Március 8.

Lobbi akciót indítottak nemrég a nők szerepével kapcsolatosan az RMDSZ-ben. Nincs erre a gondolkodásra alkalmasabb nap, mint március 8. A mai sajtóban rengeteg cikk olvasható biztosan a nők szerepéről a modern társadalomban, az esélyegyenlőségről, a nők megbecsüléséről. Sajnos, mind nagyon sok más fontos dologgal is ezzel is egy napig foglalkozik a közvélemény.
Különleges nap a mai mégis. Sokkal több virágot árulnak ma, a férfiak köszöntik a hölgyeket, virág, ajándék, egy romantikus vacsora vagy akár egy szabad nap, mindenik jól jön. De ne felejtsük el, hogy ezt nem csak ezen a napon lehet és kell kifejezni!

Hölgyeim! Sok boldogságot és megbecsülést! És köszönet!

110 válasz: “Március 8.”

  1. Medwe

    Azon tűnődöm, ezek a gondolatok maguktól jönnek-e, vagy tanácsadók hatására…

  2. demeter szilard

    Ha a tanácsadóktól, akkor gáz. Ki köll venni a közhelyszótárat a kezükből.

  3. mlg

    Ámbár nem csipkelődni akarok, a gesztus igazán szép a miniszter úr részéről, de az elmúlt “laza hétvégén” nem leszavazta a kan gresszus a nők részarányos képviseletét a pártban????
    vagy én olvastam rosszul… Ezek szerint már nekik sincs helyük béla tata ernyője alatt, ejnye-ejnye rmdsz

  4. Fairplayguy

    Az igaszság az kedves Urak hogy a nőket egyenesen kötelesek vagyunk szeretni!

    Mert aranyosak, érzékenyek, szexisek, törődnek velünk, stb., stb., stb., egyszóval mert megérdemlik…

    Hát nekem erről csak ennyi jutott eszembe…

    Meg az hogy minden tiszteletem az Övék.

    Továbbra is rendületlen szeretettel irántatok:
    A Fairplayfiú.

    U.i. Csak egy baj van ezzel, nem tom mért jutott a világ oda hogy örömódákat, stb. zeng a nőkről így március x-ike táján amikor amúgy rendesen negatívan diszkriminál velük szemben… Pedig ők is csak húsvér emberek és csupáncsak annyit szeretnének sokszor ha legalábbis egy kicsit jobban… emberszámba venné(nk) Őket…

  5. Kálmán

    Ez egy igazán szép gesztus! Sok boldogságot a nőknek!

  6. frodo

    Szép gesztus, aláírom.

    Kérdés medwe és demeter szilard fele: ha az ember miniszter, akkor nem lehet önmaga? Máris tanácsadók munkáját keresik minden szóban? Ez azért hihetetlen. Szép kis konspirációelmélet.

  7. Fairplayguy

    Te frodo!

    Az nem jutott esetleg az eszedbe hogy a miniszter egyszerűen egy komoly (agy) kapacitás meg minden (plusz tudás, munkavégző képesség meg minden ami ezzel összefügg)… és az megint esetleg hogy talán nem véletlenszerűen az un. tanácsadóit (ha szükséges esetenként) pont ő az aki pozitívan irányítja? és nem fordítva…
    Mert nekem igen…Tévednék? Kérlek mondd ha igen, vagy nem… Kösz előre is.

