Itt járt Bill Gates

Felemelő érzés ezzel az emberrel találkozni, beszélgetni. Harmadik alkalommal volt szerencsém vele találkozni, Prága és Lisszabon után most Bukarestben.
A legmegragadóbb benne az, hogy teljesen természetesen emberi. Nyitott mind gondolkodásában, mind beszéd stílusában.
Előbb az államelnök és miniszterelnök társaságában beszélgetünk, a téma globális kihívásokról, mit jelent számára Románia. Gondolatai a technológia szerepéről, a netről, a hálózati kapcsolódásról visszaigazolják stratégiánk helyességét.
Az avatási ünnepség után több miniszter kollegámmal együtt beszélgettünk vele. Bemutattam a kormányzati törekvéseinket, partnerséget kértem tőle a vidék informatizálási törekvéseinkhez. Nagyon tetszett neki az ötlet és a mód, ahogyan elképzeltük ezt a projektet. Arról beszélgetünk a továbbiakban, hogy miként tudunk közösen javítani felhasználók felkészítésében és a szakemberek képzésében. Csak így látom fenntarthatónak azt a fejlődést, amelyet sikerült elérni az IT-ban. (Egy pár szám: több mint 20%-os évi növekedési ráta, 46%-os növekedési a szoft exportban, az IKT 4,19%-ban járul hozzá a nemzeti össztermékhez.)
A látogatás különös fontossággal bír számunkra. A felavatott központért 3 más országgal voltunk versenyben, sok erőfeszítésembe került összeállítani a lobbi anyagot, a többi minisztériumot rávenni egy ilyen minőségű munkára. De, ugye ez is csak egy jó hír … Bemutatták a Vistát is, hamarosan én is telepítem, lássuk mire is jó. Kiemelkedőnek tartom azt, hogy ezáltal bár egy pár órára, még ha felületesen is de a közvélemény az IT-ra figyelt.
És nem utolsó sorban a politikai vezetők is ezt tették. Bill Gatesnek sikerült egy asztalhoz ültetni Basescut es Tariceanut …

99 válasz: “Itt járt Bill Gates”

  1. csomh

    Vannak a Minisztériumnak elképzelései arra nézve, hogy hogyan tudná az ország Microsoft függőségét csökkenteni? Mennyit költött a kormányzat (úgy sacc-per-kábé) 2004 óta Microsoft licenszekre? Nem-e lenne kifizetődőbb hosszú távon nyílt forráskódú szoftverek bevezetése a kormányzati szférában, romániai fejlesztések kezdeményezése ezen a területen?

    Mindezeket a kérdéseket nem kötekedésnek szánom, hanem mert úgy látom, hogy a legtöbb állami alkalmazottnak nincsen szüksége (mert nem tudja kihasználni) egy XP kaliberű rendszerre. Saját tapasztalatomból tudom, hogy pl. egy Ubuntu ugyanúgy jó szövegszerkesztésre, internetezésre. A spéci alkalmazásokat pedig intraneten lehetne nyomatni, böngészőn keresztül (lsd. web 2.0).

  2. Lady M.

    na, és Billnek nem volt lyukas a zoknija? :)
    (Lyukas zokniban jár a Világbank elnöke: http://szines.transindex.ro/?hir=8283)

  3. fodor

    Hunor, te túl komoly kérdéseket teszel fel.
    Nem érted , hogy itt volt egy nagy ember!!!

  4. M.Zoli

    A pay-as-you-go rendszer keretében bérelt Office felhasználói 1 év alatt kifizetik a szoftver teljes árát: http://www.computerworld.hu/hirek_hir.php?id=43345
    Mitől kéne vonzó legyen ezek után ez a rendszer?

  5. Nagy István

    Ha itt lennél Zsolt, akkor arra kérnélek, hozz egy locsoló vizet, és locsolj föl. Majd elájultam ettől a mondatodtól: “A legmegragadóbb benne az, hogy teljesen természetesen emberi.”
    Értsem úgy, hogy Bukarestben csak supermanok lézengenek?

    De ez a mondatod sem semmi: “Bill Gatesnek sikerült egy asztalhoz ültetni Basescut es Tariceanut …”
    És ettől föltámadt a tetszhalott “D. A.” szövetség? És holnaptól választhatjuk a Kisebbségi Tanácsokat?

  6. margy69

    Naaa, ne húzzátok már le teljesen ezt a Zsolt gyereket. Sok dolog van, amiben nem értek egyet vele, pláne az általa képviselt politikai vonalat illetően, de Bill Gates látogatása túlmutat kissé a tulipános politikán. Most tekintsünk el attól, hogy ki hányszor emlegette a microsoftos felmenőit az úriembernek, miközben a termékeit használta. Nézzük csak azt, hogy Bill Gates látogatása (az IT-s szektoron túl) valami olyat is üzen a többi potenciális befektetőnek, h. “gyertek-fiúk-ti-is-nyugodtan-ebben-az országban-van-gazdasági-potencia-megéri-ide-befektetni” Vagy valami hasonlót ;)

  7. czke

    Logikatlan…

    Mert kene a szakembereket a Microsoftal kozosen kepezni? ugyanis, ha a szakemberek microsoft kepzettek lesznek akkor tovabbra is microfost (nem helyesirasi hiba) fognak alkalmazni. Normi hogy szivesen fektet be par garast azert hogy kesobb az altala kepzettek 10szer annyira vasaroljanak:)
    kepezzetek inakabb nyiltforaskodu szakmebreket, sokkal hasznosabb, sokkal versenykepsebb szakemberek lesznek, s a koltsegek is kevesebbek:) igaz ebben az esetben nincs tamogatas amit szet osztani kozelieknek:)

  8. krix

    Imidzsnek tényleg jó lehetett ez a villámvizit, de hogy a vidék IT-penetrációját miért segítené jobban egy bonyolult és baromi drága szoftvercsomag, mint az új linuxok, nem értem. Az még nagyjából szűzföld, ahol pl. a szép, felhasználóbarát és tökingyenes-legális kubuntu linuxnak nagyobb lehet a sikere. Írja ezt egy kezdő linuxos (szigorúan júzer, nem developer), aki most számol le kora-gyerekkori windowsos előítéleteivel.

  9. csomh

    fodor:
    Zsolt egyszer már válaszolt a “túl komoly” kérdéseimre. Akkor sem győzött meg teljesen és valószínűleg most sem fog, de legalább megpróbál rávezetni, hogy ő hogyan gondolkodik ezekről a kérdésről. És ez nekem bőven elég, még ha nem is értek vele egyet.

  10. gladia2r

    Linux RuleZ! It’s simple.

