Hogyan tovább?

Azt gondolom, hogy nem vagyok naiv ember. Két éve kértek fel, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség színeiben töltsek be miniszteri tisztséget a román kormányban. Akkor is volt néhány dilemmám. A legnagyobb kérdés számomra az volt, hogyan fogom az addigi munkám folyatatni, amely elsősorban a szervezet építését jelentette.

Elfogadtam a felkérést, azzal a meggyőződéssel, hogy helyt tudok állni, mind szakmailag, mind pedig politikailag. Annak ellenére, hogy a bukaresti nagypolitikai porond még nem teljes mértékben ismert számomra, úgy gondoltam, a józan ész, a törvény ismeretének és tiszteletének alapvető szabályai itt is érvényesek, és ezek mentén érvényesíteni lehet a kormányprogramot.

A múlt hét keddjén, december 5-én este a tévéből értesültem, hogy bűnvádi eljárás indítását javasolja ellenem a Legfőbb Ügyészség. Kissé elsötétült előttem a világ. Nem lehet tudni, hogy melyek a konkrét vádak, engem nem kérdezett meg, nem hallgatott meg senki. Nem lehet tudni, hogy ki áll az ügy hátterében. Nem tudni, kinek érdeke ez az egész. Azt sem tudom, hogy ellenem vagy az RMDSZ ellen irányul ez a lejárató kampány, avagy csak olyan „collateral damage” az én ügyem a konzervatívok lejárattatásában.

Amit tudok viszont, hogy munkámban a törvényt tiszteletben tartottam, és bárhogyan is gyűrűzik az ügy a későbbiekben, nem fognak bizonyítékot találni egyetlen koholmány esetében sem. Ma már azt is tudom, hogy megyek előre, és nem hagyom magam vagy a Szövetséget bemocskolni alaptalan vádakkal. Azt szeretném, ha minél hamarabb tisztázódna ez az ügy, és véget érne ez a lejárató kampány, hogy folytatni tudjam a munkámat, amire tisztességgel szegődtem.

Tegnap voltam a Cotroceni-ben a különleges kivizsgáló bizottság előtt. Korrekt, tárgyilagos beszélgetés volt, ahol bemutattam az álláspontomat és tisztáztam néhány sarkalatos kérdést, amelyre az ügyet felépítették. Remélem, a jövő héten előrelépés történik az ügyben. Addig is, nagyon köszönöm mindazoknak, akik az elmúlt hetekben mellettem voltak, segítettek, támogattak. Köszönöm azoknak, akik telefonon, levelekben, e-mailekben és természetesen a blogon biztattak. Szükségem van rá.

72 válasz: “Hogyan tovább?”

  1. makkai zsolt

    Igazabol azt sajnalom, hogy a szervezet csak most allt ki igazan melletted. Moralisan azonnal le kellett volna reagalja a tortenteket. Most is az valik be, hogy ha zavart akarnak kelteni Bukarestben akkor a nagypofajut vagjak szajon, ha viszont megfelemlitest akkor a szorgalmas, dolgozo, nem ugralot rugjak bokan. A magad nemeben is uttoro munkat vegzel, viszont tud , hogy nem vagy egyedul. Furcsa talan, hogy ilyet irok, de hozzaszolasom 100% -n szubjektiv es batorito jellegu :)

  2. E. Szilárd

    Zsolt te mindig helytálltál a munkádban, és hiszem hogy most is így lesz. Nem tudnak meggyengíteni, lejárattani, bemocskolni. További kitartást és erőt a megpróbáltatásban

  3. kesztió

    Hát akkor még egy biztatás.
    Amúgy jó volt az interjú a közszolgálati TV esti híradójában (fura, de pillanatnyilag a legnormálisabb adó), és tkp. nem is azon gondolkozom, hogy ártatlannak fogsz-e „kijönni” a végén, hanem, hogy ezt a közvélemény is el fogja-e tudni fogadni, ill. sikerül-e megőrizni a karriered integritását.
    Reméljük a legjobbakat.
    Azért zavart egy kicsit, hogy ennyit kellett várni, hogy nyilatkozz a blogban…

  4. katica

    Sajnos a lejarato politikanak ezek az ismervei: ismeretlen ellenseg (=miert is mutogatnam magam, mert majd ha egyszer fordul a kerek… jelenseg), hirtelen fordulatok es kulcsfontossagu szervek bevonasa.
    Zsolt, Te mindig precizen, pontosan vegezted munkad a legkisebb reszletekig, errol kell meggyoznod a kozvelemenyt.

