Indulok…

Hosszas fontolgatások után döntöttem el, hogy indulok az Európai Parlamenti választásokon. Egyrészt sokan kérdezték tőlem, másrészt több területi RMDSZ-szervezet keresett meg, hogy támogatná jelölésemet, ugyanakkor a néppárti kollegák is jelezték, hogy – eddigi munkám alapján – szükség lenne rám Brüsszelben. 2000 óta képviselem az RMDSZ-t az Európai Néppárt testületeiben, ismerős terep, és igen, meggyőztek, hogy kár lenne az eddig felgyűjtött tapasztalatot nem kamatoztatni.

A jelölési határidő ma este járt le. Elküldtem a jelölésemet alátámasztó dokumentációt az RMDSZ Ügyvezető Elnökségére. A napokban kiderül, hogyan tovább. Nemsokára jelentkezem…

86 válasz: “Indulok…”

  1. Benko

    Hajrá. Az RMDSZ szerzett egy 2004-ben elvesztett szavazatot ;)

  2. TLorand

    Jó döntés!
    Sok sikert, rajtam nem múlik :) !

  3. Fanici Mihály

    nagy szükség lesz a nagyjainkra…ott kinn…sok sikert hozzá! ;)

  4. halas

    na még csak te hiányoztál. különben mindegy, mert én se nem osztok se nem szorzok. soha nem szavaztam az udemerére s nem is fogok jöhet bárki. csak azért, hogy mégjobban teletömjétek magatokat fölösleges Brüsszelbe menjetek. pá

  5. S. Attila

    En inkabb azt kivanom Zsolt, hogy a cseppet sem kellemes helyzetedbol mielobb gond nelkul labalj ki. Ezt emberi megfontolasbol mondom. A dontesed szerintem is jo, bar az EP szavazas szamomra vilagos: nem szavazhatok az RMDSZ listajara.

  6. fodor

    Dehát a hÍrek szerint már eldöntött a két bejutó.
    Vagy csak úgy egynek a listára?

  7. Yuzgus

    Tisztelt Miniszter Úr!
    Amikor megláttam az ezévi első beszámolójának címét: Indulok , megörültem. Azt hittem az RMDSZ elnöki tisztjét palyázza meg. Kár.
    Nem gondolja, hogy a “több területi RMDSZ-szervezet keresett meg” mögött az is állhat: elküldjük Brüsszelbe és megszabadulunk tőle.
    Önnek az RMDSZ elnöki székében van a helye, ha igazán azt akarjuk , hogy legyen változás. Óriásit veszíthet az RMDSZ és az erdélyi magyarság, ha megmarad az eddigi rideg, betokosodott, “újra” nem képes felső vezetés. Ön ne csak a helyi szervezetek véleményére adjon, hanem a tagság véleményére is – fel lehet használni ezt a fórumot is – és biztosíthatom, nagyon sokan Önt látják az új vezetőnek.
    Biztos, Brüsszelben is megállná a helyét, de sokkal nagyobb szükség van Önre itthon. Mégegyszer, gondolja át jól, és ha igazán a köz érdekében akar dolgozni, maradjon itthon. Tisztelettel, Yuzgus.

  8. tónhal

    kedves halas, ha egyáltalán szavaztál, remélem a pérémére tetted a pecsétet.

    niculescu tóni

  9. pz

    “Blogolni vagy nem blogolni?
    Én is gondoltam rá, mások is mondták, hogy meg kellene próbálnom.
    És ha már elkezdtem, igyekszem heti rendszerességgel jelentkezni bejegyzéseimmel.
    Apropó: ha nem tévedek, ez az első miniszteri blog Romániában.” (idezet a “blog” beirasaibol)

    apropó: lehet első, lehet miniszteri, DE NEM BLOG!!!

    blog def.
    1. he name “blog” is a truncated form of “web log”
    2. Web LOG is a journal kept on the internet.
    3. This journal is often updated daily….Blogs are typically updated daily ….the Web log frequent updates made to it.

    2007. január 15.
    2006. december 21.
    2006. november 30.
    2006. november 10.

    “Számomra is új, érdekes dolog ez, és nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz végigolvasni egy év múlva a naplót… Útra fel!” (N.Zs.)

    szerintem piszokul 1xrű és gyors lesz végigolvasni.
    Kérdés, hogy megéri-e?!