  11. kesztió

    A linuxszal van egy nagy baj, gyerekek.
    Az, hogy egyelőre játék.
    Sajnos.
    Professzionális alkalmazások pillanatnyilag nuku, mert egytlen komoly cég sem fejleszt rá.
    Csak mutassatok egy Ventura vagy InDesign színvonalú kiadványszerkesztőt, egy Photoshop színvonalú képfeldolgozót, vagy AutoCad, ArchiCad, OrCad, stb. színvonalú mérnöki fejlesztőcsomagokat.

    Az, hogy elégedetten bámuljuk a desktopot, anak tudatában, hogy milyen baromi stabil és ingyenes a rendszer, egy idő múlva igen csak unalmassá kezd válni.

    És kövezzetek meg, a professzionális nyomdai alkalmazásomat és is XP-re fejlesztem. Mer’ nem akarok éhenhalni…

  12. Kálmán

    Tisztelt Nagy Zsolt!

    Gratulálok, kétségkívül ez egy nagy sikere a Minisztériumnak és személyesen Önnek! Ilyen politikusokra, szakemberekre van szükségünk!

  13. pz

    Naiv szemlelokent szamomra is ugy tunik, hogy az egesz B.G. ittletnek – tul a bulvarlapok, vagy 5h-as hirek nyersanyagszukseglet-kielegitesen – a legtobb haszna valahol ott keresendo, amire margy69 is celzott: országimázs szépítés.
    Orvendetes, hogy ilyen esemenyekre nalunk is sor kerul, es +ban dicserendo, hogy mindez akkor, amikor a kommunikacios es informatikai miniszter magyar nemzetisegu, nevezetesen: Nagy Zsolt. Elismeresem Miniszter Ur.

    Ketsegtelenul kemeny melo/lobizas es csapatmunka tette lehetove, hogy a “3 mas orszag”-gal szemben, Microsoftek vegul is Bukarestben nyitottak meg a Globalis Termektamogato Kozpontjukat (GTSC).
    DE! senki nem beszel arrol, hogy valojaban ez a Kozpont mit is jelent.
    Itt NEM kutatas/fejlesztes, hanem CSAK termektamogatas (Customer Service and Support) zajlik majd. Ketlem hogy a – jelenleg nyugaton, USA-ban tenykedo – csucs-programozok e lehetoseg csabitasanak engedve “hazavandorolnanak” es mikrofonos fulhallgatoval a fejukon osztogatnak az okos tudnivalokat az MS termekeit felhasznaloknak. (megha azok a romaniaban tenykedo nemzetkozi cegek kirendeltsegeibol kerulnek is ki).
    Sokkal szivesebben hallanek olyan esetekrol, amikor a MS hazai fejlesztok termekeit/technologiajat vasarolja meg (lasd a GECAD-RAV sikerstoryt). Talan ebben van a jovo es nem a “kapitalista leigazo-kizsakmanyolo multik”:) hazai terhoditasaban. Amugy 2004-ben egy hasonlo MS-kozpontott nyitottak Budapesten is ,mely a kozep-kelet-europai ugyfeleknek biztosit termektamogatast. A kul. hirportali infok szerint az, amely most nyilott Bukarestben, elsodlegesen kozel-keletet es Afrika-t (?) szolgalja majd ki.
    Nem kerdeses, hogy egy ilyen megvalositas, minden hianyossagaval egyutt, az orszag ill. a szakminiszter CV-jeben a “dă bine”-kategoriat erositi. Tehat karunkra nem vallik.

    Meggyozodesem, hogy ha nem a VILAG (anyagiakban) LEGGAZDAGABB EMBERE jart volna itt, lehet fele ekkora tam-tammal lezavarjak az egesz kozpont_avatosdit.

    ===
    csomh: “Vannak a Minisztériumnak elképzelései arra nézve, hogy hogyan tudná az ország Microsoft függőségét csökkenteni?”
    E kerdesre gondolom nem a Bill Gates, Basescu (via Nagy Zsolt) parbeszed soran nyert infok alapjan varod a valaszt. inkabb irj a torvalds@osdl.org cimre :)

  14. Karesz

    A pofád leszakad ettől a latin temperamentumtól.Nagylovagrend kitüntetés csók,gratula ,nyálazás uuuuhhhhh.Az eszem elmegy ettől a nagy baráti lelkesedéstől.A pénz gyerekek a pénz.Ha pénzt lát a seggfej semmi józanság nem marad.Gusztustalan bohózat az egész.
    Bily minden vagyona ellenére amúgy egy kétes alak.Ittas vezetésért már ült ,csalás vádjával elitélték jogerősen,és a monopol balhé máig vitatott a döntések ellenére.Vesztegetés gyanúja áll de senki nem kavarja igazán.Ami a javára irandó az a jótékonykodás.Vagyona nagy hányadát közcélokra fordította.Szinbád persze nem ezért akasztotta a nyakába a pléhdoboztetőt.Azt csak úgy ,virtusból.Hadd irigyelje a környék hogy nálunk jár a nagy góré.
    Máskülönben mindenki azt ad amije van.Mi a franc bajom van vele?

  15. csomh

    pz: Szerintem kérdéseimnek az esemény kapcsán igen is van aktualitása. Böszmének tartják, de azért ismerjük el, hogy Bill Gatesnek jár az elismerés, amiért képes volt alig negyed század alatt az IT szektor 95%-t meggyőzni, hogy az ő termékét használják (az más kérdés, hogy milyen utakon).

    És kesztiónak is igaza van, hogy nem lehet mindenhol linuxot használni, mert egyszerűen nem tart még ott. Viszont a 95%-ot sem tartom egészségesnek. A monopólium nem lehet egészséges, főleg egy ilyen dinamikus piacon. Vagy várjunk mindig 5-6 évet, amíg a Microsoft megoldja a menedzsment problémáit, és képes valami “újjal” előállni?

    Véleményem szerint éppen az IT szektor kritikus volta miatt lenne szükség arra, hogy a kormányzat lépjen az ügybe és támogassa az új szereplők térnyerését: nem feltétlenül pénzzel, hanem infrastruktúrával és azzal, hogy kényszerítse a Microsoftot együttműködésre. Hogy ne kelljen hackelgetni állandóan, ha valaki MS termékekkel kompatibilis dolgot szeretne tető alá hozni.

    Nem az MS halálát akarom, hanem hogy legyen mellette még néhány életképes választási lehetőség.