  8. Fairplayguy

    http://www.kuruc.info/tartalom.asp?MainID=2

    Ez van ezt kell szeretni…

  9. Fairplayguy

    Kedves frodo,
    aszem félreértettelek. Bocsika…

  10. demeter szilard

    Frodo,
    én feltételes módon fogalmaztam. Ha mindez Zsoltnak jutott eszébe iccaka, egye fene, átdolgozott munkanak után én sem szoktam kapásból heideggerülni, ezt látja, egészségére, a rommagyar férfitársadalom, ill. szűkebben az RMDSZ hímmasiniszta diskurzusába belefér (erről lásd: http://ahet.ro/dossziek/rmdsz/kongresszus-utan-nonapon-1156-101.html).
    De, amint többen elmésen megjegyezték, itt már közben folyik a kampány, és nem megvetendő adalék (amire már szintén felhívták a figyelmet), hogy ez az egyetlen interaktív felület RMDSZ-részről (lásd a honlapjuk linktárát).
    Ezért normális feltételezni, hogy ami ide kikerül, azért valamiféle “szűrőn” átmegy, esetleg nem önidíttatásból születik – csapatmunka lehet mögötte.
    Feltételezés, ismétlem (ellenvetés: mivelhogy korrektor keze nyomát nem látni, valóban igazad lehet, mindezt Zsolt gründolja önerőből).

  11. demeter szilard

    munkanak = munkanap, bocs (:D)

  12. kesztió

    Elnézést a „topikeltérítésért”, de:

    „Nincs esélye az RMDSZ-nek három jelöltet bejuttatni az Európai Parlamentbe, miután Tőkés László függetlenként indul – nyilatkozta pénteken Aradon Winkler Gyula, aki második helyen áll a szervezet jelöltlistáján.

    A külkereskedelmi tárcanélküli miniszter közölte: a püspök-politikus “ezzel megosztotta a magyar közösséget”. “Hogyha a magyarság egységes lett volna, az RMDSZ-nek lett volna esélye egy harmadik helyre is, de így nincs mit csináljunk”, magyarázta Winkler. ”

    Tényleg nem értelek, Zsolt, értelmes, komoly emberek vagytok. Jól tudjuk, ti is, a szavazóitok is, hogy arra a bizonyos harmadik helyre nemhogy Tőkés, de még csak Sógor Csaba sem került volna fel. Ennek tükrében nem érzed egy kicsit, hogy Winkler fenti megjegyzése nemhogy túl van minden jóérzésen, de a cinizmus, sőt, a pofátlanság határait is súrolja?

    Ha ráadásul mindezt pont egy olyan ember veti a szemetekre, aki téged nagyrabecsül, Tőkéssel és főleg az ideológiájával viszont (erőst finoman fogalmazva) nem tud azonosulni, akkor nagy gáz van a házatok táján, hallode-e!

  13. Fairplayguy

    Gáz, gáz… Ez még egyáltalán nem lehet még mostanság igazi gáz Béla tatónak meg a csapatának hiszen ők még most is a hazug politikát nyomják de zavartalanul és rendületlenül ám…
    Higgyétek el Feleim hogy ahhoz hogy tényleg komolyan vegyék a fent említett fiúk az érdekképviseletünket ahhoz kell nekik, tudjátok-e mi? Na micsoda? Na? Hát mi más: az egészséges konkurrenciaharc.
    Mert, mert a dolgok természeténél fogva meg amióta emberiség az emberiség meg ember az ember meg… (folytathatnám a megekkel rendesen és sokáig… de nem teszem mert a Ti időtök sem végtelen), na tehát az egypártrendszer a politikában pont olyan mint a monopólium a gazdaságban: abszolút hatalommal rendelkezik értsd a politikában nép avagy népcsoport felett, a gazdasági életben meg a gazdaság, ill. a gazdaság valamely szektora helyett.
    Béla bátyó és bandája megértele titeket hogy fájdalmas elveszíteni az abszolút hatalmat kis erdélyi magyarságunk felett, de ha ügyesebben képviseltek illetve mondjam azt hogy ha tényleg és komolyan képviseltetek volna bennünket egyszerű magyar emberkéketmagyarul dolgoztatok is volna értünk, , akkor bizony nem itt állnátok ahol a part szakad… Legyen nektek ahogy a román mondaná: invatatura de minte… Vagyis tanuljatok belőle… Az igazi gáz nekünk még most az hogy a legutolsó kongresszusotokon is azt mondtátok: ti vagytok az Erő, ti vagytok a Hatalom… Hát dolgozzatok is meg ezután érte, miatta de egy egészséges konkurrenciaharc keretein belül!!! Mert az úgy jó mindenkinek, nekünk is meg nektek is, higgyétek el… Na pld. ezért is kell az a bizonyos Tőkés Laczkó, mégha az ideológiájával nem mindenki tud is azonosulni…

    A Fairplayfiú

  14. Nagy István

    “mivelhogy korrektor keze nyomát nem látni…”

    A korrektor keze nyomát sokdzor a http://www.rmdsz.ro – n is hiába keresük.