  10. bezzeg

    Barczi Gyozotol igy szabadult meg a dszrm. Betették alpréfektusnak, ki kellett lépjen a pártból….Tőle azért mert gyenge volt, felbuktatták.
    Öntől fél a nagy vezetőség?

  11. Sunci

    (meg mielott valaki is jogtalanul kitamadna, elorejelzem, hogy nincs magyar billenytyuzetem)

    Ami a blog definiciojat illeti egyet tudok erteni pz-vel. De csak ebben.
    En szivesebben olvasok bejegyzeseket 2 heti ritmusban, amikor az mar kiforrott gondolatokat tartalmaz. Es öszinten: ki gondolta komolyan, hogy Zsoltnak valaha is lesz ideje naponta megosztani velünk gondolatait?

    Zsolt, a titkosszolgalati botrannyal kapcsolatos bejegyzesed utan kivancsiva tettel a tovabbi fejlemenyekre. Sajnos, nem lattam a temaban ujabb bejegyzest, idöm pedig nem volt a napilapokat követni. Tudsz-e itt meg törleszteni?

    A brüsszeli munka ketseget kizaroan erdekes es kihivasokkal teli, ugyanakkor süllyesztö is lehet. Az RMDSZ elnöki szekeben pedig sokadmagammal együtt el tudnalak kepzelni. Biztosan vannak ellenzöid is, de ehhez mar hozzaszokhattal. Kerdes szamomra az, hogy egy brüsszeli kiterö utan lehetseges-e meg a NAGY visszateres? Nem ismerem az RMDSZ forgatokönyveit, de kivancsi vagyok a fejlemenyekre.

    Figyelemmel es elismeressel követem nyilvanos fellepeseid. Es varom ujabb bejegyzeseid. Ez is egy homokszem, amely közelebb hoz kis hazamhoz.

    Sok sikert kivanok az uj esztendöben es üdvözöllek a messzi tavolbol,
    Sunci

  12. krix

    Jesszusom, nem lehetne olyan szöveget írni, amitől nem hal le azonnal az olvasó? Tudom, hogy egy politikusblog nem stílusgyakorlat, de egy politikus nem is engedhetne meg magának ilyen stílustalan, kifejezetten unott & hervasztó mondatokat (kivéve persze ott, ahol a választók is igénytelenek, azaz pl. itt): “szükség lenne rám Brüsszelben” “meggyőztek, hogy kár lenne az eddig felgyűjtött tapasztalatot nem kamatoztatni.” bla-bla-bla. Egy egykori kampányfőnöktől többet vártam ennél a siralmas motivációnál. Áruld már el lécci, hogy neked mitől izgi Brüsszel? Kreativitás, autenticitás, személyesség akkor is feldobná a blogot, ha csak havi egy bejegyzéssel bővül.

  13. Postás

    Üdvözlet mindenkinek!

    Hogy a billentyűzet magyar, vagy sem, az mindegy, mert csak beállítani kell azt. (Control Panel-Keyboard-Language-Add-Hu) Ennyi. Csak, hát akkor kell tudni, hogy a jobb oldalon melyek lesznek csak a magyar nyelvben használt betűk (ö,ü,ó,ő,ú,ű,é,á). Újra csak ennyi. És nem vagyok informatikus, csak szeretek magyarul írni. Mert ez az anyanyelvem!!!
    Na meg kedves Sunci kívánok Neked egy szaharányi homokszemet, hogy közelebb kerülj abból a meszi távolból a kis hazánkhoz.

    Ami meg a miniszteri blogot illeti egyenes beszéd, ha kimondjuk, hogy eddig majd semmit sem tudtunk meg belőle.
    A miniszter úr például az általa vezetett minisztériumban levő Román Postával kapcsolatos kérdéseimre eddig nem válaszolt. Pedig szerény véleményem szerint igyekeztem a kérdéseket tömören feltenni, érthetően és nem utolsó sorban dokumentálva.
    Ugyanakkor arról sem tudunk semmit, hogy a személye ellen indított eljárás milyen fázisban van. Pedig hát arról is érdeklődött az idejáró kis csapat.
    Csak a zsoltozó és nyalikázó beírók nem kérdeznek.