  16. krix

    A linux nevű játékszer védelmében: úgy tudom, sok fontos, akár kormányzati szerver linux-alapon működik. Az otthoni PC-használók számára pedig azért ideális, mert felmérések azt mutatják, hogy az otthoni felhasználók leginkább neteznek, emaileznek, játszanak, filmet néznek, néha szöveget szerkesztenek nem nyomdai előkészítés céljából. Ha arra akarjuk rávenni a népesség majdnem felét kitevő vidéki lakosságot, amelynek jórésze digitális analfabéta, hogy elenyésző jövedelméből számítógépet szerezzen be, és tömje a digitális szakadékot, akkor az ingyen-szoftver előnyösebb, mint a méregdrága, jórészt kihasználatlan windows és ms office. Mert vagy nem fogja megvenni, mert drága, vagy crackeli, ami illegális, és rondán mutat az ország statisztikáiban, vagy a minisztérium ártámogatja közpénzből, azaz az én adómból növeli a ms profitját, ami viszont felháborító. Aki pedig profitszerzés céljából csúcs design-, képes-, hangos- vagy filmesszoftvert akar telepíteni, vegye meg nyugodtan a windowst, nem tilos. De tömeges modernizációra hivatkozva még jobban erősíteni egy furcsa monopólium piaci helyzetét, legnagyobb jóindulattal is csak érdekmentes seggnyalásnak nevezhető.
    Nem ismerem viszont a játékokat, hogy mennyire windows-függők. Mivel nagyon sokan, főleg a gyerekek/fiatalok, erre használják az otthoni gépek nagyrészét, és mivel a vidék IT-penetrációja ezzel a korosztállyal fog kezdődni, könnyen elképzelhető, hogy a csemeték kihisztizik a windowst a családi büdzséből. De legalább a kormány ne terjessze azt a tévhitet, hogy a tömegek számára egyetlen igaz út létezik, a microsoft. Szerintem ennek a hitnek köszönhető a ms-monopólium, nem a költséghatékonysági mutatóknak.

  17. Karesz

    Hackelünk a transzindexen gyerekek?Nézzenek egyesek a dolguk után sebesen!Ha már vannak itt szekusok az nem lep meg senkit de azért ne matasson senki az idelátogatok gépein semmi kukkoló.Azoknak akik értik annak ha mond valamit a “seggfej 1″nevű virtuális hálozat neve 66.117.5.15 IP cimmel az tudja mi a bajom.Na igyekezzetek a búsba mert baj lesz.
    Az ideirogatoknak melegen ajánlom figyeljenek mert itt nagy információgyüjtés megy a gépek feltörésével.Úgy látszik valakinek a tyúkszemére tapostunk de nagyon.
    A kukkoloknak ajánlom hogy ha akarnak tudni valami személyeset rólam az rendben van.Elégedjen meg azzal amit én elmondok magamtól.Ha többet akar akkor négyszemközt megmondom de nem ajánlom egyelőre hogy találkozzunk.
    Üdv a barátoknak és figyelem.

  18. pz

    Karesz, fenti soraiddal rettegesben tartod a fel USA-t :)

    http://giccs.tvn.hu/66.117.5.15.htm

  19. Karesz

    Kedves pz
    Ha tudod mi az akkor légyszi mondjad mert én nem vagyok biztos abban amit tudok de tény hogy ideirogatásom alatt megjelent a megosztott hálozati kapcsolatim között egy teljesen új hálózat “seggfej 1″ néven megosztási kérelemmel a rendszer erőforrásai felé.A tűzfalon fennakadt de sikerült hálózatot létrehozni belül.Blokkolás után pingezett rendesen majd abbahagyta.Szerintem proxyn keresztül használta a fenti címet.Nem az első ilyen próbálkozás és rendszerint az alg. protokollját próbáljak csesztetni.
    Ha tudod miről van szó ismétlem mond el mert felment a pumpám.Nem vagyok informatikus úgy hogy csak tapogatózok.A fenti linken a franc tudja mi az a szar.

  20. Sándor Szilárd

    Kedves Zsolt,

    Tetszett amint ír Bill Gates egyszerűségéről, természtese emberségéről. Szívesen olvasnék e nemes egyszerűséggel írva arról is, hogy mit jelent pontosabban a “felhasználók felkészítéséről és szakemberek képzéséről” kifejtett tájékoztatója.

    Külön köszönet a Transidexen megjelent interjúért, ahol e blogban felvetett kérdésekre is érkezett válasz és e blogra is történt utalás, mint a kapcsolat egyik módjáról, lehetőségéről.

    Hadd éljek e lehetőséggel máris és kérdezzem meg hogy fejtse ki bővebben, hogy mit jelent pontosabban a a felhasználók felkészítése és a szakemberek képzése. A felhasználók csupán önmaguk tájékozódására, vagyis saját érdeklődésük érdekében készülnek jobban fel, úgy értem, viszont a szakemberek képzése már ezen túl mutat. Milyen szakemberekre van szükség ezen a téren, és ez mennyiben függ össze az Európai Uniós csatlakozás utáni elvárásokkal ?

    Még egy kérésem van – amennyiben ez nem kampány-titok – az EU-s képviseleti munkájának az egyházak képviseletéről, pontosabban az, hogy ez miként jelenik meg a programjában ? Hangsúlyozottan: az ökumenikus párbeszéd fejlesztése a vallásos hit megőrzése mellett, a lelkészi/papi munkával kapcsolatos kérdések érdekenének.

    Előre is köszönettel,
    jóakarattal

    Szilárd

  21. M.Zoli

    NagyZsolt, az a bizonyos mondatod a Transindex interjúban, amely arra vonatkozik, hogy ha az egyházak szervezett támogatást nyújtanak Tőkés támogató aláírásainak megszerzéséhez akkor az rmdsz le kell vonja a megfelelő konzekvenciákat, nagyon messze vezet és nagyon veszélyes precendes lehet. Ugy-e nem fenyegetésként kell ezt felfogni?

  22. Nagy István

    A Sándor Szilárd által hivatkozott, a http://politika.transindex.ro/?cikk=5199 interjú idézendő részletei kapcsán teszek föl néhány kérdést.

    “Hogyha az egyház segítséget nyújt (Tőkés László) indulásához, (akkor) az RMDSZ-nek radikálisan újra kell gondolnia a dolgokat, és le kell vonni a következtetéseket.”

    Ez stratégiai meglátás, vagy az Egyház fenyegetése?

    “(Ha nem) a Néppárt soraiba ül(ö)k, (akkor az) nagyon furcsa helyzet elé állítaná az RMDSZ-t: meg kellene változtatnia ideológiáját.”

    Melyiket? A PSD-barátit, a PNL-barátit, a PD-barátit? A balosat, vagy a jobbosat? Melyiket délelőtt, melyiket délután, tavasszal vagy netalán ősszel?

    “A mandátumom második hónapjától kezdődően hol előrehozott választásokról, hol valamiféle szörnyű konfliktusról beszélgettünk. Ilyen körülmények között kormányozni nem lehet.”

    És akkor mivel telt az időtök 2005. februárjától eddig?

    “Egyáltalán mi a tétje a kongresszusnak?
    – Hogy sikerül-e ezt a szervezetet olyanná tenni, hogy az RMDSZ megfeleljen a sorozatban következő eseményeknek – egymás után négy választásnak és az EU-integrációs folyamatnak. Ehhez kell igazítani a számonkérés és belső döntéshozatal folyamatát, a káderképzési- és rekrutációs mechanizmust.”
    Tiszta beszéd! De mi lesz azzal a tömeggel, amely a felsorolt lehetőségeket pecsételéseivel összehozza nektek, kiváltságosoknak?