  5. Sándor Szilárd

    Kedves Zsolt,

    az alaptalan vádak is fájdalmat okoznak, (… hiszen egy időre elhomályosítják a lélek ablakát …) amikor a bizalom fénye elhalványul. A fájdalom oka pedig e fény-szomj, hogy ismét világra derüljön a jóakaratú lélek igazsága. Sokszor pedig e györtő lelki szomjúság adja meg kínzó kérdéseinkre a megnyugtató választ. Kitartást az alaptalan vádak megcáfolásához és bátorságot az adventi várakozás hitének a beteljesítő reménységéhez!

    S.Szilárd

  6. Nagy István

    Ez négy karakter………
    Fel a fejjel Zsolt!
    Minden nap kisüt a Nap!

  7. BENKE ISTVÁN

    Nagy Zsoltot fiatal, tehetséges, korrekt elkötelezett politikusnak, jól felkészült szakembernek tartom. Kár lenne, ha a törpelelküek gáncsoskodása kerékbe törné szépen ívelő karrierjét.

    ” Ne hadd el magad öregem,
    Bőröd ne bízd kerekedőre!”

  8. BENKE ISTVÁN

    Nagy Zsoltot fiatal, tehetséges, korrekt elkötelezett politikusnak, jól felkészült szakembernek tartom. Kár lenne, ha a törpelelküek gáncsoskodása kerékbe törné szépen ívelő karrierjét.

    ” Ne hadd el magad öregem,
    Bőröd ne bízd kereskedőre!”

    József Attila

    -az előző hozzászólás kijavított változata

  9. Toth Csaba

    Sok aradi megkérdezte tőlem, mi is ez az egész “nagyzsoltos cirkusz”, elmondtam nekik, azt amiben hiszek, hogy érted, aki szerintem a legjobb RMDSZ politikus, tüzbe merném tenni a kezem.
    Remélem hamarosan vége lesz és teljes gőzzel tudod folytatni a munkát.
    Kitartást!

  10. Árus Zsolt

    Szép dolog bíztatni azt, aki bajban van!
    Azért én óvatosabb lennék a hozzászólók helyében, hisz nincs honnan tudják, hogy a vádak igazak, avagy hamisak. S azt megkérdezném magamtól (mert az érintettek úgysem válaszolnak), hogy ha tudjuk azt, hogy az RMDSZ erõs embere a talpig becsületesnek nehezen nevezhetõ Verestóy Attila, akkor vajon a feltörekvõ fiatalok közül azokat hagyják érvényesülni, akik folt nélküliek, avagy azokat, akiknek van bár egy homályos ügyük, amivel kézben lehet tartani õket? S ez csak elemi logika.

  11. Hella

    Zsolt,
    lehet, hogy naivitás, amit mondok, de neked sikerült egy feddhetetlen magyar politikus képét kialakítanod, egy olyan szakemberét, akit nem a hisztériás politizálás érdekel, hanem a rábízott minisztériumot vezeti, aránylag jól.
    Nemcsak RMDSZ pártiak tisztelnek. Az eredményeid, szaktudásod, emberi tartásod magasan az átlag Bukaresti politikus fölé emel.
    Azon kevesek közé tartozol, akik a románsággal is igazán jól kommunikálnak.
    Ezt próbálák most megnyírbálni azok, akiknek nem érdekük, hogy ez az ország minél hatékonyabban működjön, mert amíg cirkusz van, addig mindig jöhet a hős lovag azt megoldani.

    Szorítunk neked, mert igazán megérdemled. Sok türelmet, és ne hagyd hogy legyűrjenek.

  12. Postás

    Tiszteslt Minisztr úr, üdv Mndenki!

    Igenis, szívből kívánom, hogy Nagy Zsolt miniszter igaza győzzön.
    Kitartás, bátorság és kusshadni fog majd a hazugságot szülő álnok!