    Üdv mindenkinek!

    a Postás

    U.I.
    Egy csíki faluban volt évekkel ezelőtt, hogy a képviselő jelöltek találkoztak a kampányuk keretén belül a (potenciális) választóikkal: Elhangzott, ami ilyenkor szokás – ígéretek. Jókedv, derű, bizakodás, hiszen a színmagyar faluban még nem volt akkor semmi más, csak RMDSZ. Aztán a találkozó végével egy nyugdíjas pedagógus a következőt mondta: szép, nagyon szépek az ígéretek. Köszönjük szépen! Csak az a baj, hogy a jelölt urakkal majd csak négy év múlva találkozunk. A következő kampányban.

  14. Metoikosz

    Kedves Miniszter úr,

    bár személyesen sosem találkoztunk mégis vettem a bátorságot, hogy hozzászóljak a blogjába. Hozzászólásaim alapján névtelen, álnevű emberek elmarasztaltak stílusom, hozzászólásaim miatt. Amikor jóindulattal gyomláltak hibás szövegemben, azt jó néven vettem. Ezzel szemben a rosszindulat és a tudatos félreértés elszomorított sokszor.

    Mindezek mellett vállaltam és vállalom véleményem ezután is. Mi értelme volt/van a vélemény vállalásának … ezt döntsék el mások, hiszen ezt a vélémény értéke határozza meg, amit a nyilvánosság tesz mérlegre, sokszor szám-, súly-, máskor űr-, vagy hosszmértékkel mérve.

    E hosszú bevezető után hadd térjek röviden a lényegre:

    1. A “nagyzsolt-ügy” lezárásának az összegzését vártam volna egy bejegyzésben. Vagyis, hogy : a vádaskodások tisztázódtak, a gond megoldódott. E blog hozzászólói között ugyanis kitartásra bátorítottunk a hamis vádak elleni küzdelemeben. Talán azért is, mert talán a hozzászólók közül – bár nem biztos, hogy ismerjük egymást de – közös lehetett bennünk, hogy sokan átéltünk hasonló esetet ( ha nem is olyan magas szinten mint a miniszteri munkakör, de a téma ismerős volt ). Szóval a “bátorítók fele” egy pár mondatos utalást vártam volna a téma lezárása vagy összegzése-képpen. A téma nincs lezárva és homályt kelt …. Remélni merem, hogy ami késik az nem múlik…

    2. Az EU parlamenti választáson való indulás eldöntése azt is jelenti, hogy kész lemondania a mostani miniszteri munkakörről egy eseteleges EU képviseleti győzelem esetében ? Érdemes úgy abba-hagyni a miniszteri munkakört, mielőtt a hamis vádak hínárját le nem vagdossa az ember maga elől ? Sikerült véghezvinni a miniszteri kormányprogramot e rövid idő alatt – amit miniszteri kinevezésével felvállalt – vagy ez nincs összefüggésbe az EU parlamenti képviselettel ?

    3. Mindenképpen sok sikert kívánok Önnek miniszter úr, ugyanakor kívánok bátorságot a blog további íráshoz és hadd tegyem hozza azt is , hogy a hozzászólók megbecsülésének az alázatát is, az elkezdett kérdésfelevetés lezárásával, mielőtt új téma indulna. A “Hogyan tovább… ” kérdésre valahogy nem az “Indulok…” folytatást vártam volna…

    4. Valószínű jobb ha befejezem – Spectator javaslatára – hozzászólásaim e bloggon, koránt sem azért hogy elismerném “szánalamas papi önigazolásom”, hanem azért mert eleddig csak a hozzászólóktól kaptam ilyen-olyan választ felvetett kérdéseimre, de a blog szerzőjétől – úgymint a Postás is ezt megjegyezte – még nem …. s mi az amit vártam – egy mondat is elég: “A vádaskodás kérdése megoldódott, a téma le van zárva. Lelkiismeretem tiszta , tehát szabad. Itthon minden rendben. ”

    Kérem ne vegye “kioktatásnak” az előbbi sorokat, annál inkább értékelje hogy hozzászólottam.

    :-)

    Sok sikert a folytatáshoz való induláshoz !

    Péld 17,17

    áldással és bizalommal,

    Szilárd

  15. Metoikosz

    Igen,

    Metoikosz Szilárd néven írt alá.

    Metoikosznak, a “Megetürt idegennek”, nemcsak politikai joga nem volt/van, de pap sem lehetett … stb…

    … nos most döntse el “e blogos világ” hogy ki kinek a neve alatt írhat és véleményezhet és mi az értelme az álneveknek és a nyilvánosság előtti vélemények vállalásának, a világháló viharának kitenni saját véleményt …bárki bármilyen neven írhat és bárkinek a neve alatt véleményezhet…

    Miniszter úr sok sikert minden téren!