  23. margy69

    Apropos ideológia. Eléggé nagy baki volt Nagy Zsolttól az RMDSZ és az ideológia szavakat egy mondatban emlegetnie. Vagy csak simán hülyének nézi a tc. választókat úgy en bloc, akiknek elég, ha csak megemlíti az ideológia szót, és máris elhiszik, h. az RMDSZ-nek van ilyen. Az RMDSZ ugyanis soha nem határozott meg maga számára egy világos politikai ideológiát, mindig elsősorban az etnikai vonalról politizált. Ha profán akarok lenni, és miért ne lennék :) ?, akkor az RMDSZ a román politikai élet prostija, amely volt már baloldali, jobboldali, liberális és minden más, amit az épp aktuális kormányösszetétel megkívánt. Soha nem fogalmazott meg egyértelmű álláspontot például az egészségügyi vagy tanügyi rendszerről, esetleg a szociális háló szemeinek sűrűségéről vagy ritkaságáról. A 10 éves kormányalakotó tényezői szerepelése alatt minden egyes alkalommal az éppen aktuális kormánypárt vagy koalíció igényei szerint szavazott.
    Politikai ideológia? Röhögnöm kell. Milyen politikai ideológia? Lehet, azt sem tudják, egészewn pontosan, mit fed ez a fogalom.

  24. Kálmán

    Kétségkívül az RMDSZ nem ideológiák mentén szerveződő „párt” / szervezet. Nem engedheti meg magának, ugyanakkor az Európai Néppárt tagja. Azok a EP képviselők, akik az RMDSZ listáin jutnak be az EP-be, ehhez a frakcióhoz fognak tartozni. Ennek a frakciónak a munkáját, EU politikáját fogják erősíteni. Én ebben nem látok semmi kivetnivalót. Margy69 hozzászólása finoman fogalmazva csőlátásról tanúskodik. Kedves Margy69, többet kéne olvassál és kevesebbet kéne nézzed vadim tudort az OTV-n!

  25. margy69

    Kedves Kálmán! Ha már így személy szerint meg lettem szólítva, sem WC Tudort, sem az OTV-t nem nézem, tod, itt, a határ mentén vannak érdekesebb adók is a kábeltévék műsorkínálatában :) . Nem beszélve a parabolaantennák által befogható adókról.
    Nade, komolyabban. Nem, ismétlem nem azért szaladt föl a vezérhangya, mert (amennyiben lesz) az RMDSZ-es képviselő az EP-ben a Néppárt politikáját fogja képviselni, hanem azért, mert az inetrjúból úgy jött le, h. Nagy Zsolt vagy
    ad1. úgy véli, az RMDSZ-nek van politikai ideológiája (ami gázos)
    ad2. hülyének nézi a jónépet
    Világos?
    PS. A csőlátásról azért még vitatkozhatnánk, mármint, h ki lát csak egyetlen irányba (Tudod, a tulipán az egyetlen virág és hasonlók). Te vagy én? Szerinted?

  26. Kálmán

    Kedves Margy69, nem minősítem az érveidet! Mert nem szeretnélek megbántani … de azért olvass többet. Megéri :)

  27. margy69

    Nem tudsz te engem megbántani, Kálmán. Ezért, ha érvelni nem tudsz, legalább annyi bátorság legyen benned, h minősíts, így névtelenül. Bár még így is nagy szellemi erőfeszítést igényelhet :) De jobban szeretném, ha érvelnél, ha megpróbálnál meggyőzni, h. én tévedek, h. a tulipán valóban az egyetlen virág. Na, rajta!

  28. Karesz

    A napokban mint egy ideges vénasszony siránkoztam hogy feltörték a gépemet és gyanúsítgatásokat tettem.Nos azóta világosabb a kép mert beigazolodott a gyanúm.Helyi címről próbáltak adatokat gyűjteni úgy hogy trükkösen más szerveren keresztül matattak a gépen és ami érdekes egyszerre több gépen is.Amióta itt bejelentetem a fentieket ,az egész hálót leállitották és igyekeztek minden nyomot eltüntetni.Nem egészen sikerült mert maradtak jelek ami azt mutatja hogy a “beszerelt” csapat 18 helyről is kapott információt egyszerre.Mindeniknek volt neve is ,egyenként “seggfej x” nevet kiosztva.A program egy billentyű olvasó trójai alakjában ül be a gépedre aztán onnan szervez be.Az illető programot WIN32/vb.at nevű módosított trójai viszi a gépedre.Legújabb Zonealarm vagy Bitdefender de még a Spysweeper sem kapta el.A Node32 az most igen mert elküldtük a mintát analizisre és megvan már a szérum.Akinek esetleg gondja van vagy gyanakszik probálja a Node32-vel leellenőrizni gépjét mert lehet hogy megtalálja és akkor beállhat a “seggfejek” csapatába.A monitorizált gépek mindenike romániai IP-hez csatlakozott és innen az alapos gyanú hogy helyi okosfiúk mesterkedtek megjegyzem nem túl okosan.Mellesleg olvassák is a beirásokat vagy talán már hamarabb is mint a közönség.
    Na minden jót mindenkinek és pusztuljanak a kukkolok.

  29. margy69

    Ehhez csak annyit Karesz, h az én nem-kívánt-látogató-jelzőim (2 van, mert szeretem a biztonságot :) ) 1 hét alatt 27 behatolási kísérletet jeleztek a gépemre. (Jelzem megszaporodtak az ilyenek, amióta a blogokra írok ?) ) Én nem néztem utána, h kik lehetnek, annyira nem érdekelt. De ha valakit télleg érdekel, h ki vaok írjon nyugodtan a margy669@yahoo.com emilre, és majd beszélgetünk. Meg kell mondanom, a gépem feltörése ugyan nem lehetetlen, de annyi plusz melót ad gyerekek, h. nem éri meg a fáradságot. A programozó haverom ugyanis ellát mindenfélékkel, ami az ilyesmit megnehezíti. Szal, meddő próbálozások helyett lehet írni az emilre. ígérem, válaszolok :)

  30. Karesz

    Kedves margy69
    “Megnyugtatlak”hogy nálam dupla tűzfal,vírusirtó és spy program a legújabb update-al és nesze nekem hackk.A Nod 32 lefuttatása során 8 apró gyanús progit kaptam.Köztük a Nero eng Update vagy a Kristal player mind gazember.Nero 7 licencelt program spy programmal.Na most légy nyugodt mert akkor irigyellek.Logiteck game controller program -regisztrált változat-olyan programot tartalmaz hogy a webkamérád megy akkor is ha nem használod és fényképet küld a gazdinak vagy nemtudom kinek.Ha mikrofonod van azt is figyeli csomagol majd kis pack formában kiküldi a netre és csak akkor ha nagy a forgalmad hogy ne vedd észre ha figyeled esetleg a forgalmat.Nos én azt ajánlom megint hogy a fent említett tesztet mindenképpen futtasd végig mert lehet hogy lesz meglepetésed.(Lesz meglepetésed!)
    A másik téma a vitával kapcsolatosan:Felső utasitásra megnőtt a hivatásos aktivisták vitakészsége.Hogy melyik oldalra gondolok olvass be Gáspihoz mert megint benyalt a gazdinak.Ha valakinek van kétsége hogy miért nem megy például a Hir Tv vagy hasonló az bizakodjon mert ez mint véletlen.Vagy nincs kampány?Mellesleg soha nem hittem a véletlen egybeesésekben.Na?