    De ugyanakkor megkérdem én, hogy miért ködösít és keveri ide bele Verestóy Attilát Árus Zsolt úr, akitől mindenhol csak oly szavak olvashatóak, mik testvérei a román mocskolódásnak? Amúgy már volt egy kis utalásom Árus Zsoltnak az előző témán e blogon… de, hát nem reagált ő urasága, mert neki azért kell újság, blog, hogy RMDSZ-re acsarkodhasson! Gondolom majd, ha kiderül a Nagy Zsolt minisztert rágalmazók úgymond tévedése, akkor majd Árus Zsolt talál újabb célpontot erdélyi magyarságunkon, amit lehet majd sárral dobálni!

    Üdv, a Postás

  13. Karesz

    “S azt megkérdezném magamtól (mert az érintettek úgysem válaszolnak), hogy ha tudjuk azt, hogy az RMDSZ erõs embere a talpig becsületesnek nehezen nevezhetõ”
    Tisztelt Árus Zsolt
    Nevezheti nyugodtan talpig uriembernek.Addig mind azok vagyunk onnan felfele kezd bajosabb lenni.

  14. OSONKA

    Már jónéhány feddhetetlen, talpig úriember RMDSz-s vezetőnkről kiderült, hogy vannak ködös ügyletei, üzletei. Sőt akiről nem halottunk, halhattunk azoknak is van. Tény. Mint az is hogy mi hüséges blog, net, újságolvasók soha nem fogjuk megtudni a teljes igazságot.
    Szóval ha meg nem dől az ártatlanság vélelme, da még ha megdől akkor is jobb ha a jól bevált népigazságra támaszkodunk.

    NEM ZÖRÖG A HARASZT HA NEM FÚJJA A SZÉL.

  15. Metoikosz

    http://relatio.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=11273&Itemid=33

  16. Karesz

    “NEM ZÖRÖG A HARASZT HA NEM FÚJJA A SZÉL.”
    Ilyen alapon mindenki lehet áruló , gyilkos stb.Végleges itélet kihirdetéséig csak gyanusitott ,vádlott vagy.Persze egy ilyen per során rámegy inged gatyád.Ezt más is tudja.Lehet ez is cél.
    A baj szerintem hogy hogy lehetett egy tapasztalattal még hadilábon álló-mármint Bukarestben- fiatalembert hiénák közé lökni.Egy csapat kellet volna mellé akik segitik és akik tudják mire megy ki a játék és akikben megbizhatott volna.Ilyen csapatot nem kapott.Miért? Talán nincs is kiből ilyen csapatot verbuválni.Egy volt államtitkár elemesélte mit jelent ott lenni Bukarestben.Egyetlen nap többszáz papirt raknak elődbe ,ird alá.Egy aláirás hetekig is eltartó informálást is igényelhet.Idő nincs mert lőknek és szól a telefon keresnek az irodába érdeklődik a parlamenti tanács elnőke a szenátusi csoport titkára a nagy Elnők és igy tovább.Sajtókonferencia protokol külfőldi látogatokat kell tutujgatni s éjszaka van s nem mentél még ma budira sem.A hivatalban dolgozok minden hájjal megkent gazemberek akik nem tartanak csak egy átmeneti jelenségnek aki ma van holnap már nem.Melesleg mit keres egy bozgor itt hogy megmondja hogy hogy kell vezetni az ősi dáciát.Mert ilyen is van nagy nagy adag rosszindulattal megspékelve.Most ha itt valamire nem figyeltél oda ,lehetsz hazaáruló és kém.Budapestre adod át az értékes informáciot.Befeketited a hazádat aki adja a finom kenyeret neked és te igy hálálod meg.Hátbadöfőd.Mert perfid iredentista vagy aki othon clujon is csak ezt csináltad.Erdélyt játszottad át az AVH segitségével.Na de elég mert hányinger kerülget.
    Egyszóval ha hibázot Nagy Zsolt miniszter -és ki nem hibázhat-, hiszem mert hinni akarom hogy csak tapasztalatlansága esetleg rosszindulatú akcio vagy valami hasonló történt ami legfeljebb figyelmetlenség vagy hanyagság de nem hazaárulás kémkedés.
    Ez egy hűlye kémsztory hűlye szerzővel.Emlékezzetek a csirkenáthás marhaságra , akkor is a magyarok hozták be a virust persze pulykacsibékkel de mit számit nem tudhtja a szegény szekus hogy melyik mi az hiszen nem zoologus ő csak oda való.A magyarok a hibásak és kész.
    Egyezzünk meg:Nagy nem hibás.Sőt szavazzuk meg ha kell.Annak tőbb hitele lesz mint egy “pártatlan” kivizsgálás eredménye a Nagy Kormányos segédletével.Piha ez nem Mao beceneve volt? OMEN . Ámen.