    :-)

    Metoikosz

  16. Sándor Szilárd

    ” Ha tehát nem ismerem a nyelvet, a beszélőnek idegen maradok, és a beszélő is idegen lesz nekem.” 1Kor.14,11

    Áldással,

    Sándor Szilárd

  17. Karesz

    Metoikosz Mester ne tedd ,ne távozz kérlek mert nélküled meg Nagy István , M.Zoli , Postás ,Ujszéköly és a többiekkel együtt nekem nagyon hiányoznál.Nehezen hittem volna hogy ennyien vagyunk és azt hogy ilyenek vagyunk.Nem adhatjuk fel mert szükségünk van egymásra de nekem rátok.Ha a politikusaink olyanok amilyenek az őket minősíti.Ha a blogjaik mentén felsorakoztunk és vitáztunk mindnyájan okosabbak lettünk és megismertük egymást , kicseréltük gondolatainkat bajainkról.Nem léphetünk le csak úgy.Javaslom alkossunk forumot blogot vagy valami mást és ott naponta lehetnénk akkor is ha nem méltóztat valaki új témát feldobni a blogjain.Én sem értek egyet a topic-kal de megértem , magátol beszél és Metoikosz te biztos olvasol a sorok között.Benne van a válasz az általad feltett kérdésekre. Ha valakit kifelejtettem az ide írogatok közül ne vegye rossz néven mindenkire gondoltam csak probáltam kiemelni azokat akitől eddig tanultam valami szépet jót hasznosat.Na elég.Tényleg ha van valakinek ötlete a fentiekhez beszéljük meg.
    BUÉK mindenkinek és “beleléptünk” a EU-ba.

  18. Nagy Zsolt

    Kedves hozzászólók!

    Köszönöm a hozzászólók véleményét és kritikáját is. A kritika jogos, azt gondolom, hogy észtrevettétek, hogy a bejegyzéseim sűrűsége szorosan összefügg ezzel a meghurcolással. Nagyon sokat számított a biztatásotok és a bizalmatok is. Nem számolhatok be az ügy lezárásáról, hiszen ez nem történt meg. Az államelnöki bizottság szintjén van továbbra is a kérdés. Nekik kell javaslatot tenniük az elnök részére, aki eldönti engedélyezi vagy sem a bűnvádi eljárás elkezdését.
    Ami a felröppentett “vádakat” illeti, ime egy pár példa: két ember (egyik sem én vagyok) azt értik ki az ügyészek, hogy egy bizonyos személyről, aki gyakran megfordult a hivatalomban, én kértem volna egy titkosszolgálati jelentést és azt kiadtam volna a vádolt személyeknek. CSAKHOGY nem vették a fáradtságot, hogy a tényeket is megvizsgálják: az a személy be sem lépett az épületbe, NEM kértem és NEM kaptam jelentést rá vonatkozóan!
    Másik: állítólag én ellenőriztem volna a telefonok lehallgatását, sőt azt is megtudtam, hogy a minisztériumhoz lenne kapcsolva a SRI lehallgatási rendszere. Senki, soha nem kért tőlem ilyesmit, soha nem tettem ilyen irányba lépéseket és semmilyen lehetőségem sem lenne erre! És természetesen ezt következtetést is két másik személy közötti telefonbeszelgetés lehallgatásából vonják le.

    Az EP jelölésre majd visszatérek.

    Postástól egy kis türelmet kérek, jelentkezem majd a postával kapcsolatos válaszokkal is.

  19. karen

    Jól van, Zsolt! Csak igy tovább!
    Lesznek még jóakaróid, de rá se ránts!
    Rosszkor jött ez a meghurcoltatás, de szerintem, javadra fordithatod – hamarosan.
    Jó munkát!
    SKA

  20. Sándor Szilárd

    “Mert mi a Lélek által, hitből várjuk az igazság reménységét.”
    Gal 5,5

    Sok sikert, kitartást !

  21. Metoikosz

    Bizakodva várom a jó híreket – e bloggon – én is Miniszter úr!

    :-)

    Metoikosz

  22. halas

    kedves tónhal! szoktam szavazni, sőt! de nem a pérémére! meg tudnád mondani, hogy mi a különbség a pérémé és az udemeré között? nem ugyanaz?:)) ha jól tudom nem wctudor hozta be az román apácákat Marosfőre, hanem Dézsi Zoltán udemerés főispán! ha esetleg valaki azt hinné, hogy eltértem a tárgytól az téved, mert dézsi és nagy zsolt ugyanazt a szekeret taszítják, a bélabácsiét. hibásak mind!!!!!!!!!