  31. margy69

    Fut az avast már 1 órája. Eddig két kicsi trójait kent el :) Nemtom honnan gyüttek, mert nem kértem visszakeresést, de nem is érdekel. Aki nagyon akar, könnyen megtalálhat irl is, nem szokásom a bujkálás :) Igaz, van, akinek jobban fekszik sötétben, csatornákon, patkánymódra …
    Gáspira térve, nem lehet könnyű egy olyan csávónak testrészeket nyalni, akinek elég elfogadható, értelmes meglátásai vannak olyan témákban, amelyekben nem közvetlenül érintett az RMDSZ. De hát ez legyen az ő gondja, elvégre ő választotta magának a gazdáját

  32. margy69

    Na és akkor a témához egy bejegyzés a homárról. Microsoft terméktámogatás Magyarországon. Na és nálunk?
    http://index.hu/homar/index.php?title=microsoft_termektamogatas_magyarorszagon_1&more=1&c=1&tb=1&pb=1

  33. Karesz

    Na de azért ki nem menne ha küldenék mondjuk egy 800.000 Euros un.befektetést managemant alapon kezelni?A barátok tudják miért!Hiába na aki tud gazdát választani az tudja kit kell ugatni is.A link az tényleg jó.

  34. margy69

    Igaz, színészként beztos nem volt hozzáférése a forrásokhoz, és azért sok mindent el lehet felejteni, de mind1.
    Apropos link. Félek, itt is ez lesz: Gondod van? Telepíccsedd újra wazze!

  35. D. L. Péter

    Meg tudom érteni Tőkést amikor nem repdess az örömtől, hiszen akik jelöltetni akarják Tőkést azok a bukásra jelöltetik. Tőkés az egyik legnagyobb hőse volt a „rendszerváltásnak” akire mindannyian fel kéne nézzünk, de az erdélyi magyarság bohóca lett. Ez van. Sajnos.

  36. Metoikosz

    Kedves Hozzászólók, kedves Zsolt,

    … elmélkedem két szentírási versen … az alapgondolatot megosztom e blog gazdájával, a hozzászólókkal, valamint minden jóakaratú idelátogatóval … e versek a következőek:

    “… amikor rágalmaznak jó szóval válaszolunk, szinte a világ szemétjévé lettünk, és mindeki söpredékévé mind ez ideig.” (1 Kor 4,13 )

    “.. ha szenved egyik tag, vele együtt szenved valamennyi.. ” (2 Kor.12,26)

    üdv.
    Metoikosz

  37. Karesz

    D. L. Péter
    Nagyon szépen megkérem ha lehet világositson fel ha lehet miért tartják Tőkés Lászlót magyarság bohocának?Nem vagyok senki elkötelezetje .Hogy eloszlassak minden későbbi spekulációt eddig is a magyarság erdélyi képviselet nevében induló rmdsz-re szavaztam.Hogy milyen eredménnyel járt megmondom:Nem vagyok elégedett mi több becsapottnak érzem magam.Az erdélyi magyarság egy része szintén nincs megelégedve és alternatívat keres.Van aki ezt mond ,van aki mást.Azt hogy az altenativ megmérettetést a politikában nem lehet megvalósítani azt az rmdsz a psd-vel tette járhatatlanná a választási törvény kidolgozásával és persze megszavaztatásával.Ezért van most pl. a Székelyudvarhely tanácsa körül a balhé.
    Most ugyanolyan mércével lehetne áruló vagy mondjuk szószegő Markó és társai mert nincs kissebségi törvény stb.
    Én még mindig a nemzet hősét látom Tőkésben annak ellenére hogy ma ezt sokan nem díjazzák.89 előtt se díjaztak sokan.Ismétlem soroljon fel érveket hogy tudjam én is mi az amiért szégyen az ha valaki felnéz Tőkés Lászlóra.
    Nem akarok tudatlan lenni és ezért kérem vegye a fáradtságot és meséljen.Ha valaki tud konkrét dolgokat ne hallgassa el szálljon be a vitába és legyen világosság.Nem hiszem hogy ez így jó lenne valakinek ha beszél csak mert hallott valamit és annak alapján mást is hülyítünk.

  38. Nagy István

    Mert Nagy Zsoltról is szól:
    “Markó Béla szerint Tőkés László a múlt alternatívája. Az RMDSZ vele szemben fiatal politikusokat jelölt a brüsszeli képviseletre, mert szükségesnek látja a generációváltást. A párt jelöltjei a befutónak mondott helyeken: Nagy Zsolt, 36 éves, Winkler Gyula 43 éves, Korodi Attila, 30 éves. Velük szemben Tőkés László 55 éves. Markó Béla viszont, aki egyedüliként pályázik egy újabb négyéves RMDSZ-elnöki mandátumra, 56 éves.

    Reggeli Újság”

  39. margy69

    szálka … gerenda – szálka … gerenda – szálka … gerenda
    A Markó helyében én tengermélyen kussolnék, és odaraknám Hunorkát életkorokat összehasonlítani, h bár egy csöpp hitelem legyen.

  40. Karesz

    Ugorjatok be egy új blogra!http://nyaradi.blogspot.com/

  41. skorpio

    Talan nem veletlen, hogy egyes orszagokban az allamot elvalasztottak az egyhazaktol. Felreertes ne essek, nem arrol van szo, nem lenne szuksegunk az egyazakra, de azert egy pap politikus szerepeben talan megiscsak furcsa a 21. szazadban. Nem tetszik nekunk az amikor ortodox popakat latunk parlamentben vagy a politikai koztereken, de a sajat papsagunknal hirtelen megengedok lettunk? Azert az egyenlo mercere lehetne torekedni.