  17. Tanasescu Simona

    Domnule Ministru,
    Multi romani din anturajul meu gasesc aceasta incercare prin care treceti ca fiind nedreapta si revoltatoare. Aveti admiratia, prietenia si sustinerea unui grup de cetateni, solidari cu domnia voastra. Corectitudinea, competenta si demnitatea cu care reactionati, alaturi de carisma evidenta sunt, din pacate, tot atatea motive pentru care sunteti acum amestecat in aceasta situatie. Nu ne indoim ca veti trece cu bine prin aceasta incercare si suntem alaturi.

  18. Kelemen Attila

    NEM ZÖRÖG A HARASZT HA NEM FÚJJA A SZÉL – pontosan ez az a képzet, amire a kimódolt médiakampányok tudatosan építenek. Az egyedüli vonatkozás, ami számomra nem tiszta, az az, hogy miért Zsolt, miért egy technokrata? Ez az, amit nem fogunk valószínűleg soha megtudni.

  19. OSONKA

    1. “A baj szerintem hogy hogy lehetett egy tapasztalattal még hadilábon álló-mármint Bukarestben- fiatalembert hiénák közé lökni”

    Azt azért leszögezhetjük, hogy aki odakerül az egytől egyig sokat látott, dörzsölt kollega. Amiért Nagy Zs. neve nem volt annyira ismert, ő már elég rég és a jelek szerint elég jól végezte a dolgát.

    2. Az is tény hogy nincs az a vezető politikus, legyen az román, magyar vagy aromán akinek nincsen néhány inciri pinciri, tutty-mutty, sumák ügye. Nem zavar, “it goes with the function”. A politikum mely felvette ezt az ügyet, ugyanúgy el is fogja temetni. Max. egy hónapon belül, már garantáltan más csontokat fogunk rágicsálni. Nagy Zs. pechje az, hogy pont most, pont ezt az ügyet dobták fel. Túl fogja élni s mi is….

  20. Marton Zoltan

    Minden médiavihar, percekig tart, ez is lejár hamarosan. Kihevered, csak egy kicsit kiégettebb, úgymond edzettebb leszel. Nem hiszem, hogy sikerül eltapossanak, mert látványosan jobb vagy a “tisztelt” társaságnál. Én hamarabbra vártam a lejáratásod kampányát, sőt még az is átment az agyamon, hogy eleve azért lettél miniszter, hogy látványos bukásod legyen, miután kiderül, hogy csak az öreg rókák ismerhetik ki magukat a balkáni dzsumbulyban. Nekem Te az RMDSZ-vezérek azon síratnivalóan kis csoportjából való vagy, akiben megbízok, ezért szorítok neked. Könnyű teljesen kívülállóként pofázni, de lásd a dolog pozitív oldalát: legalább megtudod, hogy van-e mögötted tábor :-) Fel a fejjel!

  21. Forro Hunor

    Tisztelt Miniszter Ur

    Nem tudnek hozzaszolni az Ont ert atrocitasokhoz, nem tudom, hogy igazak vagy sem azok, hiszen eleg sokszor mar bizonyitottak a politikai elet szereploi, hogy jo kivarni, hogy ki nevet a vegen. En remelem, kellemesen csalodom majd akkor.

    Az igazi celja ennek a hozzaszolasnak valojaban a “laptopot minden gyereknek” program.
    Ma olvastam a hirt [http://belpol.transindex.ro/?hir=12972], es azt, hogy ezt a programot maris elfolytottak.

    “A Ioan Ghise liberális képviselő által benyújtott tervezetet[...]azért nem sikerült megszavaztatni, mert az Informatikai és Távközlési Minisztérium az Intel, illetve a Microsoft romániai térnyerését támogatja, az OLCP pedig AMD-processzoros, Linux operációs rendszerrel ellátott laptopokat kínál.”

