöltnek. A fiatal ismerőseim egy jó része megrökönyödve vette ezt tudomásul, és máris elhatározták, hogy ha így marad nem mennek el szavazni. Miért? Mert nem tartják elég karizmatikusnak, hogy a sajnos többségben lévő románság bármely jelöltjével felvegye a harcot.
    Csak azt kérdem én, egy vásárhelyi: Mit vétettünk mi az RMDSZ ellen? Nagy Viktor, Fodor Imre polgármesterek, akik szinte semmit sem mozdítottak, illetve egy öntelt, beképzelt doktor Kelemen A. állatorvos polgmester jelölt, aki nem tudott leszállni a magas lóról és veszített.
    Nincs egy olyan személy aki szembe tud szállni a másik oldallal?

  289. új széköly

    De lenne, csak az nem jó az RMDSZ-nek, mert nem úgy fújja, ahogy ők zenélnek, diktálják…most is azért egyeztek bele nagykegyesen, hogy Csegzi is elindulhasson, mert biztosak voltak benne, hogy nem lesz ő elég jó ellenfele Borbélynak….Szomorú, hogy az RMDSZ csak gerinctelen, arctalan, karizma nélküli embereket állít jelöltnek, és utánna mindenre ráfogja a veszítést…én is azt kérdem, mint bezzeg: Nincs egy olyan személy, aki szembe tud szállni a másik oldallal???
    Kedves RMDSZ!! Keressetek már egy rendes embert jelöltnek, azzal együtt, hogy esetleg nem a TI seggeteket fogja is nyalni, de legalább egy rendes polgármestere lehet Marosvásárhelynek!!!
    TI TETTÉTEK TÖNKRE A VÁROST, TI KELLENE HELYREHOZZÁTOK!!!

  290. új széköly

    na amióta egy kis igazságot kipakoltam elhúzott bloggazdánk a sunyiba…

  291. új széköly

    … és még mindig ott van…

  292. zoltánbácsi

    Szent igaz, nincs szükség moderálásra, le kell tiltani egy kép ip-ét. Francokat sem érdekel egy két emberke ahogy önmagával vitázik.

  293. új széköly

    hát mi lassan tényleg csak önmagunkkal vitázunk…mert, hogy Zsoltot nem érdekli már annyira a dolog, mint, amikor miniszter volt, az biztos…sajnos ezzel csak azt bizonyítja, hogy amiket ide leírtunk az igaz…a hallgatás az beleegyezés alapján…