  15. Nagy István

    „Nincs esélye az RMDSZ-nek három jelöltet bejuttatni az Európai Parlamentbe, miután Tőkés László függetlenként indul – nyilatkozta pénteken Aradon Winkler Gyula, aki második helyen áll a szervezet jelöltlistáján.”

    Ki az, aki jelölteket juttat be bárhova is?
    És ezt nem más, hanem maga a második jelölthely várományosa, WGy nyilatkozza!
    Az RMDSZ? Tényleg? A tisztségviselőstől, elnököstől és jelöltestől?
    Akkor mi a szerepe a szavazóknak???

    “püspök-politikus “ezzel megosztotta a magyar közösséget”.
    A magyar közösséget senki nem ossza meg!
    A magyar közösség egyes egyedei elmennek szavazni és a szavazófülke magányában pecsételnek, az általuk kiválasztott választási jelre vagy Tőkés Lászlóra. És nem Nagy Zsoltra vagy Winkler Gyulára.

    “Hogyha a magyarság egységes lett volna, az RMDSZ-nek lett volna esélye egy harmadik helyre is, de így nincs mit csináljunk”, magyarázta Winkler. ”

    Mikorhoz képest “lett volna”?
    A magyarság egységes voltát számon kérni annak, akinek a szervezete mindent megtesz annak érdekében, hogy minél kevesebben pecsételjenek a tulipános négyszögbe, hát enyhén szólva tudathasadásos tünet.

  16. Nagy István

    Egy megszívlelendő javaslat

    Legyen a NŐKET köszöntő nap ezentúl
    “Gyümölcsoltó Boldogasszony” napján, március 25-én

    (Március 8-i nőnap a volt kommunista párt találmánya, Clara Zetkin (1857-1933) vezette be az a nő, aki Németország kommunista pártjának alapító tagja volt. 1907-ben hívta össze az első Nemzetközi szocialista nőkonferenciát. Azóta ünneplik ezen a napon a nőnapot.)

    Daczó Árpád (Lukács Atya) erdélyi Ferences szerzetes “Csiksomlyó titka Mária-tisztelet a néphagyományban” című könyvében olvashatók az alábbi sorok:
    “Égi Édesanya! Minden bűnünk és hűtlenségünk ellenére Mária népe vagyunk ma is! Mert Ö a Babba Mária betartja a szavát, amivel elfogadta Szent István felajánlását, mikor is Mária oltalmába ajánlotta Magyarországot. Szent István tulajdonképpen csak megújította azt a valóságot, amivel már évszázadokkal talán évezredekkel azelőtt, ki tudja hányszor és hány törzsfőnök, nagyfejedelem vagy éppen király tette oda népét Boldogasszonya anyai ölének oltalmazó biztonságába! Kutatásaim során – írja Lukács atya -, érdekesek voltak a nőkkel való ismeretségeim. Mindig azokat sodorta elém a Szűz Anya, akikben különösképpen is virágzott az igazi nőiesség és a Máriás lelkület. A magyar nő mindig a Boldogasszonyban látta nőiességének örök példaképét, és ezért tisztelte is őt a magyar férfi mindig úgy, mint a Boldogasszonynak részére küldött földi mását. Európa népeinél pedig szinte közmondásszerű lett a “lovagias magyar nép” elnevezés. A lovagoknak éppen az volt egyik vállalt főtulajdonságuk a: Nőtisztelet. A férfi az erő, a nő a szív.
    És ezen az egységen a Boldogasszony Őrködik.”
    Úgy gondoljuk, hogy ezen ismeretek és a röviden felvázolt világkép történései és az ebből fakadó néphagyomány alapján is dönthetünk arról, hogy ezentúl a Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, március 25-én köszöntsük a Nőket itthon, Európában és akár az egész világon.
    Isten áldjon mindnyájunkat, mielőbb győzedelmeskedjék Hazánkban a Nép Igazsága. E morális válságban ajánljuk ismét Mária oltalmába Hazánkat, a Nőket, minden Népet s Nemzetet.
    Köszöntsük a Nőket e naptól március 25-én
    “Gyümölcsoltó Boldogasszony” napján
    Kelt Budapesten, 2007. márciusában
    Perjés Andrea