  42. Metoikosz

    igen skorpio,

    egyet értek veled,

    az államot válasszuk külön az egyháztól, miután az állam “kárpótolt” mindenért amit az egyháztól elvett (1948 pld.) és segítse az egyházat az önfenntartó fejlődés útjára vissza-találni… és mindenki azt a vallást gyakorlohassa szabadon amely felfogásával megegyezik … stb.

    metoikosz

  43. margy69

    Ok Skorpió. A papok a hívek lelki üdvével foglalkozzanak, a politikát meg hagyják a politikusokra. Ok, ne legyen átjárás. De SEMMIFÉLE átjárás ne legyen. Azaz a politika is húzzon ki az egyházakból. 2008 áprilisában-májusában egyetlen kampányoló RMDSZ-es politkust sem akarok látni a református és katolikus templomokban. Nem akarom az istentisztelet vagy a szentmise alatt a buzdítást hallani a szószékről, hogy a pecsétet márpedig a tulipánra köll ütni, különben a gyehenna tüzében ég örökké a bűnös. Szerinted?

  44. Metoikosz

    kedves margy69,

    ezzel azt akarod írni, hogy az egyházak ne járuljanak hozzá a politikai egység támogatáshoz, hanem teljesen legyenek függetlenek ( és azt is írod, hogy a papok esetleg segítsék a politikai pluralizmust azzal, hogy minden pap külön külön arra irányítsa majd a hívei figyelmét ahova lelkiismeretük szerint ide vagy oda üssék a pecsétet ) ?

    ..nos a plotikusok is egyháztagok, vagy nem ?..mint ahogy az egyháztagok is állampolgárok, igaz ?

    így tehát az ember egyháztagsági és állampolgári jogait is gyakorlja…

    vagyis: nem égyértelmű számomra mit akartál írni az ” Itt járt Bill Gates” téma 43.-i hozzászólásához …

    üdvözlettel és jóakarattal

    Metoikosz

  45. margy69

    Neked is igazad van, Metoikosz :)
    Nos, arra a gyakorlatra céloztam, amit az RMDSZ előszeretettel bevet kampányidőszakban. A történelmi magyar egyházakon keresztül buzdítja a népet a a pártra való szavazásra.
    Szóval, ha a mellett szálunk síkra, mint fentebb Skorpió, h. a papok maradjanak távol a politikai élettől, válasszuk szét a politikát és az egyházat, akkor valahol jogos az az álláspont is, mely szerint a politika is maradjon távol az egyházaktól. Ne alacsonyítsa le őket egyszerű kampányeszközökké. A templomokban, ahogy az iskolákban is nem sok helye van a politikának. Az állampolgárok vagy vannak olyan értelmesek, hogy tudják, melyik jelöltet vagy pártot részesítik előnyben szavazataikkal, vagy nem. De a döntést és annak lehetőségét mindenképpen rájuk kell bízni. Nem pedig a szószékről, az egyház és a papok tekintélyét csorbítva, lemennydörögni.
    Persze, a politikusok is egyháztagok, de ez a minőségük érdekes módon általában választások előtt jut eszükbe. Igaz, akkor meglepő gyakorisággal …

  46. Nagy István

    A romániai magyar Bill Gates, azaz Verestóy Attila hozta az eremdéesz formáját és ezt mondta: „Csírájában kell elfojtani a próbálkozást”

    http://erdely.ma/jegyzet.php?id=22349

    Kifelé erőt sugároznak az RMDSZ vezetőinek nyilatkozatai, ám a háttérben már nem ennyire nyugodtak. A parlamenti frakciók szerdai együttes ülésén Verestóy Attila szenátor határozottan fogalmazott: ha Tőkésnek sikerül összegyűjtenie az induláshoz szükséges 100.000 aláírást, az RMDSZ elveszett.

    „Csírájában kell elfojtani a próbálkozást” – mondotta, s kijelentésén nem kell meglepődnünk, 2004-ben az RMDSZ-nek sikerült megakadályoznia ellenzéke választásokon való indulását. Nehéz előre megjósolni, most milyen eszközökhöz nyúlnak, de minden jel arra mutat, nem szívesen bíznák a véletlenre, illetve a szavazópolgárokra a májusi voksolás kimenetelét.

    Farkas Réka, Háromszék

  47. Karesz

    Kommentek a fentihez http://nyaradi.blogspot.com/ címen

  48. M.Zoli

    Kiváncsi lennék mit mondanak erre az ífjú rmdsz-es reformerek, pl. Nagy Zsolt?

  49. mausy

    Te Zsolt!!!!

    meg ’98-ban, Nagybanyan egy MAKOSZ-os Kongresszus eloestejen, amikor en is izgulva lobbiztam a tagsagis alelnoki “posztra”, odajottel es azt mondtad, “Hagyjad, neked is van 50 % eselyed, mint nekem Madonnanal!” neztelek, es nem ertettem, utana megmagyaraztad…vagy akarja, vagy nem!!! :) ) – megnyugtattal!!:))
    tudom, hogy itt most komolyabb, sokkal komolyabb dolgokrol van szo, de fel a fejjel es ugyanugy mint eddig, okosan es komolyan meggondolva mindent!!!
    mast nem nem nagyon tudok aki erdemes lenne, hogy EP-be menjen!!! Lehet nekem van keves tudasom ezzel kapcsolatban…:))
    na! egeszseget es kitartast!!!! :) s persze sikert!!!

  50. schumahernek!!!!!!!!!!

    Na igen. Irogatjuk itt az on-line naplokat Bill Gates-rol meg hasonlokrol. Inkabb arrol irna Schumi, hogy mennyi kenopenzt vagott zsebre, kinek a zsebebe vandorolt belole meg es, hogy hogyan csinalta azt a buvesztrukkot, hogy csirbi-csiriba es mar meg is uszta. Talan errol kene irnia egy naplot. Vagy terjen visza a Forma1-be. O ugyis szereti a veszelyt meg a gyorsasagot. Csalunk itthon, s holnap mar az Europai Parlamentben is vagyunk. Na itt kapjatok el ha tudtok!!!!!!!! Szep futam!!!!!!!!!!!!
    Ja! Apropo!! Mert nyalsz Ugy Zsoltikam????? Tan csak nem Bill Gatestol akar az RMDSZ valami tamogatast kicsikarni????????:)

  51. Nagy István

    „Az Erdélyi Református Egyházkerület mindig kiállt a romániai magyarság egysége mellett és ugyanilyen fontosnak tartotta a parlamenti és helyi önkormányzatokban való képviseletet. Felhívásainkban népünket a választáson való részvételre buzdítottuk, hiszen fontos volt az 5%-os bejutási küszöb elérése. Most lehetőség nyílt arra, hogy új párt alakítása nélkül, az RMDSZ, a romániai magyarság egészét közös listán képviselje, de érdekképviseletünk nem élt a felkínált lehetőséggel. Szomorúan vettük tudomásul, hogy a törékeny egység ismét veszélybe került és a fennálló helyzet azzal fenyeget, hogy egyetlen képviselőnk sem fog bejutni az EU parlamentbe.