  23. Kukacfaló Kakas

    Kedves halas,

    te kinek a szekerét tolnád szívesebben, –toltál valaha egy szekeret te is és kitolódtál .. ? vagy neked is egy szekered és keresed a tolókat hozzá ?

    mit akartál kifejezni a hozzászólásoddal , mi volt az üzeneted lényege
    ?

    sok tiszta vizet számodra és kívánj nekem ganyédombot

    kakas

  24. Sunci

    Egy tucatnyi jelöltet szamoltam össze – indulasra keszen: 5 allamtitkart, 2 minisztert, 2 szenatort es 3 tanacsost. Bevallasuk szerint mind önjelöltek. Kivetel Zsolt, kit gyözködtek. Kezdhetjük az eselyek latolgatasat.

    üdvözlettel,
    egy szaharamenti internetcafe-bol

    (p.s. szoljatok a postasnak, hogy nincs admin jogom az altala javasolt megoldashoz)

  25. Postás

    Üdv Sunci!

    Nem kell szóljon senki, mert elolvasom én azt, mit nekem írtál.
    Én is neteztem sokszor internetcafé-ból. És nem kell admin jog ahhoz. Sőt, épp egy ottani rendszer felügyelő tanított meg először erre. És milyen véletlen, hogy előző beírásodban mégis vannak magyar betűk (ö,ü).

    Na de én ezzel befejeztem a további társalgást erről Nem itt, ezen a blogon van a helye ennek. Végül is úgy írsz, ahogy tudsz! Nem érdekel!
    Amit viszont elvárok, hogy a “Postás”-t nagy “P”-vel írd… Ahogy én is így tettem választott neveddel. Ez már netetika!

    Üdv, a Postás

    A miniszter úrtól meg várom a megígért postai információkat!
    Köszönöm!

    újra: a Postás

  26. halas

    kedves kakas, látom neked nem teljesen világos, hogy mi folyik itt. vagy nagyonis tudod… az rmdszre szerintem nincs szükség! neki sincs szükség ránk, csak mikor szavazni kell. te szavazz rájuk és élj boldogan. üdv.

  27. Kukacfaló Kakas

    halas élj te is boldogan!
    (ez itt a reklám helye ?)

    szerinted mire lenne szükségünk és kinek lenne szüksége ránk ?

    kakas

  28. M.Zoli

    Akit érdekel: közéleti témákat az http://groups.yahoo.com/group/ErdelyiKozelet/ -en is meg lehet vitatni. Nyílt lista.

  29. Kata

    Kedves Miniszter Ur!

    Osztom mas hozzaszolok velemenyet. On biztosan Brusszelben is megallna a helyet, ez nem kerdes. Az annal inkabb, hogy akkor miert volt ez az egesz RMDSZ reform???!!!! Mirol szolt??!! Most nem azt akarom mondani, hogy nincsenek meg ugyes fiatalok az RMDSZ koreiben…de senki sincs Onhoz foghato. Onnek itthon es az RMDSZ reformban a helye, nem Brusszelben!

  30. pz

    Na igy mar mas emberek, van itt “termeles”, megha neha-neha (tisztelet a kivetelnek) egy picit parhuzamos is a temaval:) De mit szamit ez? A lenyeg, hogy gyarapodjon a hozzaszolasok szama. Karesz igazan boldog lehetsz, hiszen a vartnal hamarabb osszejottek elvarasaid. “Nem léphetünk le csak úgy. Javaslom alkossunk forumot blogot vagy valami mást és ott naponta lehetnénk akkor is ha nem méltóztat valaki új témát feldobni a blogjain”. A windows billentyuzetkiosztas-beallitas mellett, netetika oktatas, ID-lopas stb mellett szulethetnenek autoskutyuk, sutes-fozes, “adult-content” stb beszolasok is, barmi johet, lehetoleg ugy, hogy minimalis koze legyen a topicgazada beirasaihoz. A doglodo disputa utan jol fogna egy uj “ring”. Felhigitani egy benult dinamikaju miniszteri blogot nem mindennapi kihivas.
    Ajanolom atolvasni a http://www.zsoltnagy.ro/ -n talalhato olvasoi hozzaszolasokat. Ha van mit kozolni, beirnak, ha nem: kussolnak. Sokkal elegansabban mutatnak a “0 people have already commented.” sorok, mint a “28 hozzaszolas” esetek. Foleg, mert ez utobbiak csak reszben azok.
    Gondolom Nagy Zsoltnak is beszedesebb a zero hozzaszolas. Igenyesebb blog-tartalomfejlesztesre keszteti, vagy ellenkezoleg: 1xruen lehuzni a rolot. Legyunk hat egy picit igenyesebbek mint az elvarasainkkal, mint a beszolasainkkal.
    (egy kis segitseg a visszavagoknak:) Igazatok van, ekezetesen illett volna idepofazni. Adminjogom van, ö,ü,ó,o,ú,u,é,á,í muxik, es megse tettem. Apropo igenyesseg: bagoly mondja verebnek. Egy arogans, piszok, tarsasagbomlaszto elem vagyok:) Ismetelten igazatok van…