    Itt jon be a kepbe On, mint Informatikai és Tavkozlesi Miniszter, akinek remelem ebbe a dologba eleg nagy beleszolasa van. Remelem azt is, hogy a On nemcsak az Intel es Microsoft ternyereset tamogatja, hanem a gyerekek, fiatalok jovojet is.
    Amig egy iskolai informatikai laboraturiumnak vasarolt HP markaju Windowsos asztali szamitogep eleri a legkevesebb 500 dollaros arat, ime egy hordozhato 140 dollaros keszulek, amely meghaladja az info laborok hatekonysagat, de az altalunk megvalasztott honatyak nem ertekelnek.

    “A liberális képviselő szerint a kudarchoz a honatyák tudatlansága, illetve számítástechnikai kérdésekben való járatlansága is hozzájárult. Damian Florea konzervatív képviselő szerint a tervezet a science-fiction határait feszegeti, Iulian Barsan demokrata képviselő azért nem bízik az eszközben, mert nem fut rajta a Word (a szövegszerkesztő alkalmazás a Microsoft terméke, és nyílt forráskódú operációs rendszert nem támogat. Az irodai programcsomagnak azonban van teljes értékű linuxos megfelelője).”

    On venne a fiainak egy egy ilyen keszuleket?
    Mert en igen – mar ha lenne egy-ket fiam, no meg ez a program.
    [http://en.wikipedia.org/wiki/One_Laptop_per_Child]

  22. M.Zoli

    Kelemen Attila hozzászólásával teljesen egyetértek. A haraszt nem csak magától mozoghat, hanem ravasz rókák tanyázhatnak tövében, és ők mozgathatják.

  23. Karesz

    Megvan a következő áldozat.Kerekes Gábor az RMDSZ alelnöke a nagy kém.
    Nesze neked.A Romania Libera mint mindig mindent előre tud.Azt is ami volt van vagy lesz de ami nincs azt is.Főoldal “Gabor Kerekes suspectat de spionaj,a parasit Romania”ez a cim.A bizonyiték az hogy Kerekes beszélt a telefonon Nagy miniszterrel hogy vajon Stancev le van halgatva vagy nem?Zavaros az egész eszmefutatás semmi konkrét csak nagy füst és hogy Kerekes lelépett(Magyarország bujtatja) mert bünős.Azt mondják beteg de ezt mindenki tudja hogy csak mese nem?Ha elment biztos van miért és ha van miért akkor bünős.Logikus nem?S ha már Nagy Zsoltal is beszélt tiszteséges nem lehet.Punktum.Markó átdobta az ügyet Takács asztalára aki beszámol hogy Kerekes beteg , kezelésen van Pesten és nem nyilatkozhat helyette stb.Bonyolodik a helyzet,lehet hogy profik veszik át az ügyet és ez jót nem jelent.
    Kerekes nem a hétkőznapi handabandázó politikus hanem a szürke eminenciás ,egyesek szerint az utolsó mohikán a pártban és véletlenül de ezt is mondják a rossz szájak hogy Nagy Zsolt egyetlen támasza volt.
    Lehet ez is véletlen de a véletlenek halmozodása minden mást jelent csak véletlent nem.Ki itt a bajkeverő? Ki itt az áruló? Ki itt a cinkos?
    Nem is tudtam hogy mi magyarok romániában ilyen nagyok vagyunk.Eszembe nem jutott volna hogy mi eladhatjuk megvehetjük elronthatjuk a nemzet vagyonát.Szerencse hogy van egy hűséges kutyalelkű szolgálat aki ugat-harap ha kell de az országot eladni nem hagyja.Aludjatok elvtársak ,pardon urak, mi vigyázunk rátok.Hogy ne szemtelenedjetek esetleg el.
    Na de nézzük csak mi itt az igaz és mi itt a pelyva?
    Kerekes Gábor nem ma lett beteg ,évek óta kezelik Pesten valami citomegalia nevű izében.Kemoterápiás kezelést kap amitől hetekig se nem él se nem hal.Budapesten kezelik mert itt van csak diagnosztizálási lehetősége legkőzelebb.Novemberben találkoztam vele , édesapja sirjánál gyujtott gyertyát Marosvásárhelyen a katolikus temetőben és kutyául nézett ki de nem panaszkodott.Lehet hogy ezt mind megjátszodta hogy ha kiderül a nagy kémsztory és menekülni kell akkor minden ismerős tudjon alibit szolgáltatni. A mesterkémekkel nem lehet tudni , nem bizony és most én is ovatos leszek mert maholnap lelőnek vagy plutoniumot zabáltatnak velem mert találkoztam Sorge vagy Stirlitz vagy kitudja milyen nagy kém utodával és sosem lehet tudni.Na.
    Csak azért részletezem mert van olyan “médiaguru”aki megkérdi okosan hogy az ilyent hogy lehet tudni?Na onnan hogy gyermekkorunk ota ismerjük egymást ma is jóbarátok vagyunk és sokan mások is barátok voltak ,meglássuk ki lessz ezután a barát.Jó gyogyulást Kerekes barát ne add fel én nem hiszem el amit rád mondtak.Édesapád is kizsákmányoló volt 45 után . ma sincs talán másképp?