  17. qrta

    http://www.erdely.ma/ erre érdemes lenne odafigyelni ! katarzisre mindannyiunknak szükségünk van!

  18. kesztió

    Kedves Nagy István,

    Keresztény ünneppé próbálják átminősíteni a nők napját? Szép, szép, csak akkor a zsidók, muzulmánok, ateisták, stb. ezután nem fognak nőnapot ünnepelni?

    Az is érdekes, hogy minden, ami a kommunistáktól származik, eleve rossz – a keresztény egyház viszont csakis nemes dolgokat, nagyszerű eszméket adományozott a világnak, nemdebár?

    Ja, és annyira divatos morális válságról beszélni. Csak épp közhelyszerű, semmitmondó. Valóban, melyik is volt az emberiség átlátható történelmének bár egyetlen évtizede, amikoris a kortársak közül jó néhányan épp nem úgy vélték, hogy morálisválság-periódus esete forog fenn?

  19. Fairplayguy

    Te kesztió barátom!

    Meggyőződésem szerint Te egy pozitív emberke vagy.
    Tiszta szívből gratula Neked! Nem könnyű ezt a teljesítményt teljesíteni illetve felmutatni rommagyar világunkban ha figyelembe vesszük azt hogy évtizedek alatt romboltak rendesen és alaposan mindenféle rendszerek agyilag bennünket mindenféle elméletekkel meg ideológiákkal különféle politikai rendszerek meg pártok, beleértve természetesen a mi egypártrendszert teremtő RMDSZ-ünket is.

    Na mit mondjak,
    Szóval csak így tovább rommagyar Felem!!!
    A Fiú.

  20. Fairplayguy

    teljesíteni=nyújtani

  21. új széköly

    Kedves Nagy István!

    Kesztióval részben egyetértek!
    Nemzetünknek elég baja lett abból, hogy Máriának ajánlotta fel országunkat…most nem fogom elmagyarázni, hogy miért, csak mert túl hosszú lenne…
    Én inkább megmaradnék az ÚrIsten mellett!
    Adja Isten, hogy nemzetünk felemelkedjen, áldott legyen!! De ne Máriától várjuk ezt!!!

  22. új széköly

    Persze mindettől függetlenül Isten éltesse a nőket és persze ne csak Nőnapon!!

  23. Karesz

    http://nyaradi.blogspot.com/
    Megindult a magyar “nacionalizmus”téma boncolgatása.Hajrá Magyarok!

  24. új széköly

    …és halkan szól a jazz…

  25. gretzoshel

    am un singur comentariu…. de ce mama dracu ai scris in limba maghiara!?… sau poate asa transmiti informatiile furate catre cei la care semnezi statul de plata…”domnule ministru”…
    am amici unguri… is oameni de treaba…care spun ca voi nu ii mai reprezentati… voi va limitati strict la afacerile voastre… pacat…

  26. Nagy Zsolt

    Draga gretzoshel!

    Chiar nu stii sa citesti? Cred ca esti un baiat destept si stii foarte bine ca am si un blog in limba romana, http://www.zsoltnagy.ro
    Si totusi parca nu asta ar fi fost motivatia pentru care te-ai ostenit sa imi spui ca ai amici unguri. Toti din PUNR, PRM, UVR isi incepeau retorica nationalista cu o astfel de marturisire. Spor la intoxicare si sa nu uiti sa semnezi pentru statul de plata pentru acest serviciu. Sau la Serviciu …