    Mas:
    Tiszelt Nagy Zsolt, mint Tavkozlesi és Informatikai Minisztertol kerdem: mi az On velemeny arrol a kormanyhatarozatrol, mely alapjan a Szervezett Bunozes ugyeszsei – vizsgalobiroi meghatalmazas nelkul – mar a hivatalos vademeles elott is barkirol informacio-gyujtest (banki adatforgalom, emailezest, stb stb. megfigyeles) folyatathatnak? Termeszetesen okosan elmagyarazva, hogy ezek csupan technikai adatok, ilyen-olyan log-allomanyok es szo nincs arrol, hogy tartalmaban kukkolnak a szoban forgo informaciokat. Ugye nem gondolja komolyan, hogy az ilyen akcioban resztvevok joszantukbol visszafognak magukat a “melyebbrehatolo” tartalomelemzesetol? Nem vagyok naiv, valszeg eddig is megtehettek mindezt. Es meg is tettek, de mostantol legitimebben engedhetnek majd a csabitasnak.
    Az Onnel kapcsolatos felroppentett vadakrol azt irja: “…állítólag én ellenoriztem volna a telefonok lehallgatását, sot azt is megtudtam, hogy a minisztériumhoz lenne kapcsolva a SRI lehallgatási rendszere”.
    Ok, a SRI-rendszsernek semmi koze az On felelosegkoreben tartozo kommunkicios rendszerhez, na de a DIICOT-nak (Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism)? Az is kulon utakon jar? Hala az RMDSz kormanyszereplesenek is, immaron jogtisztan?
    Tiszteletem.

  31. Karesz

    Tavaly megfogadtam hogy nem írók ebben a témában mármint a kémsztory témában addig amíg hivatalosan nem lesz vége.Az változtatta meg véleményemet hogy megértettem ennek nem lesz soha hiteles lezárása és vége sem.Egyszerűen ha hibás lett volna valaki eddig a nyakát elvágták volna minden teketória nélkül ha pedig nem akkor minek lezárni , marad a köd és bizonytalanság ,senkit sem lehet perelni hamis vádaskodásért senki sem felel semmiféle túlkapás miatt.Ha csak és itt van a nagy CSAK.Ha az egész megoldás nem más mint egyezkedés magas szinten.Valamit valamiért elv alapján.Mi nem tesszük ti nem kértek semmit vagy azt ne ,ezt se így stb.Ha így van soha sem tudható meg biztosan de egy dolog biztos:Mi Magyarok megint kell adnunk valamit azért hogy ne kapjunk semmit cserébe.Ez sajnos akkor is így van ha valaki vagy valakik nem tettek semmit és nem voltak soha hibásak.Tanulság lehetne hogy aki viperákkal haverkodik az ne csodálkozzon ha megmarják

  32. Karesz

    Tisztelt “pz”
    Igazad van ,sok szamárságról lehet beszélni semmit de én a témában akartam maradni ahol kibeszélnénk azt amit itt ott irtak vagy inkább egyre nem irnak.Nézz be Markó Ata államtitkár úr novemberi utolsó produkciója óta feladta.Szerintem jól tette.Csak ne gondolja meg magát.Hunor ha már kívántam neki BUÉK-ot jan.17.-én begyujtott.Gáspihoz nem irok mert begerjed ha nem dicséred és nem esel hanyat a magasabbrendű szellemi teljesítménytől.Nő a májam egy kicsit hogy megkapta ettől a parasztmagyartól vagy mitől.Az a gyanúm hogy az illető jó ismerősünk csak éppen nicket váltott.Amúgy a zseni határeset szindrómája áruló jel de nem a mi dolgunk, szerintem jól csinálja.Néha igen jól.Lehet tanulni tőle.Persze a papokat ki nem állhatja továbbra sem.Nem rombolom a topicot tovább.
    Üdv.