    Az erdélyi Református Egyházkerület Elnöksége és az Esperesek Kollégiuma, Istentől kapott megbízatása alapján, azzal a határozott kéréssel fordul az SZKT tagjaihoz, hogy találják meg a közös lista állításának lehetőségét, és a független jelöltet tegyék a biztosan befutó második helyre. Meg vagyunk győződve arról, hogy Tőkés László is méltó képviselője lenne az erdélyi magyarságnak az EU parlamentben. Szívesen szavaznánk az egységes listára. Az összefogás lehetővé tenné akár egy harmadik képviselő bejutását is. Ha az SZKT tagjai a történelmi pillanatot nem ismerik fel, egységkereső szándékunkat figyelmen kívül hagyják, akkor az elnökség a független jelölt támogatására fogja buzdítani egyházkerületünk tagjait.

    Pál apostol efézusbeliekhez írt levelének szavaival kívánunk a SZKT szombati ülésén megjelenteknek bölcsességet döntésük meghozatalához, mert Jézus Krisztus (2,14).”

    Kolozsvár, 2007. február 15-én

    Dr. Pap Géza
    Püspök

    Tonk István
    főgondnok

    Kató Béla
    főjegyző

    Antal Zoltán esperes (Székelyudvarhelyi)
    Bárócz Huba esperes (Nagyenyedi)
    Bibza István esperes (Kolozsvár-Külső)
    Csalóka Zoltán esperes (Küküllői)
    Dénes Csaba esperes (Sepsi)
    Ferencz László esperes (Kalotaszegi)
    Gáll Sándor esperes (Hunyadi)
    Gudor Lajos esperes (Dési)
    Kántor Attila-Béla esperes (Maros-Mezőségi)
    Mihály Lajos esperes (Tordai)
    Nagy Károly esperes (Erdővidéki)
    Oláh József esperes (Kolozsvári)
    Ötvös József esperes (Marosi)
    Szász Attila esperes (Görgényi)
    Szegedi László esperes (Brassói)
    Szőcs László esperes (Kézdi-Orbai)

  52. Postás

    Üdv mindenkinek!
    Üdvözölöm miniszter Úr!

    Amióta létezik a blog, olvasom, olvasgatom.
    Kérdeztem is a miniszter úrtól néhányszor az általa vezetett minisztérium részét képző Román Postáról néhányszor. Sőt, megismételtem kérdéseim, amire választ egyszer kaptam, amolyan kitérő módon, hogy továbbra se legyen válasz az a kérdésekre. Majd egy válaszban lássak csodát: ígéret, hogy majd kapok választ!
    Hát ennyit erről…
    Az tény viszont, hogy az Iskola Alapítványhoz benyújtandó pázyázati ív igénylésekor kérték, hogy járuljak hozzá az RMDSZ jelölésekhez aláírásommal. Én megtettem. Igaz, könnyebb volt, mint a válaszadás!

    Üdv, a Postás

  53. Nagy Zsolt

    Kedves Nagy István!

    Hogyan is állunk a zsarolással? Ki zsarol kit? És ne tegyünk úgy mintha nem lenne tudomásunk az elmúlt tíz napban az erdélyi református lelkészeket a független jelöltnek szükséges aláírások gyűjtésére biztató levelekről!

  54. Nagy Zsolt

    Kedves Postás!

    Először is köszönöm, hogy támogatta aláírásával az RMDSZ jelöltlistáját. Továbbá köszönöm, hogy követi blogomat és olvassa bejegyzéseimet. Kérem, fogalmazza meg aktuális kérdéseit a Posta tevékenységével kapcsolatosan és 24 orán belül választ kap rájuk, akár a blogon akár emailen, amelyik módot Ön választja.

  55. Nagy István

    Kedves Nagy Zsolt!

    Tényleg, ki zsarol, kit?
    Például az egységdemagógiával?
    Például a be nem jutás rémének felfestésével?
    Például a képviselet nélkül maradással?

    Az országos, általános, titkos platformlistás belső választások écvtizedes elmaradása nem zsarolás, csak hatalommegőrzés a fenti zsarolási technikák fedezékében.

    Az eremdéesz nem kért föl senkit “az elmúlt tíz napban” a “jelölt(ek)nek szükséges aláírások gyűjtésére”? Szóban, levélben, telefonon, TEKT, MV, TKT, HEKT stb. gyűléseken? Ha igen, akkor a versenytárs miért ne írhatna levelet? Azért mert azzal csökkentené e saját szeletet? Annak nagyságáról korábban kellett volna tenni. Bölcsességgel utat mutatni.

    Vagy bővítendő a Magyar Értelmező Szótár “levél” címszava a “zsarolás” értelemmel?

  56. Nagy István

    Kaptam, talán nem érdektelen ide is betennem.

    Markó Béla úrnak és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség csúcsvezetőségének
    Tisztelt Markó Béla!

    Sütő András temetése után váltottunk néhány csöndes szót a temető kapuja előtt. De amikor még lélegzetet is nehezen vesz az ember; nemigen tudtunk volna egymással társalogni. Abba azonban megegyeztünk, hogy rövid időn belül le kellene ülnünk egy kétszemélyes asztalhoz, feltételek nélküli eszmecserére.
    Sajnos, az ősz kezdete óta nem találtunk erre időt. Sőt most is csak pár soros nyílt levélben üzenhetek Neked.
    Baráti társaságunkban beszélgettünk Rólatok, és szóba kerültek a májusban esedékes európai parlamenti választások. És a jelenlévők közül kettőnknek is eszébe jutott, jó alkalom lenne ez a választás arra, hogy a romániai magyarok szavazóerejét, súlyát Tőkés László püspök személyével megerősítenétek, azaz helyet biztosítanátok neki az RMDSZ jelöltlistáján.
    Azt állítja a dráma műfajával foglalkozó irodalomtudomány, hogy a tragédia ott van, ahol megoldhatatlan kérdések vannak.
    Ez a mi tapasztalatunk is. Európa is tele van hasonló gonddal, hát még Közép-Európa és a körülötte fekvő, küszködő országok. Ilyen viszonyok között nem csupán türelmes és nem csupán nemes alkukat kereső politikusokra van szükségünk, hanem, akik a kockázatokat is vállalják. Tőkés László temesvári szerepe, helytállása a romániai románok és a romániai magyarok történelmének is kitörölhetetlen eseménye.
    Bizonyára ismered Babits Mihály tanulmányát a magyar jellemről. Megrázóan kritikus, de újra és újra el kell ismételnünk: “Jellemző, hogy a magyar tragikus hősök bűne legtöbbször nem a cselekedet, hanem a mulasztás”.
    Sorsdöntő, nehéz esztendők következnek idehaza nálunk, és odahaza Nálatok is.
    Érdemes gyakran elismételni ezt a babitsi gondolatot.
    Arra kérlek, hogy ezt a barátaim aláírásával is támogatott levelet fogadjátok jólélekkel, és döntésetekben ne feledkezzetek el róla.
    Téged és munkatársaidat őszintén köszönt,
    2007. február 15-én
    Csoóri Sándor
    Dr. Mádl Ferenc – volt köztársasági elnök
    Mádl Dalma
    Dr. Vizi E. Szilveszter – agykutató, az MTA elnöke
    Dr. Ádám Veronika – akadémikus, a SOTE rektorhelyettese
    Dr. Martonyi János – egyetemi professzor, volt külügyminiszter
    Pozsgay Imre – egyetemi professzor
    Illyes Mária – művészettörténész
    Kodolányi Gyula – író
    Dr. Kisida Elek – orvosprofesszor
    Lezsák Sándor – az Országgyűlés alelnöke
    Melocco Miklós – szobrászművész
    Dr. Szűrös Mátyás – volt köztársasági elnök
    Dr. Für Lajos – egyetemi professzor, volt honvédelmi miniszter
    Dr. Bárdi László – egyetemi tanár, Ázsia-kutató
    Tornai József – író
    Gyurkovics Tibor – író
    Dr. Bábel Balázs – kecskemét-kalocsai római katolikus érsek
    Dr. Halzl József – mérnök