  24. Felhők alól is...

    Jóakarat, hűség, kitartás, béke, advent.

    Tnevda, ekéb, sátratik, gésűh, tarakaój.

    felhők alatt is!

    si ttala kőhlef!

    bizalom-malozib e feje tetetjére állt világban !

    hit-tih!

  25. Mefibóset

    Amikor Dávid visszaadta Saul király unokájának a földeket, mert Mefibóset apja Jónatán volt, akinek az életét köszönhette …. és mit tett Mefibóset? .. hát elfogadta , de ki tehet arról valaki ha épp a Mefibóset nevet kapja ?.. ez még nem ok arra hogy ő is szembeszálljon apja barátjával, vagy éppen a nevelőapjával, vagy bárkivel, akinek köze lehet ahhoz, hogy szép és megbocsátó karácsonya lehessen … de Mefibósetnek lenni nem is érv amellett hogy szembeszáljon a királlyal már földbirtokosként… aki mindezek után megemelte koronáját és hamus fejjel bíztatta Mefibósetet a jóra, megbocsátó türelemmel…

    …kitartás Miniszter úr és írjon még e blogba, hogy amikor meggyújtjuk a negyedik adventi gyertyát Önre is gondolhassunk és amikor meggcsillannak a karácsonyi csillagszórók érezzük hogy Ön is családjában otthonában örvend e fényeknek!

    üdvözlettel és Önre sokat gondolva

    Mefibóset

  26. új széköly

    Nagy Zsolt!!

    Eddig sem, és ezután sem adhatod fel!!! Túl sokan biznak Benned, túl sokan állnak a hátad mögött, akik megcsömöröltek a ‘nagy öregek’ politikacsinálásától és várnak, számitanak az olyan Emberekre, mint amilyen Te vagy!! Remélem és hiszem, hogy nem fog semmi sem beigazolódni Rólad azokkal kapcsolatosan, amiket felhoztak ellened!!!
    Számitunk Rád!!! És kérem az Urat, hogylegyen Veled, Melletted!!!

  27. Sándor Szilárd

    Immár világít a harmadik adventi gyertya is…

    evangéliumi bíztatással:

    ” Vigyázzatok magatokra, hogy ne veszítsétek el, amit elértünk munkánkkal, hanem teljes jutalmat kapjatok” 3Jn 1,8

    Sándor Szilárd

  28. Sándor Szilárd

    helyesbítés: a pontos szentírási hely 2 Jan.1,8

  29. Felhők alól is...

    a szavak azok betükből tevődnek össze
    a betüket nem mind ismerjük
    hisz ahány nyelv annyi betü

    egy világos : a betük ellenére ami szép és igaz , ami jóakarat és ami igazság az minden nyelven ugyanazt jelenti….