  33. Nagy István

    Mi ez a Brüsszel?
    Menekülés a helyzettől?
    Elfogyott az RMDSZ-levegő is, nem csak a kormánylevegő?
    Lehet ott Nagy Zsoltból Barroso-utód?
    Itthon annyira jól működő közösséggé kovácsolódott az RMDSZ ernyője alatt a magyarság, hogy Nagy Zsolt ernyőfogó keze senkinek sem fog hiányozni?
    Vagy trükk az egész? Listaerősítés a 3. kieső helyen?

  34. halas

    hajrá békáli! :) )

  35. Fanici Mihály

    Szerrusztok fiúk! Tudok egy jó helyet, ahol ezt a beszélgetést élővé lehet tenni. Budapesten a Petőfi Csarnokban (avagy PeCsa a rockszentély) nagy buli lesz. A III. Marosvásárhelyi Találkozót 07.03.31-én tartjuk. Fellépnek a mv.helyi kötődésű zenészeink: Chalga, FadeOut és a nagynagy REFLEX! Buli, Csajok, Fanta, Békülés! Akit érdekel meghívót szerzek: fanima@chello.hu. Reflex dalok: a http://www.honoracior.hu-n, Chalga dalok a: http://www.chelga.hu-n ill. FadeOut dalok a http://www.fadeout.hu-n.

  36. Fanici Mihály

    Bocsika a cím hibás volt: http://www.chalga.hu. Amúgy a buli nagyon nagy lesz, kár lenne lemaradni. 2500 főre tervezzük. Aki kimarad az lemarad. ;)

  37. Karesz

    Ez az megtaláltam.Ez a nagy megoldás.Miniszter úr útban Brüsszel felé kiugrunk Pesten mert buli van.Minden idelátogató vegye fel a hevys rocker szerelékét és irány a pecsába.Mert ott élő lesz a kommunikáció nem mint itt.(habár ha meggondolom lehet benne valami)Felveszem a bőrcuccot szegecselt bőrkarkötőt teszek és felveszem az Irom IttMindent pólómat és trendy leszek.Belőjük magunkat oszt kezdődhet a buli.Élőben.Nagy Zsolt gitáron szollózik mi felelgetünk neki ahogy tudunk.Pergetünk a dobon , lüktettünk nagyokat a basszusgitáron dögőset hogy pszihézzen a people.Billentyűkön játszunk fellengzős prtiturákat hogy a spektrum teljes legyen.Rockzene elmaradhatatlan jegye a metál torzított effektusai is ott lesznek érces recsegéssel ,disszonáns felharmonikusaival.A békésebb pillanatokat Béla apostol egyedülálló trombon paternjeinek bekeverése teszi a valoságmentes illúzió netovábbjá.Vokált sír hozzá magából kikelve az rmdszre szavazók lelkes tömege.(Azt hiszem többen lesznek mint 2500 fő)S ha már csajok is lesznek nem maradunk le az biztos.(mi van akkor ha az illető nő , lehet heteró vagy…,vagy lesznek pasik is mert nem árt tudni tegyem oda a bőrsapkámat vagy ne?)Ha fantát is lehet vedelni mi kellene még?Békülés az igen de egyszer verekedjünk össze bazzeg.Leszivunk két tüdő fű lelkét aztán -Teee Misi fogjá le embe me mingyá megölök valakit -
    Ha ennyi minden lesz ott az élő beszélgetésen ne maradjon le senki.Jeeee lets go to the party man, what the … is it. Jeee its coool man.Jee.
    Nyerni fogunk akkor is ha nincs verseny.Akkor is.Vérünkben vagy kódolva a nyerés.A csapat neve szerintem legyen BALKAN BROTHERS de ezt beszéljük meg a blogon mert kell legyen a demokráciának is valami látszata.Ha nem ,jó lehetne a BAL KÁN Brothers vagy valami hasonló.Lehetne variálni úgy hogy legyen benne az EU is.Erőltessétek meg magatokat ti is a köz érdekében.Nem mehetünk oda csak úgy névtelenül.
    Mihály én felkaroltam az ötletedet.Jössz egy sörrel.