  57. Nagy István

    2007-02-17 – 16:34
    Majdnem friss hír:

    http://erdely.ma/hirek.php?id=22512
    Nem lesz „egységben az erő”, döntött az SZKT
    2007-02-17 – 13:57:01
    Az RMDSZ legfőbb döntéshozó szerve, a Szövetségi Képviselők Tanácsának és a Szövetségi Egyeztető Tanács mai marosvásárhelyi együttes ülésén 87-2-7 arányban elfogadta az RMDSZ Operatív Tanácsa által állított korábbi jelöltlistát. Így az RMDSZ véglegesen elzárkózott attól, hogy az erdélyi magyarság teljes képviseletét felvállalva, Tőkés Lászlót is felvegye a Szövetség EU-parlamenti jelöltlistájára.
    A szavazás nyomán felszólaló Toró T. Tibor képviselő kijelentette: ezzel a döntésével az RMDSZ elfogadta, a Szövetség számára nem szempont már az erdélyi magyarság minden szeletének képviselete, és az egység fogalma alatt csupán a párton belüli fegyelem értendő.

  58. Nagy István

    A zserolás eremdéesz-alpolgármesteres ellenszere:

    http://erdely.ma/kisregio.php?id=22514
    Csíkmadarasról elkergették a Tőkésnek aláírásokat gyűjtőket

  59. Nagy István

    A kocka el van vetve?
    http://www.erdely.ma/jegyzet.php?id=22513
    Sylvester Lajos, Háromszék

    Szavakat keresek: egyszerre meghökkentő és megdöbbentő, amint az RMDSZ kampánystábja az erdélyi református egyházkerület elnökségének felhívását fogadta, és súlyosan sértő módon zsarolásnak minősítette….

    Kedves Zsolt ezt Szylveszter Lajos írta a zsarolás kapcsán! Értelmiségi/újságírói fanyalgás?

  60. Metoikosz

    …—-…

    … szomorú vagyok a megválaszolatlan kérdéseim miatt, amit e blog gazdájának tettem fel … az újabb felelősségről és kapcsolattartásról szóló bejegyzést is elolvasva…

    …. és szomorú vagyok a elveszített illózióért, ami az erdélyi magyar összegfogás lehetőségének első eus megmérettetését illeti … hogy néz majd az EU ránk, milyen magyarok vagyunk ez új hazában: mint ahol a politikusok és az egyházak ellentétbe vannak ..?…. lesz még ennek folytatása ..? .. valószínű ..?.. .. milyen ..?.. ezért is szomorú vagyok…

    …ha még valaki velem együtt szomorkodik, akkor talán könnyebb ez új helyzteben valamiféle megoldást találni..

    ….előre is köszönettel az együttérzésért – aki még valami miatt a mai nap szomorkodna – ….. és nem is tudom hogy várjam vagy ne várjam a választ a felvetett kérdéseimre, mert ha várom és nem kapom az akkor rosszul esik … lehet hogy jobb ha nem várom

    -..–

    üdvözlettel és jóakarattal

    metoikosz

  61. új széköly

    metoikosz…én is az vagyok, de ez sajnos nem változtat a helyzeten…nem kellene valamit tennünk, végre???

  62. Metoikosz

    kedves új széköly szerinted mit kellene tennünk ?

    … emléxem te is mennyire kiállottál Zsolt-miniszter mellett a blog elején még, amikor a magyar nyelvű blog használati jogról volt szó, talán ezért a nagy szomorúságod neked is …

    aztán az én hozzászólásaim eleve ellenszenvet okoztak nickneves olvasónak.. így lettem metoikosz …

    nos talán e blog alapján csoportosíthanánk magunkat a szomorkodók társaságára, az ellen-mondók társaságára, az egyetértők társaságára , az egyet nem értők társaságára, a csúfolkodók társaságára, és ..hagytam ki még valamit..?.. és a blog szerzője egy idő után jobban ránk tudna figyelni, hogy kinek mit válaszoljon és a követlező bejegyzéseiben választ is adjon a felvetett kérdésekre.. egyáltalán vajon fontos ez számára ..szerintem azért igen..de azért mégsem tudom, ezért vagyok szomorú

    nem jó ötlet :-)

    üdv Metoikosz

  63. pumukli

    “itt jart Bill Gates – egy kicsit keson de…”

    En lattam az interjut Bill urral es tenyleg pozitiv benyomas volt szamomra. Egy dolgot azonban sokszor elfeledunk. Egy allam nem monopolizalhat senki javara, sem egy ceg sem egy kozosseg javara. A windows jo, olyan amilyen, ezt mindenki eldonti maganak. Azt azonban nem latom jonak, hogy az allam altal pl. cegeknek atadott programokat (lasd amit a munkaugy ker) csak Windows alatt lehet futtatni. Javitsatok ki ha tevedek. Ugyanakkor sok penzt meg lehet am sporolni ha valaki mas operacios rendszert hasznal. A kis cegeknek nem biztos jol jon a kiadasoknal amikor ugy meglepik egy 300 dollaros szamlaval.

  64. Juddy

    Csak a Bill Gates zsenialitasanak koszonheto az , hogy most online mododn vitazzunk, lehet az Internet eszkoz is arra, hogy SAJAT online uzletet epitsunk, es akkor meg senkit nem fog erdekelni, ki es hol politizal………

    Dontesetek el, hogy legyetek sajat helyzetetek kovacsa, es epitsetek birodalamat az Internetten. Egyenlo az esely mindenkinek.

    Juddy
    http://beautybizz.mysecretadvantage.com