    karácsonya pedig nem csak a keresztényeknek van, csak nem így nevezik.. mert a szeretet minden felhő alatti vallásban principium…

    bizalom van tovább is: a felhők alatt csodálatos a világ, vigyázzunk rá

    a felhők alól, estéli csepergőben

  30. Yuzgus

    Tisztelt Miniszter Úr!
    Akkor gratuláltam először amikor ez a blog beindult. Óriási dolog, hogy bárki bármikor “kihallgatást kérhet” a miniszter úrtól, sőt még véleményt is mondhat. Akkor is most is ,hiszem és vallom , az Ön miniszteri kinevezése az RMDSZ egyik legnagyobb “húzása” volt. Az Ön eddigi eredményei bizonyítjak ezt a legjobban. Most , amikor az évvégi számadásokat készítik egyes sajtókorifeusok, nem lehet , hogy egy magyar miniszter vigye el a pálmát. Elő kellett húzni a jól ismert fiókokból ezt az ún. “kémhistóriát” és mostmár senki nem meri Nagy Zsoltot sikeresként emlegetni. Nekünk Ön a sikerminiszterünk , Ön a sikerpolitikusunk és (még egyszer) remélem Ön a következő RMDSZ elnökünk is.
    Boldog Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt kívánok Önnek, és biztos vagyok benne, minden “csoda” három napig tart, főleg a Dimbovita partján.

  31. Nagy István

    Kellemes karácsonyt!
    Ugye az aradi kiruccanásból is lesz valami, ha leül a por?

  32. új széköly

    Áldott Karácsonyt és Nyugodtabb, Boldogabb Új Esztendőt!!

  33. Ophelia

    Miniszter ur, nyilvanvalo, hogy On valoban jarulekos aldozata egy nagyon csunya ugynek. Emberkent melyen egyutterzek onnel, es remelem, hogy igeretes karrierjet nem tepazza meg nagyon az eset.

    Ugyanakkor ha racionalisan kozelitem meg a kerdest, egyszeru szavazokent, akkor meg szamomra is nyilvanvalo, hogy ha a barsonyszekek helyett inkabb az intezmenyrendszer kiepitesebe es fejlesztesebe oli az RMDSZ peldaul azt az energiat, amit a magyar vetelytarsak ellehetetlenitesere pazarolt, akkor nem lenne ekkora veszteseg egy miniszter esetleges menesztese a kormanybol. Az emberek konnyen kompromittalhatok, es lassuk be, lecserelhetok. Az intezmenyek bomlasztasa es szetverese mar nem ennyire egyszeru. Az on tragikus es igazsagtalan peldaja lehetne a legjobb lecke a szovetsegnek, hogy ne egyes emberekbe fektessen, es ne poziciokba jutassa az embereit, hanem arra koncentraljon hogy a megfelelo intezmenyrendszer vegre kialakuljon. Ha van egyetem, van autonomia es van lehetoseg megfelelo utanpotlasra, akkor egyetlen ember elvesztese nem akkora ervagas. Sajnos a szovetseg ellen dolgozik minden, a szovetseg elnokevel az elen. Marko ur nem ismeri fel a tarsadalomban munkalkodo erok es tendenciak fontossagat, azt hiszi meg mindig mukodik ugyanaz az egysiku kizaro politika, mely egyre ellenszenvesebbe valik, minel inkabb azt halljuk, hogy az egyeduli lehetseges ut a az RMDSZ-en keresztul lehetseges.

    Kivanok Onnek Bekes es Nyugodalmas Karacsonyt, es egy sokkal Boldogabb Uj Evet.

  34. Walaki

    Ha valaki intéz és ez már walakivé lesz akkor az már intézmény. Mi az a, ki az a “walaki”… ?

    jó kérdés…

    de hát a walakiságot is fel kell vállalni.. és a bölcsek okosak voltak hogy nem mentek vissza Heródeshez aki nagy Walaki volt…. nos milyen lehetett Heródes karácsonya.. ? és milyen a walakik karácsonya.._?

    karácsony egy nap és nekünk sok sok napunk adatott a felhől alatt, amíg a Nap süt és árnyékot vet az arcunkra , hogy karácsonyunk lehessen,, a karácsony de jó lenne ha a walakiké és a valakiké is egyben .-..bár egy napra

    a felhők alól pocsolyás karácsonyban, mielőtt még az EU-t is idecsatolnák

  35. Walaki

    valakhi cselezik, de azért karácsony van:-)

  36. Walaki

    valóban pásztorok tanyáznak és a bölcsek azok nem mennek vissza Heródeshez:-)

  37. Walaki

    nahát:-)

  38. Felhők alól is...

    Walaki… te is a karácsonyi felhők alatt vagy :-)