  38. Szekely-Benczedi Attila

    Ezek utan lesz meg reform az RMDSZ-ben? Minden esetre az elvtarsak eljarasa ismet roppant elegans…akarcsak 2004-ben.

  39. Karesz

    Milyen reform?

  40. gabor

    … en nem hiszem, hogy valaki is kerte volna a “szobanforgo” alak jeloltseget.
    Cafoljon meg, es irja ide, mely terulet “kep”viseloi ” konyorogtrk azert, hogy ilyen emberek induljanak a “megmerettetesen” es azal is jo lenne tisztaba lenni, kik azok a nepparti-kollegak ?
    gabor

  41. Nagy Zsolt

    Gábor!

    Értsem azt, hogy te nem hiszel valamit és ezt nekem cáfolnom kellene. Te dolgod, hogy mit hiszel és mit nem. Én csak azt írom, illetve mondom ami a valóság.
    Könyörgésről szó sem volt, 5 területi szervezet támogatta jelölésemet. A Forza Italia, a portugál PS képviselői mondták azt nekem, hogy szívesen dolgoznának velem a továbbiakban is.

  42. új széköly

    Írtam egy hosszú szép levelet, de rosszul ütöttem be a kódot, így elúszott minden…pedig…

  43. új széköly

    kábé ez volt benne, csak bővebben!
    Kár, hogy elmész Zsolt, de remélem ott is fogsz tenni értünk…
    Biztos, hogy az RMDSZ meg akart szabadulni Tőled itthonról….
    Karesz, őszintén köszönöm, amit rólam írtál…erésen hízelgő számomra…
    Metoikosz január 16-i levelével egyetértek!
    Jó lenne végre nem mocskolkodni, hanem tenni valamit…
    Én is egy olyan helyzetben vagyok, amikor is emberek véleményezhetnek, mert teszek valamit…de meg kell szokni, hogy bármilyen módon megpróbálsz mindenkinek a kedvére tenni, úgyis lesz olyan, vagy olyanok, akinek vagy akiknek nem fog tetszeni valami!!!
    Az igazság előbb vagy utóbb ki fog derülni, és akkor felelniük kell az embereknek tetteikért!!
    Szeretném, ha nem csalódnék, mondjuk Zsoltban!!
    Azt hiszem nekünk támogatnunk kellene vezetőinket, ha pedig nem tetszenek, akkor le kell váltani őket!! Csak azt mondja meg nekem valaki, hogy ki az a személy, akit elfogadhatunk 100%-osan????
    Jó lenne találkozni és elbeszélgetni! Én is szivesen ott lennék a vásárhelyiek találkozóján, már csak azért is, mert én is vásárhelyi származású vagyok…csak nem nyugatabbra mente, hanem keletebbre…ezért is lett a nevem új széköly…
    Na, Isten áldjon Benneteket!!
    Zsolt! kérlek ne csalódjunk….
    Sziasztok!!!

  44. új széköly

    ez nem sikerült olyan jól, mint az előtte levő…hiába, az eredeti….

  45. Fanici Mihály

    Vásárhely sokáig székely főváros volt … kár, hogy nem akkoriban éltem … nemrég viszont tiszteletbeli székely lettem … jó érzés. Őket -kicsik, gyengék, eldugottak – valakiknek képviselni kell ott kint … Zsolt jó kezdet lesz hozzá … már ha nem is annyira góbé ;)

  46. Előd

    Olyan ember menjen oda (EP), aki itthon már bizonyított. Semmi érdekes nem történt az MCTI háza táján az eltelt pár évben, amire azt mondhatnám, ha nem is nap mint nap, de legalább hetente egyszer, hogy igen, ezt így kell, örülök, hogy volt egy magyar miniszter, aki megtette.

    Talán egy van, mégis: a hivatalos NTP szerver. Édeskevés a két év alatt…

    Már akkor meg kellett volna írjam, mikor csak pár hozzászólás volt itt. Nem tettem. Minek?

  47. új széköly

    mert úgy érezted, hogy úgy sincs semmi értelme

  48. Előd

    A politikus menjen, ha úgy érzi, hogy mennie kell. Engem nem kérdezett meg senki, pedig megmondtam volna, hogy maradjon. Nyilván, mindenki szeretne menni. Ingyen van, jó buli.

    Inkább arra vagyok kíváncsi most, hogy ki lesz az utódja, és miket fog ígérni.